evo ga izvjeÅ¡tajÄić-
stigao u NS prerano (po obiÄaju-nikad viÅ¡e ne idem 12 sati ranije,naroÄito ako soliram)cijeli dan landarao po najljepÅ¡em gradu u ex-yu(ovaj grad mi je svojevremeno bio terapija protiv situacije u kojoj sam se nalazio-vojni rok)i zakljuÄio da bi najbolje bilo da maideni sviraju u NS na novoj turneji ljudi sve je jeftino,možeÅ¡ nać za markicu :pivo,sendviÄ,burek(obavezno objaÅ¡njavanje jel sa sirom,mesom,...

),sokić,ma cijene ko kod nas,hehe
na Petrovaradin uÅ¡ao Äim su otvorili kapije i zalegao ispred main stage gdje će svirat rollins
sve je smrdilo na sjebanciju,nigdje žive duše,tek nas dvadesetak ispred ogromnog stejdža.
Oko 18 sati su izašli Ritam Nereda,a ispred nikoga-još uvijek.
ljudima nikako da srede ton,ne valja doboš,pa kad srede doboš ne valja vokal...
jedva su odsvirali jednu stvar i iznerviran Boban reÄe "to je to" i RN se pokupi sa scene.
e sad -preokret,u roku od narednih pola sata okupilo se jedno pet stotina ljudi-Å¡to Äupavih-Å¡to izbrijanih i poÄeli da skandiraju"ritam nereda,..."
Boban & co ponovo izlaze,ton je još uvijek za kurac ali oni SVIRAJU
polako pristiže sve više ljudi i tu je već par hiljada prisutnih.
RN sviraju dosta stvari koje su nastale i posvećene bivÅ¡em režimu i slobi,a valjda mogu bit i opomena ovim sadaÅ¡njim(10 godina,put beznaÄ‘a,...),sada sam skontao Å¡ta hoće reć sqo i krypton sa onim o "zloj faci" jer boban baÅ¡ ima zlu facu na ovim politiÄki angažovanim stvarkama
vaaaauu
Boban pozdravlja :"živeli,bio je to Ritam Nereda,dobar provod na Rollin's band"
E sad da pomenem i neÅ¡to iz pauze-vidim ljudi se fotkaju sa nekim Äupavim u crveno ofarbanim starijim likom,al mi nikako nije doÅ¡lo ko je to,tek sam juÄe kod kuće skontao da je to bio Tusta iz Idijota,hmmmm,jebi ga trebao sam imat fotku sa njim,ali...
Na stage izlaze Rollin's band,prisutan je već povelik broj ljudi,prostor ispred stejdža je pun,a i sa strane ima ljudi(stejdž je velik kao maidenov u gorici da bude jasnije)
Istetovirani nabildani manijak poÄinje svoj Å¡ou,lud je skroz,lomi se ,savija,Äista energija
U publici loodilo,hrpa ljudi uÄestvuje u Å¡utki koja povremeno prima razmjere masakra.
Na rollinsu se vidi da je i on stvarno oduÅ¡evljen publikom,Äovjek se pretvorio u vodu,sa njega znoj leti na sve strane.
U jednom trenutku momak na gitari poÄinje solo,a rollins iza leÄ‘a gestikulira u fazonu «koji mu je kurac» ,malo uveseljavanja publike,hehe.
Brzo je proÅ¡lo sat i dvadeset minuta uz ovaj val Äiste energije koji je dolazio sa stejdža.
Rollins najavljuje «stvar posvećenu njegovim prijateljima Joey & Dee Dee Ramoneu,gimme gimme shock treatment»,u publici loooooooom,Å¡utka,jedna djevojÄica pliva na rulji,joÅ¡ par faca se upuÅ¡ta u istu avanturu ,vaaaaaaau
I odjava «Sheena is punk rocker»,aaarrrrrrrrggggggghhhhhhhhhhhh,opet lom u kojem Äini mi se uÄestvuje bar 70% prisutnih,u jednom trenutku kraj glave sam imao dva para nogu i žensku guzicu(sllluuuuuuuuurp

),ona klinka opet pliva na rulji,u jednom trenutku polijeće nekih par metara i nastavlja da pliva na rukama rulje tih par metara dalje,ovdje sam se i ja ukljuÄio u Å¡utku(eh nekad se i sa stejdža skakalo naglavce u rulju),ma energija koja je dolazila od rollinsa je skroz naskroz preuzela sve prisutne.
Bend odlazi sa scene iz zvuÄnika već dolazi muzika sa miksete,festivalski program je neumoljiv,treba pripremiti sljedeći bend,ali tad poÄinje skandiranje «we want more»,»rollins,rollins,…»,udaranje po ogradi koja dijeli stejdž od rulje i nakon pet-deset minuta muzika prestaje,reflektori Å¡araju i na stejdžu su ponovo rollins band i sami oduÅ¡evljeni prijemom,izlaze ,pozdravljaju se sa publikom,sviraju joÅ¡ jednu stvar,opet se ponavljaju scene sa kraja oficijelnog dijela nastupa,ali sve to brzo zavrÅ¡ava i to je definitivan rastanak,bubnjar baca tri seta palica u rulju,svi se zahvaljuju publici na izvanrednom gigu koji smo zajedno odradili tu veÄe…
Eto,to je to,recimo najbolji hard core(muziÄki naravno

)gig kom sam prisustvovao
Da je više ovakvih svirki,…,i da su bliže