@Emir
Shvatam tvoje razocarenje Androidom, mada nisam mislila da baguje na dizajru ko na vajldfajru s obzirom na hardver mobitela. Mene je u posljednje vrijeme poceo zezati pri otvaranju i slanju poruka, sto je u sustini uz pozive glavna funkcionalnost koju koristim kod mobitela. Takodje, ovih dana mi jede bateriju vise nego inace, te je moram puniti jednom dnevno (cak i sa ugasenim gps-om, vajrlesom.. i smanjenim brajtnesom ekrana). Njega dosta zeza to sto je vecina aplikacija napisano u Javi, mada sam citala da namjeravaju preci na C++ i HTML5 sto bi bila idealna kombinacija. Ipak, bez obzira na mane, Android je sigurno platforma koja dominira trzistem mobilne telefonije. Sto se biznis aplikacija i tableta tice, tu ce iPad-u tj iOS-u tesko sta da se priblizi. S obzirom da nisam intenzivan korisnik mobitela sem za povremeni pristup netu, mape (koje mi dobro rade na Androidu), te, naravno, pozive i poruke, Wildfire s Android OS-om mi je dobra solucija. Mada sa ovim iskustvom mislim da ne bih uzimala vise mobitel koji ima samo touchscreen. btw moram priznati samo da sam slaba na one Androidove smajlije koji dodju u porukama..bas su kjut haha...
Sto se razvoja aplikacija za iOS tice, imam ti ja dosta knjiga (u elektronskom formatu, naravno), od objective C-a za iOS developere do onih sa HTML peticom za razvijanje appova za iPhone i iPad. Ni Mac Mini ti ne treba ako imas virtuelnu masinu koju postavis i podignes na racunaru i tu sasvim dobro ide razvijanje aplikacija, barem kako sam cula od lika koji je s time radio. Za nekoliko dana bih trebala dobiti instalaciju sa VM-om pa kad vidim koja je tacno, javicu ti ako te interesuje da skines. Inace, nasla sam savrsenu futrolu za ajped:D