Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 05. 07. 2025. 15:13

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 58 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 08. 08. 2004. 01:31 

...ee jebemu misha, skoro sve u Bl...nemam pojma kako se dobaciti do tamo...al' sve u svemu svaka cast i uspjesne vam svirke zelim... samo naprijed... cestitke clanu koji ulazi u bracne vode... :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 08. 2004. 20:52 

AntiDope swira samo u BL zato sto jos nema materijala za swirku od 1h i 30min da dodje negdje u goste. Prva takva gostujuca swirka ce da bude u Tuzli najvjerovatnije koja vec dogovarana sa deckom po imenu Oli! On je sada trenutno u Holandiji, a kada se wrati onda cemo na tu temu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 08. 2004. 22:18 

En oli vam se vratio, ima i 7 dana:))
A onaj, ja sam ovaj bend slusala 2 puta live, i to u Travniku na Heineken Music Festu, i na finalnoj veceri u Zenici i nadam se da vise necu imati priliku..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 08. 2004. 23:41 

metal Lejdi wrote:
nadam se da vise necu imati priliku..

Sto, jel ides negdje na pusto ostrvo? Doci cemo mi i tamo swirati!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 08. 2004. 03:01 

AntiDope wrote:
metal Lejdi wrote:
nadam se da vise necu imati priliku..

Sto, jel ides negdje na pusto ostrvo? Doci cemo mi i tamo swirati!

Daleko vam kuca od moje :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 08. 2004. 23:24 

Poslusajte Of The Dead radnu verziju
Ewo ta famozna pjesma sto je snimamo prvu za jos famozniju kompilaciju... Pjesma je snimana u vjezbaoni jednim sirokopojasnim mikrofonom bez specijalno posvecene paznje krajnjem kvalitetu snimka (premda nije toliko los, jer znam da ima i gorih) tako da se ne hvatate mnogo za kvalitet vec mozete cisto osjetiti atmosferu i pravac u kojem idemo.

Ewo direkt link za mp3 Of The DeadKlikni ovdje za ::OF THE DEAD::

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 12. 2004. 02:41 

VELIKO HVALA TICI IZ REVOLTA KOJI JE KLJUCNA OSOBA ZA ZVUK MOJE GITARE NA ZADNJOJ SWIRCI A UZ DEJANA I KALETA IZ REVOLTA I ZA ZVUK ANTIDOPE-a UOPSTE! HVALA VAM MOMCI NA STALNOJ NESEBICNOJ POMOCI. VALJDA CEMO NACI NACINA DA VAM SE NEKAKO NEKADA U ZIVOTIMA ODUZIMO!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 12. 2004. 02:34 

easy on the caps there fella'

o_O

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 12. 2004. 10:39 

seYo~ wrote:

o_O

easy on the white trash netiquette, OVO JE BALKAN!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 12. 2004. 00:24 

seYo~ wrote:

o_O

KoldVoid wrote:
easy on the white trash netiquette, OVO JE BALKAN!

Jel to nesto izmedju Billy the Kid-a i Wyatt earp-a? Neka njihova doskocica?

Jos kada bi mi malo pojasnili ovo... bio bih zahvalan! Jedino ako sav fol nije u velikim slovima!?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 12. 2004. 07:38 

Jes u prvom postu, a meni se ne djasvi taj faux bonton iz juzne dakote.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 01. 2005. 18:09 

AntiDope wrote:
VELIKO HVALA TICI IZ REVOLTA KOJI JE KLJUCNA OSOBA ZA ZVUK MOJE GITARE NA ZADNJOJ SWIRCI A UZ DEJANA I KALETA IZ REVOLTA I ZA ZVUK ANTIDOPE-a UOPSTE! HVALA VAM MOMCI NA STALNOJ NESEBICNOJ POMOCI. VALJDA CEMO NACI NACINA DA VAM SE NEKAKO NEKADA U ZIVOTIMA ODUZIMO!

jedan od retkih Bendova iz BL koji svhata ozbiljnije stvar zvanu Metal scena BiH!
momci koji imaju moju 100% podrsku , momci samo napred!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 06. 2005. 02:59 

Swirka “BL bendova”, Mjesec Muzike 2005., tvrdjava Kastel 17.06.

Iako je na swirci bilo samo 200tinjak ljudi, atmosfera koja je vladala ucinila je da se bendovi extra potrude i otprase swirku kakva se rijetko kad desavala u BL. Veliki udio u tome je imao Dragan Bosnjak-Bole koji je kao ton majstor swim bendovima dao veliku dozu ozbiljnosti, jer je zvuk zaista bio fenomenalan. Zvuk je bio bolji nego na swim ostalim koncertima u Mjesecu Muzike bez obzira sto su nastupale mnogo vece zvijezde od nas samih. Najslabija karika u lancu je bila losa organizacija tonske probe koja je umjesto u 14:00 kako je i bilo dogovoreno pocela nesto iza 18:00, tako da swi bendovi nisu ni imali sansu da oprobaju zvuk prije koncerta. Jos se desilo nekoliko napravednih stvari, koje ipak nisu uspjele da uniste pozitivnu energiju koju su svi bendovi donijeli na Kastel. AntiDope je na binu izasao sa spiskom od 7 stvari, da bi na kraju pod pritiskom ostalih bendova zavrsio sa 5 izvedenih, sto je 3. put da se Antidope drugarski odnosi prema ostalim kolegama koji se uspanice da nece stici izvesti swoj program zbog kasnjanja starta koncerta koji je umjesto u 20:00 poceo u 21:30 i jos sa 2:00 skracen na 1:30. Iako je generalni stav bendova koji su nastupali taj da je domacin mogao biti mnogo sirokogrudiji po pitanju besplatnog pica za bendove, takodjer smatramo da je velika stvar sto nam je uopste omogucio da swiramo na opremi na kakvoj sviraju mnogo poznatiji muzicari od nas. Iako su neki od nas placali ulaznice za svoje najblize prijatelje, mislimo da je to sve vrijedilo, jer ko god je bio na koncertu uvjerio se da su ovi bendovi napokon dostigli nivo profesionalaca.

Conquer metal fest, Poljska
Krajem maja na nasu adresu dosao je poziv za nastup na Conquer metal festu 8. i 9. jula u Malbrok-u na sjeveru Poljske 60ak kilometara juzno od Gdanjska. Koncert okuplja evropske bendove black , death, trash ali i ostalih metal pravaca. Dvodnevna svirka na ostacima velikog gotskog zamka okuplja poljske metalne glave i sto je dodatni podsticaj, ulaz je besplatan. Ne sumnjamo da je dogadjaj fenomenalan. Od momenta kada smo dobili poziv, u bendu je nastao haos oko ispitivanja svih mogucnosti da se ode u Poljsku. Velika udaljenost Malborka od Banjaluke (1409km) zahtijeva velike novce samo za put, pa smo bilo prinudjeni da od organizatora (jedan od njih je Conqer Records) trazimo novce. Velike novce! Da li je to bilo presudno da nam 07.06. odgovore negativno, sa obrazlozenjem da imaju previse domacih bendova prijavljeno, a da su vremenski previse zgusnuti, nikada necemo saznati. Izvinili su nam se i obecali da ce racunati na nas sljedece godine. Hvala im. Mi jesmo na trenutak bili poneseni mogucnoscu odlaska u Poljsku, ali swo vrijeme nas je pratio i onaj osjecaj da necemo naci pokrice za put. Opet na kraju, kao i obicno okrecemo situaciju u swoju korist, idemo na Slayer u Novi Sad na punjenje baterija pred snimanje albuma.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 08. 2005. 15:49 

bravo!!! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 01:10 

MOTORIJADA u DUBICI 13.08.2005
Krenuli smo u Dubicu, da budemo iskreni sa predrasudama, ali po samom dolasku smo se uvjerili da je ovaj skup dosta dobro organizovan. Bajkeri su okupirali grad, cim smo izasli iz auta culi smo kako cijeli grad ruci od motora. Moglo se vidjeti stvarno ekstra motora, custom made choper-a ali i papanskih japanskih brzih.

Lemi, nas domacin, je super korektno odradio svoju ulogu, iako je sam organizator bio malo rezervisan prema nama, jer je pretpostavljamo imao drugih obaveza, pa ga i ne krivimo. Rakiola Vera je otkazala nastup, tako da smo nastupali mi i prijedorski Cosmo koji je dosta zivlja verzija Balkan Expresa. Upoznali smo se sa momcima i super smo se druzili uz zedne gutljaje piva. Prije nastupa smo prosetali Dubicom i moramo priznati da je grad sasvim OK. Nevjerovatno pun ljudi, mislimo da su tome zasluzni godisnji odmori, pa je krcat Dubicana iz Aut, Swe, De...

Stage je bio saswim pristojan, binska oprema solidna, iako smo mi ponijeli sa sobom dokazane Peavey masine (ultra hvala Tici, Dejanu i Kaletu iz Revolt-a). Mana je bila los, skoro nikakav monitoring tako da su bubnjari svirali skoro pa na pamet bez kontrole sta radi ostatak benda.

Mi smo nastupili samo sa 7 pjesama iako smo bili spremni odsvirati swe nase pjesme (cijelih 10), jer je Cosmo, malo ne sportski, otegao svoj nastup ni mi sami ne znamo koliko, mozda cak i 2h! Tako smo zavrsili izmedju 2 vatre sa njima i DJewima koji su u pola naseg nastupa navalili da je vec vrijeme da oni nastupaju, pa smo im mi sportski (pod prisilom) prepustili binu. Pretpostavljamo da smo malo i zatekli organizatora swom zestinom, pa da je mozda i to malo ubrzalo nas nastup. Sto se tice publike bili su skroz Ok. Kako su pjesme odmicale, oni su bili swe swjesniji sta se desava na bini, da bi od tisine nakon prve pjesme dosli do urlika i aplauza nakon zadnje. Hvala swima, pogotovo na reakciji kada smo rekli da smo zavrsili swirku (razocarenje, urlici podrske i zadovoljstine). Svakako nosimo pozitivne utiske u BL.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 12:52 
superr, decko, super :wink:

Post subject:
PostPosted: 17. 09. 2005. 20:05 

I otisao nam bubnjar u skolu, i sada je pauza swe do nove godine.

Inace to wrijeme ce biti iskoristeno za komponovanje i pisanje textova, pa ako nam se sreca nasmijesi mozda nesto i snimimo u studiju.

Tri BL benda AntiDope, Revolt i Recall se udruzuju u crossover brotherhood asocijaciju, bice dosta swirki i zurki.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 07. 2006. 13:04 

Iako su dve pjesme snimljene prije par mjeseci nisu jos umiksane jer su poslane daleko, a tamo daleko se iskomplicirale stvari...da budem jasniji crkla liku karta na kompu koji je to trebao sve da odradi.

Sve sto od toga sada imamo je grubi mix jedne pjesme bez ikakve obrade i to bez jedne gitare.
Vec nekoliko sedmica se premisljam da li da tu pjesmu bez obzira na nedovrsenost pustim u promet. Sirovo jeste, ali vec dugo ni traga ni glasa od nas.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 09. 2006. 12:03 

Zbog nemogucnosti da obezbijedi adekvatan dizajn za web stranicu AntiDope od skoro ima prezentaciju koju smatra i zvanicnom na http://www.demobands.com
http://www.antidope.tk vas sada vodi u najvecu kucu demobendova na nasim prostorima.
Vec smo ucestvovali u nekoliko natjecaja cisto da vidimo kako ljudi reaguju. Na ovoj stranici mozete poslusati nekoliko live snimaka novijih pjesama AntiDope-a.

Doslo je do promjene postave, bend po 3 put ostaje bez bubnjara. Sada u bendu svira Darko koji je nekima poznat iz benda Slapstick, Pain Project ili Rampage Skip.
Bend ce ponovo da dozivi blagu stilsku tranformaciju, jer je Darkov stil prilicno izgradjen na death metalu, tako da ce vjerovatno groove alter elementi koji su redovno koristeni u dosadasnjem radu benda najvjerovatnije nestati.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 10. 2006. 10:50 

Ali stvarno se nasmijem svaki put kada vidim "Mladi Bendovi".
Kum i ja se odmah zagrlimo i nasmijemo.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 58 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]