Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 27. 06. 2025. 22:18

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 2479 posts ]  Go to page Previous  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 124  Next
Author Message
 Post subject: Re: Igre
PostPosted: 29. 08. 2011. 01:36 

Abigail wrote:
@Emir

Shvatam tvoje razocarenje Androidom, mada nisam mislila da baguje na dizajru ko na vajldfajru s obzirom na hardver mobitela. Mene je u posljednje vrijeme poceo zezati pri otvaranju i slanju poruka, sto je u sustini uz pozive glavna funkcionalnost koju koristim kod mobitela. Takodje, ovih dana mi jede bateriju vise nego inace, te je moram puniti jednom dnevno (cak i sa ugasenim gps-om, vajrlesom.. i smanjenim brajtnesom ekrana). Njega dosta zeza to sto je vecina aplikacija napisano u Javi, mada sam citala da namjeravaju preci na C++ i HTML5 sto bi bila idealna kombinacija. Ipak, bez obzira na mane, Android je sigurno platforma koja dominira trzistem mobilne telefonije. Sto se biznis aplikacija i tableta tice, tu ce iPad-u tj iOS-u tesko sta da se priblizi. S obzirom da nisam intenzivan korisnik mobitela sem za povremeni pristup netu, mape (koje mi dobro rade na Androidu), te, naravno, pozive i poruke, Wildfire s Android OS-om mi je dobra solucija. Mada sa ovim iskustvom mislim da ne bih uzimala vise mobitel koji ima samo touchscreen. btw moram priznati samo da sam slaba na one Androidove smajlije koji dodju u porukama..bas su kjut haha...

Svi vele da to treba rootat. Ja zaista ne shvatam tu ljubav prema hateceu, taj njihov nonsens od sucelja je tezak ko slon i nista ne doprinosi, pola widgeta ne radi, a ja nemam ni fejs ni tviter tako da mi je izlisan. Javu mrzim iz dna duse od studentskih dana ali ni ona ne objasnjava mizerne standarde aplikacija za android. Ja koristim ovaj smoj mobitel maksimalno, ali kao sve osim telefona. Usput hateceova aplikacija za sms je sranje mrtvo. Meni je tako gubio poruke/jeo kontakte, onda sam prebacio sve sa sima na sd, ali opet mi povremeno pojede po koji kontakt. Smajliji su kjut skroz ali ih ja neznam ubacit u poruku, jebem ti hatece. Da mi je neko htio kupit ovaj dizajer hade sto sam dobio dzabe za postenu cjenu davno bih ga zamjenio sa samsung galaxy dvojkom (nedam pare za ajfon). Nabasao sam na onaj Mobilism pa sad opet skidam crackovane aplikacije i fakat 90% softvera koji dodje standardno uz telefon je smetljarski totalno. PowerAmp za muziku i Opera mini majka. Usput telefon "stenje", sad na 2.3 malo manje al na 2.2 je bio prilican jad. Samo sto sad widgeti mahom ne rade. NIKAD HATECE. Istina tastatura je super stvar. Jos da moze kako telefon bit bez ovih kerefeka i sranja, komend lajn, mozda bi i radio kako treba (ne treba vise od tri dugmeta, telefon, poruke, CL).

Abigail wrote:
Sto se razvoja aplikacija za iOS tice, imam ti ja dosta knjiga (u elektronskom formatu, naravno), od objective C-a za iOS developere do onih sa HTML peticom za razvijanje appova za iPhone i iPad. Ni Mac Mini ti ne treba ako imas virtuelnu masinu koju postavis i podignes na racunaru i tu sasvim dobro ide razvijanje aplikacija, barem kako sam cula od lika koji je s time radio. Za nekoliko dana bih trebala dobiti instalaciju sa VM-om pa kad vidim koja je tacno, javicu ti ako te interesuje da skines. Inace, nasla sam savrsenu futrolu za ajped:D Image

Mene samo interesuje da li ce ti Apple halalit da stavis proizvod na appstore koji je razvijen na VM-u. Isp'o sam ja iz fola ja programiranja skroz, ubi me posao i zivotni problemi, ali hvala ti svakako na ponudjenoj asistenciji. Isprobaj pa nam svakako javi kako to ide. Ja sam negdje prosle godine imao prilike malo se zezati sa Xcodeom al nista od tog. Sad cu OPET da pisem smrdljive reporte iz ERP-a, samo sto cu umjesto kompletno nedokumentirane MSSQL baze imati solidno dokumentiranu bazu...u OMNIS-u 7 koji se prestao razvijati 93-e. Jebem ti moj posao...

A futrola...to je to!

NFS Shift 2 jos nisam igrao nikako. Kont'o sam uzet Xbox360 i forzu 3 al nemam ja za to vremena. Svi kazu da je to vrh trenutno. Mozda ako kuci podjem ponesem sa sobom. Inace Ado Immolation kaze da je carska, ja imam svoje sumnje ali namjeravam ga probat svakako (NFS SHIFT2), mozda sad za bajram. Imam najduzi odmor (cak pet dana!!!) u 12 mjeseci. Hljebarenje je bol neopisiva.

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2011. 14:10 

jebo ba mobitele, ko je vidio hajra od tog. sluzi mi da mogu nazvat kad treba i da ne moram nosat neki plejer za muziku. i to je sve, obicni telefon i memorije za muziku, ostalo je neki sminkerski trip. al eto ljudi imaju svakakvih fetisa :razz:

ontopik: ja sam te nfs prestao davno igrat, mozda s carbonom zakljucno. jer je postao uzasan. jel vrijedi i jedan iza probat?

@libijac: kako sam se sjebo u stalkeru... kako sam apgrejdovao neku pusku, odem u minus, a tu ima bag neki, kad ti lovu prebaci u minus, ne mozes prodavat ni kupovat nista, uvijek pise not enough money. mozes samo apgrejdovat stvari al ti kuca u minus sve vise. i tako odem jedno 30 milja rubalja u minus. jedino se mozes izvuc da prodas nesto preko te vrijednosti u minusu. tako ja prodam sve osim jedne puske, go ostao bukvalno. sad opet malo po malo kupujem, ubijam ove iz duty-a pa prodajem njihovu opremu (a oni se fala bogu kote beskonacno :| ). jos da apgrejdujem sevu do kraja (po 2. put :( ) pa da zavrsim i ja ovo.
jesi preso na SoC? il igras to tamo nesto drugo? il nemas vremena od bajrama i posla :razz:

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2011. 14:25 
Addi wrote:
ontopik: ja sam te nfs prestao davno igrat, mozda s carbonom zakljucno. jer je postao uzasan. jel vrijedi i jedan iza probat?

vrijedi, ovaj zadnji hot pursuit je meni skroz dobar, sate i sate sam ubio prekucavajuci sam svoja vremena i zadatke, grafa odlicna, i igrivost je vise nego zabavna kad se uhodas u fol
preporuka.
a od most wanteda pa do ovoga mi nijedan nije valjao fakat, onaj carbon, kontrola auta isto jebeni lego racers

PostPosted: 29. 08. 2011. 15:27 

neb ja bas poredio hot prshut i npr. pro street ili shit 2, ma cak i carbon je interesantniji, od njega... Grafa odlicna auta odlicna, al brate ako se iko ponasa ko lego racer onda je hot prshut, znaci drzis gas i ne pustas do kraja utrke :roll:

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2011. 16:41 

Moondust wrote:
Addi wrote:

vrijedi, ovaj zadnji hot pursuit je meni skroz dobar, sate i sate sam ubio prekucavajuci sam svoja vremena i zadatke, grafa odlicna, i igrivost je vise nego zabavna kad se uhodas u fol
preporuka.
a od most wanteda pa do ovoga mi nijedan nije valjao fakat, onaj carbon, kontrola auta isto jebeni lego racers

jarane ba nosi avatar taj, dobicu padavicu :lol:

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2011. 17:34 
jbg, meni je ovaj zadnji skroz dobar, jer je dosta arkadan, a to i jest bila uvijek čar NFS serijala. ako mi se igra bas realnost (sto mi je pravo dosadno) onda cu ganjati nesto tipa gran turismo il nesto
na ovom zadnjem hot prsjutu osjetis da svako auto drugacije reaguje, i to znatno razlicito, dok se sjecam na carbonu, svako auto haman isto reaguje hah, imas osjecaj da se samo po izgledu auta razlikuju, ni po cem drugom

@addi: pukni koju tabletu, bice ti prejako :mrgreen:

PostPosted: 29. 08. 2011. 17:41 

Zadnji NFS koji sam ja igrao je Undercover, kurčina teška, ako ti je upravljanje autima u Carbonu bilo smiješno, probaj ovo :lol: :lol: :lol:
A sada tučem TDU keca, iz dosade, kupujem auta i motore pa se vozam po zelenilu :razz:

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2011. 18:26 
btw znal iko dobrih sajtova za stare CoD mape da naskidam, CoD kec, united offensive i CoD 2?
trazim jednu mapu kojju sam nekad skinuo, i zaboravio naziv. nikako naci. nesto na fazon, mala mapa povrsinski, 4 bunkera u svakom cosku, toranj u sredini, a bunkeri su povezani kanalizacijom.

PostPosted: 29. 08. 2011. 18:44 

pa trazi nesto tipa mappack, ono komplet mapa za igru odredjenu...

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2011. 23:56 

Benjo imas gori ukus u igrama neg Hedon i Knjaz u filmovima.

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2011. 00:13 
Lee B Yatz wrote:
Benjo imas gori ukus u igrama neg Hedon i Knjaz u filmovima.

zar je moguce? :mrgreen:

PostPosted: 30. 08. 2011. 00:52 

nazalost, jeste, gore od NFS i CoD nemere 'averu.

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2011. 12:49 
Lee B Yatz wrote:
nazalost, jeste, gore od NFS i CoD nemere 'averu.

to sto ih igram, ne znaci da ih gotivim :D
ja sam vise onaj ofirni final-fantasy-the-elder-scrolls-prince-of-persia-bad-taste :mrgreen:

svakako i nisam odavno prekucavao nesto kako treba. nit imam racunar da mogu upratiti ove novije igrice. nagovaraju me da fallout zaigram, a ni onaj mass effect ne djeluje lose

PostPosted: 30. 08. 2011. 13:48 

ff i the elder scrolls su zakon :D jedva cekam da onaj skyrim izadje,odlicno izgleda

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2011. 13:50 

ako fallout zaigras, otpisi vremena hejbet. ma fallout je meni cudna igra, kad je krenem igrat nafuras se, kontas najbolja igra. al vremenom mi nekako dosadi pravo, ne znam zadnji put igro new vegas i na pola igre obrisao igru. sto mi se rijetko desava. a kad sam je tek poceo igrat malte ne sanjao je :D
nista bolan bez stalkera, sviju mi...

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2011. 13:58 

Medieval wrote:
ff i the elder scrolls su zakon :D jedva cekam da onaj skyrim izadje,odlicno izgleda

mene uopste ne privlace ti elder skrolsovi, mas efektovi i to... igrao sam jednom malo obliviona, sve je to prelijepo i grafika i pejzazi i tematika, al prate PREVISE je ono rpg da bi bilo zanimljivo za igrat. ima toliko peglativnih stvari i dijaloga, ono smori me... ne znam mozda nekad i zagrizem malo pa odigram fino...

al sto cu definitivno morat probat je dead space. kazu da to ima sve sto igra treba da ima.

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2011. 14:27 
Addi wrote:
Medieval wrote:

mene uopste ne privlace ti elder skrolsovi, mas efektovi i to... igrao sam jednom malo obliviona, sve je to prelijepo i grafika i pejzazi i tematika, al prate PREVISE je ono rpg da bi bilo zanimljivo za igrat. ima toliko peglativnih stvari i dijaloga, ono smori me... ne znam mozda nekad i zagrizem malo pa odigram fino...

al sto cu definitivno morat probat je dead space. kazu da to ima sve sto igra treba da ima.

jbg ja volim te zajebancije, dijalog, prica ovo ono, mada je TES:oblivion ispao pravo tanak s pricom. cijelu igru ubijas nake demoncice i zatvaras oblivion gejtove. morrowind je sto se toga tice, za galaksije bolji od obliviona, mada je morrowind gameplay kriza. pogotovo borbe.

stalkera je buraz prekucavao prije, ja nisam eto nikad. mada sam je instal na starom racunaru, prije nego mi je maticna otisla. a nikad ufatit vremena za neko bas posveceno prekucavanje hah. i ovo sad sto igram, dodjem do pola igre, dopizdi mi, ostavim, i posvetim se drugim stvarima, i tako onda svakih par mjeseci.

btw i ja nacuh da je dead space mocan. gledao sam malo kod rodjaka kako ide, i ono, ima momenata da se malo istrzas u onoj mrakaci :D

PostPosted: 30. 08. 2011. 14:30 
Medieval wrote:

dobro je sto uvode one "spontane" nalete zmajeva i te zajebancije :D
al pola igre je jebiga priroda, atmosfera, detalji i to, a za to treba jaka kanta od racunara. ako mognem pokrenuti bice dobro :mrgreen:

PostPosted: 30. 08. 2011. 14:33 

jo libijac bogte jesi ti znao za seriju s.t.a.l.k.e.r.? evo ja nadjoh na oficijalnom sajtu link, imas trailer. coming soon :D :D :mrgreen: 8) meni se cini da ce dobra bit pravo... samo da nije kakva trzoka... al oficijalni sajt je jebiga...
evo link za sajt serije:
http://kinostalker.com/?lang=en

zar je moguce da je izaslo 69 knjiga na ruskom :shock:
http://litstalker.ru/index.php?option=c ... &Itemid=55
nazalost vecina nije prevedena s ruskog, znam da ima ih par na njemackom. majke mi morat cu naucit ruski radi ovog :D

Last edited by Addi on 30. 08. 2011. 17:45, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2011. 17:32 

ja sam uvijek striktno igrao rpgeve open world tipa,ono volja mi na konja najahat i proc po svijeta samo da pokoljem jedno selo.jedini koji nije bas takav a da mi je pravo legao je dragon age origins,bas zbog price i dijaloga koji su vrhunski razradjeni te zbog jebacke grafike.u sustini meni jedan kvalitetan rpg mora imat pricu,razradjene dijaloge,da te bas uvuce kako treba a ne samo nasumicno klanje mobova.mada su u tome debelo prednjacile stare igre,baldurs gate,icewind dale tj. ono iz cega se kasnije razvio (meni) kvltni neverwinter nights serijal.danas je malo takvih igara.

vidjeh tu seriju stalker,meni izgleda da ce nekako biti previse amaterski :|

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2479 posts ]  Go to page Previous  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 124  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]