Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 21. 07. 2025. 03:40

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 122 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 02. 07. 2003. 17:18 

Quote:
a otkud danzig međ elktro ili industrial bendovima

Ja sam mislio da je Danzig pomenut u razgovoru o tezini.

Quote:
slusajte pakistanski progressive black metal, band se zove DUSK

Ma, oni su jebitacni :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 07. 2003. 17:27 

Mr. Brownstone wrote:
Quote:
a otkud danzig međ elktro ili industrial bendovima

Ja sam mislio da je Danzig pomenut u razgovoru o tezini.

:

pa jeste kad ga je krypton spomenula

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 07. 2003. 20:00 
Krypton wrote:
Po mom mišljenju, The Kovenant su odličan bend, spadaju sigurno u mojih top 5 bendova. Sviđa mi se doza elektronike sto se nalazi na njihovom Animatronic albumu. Nisam još čula novi album, kritičari kažu da ne valja, fanovi kažu da je super....to je sve individualno. :roll:

Ali kad usporedis Animatronic sa In Times Before Light, razlika je i vise nego ocigledna. Ne svida mi se kada se bendovi tako transformiraju. Ak hoces svirati black, onda sviraj black. Ak hoces industrial, onda industrial. Uprskali su sa Animatronicom, a i vjerujem sa ovim novim S.E.T.I. No, njima je svejedno. Izgubili su jedne fanove, dobili su druge. I tako to ide. Jebe se njima za nasa razocarenja.

Post subject:
PostPosted: 02. 07. 2003. 20:55 

sqo wrote:
Ali kad usporedis Animatronic sa In Times Before Light, razlika je i vise nego ocigledna. Ne svida mi se kada se bendovi tako transformiraju. Ak hoces svirati black, onda sviraj black. Ak hoces industrial, onda industrial. Uprskali su sa Animatronicom, a i vjerujem sa ovim novim S.E.T.I. No, njima je svejedno. Izgubili su jedne fanove, dobili su druge. I tako to ide. Jebe se njima za nasa razocarenja.

Meni je jedno vrijeme In Times Before The Light bio bolji od Nexus Polarisa...ali sad mi je sve dobro...imas pravo,i je sranje kad se bendovi tako promijene,ali sto ces... :(
Jebe se njima,as you said.

Nije mi se bas svidio Nagashev stav u nekom od interviewa kad sam citala,kao,da je sve na Nexus Polarisu bilo smece,da nista nije ispalo onako kao sto su oni zeljeli ovo ono,da ce sada zapoceti novu eru sa Animatronicom,bla bla...nekako mi se cinio umisljen & stuff,kao sad imam svoj bend,jebes Borgir,mogu raditi sto hocu.... :|

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 07. 2003. 21:29 

Evo,povratak na temu.Meni elektronika ne smeta u metalu,ako se dobro uklopi zašto ne.Ionako slušam širok spektar glazbe,tako da mi se čak dok sam u raspoloženju svide neki tech-rock hibridi i eksperimenti...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 07. 2003. 21:54 

sqo wrote:
Ne svida mi se kada se bendovi tako transformiraju. Ak hoces svirati black, onda sviraj black. Ak hoces industrial, onda industri

malo offtopic ali moram se osvrnuti..
zasto bend ne bi malo mijenjao svoj izricaj, ostvarivao neki fuckin progres? :roll:
zar njima ne dosadi svirati u istim "shemama" godinama, pa malo pozele experimentirati?
mnogi bendovi koje slusam su se svakim albumom mijenjali, povecavajuci to kvalitetu izdanja ili je degradirajuci - svakako ih je ucinilo zanimljivijima..

uostalom, podjele na zanrove su daavno postale apsurdne..

sto se tice elektronike u metalu - namam nista protiv dok se dobro uklapa uostalom vecina metal bendova koje slusam (rammstein, in flames), upotrebljavaju elektroniku..
sama elektronika mi je mozda cak draza od metala (ajde, pljucajte me! :twisted: )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 07. 2003. 22:34 
pa recimo da poneka promjena nije losa, ali kada okrenu cijelu plocu naopako, onda ispadne sranje.
Pa pogledajte samo na sto je spala Metallica. Mnogi se rugaju COFu na novom albumu, Theatre Of Tragedy se skroz srozao sa Musik, a tu su jos i Paradise Lost sa Host, zatim najnovija Tristania, neki pljuju Reroute To Remain od Flamesa itd. itf.
Ako vec netko zeli svirati i drukciji stil muzike, neka osnuje drugi bend koji bi tako i svirao. Mnogi glazbenici zato osnivaju nove bendove ili djeluju u vise njih, i to samo zato jer zele probati nesto novo, a istodobno i zele sacuvati originalnost svog maticnog benda.
I to je to. Bilo bi puno ljepse da su se Paradise Lost preimenovali u Depeche Mode 2, pa snimili Host, nego onako oblatili svoje ime.
Ono, fakat se na taj nacin zna puno vise razocarati fanove, nego ih iznenaditi.

Post subject:
PostPosted: 02. 07. 2003. 22:56 

sqo wrote:
pa recimo da poneka promjena nije losa, ali kada okrenu cijelu plocu naopako, onda ispadne sranje.
Pa pogledajte samo na sto je spala Metallica. Mnogi se rugaju COFu na novom albumu, Theatre Of Tragedy se skroz srozao sa Musik, a tu su jos i Paradise Lost sa Host, zatim najnovija Tristania, neki pljuju Reroute To Remain od Flamesa itd. itf.
Ako vec netko zeli svirati i drukciji stil muzike, neka osnuje drugi bend koji bi tako i svirao. Mnogi glazbenici zato osnivaju nove bendove ili djeluju u vise njih, i to samo zato jer zele probati nesto novo, a istodobno i zele sacuvati originalnost svog maticnog benda.
I to je to. Bilo bi puno ljepse da su se Paradise Lost preimenovali u Depeche Mode 2, pa snimili Host, nego onako oblatili svoje ime.
Ono, fakat se na taj nacin zna puno vise razocarati fanove, nego ih iznenaditi.

slažem se...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 07. 2003. 01:32 
Administrator

sqo wrote:

jel to svega ti ne valja novi COF kao ni RTR od In Flamesa :?:
i kakve veze ima Damnation And A Day s elektronikom :?: (upotreba klavijatura, filharmonije i hora nije ni nalik niti je isto sto i elektronika :roll: )
il' nisam dobro skuzio kontekst posta, tacnije nisi se dobro izrazila :?: objasnjenje needed.

a sto se tice ovog topica, Rammstein prolzai kod mene.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 07. 2003. 09:35 
da, mislim da definitivno nisi shvatio kontekst. Kao prvo i najosnovnije, napisala sam da neki, znaci neki ljudi, pljuju po tim albumima, dakle ne ja. Time sam samo htjela naznaciti da ljudi cesto negativno reagiraju na promjenu zanra muzike nekog benda, dakle, opcenito govoreci na promjenu zanra, a ne na uvodenje elektronike, kuzis? ako nisi primjetio, nadovezala sam se na post od highly_evolved. Stoga me ne napadaj bezveze, nego citaj stvari otpocetka.

Post subject:
PostPosted: 03. 07. 2003. 10:39 
Administrator

e onda OK 8) . malo me zbunilo to sto je topic o elektronici u metalu, a ti spomenu to sto si vec spomenula i natrpala u jednoj recenici slabe i dobre albume bez da si izdvojila koji su tebi OK. a bilo je kasno pa mi mrsko bilo citati gornje postove. anyway, my mistake, sorry. 8)

ali da se vratim na topic, meni nisu losi oni blesavo-ludjacki mixevi od COF-a, iako sad to i nema neke veze s metalom, ali s elektronikom da sto mislim da pise i u topicu, a ne kako se koji bend vremenom mijenjao i sta misle njihovi fanovi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 07. 2003. 14:44 

bend kao muzicka postava je nastao kao dobronamjerni pokusaj da se ustedi na instrumentima i naravno na muzicarima tako je kontrabas zamijenila bas gitara, silne bubnjeve zamijenjio jedan sistem manjih bubnjeva, gitara ima svoj akord kao i violina tako da je ona bila dostojna zamjena vodecem instrumentu u klasicnoj muzici.Tako su i razni sintetticki zvukovi klavijatura zamijenili klavir ili orgulje.Zbog ovoga sto sam reko ne bismo trebali napadti elektroniku koja je imala bitan uticaj na rock, ali ako govorimo o tehno- primjesama onda je drugi slucaj i tako nastaje sund a ne uzvisena muzika kao rock.Meni to strasno para usi i ne stvara nikakvu zvucnu sliku nego samo ritamsku gnjavazu

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 07. 2003. 11:15 

jebiga, jesil ikad ista cuo od danziga? .......

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 07. 2003. 17:32 

Moke Bosancero wrote:
jebiga, jesil ikad ista cuo od danziga? .......

mene pitaš???,ma nisam,samo pretpostavljam šta svira na osnovu sličica,a ako si mislio na "blackacidevil" pa nije ga dugo držalo,a ima i nekakva četiri albuma prije njega,možda je tebi to njegov najvbolji album :?: :?: :?:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 03. 2004. 01:55 

Jos jedna tema iz naftalina :P
Elektornika me jako iritira, para mi usi...fuj Ali ponekad zna dobro zvucat onako kad se uklopi fino uz instrumente... ali rijetko.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 03. 2004. 13:14 

ma koja elektronika,klavijature uvrh glave,i to ako se bas mora

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 03. 2004. 19:18 

El Foxinho wrote:
ma koja elektronika,klavijature uvrh glave,i to ako se bas mora

nemoj, molim te, protiv klavijatura.pa pola grupa ne bi bilo to sto jesu da nema klavijatura isto ko sto je my dying bride puno losiji bez violine.zamisli kako bi theater zvucali bez rudessa?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 03. 2004. 03:36 

Jedna rijec-WTF? :lol:
Elektronika u metalu je cisto proseravanje i dodavanje glupih i stetnih hemikalija.True je najzdravije!
Klavijaturama svaka cast,sta bi bio LOSt Horizon bez njih??!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 03. 2004. 06:54 
Administrator

Hollow wrote:
Jedna rijec-WTF? :lol:
Elektronika u metalu je cisto proseravanje i dodavanje glupih i stetnih hemikalija.True je najzdravije!
Klavijaturama svaka cast,sta bi bio LOSt Horizon bez njih??!

Bezze razmisljanje IMHO. :roll:
Uvijek cu radije poslusati dobar album u kojem ima elektronike, nego neki "true" band koji nema nista zanimljivo za ponuditi, kojem su tekstovi smijesni ili se utope u moru prosjecnih bendova istog stila.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 03. 2004. 08:38 

Joj sto volim kad vi veliki metalci vako puknete raspravu o "true" bendovima i albumima kad ste ih culi ne vise od deset komada..., al to nije topic, samo komentar opasnim zagrizenim ljubiteljima MNOGO JAKOG Rammstein-a, I TEK NAJJACEG In Flames-a (jacina je ovdje koeficijent kurvaluka, besramnog sponzorisanja i kompletnog udaljavanja od bilo cega sto moze imati veze sa metalom)...al da se malo kontrolisemo, evo mog misljenja

"elektronika" je vec usla u metal. Naravno, ne u BM/DM/Funeral Doom (bicu fasista, ostalo nije metal, ostalo je pop rok), ali sam pristup produciranju, poliranju, sranju, koji se danas koristi pri proizvodnji "metal" albuma je krajnje pod utjecajem trenda siroko rasprostanjenog na "elektro" sceni. Trigeri, semplovi, efekti....ima ih na svakom malo "vecem" izdanju danas. Naravno tu se uvjek nadje par retrogradnih haronja u bodljama da garantuju da svjet nece nikad otici previse daleko od lampaskih pojacala, polomljenih cinela, svjeca i baklji, pa ko voli nek izvoli. Ja sam odrastao na groznim kasetama i uzasnim snimcima Maidena, Testamenta, Razora, Possesseda, Sodoma...Danas mi i najgori podrum zvuci ko totalna sterilna digitala u poredjenju sa tim.

Mislim da Industrial sam kao samostalan pravac (svojevremeno guran u istu kantu sa novim valom i gotikom) ima i onako dovoljno veze sa metalom da bi proizveo nekakav crossover. Ja znam da je dosad masala bilo dovoljno polupokusaja da se pravi nekakav Industrial Black. Sve je to samo lupa ritam masine iz 85 i ista ona punk drlja. To je Black bez bubnjara i sa malo manje metala (Mysticum, Diabolicum, BlackLodge). Da sad ta tri benda poredim sa jednim Skinny Puppy-em, FLA-om, Wumpscut-om, MZ.412, ljudi, to je vec kriminal. Samo jedna pjesma SP-a ima vise talenta i vizije nego citav album Diabolicuma, ma koliko blizi mojem ukusu bio Diabolicum nego Skinny Puppy.

Ko god je slusao Laibachov "Jesus Christ Superstars" zna koliko je krajnje nepotreban jedan Rammstein ovoj planeti. Ako niste to, onda moze i Ministry, pogotovo Psalm 69 ili Filth Pig. Mislim ako postoji bar jedan jebeni netalentovan, ofiran, i odvratan KLON na ovoj svjetskoj rock sceni onda je to Rammstein.

Ja na cjelokupnu situaciju gledam sa jednog relativnog ugla. Jucerasnji veliki metalci su postali matorci koji su sve to dobro isfurali. Pa sad slusaju Depeche Mode, jebga, pa im pada na pamet svasta nesta. Pa onda naravno, posto je naucno dokazano da je vecina metalaca sirom svjeta (pogotovo ovi mladji narastaji), grupa mladih ljudi sa problemima oko samopouzdanja, pa im svako dodvoravanje "mainstream" pop umjetnosti od strane "metala" ide kao as na desetku, jer eto, nisu oni masni varvari neoprane kose i koznih tola, oni slusaju Opeth, In Flames, imaju otvorene usi ka razvoju i evoluciji zanra i muzike...

Samo nek mi neko odgovori na ovo pitanje, i od mene ima obecanje da cu se slozit sa svim i svacim ponudjenim.

Slucaj 1.

proizvoljno, uzecu
X=In Flames

kako X*(prosjecni nu-insprisani riffovi + slab pop vokal + pod prosjecna elektronika + dobar marketing + totalni sminka izgled)=BUDUCNOST METALA???

Ja ovu jednacinu ne kontam, valjda sam jebeno glup. Mozda zato sto slusam elektroniku vec par godina pa ovo popratno smece sto se nagura u "metal" albume me nimalo ne "iznenadjuje" kao nekakav superiorni izum.

P.S. A sto se tice Kovenanta...ajooj, pa ko u toj hrpi narkica vidi bilo kakav talenat??? "In times before the light"??? Kaka apsolutna. Da Nagash nije bio u Borgiru za Covenant/Kovenant, Carpe Tenebrum, pa ni Troll...(naravno zaboravljam da je svaki Kovenant album bio pokusaj da se unovci na predvidjeni trzisni trend u metalu, prvo ofiran black, pa onda jos ofirniji black-prog-power hibrid, i na kraju marilyn menson, i to pravi pijacni) danas niko ne bi ni znao, tek onako popratno jebga, ko sto svi znamo za jedno hiljadu puta bolji Fimbulwinter i Nocturnal Breed. Al u kurcu...

...HAIL METAL

P.S. 2 put: Haman sto nisam zaspo pa pardon za post koji vijuga s teme na temu.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 122 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]