Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 26. 06. 2025. 18:59

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 162 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Next

Praktikujete li psovanje Boga?
Da 41%  41%  [ 25 ]
Ne 59%  59%  [ 36 ]
Total votes : 61
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 19. 06. 2005. 03:37 

Mistress of Pain wrote:
@Demonologist-mene samo jedno interesuje. Jel to ti imaš praaavo dobru enciklopediju ili to voliš historiju pa znaš napamet? :lol: :lol:

ÄŒuj jel znam napamet?Pa ovo svi znaju! :lol: :lol: :lol: :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 06. 2005. 11:00 

Demonologist wrote:
Mistress of Pain wrote:
@Demonologist-mene samo jedno interesuje. Jel to ti imaš praaavo dobru enciklopediju ili to voliš historiju pa znaš napamet? :lol: :lol:

ÄŒuj jel znam napamet?Pa ovo svi znaju! :lol: :lol: :lol: :wink:

jasta... ovo sam ucio u 5 rezredu

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 06. 2005. 15:26 

Ja to neznam :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 06. 2005. 15:31 

kakav si ti to štreber?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 06. 2005. 18:40 

streberi imaju kratkorocno pamcenje, zar to ne znas :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 06. 2005. 18:58 

Mary Jane wrote:

Mora da se to dešava i sa mnom :lol: :lol:
A ded mi reci Demonologiste jesul te učili na engleskom ili si ti to slobodno preveo? :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 06. 2005. 19:54 

jok ja...to bash ne volim....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 06. 2005. 22:38 

Mary Jane wrote:

Provali me... :oops:. Sto se ne zajebe pa me "povali"...
:lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 06. 2005. 23:32 
Administrator

Lena_Rose wrote:
Ne. Jer vjerujem, jer nisam odgojena da ga psujem, a i iz poštovanja. I ne volim čuti kad ga neko psuje, čisto zato što mi ružno zvuči.

Fino receno..

Quote:
Shvati malo da je vjera u tog boga donijela najveća sranja i razdore među ljudima otkako je svijeta i vijeka...

Neuvjerljiv argument. Kako ti Kemo fino kaze: Da nije religije ljudi bi se ubijali iz razloga sto jedan ima duzu kosu, a drugi kracu ili sto prvi slusa Stonese, a drugi Beatlesa itd.

Niti jedna religija i vjerka knjiga ne poziva na mrznju, nasilje i kolektivna ubijanja.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 06. 2005. 02:36 

Mistress of Pain wrote:
A ded mi reci Demonologiste jesul te učili na engleskom ili si ti to slobodno preveo? :lol:

Naravno da sam učio na časovima engleskog!Znaš kao:

Hi!My name is Ivan!385 Spanish heretic Priscillian executed by Emperor Maximus itd.... :lol: :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 06. 2005. 03:19 

rock wrote:
Neuvjerljiv argument. Kako ti Kemo fino kaze: Da nije religije ljudi bi se ubijali iz razloga sto jedan ima duzu kosu, a drugi kracu ili sto prvi slusa Stonese, a drugi Beatlesa itd.

Niti jedna religija i vjerka knjiga ne poziva na mrznju, nasilje i kolektivna ubijanja.

Istina ne poziva,ali religija je stvorena za ljude i oni je zloupotrebljavaju i koriste kao sredstvo za ostvarenje svojih ličnih interesa.Ako razlika u dužini kose ili grupe koju pojedinci slušaju može stvoriti krvoproliće to i nije toliko čudo jer razlog je "zemaljski i prizeman",ali ako se u ime religije koja zagovara ljubav,mir itd. počini masakr,genocid,"sveti" rat,džihad il šta drugo onda je apsurdno pričati o teorijama "vjere u optimalnim uslovima" jer tako "uzvišena" ideologija trpi nešto ŠTO SE NE SMIJE DESITI!Ukoliko izvagamo sve što je dobro ili loše neka religija stvorila dolazimo do zaključka da su "svete" knjige pogrešno svaćene i da njihova osnovna ideja više nema smisla zbog osnove dobra i produkta zla!Šta je religija ljudima?Božići,Bajrami i Uskrsi?Ostatak godine oni udovoljavaju svojim grijehovima i cijela stvar gubi svaki smisao...

Pitanje za tebe,kao i za ostale članove foruma:
"Šta je dobro religija donijela kroz istoriju od začetka i vrijedi li, sumirajući pozitivne i negativne strane, poštovati je do te mjere da psovka njenog centralnog lika stvori nelagodu?"

Po meni ne...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 06. 2005. 11:31 

Demonologist wrote:
rock wrote:

Istina ne poziva,ali religija je stvorena za ljude i oni je zloupotrebljavaju i koriste kao sredstvo za ostvarenje svojih ličnih interesa.Ako razlika u dužini kose ili grupe koju pojedinci slušaju može stvoriti krvoproliće to i nije toliko čudo jer razlog je "zemaljski i prizeman",ali ako se u ime religije koja zagovara ljubav,mir itd. počini masakr,genocid,"sveti" rat,džihad il šta drugo onda je apsurdno pričati o teorijama "vjere u optimalnim uslovima" jer tako "uzvišena" ideologija trpi nešto ŠTO SE NE SMIJE DESITI!Ukoliko izvagamo sve što je dobro ili loše neka religija stvorila dolazimo do zaključka da su "svete" knjige pogrešno svaćene i da njihova osnovna ideja više nema smisla zbog osnove dobra i produkta zla!Šta je religija ljudima?Božići,Bajrami i Uskrsi?Ostatak godine oni udovoljavaju svojim grijehovima i cijela stvar gubi svaki smisao...

Pitanje za tebe,kao i za ostale članove foruma:
"Šta je dobro religija donijela kroz istoriju od začetka i vrijedi li, sumirajući pozitivne i negativne strane, poštovati je do te mjere da psovka njenog centralnog lika stvori nelagodu?"

Po meni ne...

Potpisujem !!!!
Rock,ne nasmijavaj me molim te,taj argument sa Kemom ti je neuvjerljiv! :wink: Svi ratovi,koji su ikada započinjali bili su vezani za boga i religiju i narod se kako Ivan kaže borio za svoja vjerska uvjerenja,što naš primitivni narod kaže:u ime allaha protiv vlaha i slično.Vjerske knjige ne zagovaraju ništa loše,ljudi su ti,koji
formiraju kako je njima ćejf...A i istina je da je religija izmišljena da se narod drži u šaci i da bude glupo stado,kojim će moćni sveštenici i crkva upravljati kako želi.Koliko je samo ubijeno u srednjem vijeku ljudi,koji su pokušali da se obrazuju ili žena koje su bile povezane sa prirodom i bile travarke,spaljeno i proglašeno vješticama?Uzmi samo simbol pentagrama,koji je od strane katoličke crkve iskrivljen i proglašen satanističkim,a koji je i postojao i prije te crkve i predstavljao prirodu i simbol majke prirode!Da kolokviram crkva je institucija,koja već godinama ugnjetava ljude i pravi razdore među istim u ime boga...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 06. 2005. 11:50 

Pa da nema vjere ljudi bi ionako nasli neki "uzviseni ideal" zbog kojeg se trebaju ubijat jer im je to u prirodi. Ili bi se ljudima manipuliralo na neki drugi nacin.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 06. 2005. 15:55 

Me(n)tALaC wrote:
Pa da nema vjere ljudi bi ionako nasli neki "uzviseni ideal" zbog kojeg se trebaju ubijat jer im je to u prirodi. Ili bi se ljudima manipuliralo na neki drugi nacin.

Ne razumiješ da nije u pitanju ljudska priroda već baš religija koja je okidač te ljudske destruktivnosti i pričamo samo o tome...Razgraniči to!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 06. 2005. 23:25 

Ljudima je u prirodi da su ratoborni i pohlepni, a religija je samo izlika. Tako bar ja mislim...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 06. 2005. 00:14 
Administrator

Quote:
Potpisujem !!!!
Rock,ne nasmijavaj me molim te,taj argument sa Kemom ti je neuvjerljiv! Svi ratovi,koji su ikada započinjali bili su vezani za boga i religiju i narod se kako Ivan kaže borio za svoja vjerska uvjerenja,što naš primitivni narod kaže:u ime allaha protiv vlaha i slično.Vjerske knjige ne zagovaraju ništa loše,ljudi su ti,koji
formiraju kako je njima ćejf...A i istina je da je religija izmišljena da se narod drži u šaci i da bude glupo stado,kojim će moćni sveštenici i crkva upravljati kako želi.Koliko je samo ubijeno u srednjem vijeku ljudi,koji su pokušali da se obrazuju ili žena koje su bile povezane sa prirodom i bile travarke,spaljeno i proglašeno vješticama?Uzmi samo simbol pentagrama,koji je od strane katoličke crkve iskrivljen i proglašen satanističkim,a koji je i postojao i prije te crkve i predstavljao prirodu i simbol majke prirode!Da kolokviram crkva je institucija,koja već godinama ugnjetava ljude i pravi razdore među istim u ime boga...

Opet se ne slazem. Svete knjige ne pozivaju na krvoprolice, mrznju, ratove... Bogoslovi su ljudi i oni to rade i njihove pozivanje na vjeru je samo izgovor. Da nije religije ti umobolesnici bi se pozivali na nesta drugo da opravdaju svoje ciljeve. Pa ako je neko pokvaren i zao u dusi njemu ce biti dovoljna slikovnica pa da je protumaci na svoj nacin i nadje izgovor za sva svoja zlodjela.
Nemoj religiju usko vezati za Crkvu kao organizaciju i njena (ne)djela.
Pravom vjerniku, obicnom covjeku ne treba crkva kao posrednik izmedju nejga i Boga.
Cito sam neke teorije kako su celni ljudi crkve unistili neke stare papiruse, ako nisu to bila evandjelja, ne sjecam se tacno, u kojima pise da je bogomolja svugdje ispod kamena, ispod drveta itd.
To su uradili zato jer bi to znacilo da crkva nema nikakva prava na uziamnje raznih desetina, i posjedovanje ogromnih zemljisnih parcela i slicnih privilegija.
Razgranici religiju od Crkve kao neke organizacije sto ona uistinu i jest, i mislim da ces shvatiti ono sto pokusavam reci :) Mislim da si i sama rekla da je crkva institucija...

Last edited by rock on 21. 06. 2005. 00:17, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 06. 2005. 00:16 

Demonologist wrote:
Mistress of Pain wrote:

Naravno da sam učio na časovima engleskog!Znaš kao:

Hi!My name is Ivan!385 Spanish heretic Priscillian executed by Emperor Maximus itd.... :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: Hi Ivane :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 06. 2005. 18:59 

Rock, ne možeš posmatrati religiju kao nezavsnu jedinku. Ona je dio mašinerije, dio institucije koja je kriva za mnogo šta.
Bilo bi fino kada bi ljudi malo više gledali svete knjige a malo manje "svete" ljude, ali to u svijetu nije slučaj, nikada bio, niti će ikada biti, na žalost. Knjige nisu rekle ništra loše, ali ljudi (koji čine religiju mnogo više no knjige) jesu, i to je problem koji ja (i ostali imamo sa njom).
Zato JEBO GA BOG

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 06. 2005. 19:24 

Jebiga,psujem..i to u neogranicenim kolicinama...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 06. 2005. 23:22 

Zasto? (e bas da vidim sad)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 162 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]