Ko nije napiso tekst? evo teksto jeboga ti...
PUT DVOJICE "VISOCKIH" METALACA NA ROTTING CHRIST
Eh, ovako der, nakon shto sam cheko Djambalaju pola sata pred diskotekom "Puls" da idemo na Zeljeznichku stanicu da bi ushtedili shto vishe para na prevozu. Mi smo se uputili prema stanici oko 14:30h i tamo smo saznali da prvi voz ima tek u 17:20h, "E, u pichku maternu i ova drzava" rekoh Djambalaji, a Djambalaja che ti meni "Ajde brate da mi idemo na stop". Ja sam se slozio s njim, i nakon jednosatnog stopanja napokon staje auto, i chovjek nas odvuche do Podlugova. U medjuvremenu, u autu, Djambalaja je farb'o chovjeka, prichom da idemo u Dubrovnik na neki koncert i da chemo stopat sve do Dubrovnika. Izlazimo u Podlugovima i odmah se zaputimo u super market i uzimamo Sarajevsko Pivo od 1l, da malo dodjemo sebi. Dok smo sjedili tu cugali i pushili pljuge, Ihti zove Djambalaju na mobitel i govorimu kako on izlazi iz Sarajeva da ide kuci, pa che kasnije u Sarajevo, pri tom mu Djambalaja spominje da je on u Podlugovima i stopa za Sarajevo. Nakon nepunih 5 minuta meni zvoni mobitel, kad ko je, pa Ihti zove i mene (LOL)
Ihti: Gdje si? Ja: Evo me ulazim u Podlugove Ihti: Jesil to u busu? Ja: Nisam stopo sam... Ihti: Jesil to sa Djambalajom? Ja: Nisam Ihti: Pa i on ti je u Podlugovima Ja: Pa ev tek ulazim u Podlugove, valjda chu ga vidjet Ihti: Ajde dobro, vidimo se Ja: ajd *END OF CONVERSATION*
I nakon dosta smjeha, pive, pljuga. Djambalaja i ja idemo dalje stopat. Nakon nekih 15-ak minuta staje nam chovjek sa narandjastim mercedes kombijem koji je star k'o Grchka, al' ajde samo nek ide da nas dovuche. Nakon stho smo ushli chovjek nas ispituje, odakle smo, gdje idemo, itd. Na tomu Djambalaja odgovara da smo iz Zenice, da smo dostopali sve do Podlugova, da idemo vecheras u Sarajevo na koncert pa ujutro odmah na stop do Mostara na NEKI festival koji traje dva dana. Pri spomenu Mostara, chovjek nam se nudi da nas odveze ujutro do Mostara, jer che i on da ide. U tom Djambalaja sav zbunjen shuti minut-dva, a ja samo shto ne puknem od smijeha. Pa kaze Djambalaja da imamo nekog prijatelja, koji che nas odvuch, da nema potrebe. (Dobro se izvadio). Ulazimo u Sarajevo i vozach nas nudi da popijemo sa njim kafu u kafichu na benzinskoj pumpi, nismo odbili. Pijemo kafu, chovjek nam pricha o svom zivotu a Djambalaja nastavlja sa svojim bacanjem dipla. Chovjek nam placha kafe i mi nastavljamo put. Ostavlja nas na Bucha Potoku, tu chekamo bus i idemo do glavne ulice, gdje ulazimo na tramvaj i pri tom pucamo od smjeha, shta je sve Djambalaja napricho. izlazimo na Skenderiji, idemo do radnje iznad Rock Teatra, gdje uzimamo MB pivo, u tom Djambalaja se dogovara sa Disorderkom da dodjemo u njen stan, i trebalo nam je dosta vremena i pitanja da nadjemo njen stan, gdje se nalazimo sa Sharanom, i dernek pochinje...
2. dio je Djambalaja napiso
|