Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 06. 2025. 21:29

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 47 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Libijac tekstopisac
PostPosted: 30. 12. 2004. 14:56 

Haj mi recte jel kaka il nije, cisto poeticko/lingvisticki pitam, vas bolje pjesnike...ako vam smeta sovinizam, jebga, stacu, taka nam ideologija hihihi :D

Whoredom - So it is you have a Flower...

So it is you have a flower, caught somewhere between your legs
From this flower you let loose, filth, ooze and odious smells
But there's worse to come from yonder, something we dont need at all
Another blatant worthless breeder, another herald of our fall

You will lure me with this "flower", and you will give up to my guns
Penetrating hammers smashing, the insides to your ovum buds
And the beast inside you suffering, each stroke with a pleasure vast
But the crown seed you yearn for, shall be guided from there past

Towards your face and eyes wide open, In despair so bright with tears
Fallen are the hopes you bled for, Wasted are your dreaming years
Not from us is life to come forth, We live only to destroy
Spreading blight, awaiting downfall, bringing sorrow, killing joy

So it is your flower s' withered, and with it procreation fails
A fatal stab to feeble heaven, and the seraphim duly wail
Yet none are there to catch their tears, as they rain from far above
And none will be to laugh thereafter, none but us and our horned lord

in the year of shit, 2004, by Totenfuhrer KoldVoid

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 12. 2004. 15:44 

uaaaaaaaahhhhhhh, ne znam zasto, al sam je procitao :P

PS: buduci da nisam pjesnik nego novelist, ogradjujem se od bilo kakvih aluzija na mogucnost postojanja kritike u prethodnoj recenici. recenica pretstavlja cisto subjektivno misljenje jedne neprofesionalne individue i ni u kojem slucaju nuzno ne odrazava stvarnu i realnu vrijednost pjesme.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 12. 2004. 15:53 

Hahaha, smanji sa Turbonegrom..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 12. 2004. 18:52 

a koji je ovo žanr, muzički ?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 12. 2004. 22:23 

Black FUCKING Metal :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 12. 2004. 22:44 
Moderator

koji pinkness!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 12. 2004. 23:29 

jebes mu majku, dobro zvuci...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 12. 2004. 05:59 

ÄŒista romantika :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 01. 2005. 03:31 

Kold, jel' ti nisi imao dovoljno ljubavi u djetinjstvu? Odi kod Oprah, ona ima rješenje za sve tvoje probleme ;) :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 01. 2005. 16:08 

kontam da je frojd upravu.... :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 01. 2005. 18:49 

Hmm, ne kontam koja je poenta optuzivati nekoga da je "bolestan" il "neumjeren" ako je samo protiv razmnozavanja...

...Ahh ti ljudi, i ti niski zivotinjski instinkti...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 01. 2005. 19:44 

zar stvarno smatras da je rodjenje djeteta ubrzanje procesa nestanka covjecanstva, prije svega, sumnjam da iko moze pojmit upravo to sto se zbiva (samim tim i reci kuda svi idemo, ko smo to mi, da li idemo) oko nas a kamoli jos da trazi razloge, onog sam misljenja da se o svijetu nista ne moze saznati... zato okrenem se sebi, svojim osjecajima, a nema nista ljudskije valjda nego nasmijati se blazenom pogledu novorodjenceta

drugo, zena je predstavljena u jednom veoma degradirajucem svjetlu, kao smrdljivo bice, po naslovu se da naslutit i jedan kraci termin, pocinje sa k...!!
zar su sve takve?

trece, armagedon i posljednji smijeh rogatog? zar *ZAISTA* tako smatras?

jezik je prilicno brutalan i s obzirom na temu opravdan, medjutim mene muci pitanje kolko je stvarno ovo iskreno, mislim, zar nemas neki veci problem od ovog koji je i pored sve banalnosti ipak apstraktan. ako bi nesto izdvojio kao pozitivnu stvar to je odlican engleski i skelet pjesme, put od motiva do poente (i to kakve!! vec sam je spomeno)

generalno, mislim (koliko te ja "znam") da bi ti vise toga trebao pisati na temu izoliranosti, slabosti na odupiranje svakojakim sranjima i sl... a ovaj "volcanic slut" fol ostavit australcima jer i poslije svega oni popiju pivo i svadjaju se sa zenom a nama opet ostanemo samo mi, a malo kome od nas je do prekobrojnog covjecanstva...

ispravi me gdje sam pogrijesio... al kad budes pravio nasljednika procitaj zeni ovu pjesmu i nemoj se ljutit na mene sto ces na balkonu zavrsit... opet, ima i u tome nesto lijepo, noci u libiji nisu tako hladne kao ovdje... hehe, pozdrav.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 01. 2005. 20:24 

khasma wrote:
zar stvarno smatras da je rodjenje djeteta ubrzanje procesa nestanka covjecanstva, prije svega, sumnjam da iko moze pojmit upravo to sto se zbiva (samim tim i reci kuda svi idemo, ko smo to mi, da li idemo) oko nas a kamoli jos da trazi razloge, onog sam misljenja da se o svijetu nista ne moze saznati... zato okrenem se sebi, svojim osjecajima, a nema nista ljudskije valjda nego nasmijati se blazenom pogledu novorodjenceta

Ne, mislim da je rodjenje djeteta USPORAVANJE procesa nestanka covjecanstva. To nako prostacki, "dosta nas je" :D

khasma wrote:
drugo, zena je predstavljena u jednom veoma degradirajucem svjetlu, kao smrdljivo bice, po naslovu se da naslutit i jedan kraci termin, pocinje sa k...!!

Paaaa....hehehe, u pravu si :D Bez zajebancije :)

khasma wrote:
zar su sve takve?

E to ne znam, al je ovaj tekst specificno crpi inspiraciju iz tri zenske osobe koje sam znao. Nun today, whore tommorow, a mother in the end :P

khasma wrote:
trece, armagedon i posljednji smijeh rogatog? zar *ZAISTA* tako smatras?

Ma rogatog nema, to je ustvari najlosiji dio, al nisam imo nista pametnije za zavrsnicu, a vazda je dobro bocnut ove sto se furaju na alaha, to njih uvjek uspali :D

khasma wrote:
jezik je prilicno brutalan i s obzirom na temu opravdan, medjutim mene muci pitanje kolko je stvarno ovo iskreno, mislim, zar nemas neki veci problem od ovog koji je i pored sve banalnosti ipak apstraktan. ako bi nesto izdvojio kao pozitivnu stvar to je odlican engleski i skelet pjesme, put od motiva do poente (i to kakve!! vec sam je spomeno)

Puno hvala na podrsci i pozitivnoj kritici, no iskrenost tu fali jebiga, imas pravo, sovinizam je stari fol u metalu za shock efekt, ali sa danasnjim naletom uspaljenih feministickih krava od biseksualki moro sam malo :D. Muzicka podloga je doduse savrsena za tematiku, i samim time prilicno jebena za bilo sta drugo... a ja u ovom slucaju, osim intro riffa, nisam u tome sudjelovao pa jebiga, nekad moras razmisljati i o kompletnosti samog djela.

khasma wrote:
generalno, mislim (koliko te ja "znam") da bi ti vise toga trebao pisati na temu izoliranosti, slabosti na odupiranje svakojakim sranjima i sl... a ovaj "volcanic slut" fol ostavit australcima jer i poslije svega oni popiju pivo i svadjaju se sa zenom a nama opet ostanemo samo mi, a malo kome od nas je do prekobrojnog covjecanstva...

Tu imas pravo :)

khasma wrote:
ispravi me gdje sam pogrijesio... al kad budes pravio nasljednika procitaj zeni ovu pjesmu i nemoj se ljutit na mene sto ces na balkonu zavrsit... opet, ima i u tome nesto lijepo, noci u libiji nisu tako hladne kao ovdje... hehe, pozdrav.

Kolko znam sebe, garant hocu, i opet cu najebat. Najebo sam ja vec XXX puta zbog vake zajebaNJcije :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 01. 2005. 21:06 

Inače je pjesma od velikog epskog i tekstualnog značaja za razvoj black metala, pa je čak ne bi bilo loše ni uglazbiti (glupo mi reći "umuzicirati" :D). U svakom slučaju, pogođena je poenta smisla i postojanja black/death underground metala kao muzike koju mogu slušati i podnijeti samo rijetki, pa Kold ne bi bilo loše da (ne) nastaviš. Go for it, sve su žene kurve! Ne znam samo kako nas tako dobro poznaješ... sve češće pomišljam da si i ti bio žena u jednom od prošlih života... pardon, ne žena. Kurva. :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 01. 2005. 22:52 

Lena_Rose wrote:
Inače je pjesma od velikog epskog i tekstualnog značaja za razvoj black metala, pa je čak ne bi bilo loše ni uglazbiti (glupo mi reći "umuzicirati" :D). U svakom slučaju, pogođena je poenta smisla i postojanja black/death underground metala kao muzike koju mogu slušati i podnijeti samo rijetki, pa Kold ne bi bilo loše da (ne) nastaviš. Go for it, sve su žene kurve! Ne znam samo kako nas tako dobro poznaješ... sve češće pomišljam da si i ti bio žena u jednom od prošlih života... pardon, ne žena. Kurva. :twisted:

Svi su LJUDI kurve :D A kao sto veli moja pjesmica, sve zene prije il kasnije, bi da budu mame, e tu je sjeb ;) Mane tu stani o zeMskom kurvaluku per se ;) Poznam ja zene malo bolje nego sto svi misle ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 01. 2005. 23:38 

Onako tekst pokazuje da imas dara za pisanje.... sto jest jest, al stari... JEBALA TE OVA TEMA!
Pokazat cu ja tvojoj hanumi, pa ces vidjet onda :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 01. 2005. 00:04 

Skonto sam da mi bit singlica ni malo ne smeta :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 01. 2005. 00:10 

Ne bi se reklo sudeci po avataru... a najbolje pruza samo Hanuma :)
:lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 01. 2005. 02:45 

sto, sta fali "Biomechanical Landscape"-u? :D

Generalno ne znam dal ljudi vole buljit u taj kadar, al je Giger i od toga napravio carski pejzaz :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 01. 2005. 02:45 

KoldVoid wrote:
Skonto sam da mi bit singlica ni malo ne smeta :D

Al sto volis zajebavat ljude kad postanu singlica, nije normalno. Supak! :D

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 47 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]