MOTORIJADA u DUBICI 13.08.2005
Krenuli smo u Dubicu, da budemo iskreni sa predrasudama, ali po samom dolasku smo se uvjerili da je ovaj skup dosta dobro organizovan. Bajkeri su okupirali grad, cim smo izasli iz auta culi smo kako cijeli grad ruci od motora. Moglo se vidjeti stvarno ekstra motora, custom made choper-a ali i papanskih japanskih brzih.
Lemi, nas domacin, je super korektno odradio svoju ulogu, iako je sam organizator bio malo rezervisan prema nama, jer je pretpostavljamo imao drugih obaveza, pa ga i ne krivimo. Rakiola Vera je otkazala nastup, tako da smo nastupali mi i prijedorski Cosmo koji je dosta zivlja verzija Balkan Expresa. Upoznali smo se sa momcima i super smo se druzili uz zedne gutljaje piva. Prije nastupa smo prosetali Dubicom i moramo priznati da je grad sasvim OK. Nevjerovatno pun ljudi, mislimo da su tome zasluzni godisnji odmori, pa je krcat Dubicana iz Aut, Swe, De...
Stage je bio saswim pristojan, binska oprema solidna, iako smo mi ponijeli sa sobom dokazane Peavey masine (ultra hvala Tici, Dejanu i Kaletu iz Revolt-a). Mana je bila los, skoro nikakav monitoring tako da su bubnjari svirali skoro pa na pamet bez kontrole sta radi ostatak benda.
Mi smo nastupili samo sa 7 pjesama iako smo bili spremni odsvirati swe nase pjesme (cijelih 10), jer je Cosmo, malo ne sportski, otegao svoj nastup ni mi sami ne znamo koliko, mozda cak i 2h! Tako smo zavrsili izmedju 2 vatre sa njima i DJewima koji su u pola naseg nastupa navalili da je vec vrijeme da oni nastupaju, pa smo im mi sportski (pod prisilom) prepustili binu. Pretpostavljamo da smo malo i zatekli organizatora swom zestinom, pa da je mozda i to malo ubrzalo nas nastup. Sto se tice publike bili su skroz Ok. Kako su pjesme odmicale, oni su bili swe swjesniji sta se desava na bini, da bi od tisine nakon prve pjesme dosli do urlika i aplauza nakon zadnje. Hvala swima, pogotovo na reakciji kada smo rekli da smo zavrsili swirku (razocarenje, urlici podrske i zadovoljstine). Svakako nosimo pozitivne utiske u BL.
|