Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 27. 08. 2025. 21:36

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 66 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: Demofest 2009, Banjaluka/BiH, 23. do 26. jula
PostPosted: 02. 07. 2009. 00:49 
Moderator

xChoicex wrote:
Quote:
Tea Break: dragi nasi prijatelji, kao prvo hvala svima koji su glasali, a i ostalima na podrsci, ali... dzaba smo krecili... Tea Break je na veliku zalost izbacen sa takmicenja na Nektar Demo Festu zbog bunjenja "raznih" osoba, kako je receno u razgovoru sa bendom, zbog navodno preterane popularnosti i afirmisanosti benda..

cuique suum ;-) . Dobili su tačno šta im pripada 8) .

Profile  

PostPosted: 02. 07. 2009. 00:54 

hahaha...vid rock planeta jbt....

de ajmo se bunit za ovo poskupljenje cigara,ee

Profile  

PostPosted: 02. 07. 2009. 02:33 
Moderator

Ahahahahahahahaahh... a gdje su oni popularni da mi je znat :D

Profile  

PostPosted: 02. 07. 2009. 02:37 

xChoicex wrote:
Quote:
Tea Break: dragi nasi prijatelji, kao prvo hvala svima koji su glasali, a i ostalima na podrsci, ali... dzaba smo krecili... Tea Break je na veliku zalost izbacen sa takmicenja na Nektar Demo Festu zbog bunjenja "raznih" osoba, kako je receno u razgovoru sa bendom, zbog navodno preterane popularnosti i afirmisanosti benda..

he he pa treba da im bude drago zbog toga. prijatelji su mi na myspace i baš su dobra raja, nisu ufurani, razmijenili smo par poruka. a pjesme su im ok.

Profile  

PostPosted: 02. 07. 2009. 12:54 

ja ne znam po kom kriteriju su birani ti bendovi al ono je katastrofa :roll:

Profile  

PostPosted: 02. 07. 2009. 17:39 

Nameless wrote:
Ahahahahahahahaahh... a gdje su oni popularni da mi je znat :D

artredis wrote:
xChoicex wrote:
Quote:

da se razumijemo,Tea Break je odličan bend.
aktivno sviraju dugi niz godina,imaju mnoštvo izdanja,svirali su po Evropi (ako je to danas neko mjerilo),i poprilično su poznati (kod nas koliko znam nisu svirali,možda zato većina nije čula za njih).
meni je zbog svega ovog bilo i čudno otkud takav bend u konkurenciji Demo bendova,tj. bendova bez studijski urađenih albuma.

Profile  

PostPosted: 02. 07. 2009. 17:44 

artredis wrote:
xChoicex wrote:
Quote:

e sad kad su pohlepni ispali mogu da ubace oi front :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 05. 07. 2009. 16:07 
Moderator

Ja inače nimalo ne kontam poentu demofestova gdje se bendovi takmiče - mislim ko je u žiriju dovoljno kompetentan da ocijeni da li je jedan bend bolji ili lošiji od drugog? U jednom loncu hrpa bendova različitih žanrova, ideologija, svirki, furki i onda mi neko odlučuje je li neko bolji ili lošiji? Jebeno sranje.

Ja iskreno nikad ne bi svirao na ovakvim festovima, ne podržavam ovakve ideje.

Onda, šta znači demo bend? Imamo diy bendove koji nikad NIŠTA na cd-u nisu izdali (Motherpig), nego je sve CDr ili kaseta. Je li to demo? Ja mislim da nije. Bolje bi im bilo da dovedu 20 bendova, daju im po milju maraka i svi sretni i zadovoljni, a ovi odrade po svirku od sat za raju.

Ali glasao sam za MTS.

Profile  

PostPosted: 21. 07. 2009. 15:05 

Evo jedan brzi update..
M.T.S. nastupa u subotu 25.07. umjesto u cetvrtak 23.07. kako je ranije bilo najavljeno..

Profile  

PostPosted: 23. 07. 2009. 10:38 

Zbog smrtnog slucaja u porodici jednog od clanova benda,
primorani smo otkazati nastup u bl..
jos jednom,hvala svima koji su glasali za nas i koji su nas podrzali o ovome..

Profile  

PostPosted: 23. 07. 2009. 11:25 

E jebi ga, bas steta :cry:

Profile  

PostPosted: 23. 07. 2009. 15:36 
Moderator

A jeboga :(

Profile  

PostPosted: 23. 07. 2009. 16:43 

a sranja, konto doci u banja luku samo radi vas

Profile  

PostPosted: 24. 07. 2009. 10:19 
Moderator

E, sjeb - žao mi je fakat - mislim da bi bila fina podrška gore budući da ste jedini bend iz Sarajeva koji gore nastup a i ja sam se pripremio za aklamaciju isto. Nema veze, možete i sljedeće godine.

Ja idem večeras aBd, stići ću na Therapy? ako Magmu propustim - mada je i to upitno jer je sinoć na Kosheenu kako sam upratio bilo pretrpano.

Profile  

PostPosted: 24. 07. 2009. 11:12 

Na Cousin (sto napisa jedna cura), je bila mrtva glava... Koliko se god cinio malenim Kastel, ljudi su izlazili jedno 20-30 minuta non-stop kroz glavnu kapiju, nigdje im kraja nije bilo...

Organizacija prvi dan podbacila, problemi sa kasnjenjem, video bim ocajnog kvaliteta slike + stalno ispada iz funkcije, slabo uvodno predstavljanje bendova (ne spominje se iz kojeg su grada i slicno), bendovi svirali samo po jednu pjesmu, i bendovi sami (ne znam ko ih je birao majke mi) su prve veceri bili jako loseg kvaliteta, onako, neki slabi, neki osrednji, tek 2-3 vrijedna pomena. ZNam koliko je tehnicki sjajnih bendova odbijeno, uz to inovativnih, dok su se sinoc predstavili prilicno copy/paste bendovi, sveprisutni deja vu efekat...

No, ostaju jos dvije veceri...
Bendovi koji su prosli su zasluzeno prosli, KOH iz Karlovca i slovenci neki koji su bas posteno prashili, cudi mi da je prosao neki lik koji je sam na stejdzu svirao akusticnu gitaru :/

Profile  

PostPosted: 27. 07. 2009. 02:57 

Evo da sumiram... Pobjednici dobro odabrani, osim drugo mjesta, koje, ruku na srce, od 10 bendova bas i nije zasluzilo titulu skoro pa najboljeg, pa cak ni treceg mjesta. Ali dobro, imali su zanimljiv i jedinstven scenski nastup i tekst (barem na demofestu, a u sustini, ublazena kopija Let 3).

Demofest je ove godine jako podbacio. Prvo vece sam vec rekao probleme, drugo vece - pored redovnog crkavanja video-bima, na prvoj pjesmi Magme otkaze kompletan desni zid ozvucenja, pa se vise od polovine njihovog koncerta moglo uzivati u mono zvuku, lijevi zid je radio, a nesto kasnije se dobilo mozda 20% snage iz desnog, tek da bude kakav takav stereo, a nakon polovine nastupa se sve sredilo.
Trece vece - na 2 ili 3 benda otkazuje gitarsko pojacalo u sred nastupa :O
Naravno, sve vrijeme trece veceri video bim se grchi i rastaje od zivota.
Cetvrto vece - bim se i dalje grchi (mislim, halo, genijalci, stavite platno i projektor, ionako ima 10x kvalitetniji prikaz od LED bima!), i pooonovo otkazuje pojacalo za gitaru, genijalno :/
Prosle godine sam bio svih osam dana, i nije bilo skoro nikakvih problema, perfektno je radio i zvuk i video, divota. Stavise, zvuk na Kastelu je bio osjetno kvalitetniji nego ove godine, bina veca, a publika prisnija sa bendom (nisu bili ogradjeni 4 m od stejdza).

E sada, NAJVECA ZAMJERKA na festival, je taj sto se nisu rijesili termita.
I ove godine, 80% posjetilaca je dolazilo da gleda "imena" a ne demo bendove. Prosle godine je tuga bila golemija, jer je nas 200-injak gledalo bendove, a onda se sjati 2000 termita da pogleda KUD Idijote, Marchela i slicno, ove godine je barem bilo i 300-400 ljudi na demo bendovima, sto je opet jadno i tuzno, fest je pravljen za demo bendove, a ne da se narodu da hljeba i igara. Rijesenje - naplacivati ulaz na revijalne bendove, isprazniti tvrdjavu nakon demo bendova, i pustati sa finom naknadom.
Ne samo da su dolazili da gledaju velika imena, vec su dolazili ljudi koji apsolutno nisu culi za ta imena, vodjeni principom - sto je dzabe i bogu je drago, pa ste imali situaciju da ne znaju pjesme, i da budu staticni kao zidovi, te time upropaste atmosferu na koncertu, ali kada je krenula HIde you od Kosheen, e onda su svi skakali, tuga... Samo im prikucati ulaz, na demo bendove simbolican, 2-3 marke, a za ove ostale, kako im volja, oni me nisu ni zanimali...

Profile  

PostPosted: 27. 07. 2009. 12:32 
Moderator

Eto, Strale, mislim da je sve dokazano sa tim da su demo bendovi svirali po jednu pjesmu kakav je to Fest. Smeće nevjerovatno, kako ih nije stid i Boga i naroda...

Profile  

PostPosted: 27. 07. 2009. 12:52 

Pazi, svako ima svoje misljenje..ali se nikako ne moze reci da je SMECE. ja to gledam iz perspektive ucesnika festivala. To je jedna nevjerovatna prica.. mislim, kakav tretman DEMO bendovi imaju, to je nevjerovatno. znas, dodjes... odmah znas kad se penjes na binu...opremu ti namjestaju...smjestaj..hrana, pice...
A i sto Straxxx kaze..ipak, smatram da nije bas toliko crno i samtram da je ove godine zvuk bio bolji.. samim tim sto je i oprema bila mnogo bolja.
Sto se tice crkavanja opreme.. da jedno vece je crklo pojacalo.. a bendovi sto su imali problema.. to je bilo iskljucivo do njihovih instrumenata...
Npr. moj favorit bend KOH...oni su imali najgoru nocnu moru...ali, to je do samog gitariste bilo... jednostavno mu se sjebo pedal-board i to je to...
A sad iz perspektive, gladaoca..tj. posjetitelja...
Hmm..opet kazem, ne vidim to toliko crno kao Strale...svakome se desi..ja sam na EXITU na mejn stejdzu provalio da jedna strana zvucnika ne radi dobro..ipak, to je EXIT!!!..tako da...
Mislim, demofest je jedan mnogo dobar provod...meni je bilo mnogo dobro...
da...cinjenica da je da su ljudi prvenstveno dolazili zbog glavonja, ali eto...sta je tu je...
Mislim, demofest je najbolja stvar sto se desava u ovom regionu...bar sto se muzike tice...

Profile  

PostPosted: 27. 07. 2009. 14:49 

Kako mislite "bendovi svirali po jednu pjesmu"?!?!??

A festival traje 5 dana...

Ne kontam. Koliko je to onda bendova bilo. 12000?!

Profile  

PostPosted: 27. 07. 2009. 19:36 
Moderator

Evo da se i termit javi - jebo te termit Strale :lol: .

Prva noć - nisam skontao prevoz - /

Druga noć - istovarili me ispred Mercatora u Boriku taman kad je Magma počela drat - onaj vokal im je energičan ali fakat u po frke se nešto prekide zvuk. Rođu dočekao taman kad je Therapy? krenuo ali sam iste - isto - propustio vidjeti al sam na balkonu odslušao (čovječe u Boriku se tako dobro čuje to nije normalno :D ) i onako... malo fino, malo podosadno meni - a ni ne slušam ih...

Treća noć - ja cugao ispred - nalazio se sa rajom iz Travnika i iz još nekih razloga ušao tek na zadnja tri benda :( . Žao mi je zbog toga, fakat je bilo dobrih (što se barem moglo vidjeti na RTRS kasnije) a ja sam još propustio KOH i one sjajne nu metalce koji su svirali poslije tuzlaka (Human) drugu noć (njih moram negdje naći - deru guzove njuskulerske). Tripcycle me smorio pa sam izašao a onda došao među prve redove na N'uv'e Vo: :mrgreen: . Meni se čini da su svirali više obrada nego svojih, inače meni odličnih pjesma koje sam preslušao na 2 njihova albuma ali valjda su baš htjeli neki živ nastup pa je i odabir pjesama išao u sklau s tim. Sve u svemu meni fino bilo.

Zadnja noć - i pored najbolje volje uđem u Kastel tek kad je Tanker završio :evil: . Njih sam htio posebno pogledati i supportati ali jednostavno se nije dalo. Nadam se da će momci uskoro doći u Sa da bace svirku! Ostali bendovi simpatični (finalisti) mada ih je KillingJazzHardcoreBaby pojeo u svim aspektima. Propaghanda mi je iskreno nije nešto - da je još Negative bendova bilo svi bi bili u finalu, blah.

I konačno - šlag na tortu - Asian Dub Foundation!!! Ljudi su se baš dobro iskakali na njima - u jednom sam trenutku bio ispred stage-a a u drugom deset metara iza (taman mi se šoralo :mrgreen: ). Drago mi je što su Oil odsvirali a posebno fol sa Fortress Europe (ako iko nađe klipove neka stavi) i zadnja pjesma (drugi bis) kada nema ko nije skakao. Rastafarijanac i mongol rapper nisu bili (možda ih se neko sjeća sa nastupa ADF Soundsystema u Sarajevu prije nekih 3 godine) :( . Pandit i glavni vokalista/MC su ubili zato. Sve u svemu meni super bilo a najviše me - i to baš pozitivno iznenadio grad Banja Luka - kako lijep grad čovječe... Sinoć je bilo oko deset hiljada ljudi na Kastelu ja mislim. Zna li iko otprilike broj? Ima li iko kakvijeh klipova?

Još jednom - žao mi KOHa, nu metalaca i Tankera i meni je bio provod ono aj zdra'o :D !
Kontam doći i sljedeće godine i nadam se da će sljedeći biti još bolji ž, aBd. Strale pozdrav (jbga nismo stigli kafu popit ja se već vratio u Travnik)!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 66 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]