Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 06. 2025. 20:43

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ] 
Author Message
 Post subject: Rollins band
PostPosted: 17. 05. 2003. 18:26 

Eto ove godine će novosadski Exit Festival po prvi puta imati stvarno veliku zvijezdu i to iz žestica muzike.

Dolazi car nad carevima Henry Rollins :D :D :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 05. 2003. 19:14 
Administrator

joj jebote...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 05. 2003. 23:22 

a kad je exit?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 05. 2003. 07:13 

hmm.čini mi se 01.,02.,03. VII

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2003. 01:56 

joj da mi je kako skoknut do Sada jebote da Rollinsa gledam propustio sam ga na Otoccu a izgleda da cu opet sad dok on nedoe meni na vrat i kaze e ajde da ja tebi pjevam gde ti mozes doci he hee

da bar hoce doci u BiH

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 06. 2003. 10:28 

Vrijedilo bi...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 07. 2003. 00:52 

evo da malo osvježim temu-sada sam siguran,odoh gledat rollinsa,krećem sutra veče solo,malo muvanja po Beogradu rano ujutru pa pravac NS i Petrovaradin pa kad se vratim biće izvještajčić,hehe

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 07. 2003. 13:07 

hocu i ja :cry: :cry: :cry: :cry:

joj da mi je love da i ja idem aj ubicu se

ej bomber ocukejem totalno izvjesce s koncerta ok ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 07. 2003. 22:48 

evo kre'em

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 07. 2003. 10:37 

BOMBER wrote:
evo kre'em

gud lak 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 07. 2003. 22:46 

evo ga izvještajčić-
stigao u NS prerano (po običaju-nikad više ne idem 12 sati ranije,naročito ako soliram)cijeli dan landarao po najljepšem gradu u ex-yu(ovaj grad mi je svojevremeno bio terapija protiv situacije u kojoj sam se nalazio-vojni rok)i zaključio da bi najbolje bilo da maideni sviraju u NS na novoj turneji ljudi sve je jeftino,možeš nać za markicu :pivo,sendvič,burek(obavezno objašnjavanje jel sa sirom,mesom,... :evil: ),sokić,ma cijene ko kod nas,hehe

na Petrovaradin ušao čim su otvorili kapije i zalegao ispred main stage gdje će svirat rollins
sve je smrdilo na sjebanciju,nigdje žive duše,tek nas dvadesetak ispred ogromnog stejdža.
Oko 18 sati su izašli Ritam Nereda,a ispred nikoga-još uvijek.
ljudima nikako da srede ton,ne valja doboš,pa kad srede doboš ne valja vokal...
jedva su odsvirali jednu stvar i iznerviran Boban reče "to je to" i RN se pokupi sa scene.
e sad -preokret,u roku od narednih pola sata okupilo se jedno pet stotina ljudi-što čupavih-što izbrijanih i počeli da skandiraju"ritam nereda,..."
Boban & co ponovo izlaze,ton je još uvijek za kurac ali oni SVIRAJU
polako pristiže sve više ljudi i tu je već par hiljada prisutnih.
RN sviraju dosta stvari koje su nastale i posvećene bivšem režimu i slobi,a valjda mogu bit i opomena ovim sadašnjim(10 godina,put beznađa,...),sada sam skontao šta hoće reć sqo i krypton sa onim o "zloj faci" jer boban baš ima zlu facu na ovim politički angažovanim stvarkama
vaaaauu :twisted:

Boban pozdravlja :"živeli,bio je to Ritam Nereda,dobar provod na Rollin's band"

E sad da pomenem i nešto iz pauze-vidim ljudi se fotkaju sa nekim čupavim u crveno ofarbanim starijim likom,al mi nikako nije došlo ko je to,tek sam juče kod kuće skontao da je to bio Tusta iz Idijota,hmmmm,jebi ga trebao sam imat fotku sa njim,ali...

Na stage izlaze Rollin's band,prisutan je već povelik broj ljudi,prostor ispred stejdža je pun,a i sa strane ima ljudi(stejdž je velik kao maidenov u gorici da bude jasnije)
Istetovirani nabildani manijak počinje svoj šou,lud je skroz,lomi se ,savija,čista energija
U publici loodilo,hrpa ljudi učestvuje u šutki koja povremeno prima razmjere masakra.
Na rollinsu se vidi da je i on stvarno oduševljen publikom,čovjek se pretvorio u vodu,sa njega znoj leti na sve strane.
U jednom trenutku momak na gitari počinje solo,a rollins iza leđa gestikulira u fazonu «koji mu je kurac» ,malo uveseljavanja publike,hehe.
Brzo je prošlo sat i dvadeset minuta uz ovaj val čiste energije koji je dolazio sa stejdža.
Rollins najavljuje «stvar posvećenu njegovim prijateljima Joey & Dee Dee Ramoneu,gimme gimme shock treatment»,u publici loooooooom,šutka,jedna djevojčica pliva na rulji,još par faca se upušta u istu avanturu ,vaaaaaaau
I odjava «Sheena is punk rocker»,aaarrrrrrrrggggggghhhhhhhhhhhh,opet lom u kojem čini mi se učestvuje bar 70% prisutnih,u jednom trenutku kraj glave sam imao dva para nogu i žensku guzicu(sllluuuuuuuuurp :oops: :twisted: ),ona klinka opet pliva na rulji,u jednom trenutku polijeće nekih par metara i nastavlja da pliva na rukama rulje tih par metara dalje,ovdje sam se i ja uključio u šutku(eh nekad se i sa stejdža skakalo naglavce u rulju),ma energija koja je dolazila od rollinsa je skroz naskroz preuzela sve prisutne.
Bend odlazi sa scene iz zvučnika već dolazi muzika sa miksete,festivalski program je neumoljiv,treba pripremiti sljedeći bend,ali tad počinje skandiranje «we want more»,»rollins,rollins,…»,udaranje po ogradi koja dijeli stejdž od rulje i nakon pet-deset minuta muzika prestaje,reflektori šaraju i na stejdžu su ponovo rollins band i sami oduševljeni prijemom,izlaze ,pozdravljaju se sa publikom,sviraju još jednu stvar,opet se ponavljaju scene sa kraja oficijelnog dijela nastupa,ali sve to brzo završava i to je definitivan rastanak,bubnjar baca tri seta palica u rulju,svi se zahvaljuju publici na izvanrednom gigu koji smo zajedno odradili tu veče…
Eto,to je to,recimo najbolji hard core(muzički naravno :oops: :twisted: )gig kom sam prisustvovao
Da je više ovakvih svirki,…,i da su bliže :cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 07. 2003. 11:04 

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

pa nisi moro sve napisat sad mi je jos vise krivo sto nisam bio :(

sad se samo mogu nadat da ce opet nekad odci bilo gde u na ex-yu prostore ja cu ici obavezno ako se to ikad desi koa nebudem imo i casha uopljackat cu nest ako budem moro radit dat cu otkaz :evil:

btw imo sam i ja sliku s Tustom od prosle godine kad je bio u bugojnu na festivalu ali sam je izgubio :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 07. 2003. 17:42 

ma jebi ga ja nemam sliku jer sam sa danom zakašnjenja skonto da je to Tusta :evil:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 07. 2003. 22:56 

heh,evo ga moloko na tv,a nek sam sam sebi nakon rollinsa rekao: ajd kuci,ne treba ti da te neko smara nakon ovakve furke :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 08. 2003. 19:03 

gledao sam polusatni snimak koncerta na tv i Rollins bend je bio odlican (cak puno bolji od dosadnih Ritam Nereda :twisted: )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 08. 2003. 23:18 

e jebi ga ogi,naravno da je bio ,ne puno bolji,nego nered i rollins se ne mogu porediti-il si ti to piso samo da mene podjebavash zaboravivshi pritom na moj nadnaravni osjecaj za realnost.

pa 357 su preksinoc na svirci u Banjaluci koju sam ti spomenuo bili bolji od ritma nereda za hrpu svjetlosnih godina,a da ne govorimo o rollinsu

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 08. 2003. 01:38 

Gledao sam i ja taj snimak na tv-u. Nije los Rollins ali nije to vrsta muzike koja meni lezi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 08. 2003. 12:16 

ogi wrote:
gledao sam polusatni snimak koncerta na tv i Rollins bend je bio odlican (cak puno bolji od dosadnih Ritam Nereda :twisted: )

logicno je da macka ima rep , ako je ziva :lol: :lol: :lol:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]