Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 07. 2025. 20:31

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 299 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 11. 07. 2005. 20:41 

Dubiozi kolektivu skidam kapu.. trebalo je imat muda i spomenut Srebrenicu.. a zbog ove reakcije publike, NIKAD NIKAD i NIKAD VISE necu krocit preko Drine, taman da se rahmetli Chuck Schuldiner digne iz mrtvih i odluci (??) zasvirat tamo

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 07. 2005. 20:53 

Cniostani wrote:
Dubiozi kolektivu skidam kapu.. trebalo je imat muda i spomenut Srebrenicu.. a zbog ove reakcije publike, NIKAD NIKAD i NIKAD VISE necu krocit preko Drine, taman da se rahmetli Chuck Schuldiner digne iz mrtvih i odluci (??) zasvirat tamo

A kako je to po tebi publika trebala da reaguje?Da nije mozda aplauzom?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 07. 2005. 21:01 

defunctus wrote:
Cniostani wrote:

A kako je to po tebi publika trebala da reaguje?Da nije mozda aplauzom?

Minuta sutnje bi bila OK. Gadjanje flasama definitivno nije...

Anyways, evo link sa podrobnijom pricom... predlazem da prolistate i forum sekciju (link pri kraju clanka) gdje je neko objavio i reakcije publike o ovom incidentu na websiteu beogradskog B92... Da citiram Conrada, "the horror... the horror..."

http://www.sarajevo-x.com/clanak/050708008

Edit:
A evo i clanak u nezavisnim banjaluckim novinama

http://www.nezavisne.com/dnevne/estrada ... 005-01.php

p.s. minuta cutanja za srebrenicke zrtve nije odrzana

Last edited by [vanja] on 12. 07. 2005. 01:30, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 07. 2005. 23:26 

To sto je dubioza uradila je klasicna provokacija.Mogu biti zadovoljni jer su prosli mnogo bolje nego sto su zasluzili.
Da je neki srpski bend uradio tako nesto u Zenici ne bi zivu glavu izvukli.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 01:09 

Ma sve vam je sad kasno i bezveze je pricati bilo je sto je bilo ,mogu samo reci da su prosli dobro kako su mogli.A ovo za B92 pa to vam je ljudi naj omrzenija televizija u Srbiji koja samo protura neke suplje price i to je televizija koja je u sluzbi odredjenih stranaka tako da rade po receptu ko vise da njegovu pricu proturaju do iznemoglosti i to je cela poenta,ima tu mali milion primera,tako da je suvisno trositi reci na njih........

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 01:30 

Jasta, pregolemi neprijatelji srpskog naroda...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 02:16 

haj nek ste se proveli... bio sam i ja na napalmu,slayeru,AF-u...hahahaha
uglavnom koliko hiljada ljudi je bilo???

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 10:46 

Khasma: TD nije ni svirao, ovi ostali ofirni bendovi me ne zanimaju uopste.

Analizator: The Stone je kult od benda, covjek fakat mora biti totalni glupan da za njih kaze da su smijesni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 11:23 

cotoha wrote:
Khasma: TD nije ni svirao, ovi ostali ofirni bendovi me ne zanimaju uopste.

Analizator: The Stone je kult od benda, covjek fakat mora biti totalni glupan da za njih kaze da su smijesni.

neznas ti analizatora...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 11:44 

a zasto TD nije svirao? ja sam ih vidjela u nedjelju na MH stage-u, ali sam otisla ranije taj dan jer sam imala bus :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 11:57 

Jesi li sigurna da si vidjela cijeli bend? :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 12:39 

:roll: hm...ne...nisam obracala paznju na to... :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 12:51 

defunctus wrote:
To sto je dubioza uradila je klasicna provokacija.Mogu biti zadovoljni jer su prosli mnogo bolje nego sto su zasluzili.
Da je neki srpski bend uradio tako nesto u Zenici ne bi zivu glavu izvukli.

Da ti objasnim nesto brate moj bosanski, bosanski srbine, rodjenim u pravoslavnoj vjeri i s priznatim duplim drzavljanstvom... sve imas isto kao i ja samo sto je u mom slucaju "hrvatsko", pazi vako:

Ono sto se desilo u Srebrenici i po stotinama sela na Romaniji, u i oko Foce, u i oko Rogatice, u i oko Prijedora, u i oko Bratunca, u i oko Višegrada, u i oko Nevesinja, u i oko Sokolca, u i oko Milica, u i oko Han Pijeska... to je bilo vise od ratnih stradanja, to je bio okrutan zlocin prema bosanskom narodu muslimanske vjeroispovjesti! Znam buraz sto pricam, radio sam na exhumacijama godinama u Bosni, cijelu sam je prosao uzduz i poprijeko, one strahote koje sam svojim ocima vidio su bolna istina. Zato nema sanse da tvoj komentar ima ikakve realnosti. Ja shvatam da ste vi koji zivite u RS-oj, (stvorenoj na genocidu, zlokobnom ubijanju i krvi i stotinama masovnih grobnica) imali drukciji prikaz ovog rata, i da ste bili hranjeni drugacijim informacijama i da su vam mozak isprali isti oni ljudi koje danas trazi cijeli svijet i koji su zlocinci nad zlocincima ALI buraz - kako ne vidis da svako normalan, bez obzira na nacionalnost i vjeru, prepoznaje ovu silnu tragediju koja se desila i to ne samo u Srebrenici? Ako cijeli svijet je u krivu, samo su srbi u pravu...zar ti se to ne cini kao neko tinejdzersko negiranje stvarnosti? Vjeruj mi, bio sam na exhumacijama po cijeloj BIH, i na onim gdje smo iskopavali i mrtve i srbe i hrvate...ali njihov broj je NEBROJENO PUTA MANJI, broj ubijenih srba u ratu na okrutan i zvjerski nacin je stotine puta manji. O hrvatima da ne pricam... Evo jedan mali primjer onoga sto su radili srpski vojnici pod zapovjednistvom Mladica (bio sam na lokaciji i cuo svjedocenje jedinog prezivjelog):
dosli su jedno jutro u selo na putu prema Rogatici srpski vojnici i sve muskarce odveli na poljanu blizu deponije smeca - i streljali ih. Zitelji sela nisu ispalili nijedan metak. Zene i djecu su izdvojili i stavili ih na kamione za zivi stit. Nakon sto su ubili muskarce, odnjeli su ih na obliznji otpad i bacili tamo. Na njih su bacili ostatke dzamije iz sela koju su srusili dinamitom. Kamiona sa zenom i djecom je bilo previse pa su "visak" streljani i takodjer bacili na smetljiste. Osam godina nakon tog zlocina nova populacija tog i obliznjih sela su bacali smece normalno na tu deponiju. Kad smo mi dosli na exhumaciju, morali smo dva dana kopati smece dok nismo dosli do ljudskih ostataka i hiljada cahura od metaka koji su ih ubili. Slicne price sam dozivio u Milicima, Bratuncu, Cajnicu... po cijeloj Republici u kojoj ti sad zivis. U Foci, na raskrsnici kod ulaza u Focu gdje put ide prema Nevesinju, 50 metara odmah iza one benzinske i onog motela je bila masovna grobnica sa 7 tijela djece...streljanih i bacenih u tu grobnicu. To su djeca iz Foce, 7, 8 i 10 godina starosti...u grobnici smo nasli igracke pored njih...odveli su ih iz kuca i streljali. Moj Defunctus, ovakvih primjera imam cijeli dan da pisem. :( Kad su srbi toliko silno zeljeli drzavu i ocepjeljenje mogli su se dogovoriti s ostalima kao cesi i slovaci. Cemu tolika sila i mrznja, otkus u ime boga ljudima volja i snaga za ovakvim strasnim i jezivim zlocinima - nikom nikad od nas nece biti jasno! :cry:

Zato zbog svih ovih argumenata te molim da se dobro zapitas, mozda nisu zasluzili Dubioza Kolektiv flase, mozda su zasluzili razumijevanje, jer su clanovi benda puni gorcine i srama, bas kao i ja i Sejo, i Miroslav i Ivan (moji sugradjani-sarajlije koji su zivjeli 4 godine u opkoljenom gradu, pod snajperima i granatama, bez vode, struje i hrane) i svi normalni prosvjeceni ljudi sa srcem. Mene samo raduje to sto sam siguran da je bilo i ljudi koji su shvatili taj cin Dubioze i koji su takodjer ogorceni onim sto se desilo u Srebrenici.

Za kraj ponavljam, zlocini su se desili na sve tri strane, i sve ih jednako osudjujem, ALI ono sto su muslimani u Bosni i Hercegovini a pogotovo Srebrenici prozivjeli, ono sto sam ja prozivio i vidio svojim ocima na putevima kroz one planine prema Tuzli kuda su povorke ljudi bjezali i bili ubijani ko zivotinje putem, taj horor nad hororima, to istrebljenje, ta mrznja...to se nemoze porediti ni sa cim drugim!

Zato pokazi barem malo postivanja prema svim nevino poginulim u ratu u BIH!

CoeXisT

Last edited by Uriel on 12. 07. 2005. 13:11, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 13:09 
Moderator

evo ga, jurijel postaje koldvoid :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 13:12 

Uriel is pissed off !

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 13:18 
Moderator

Uriel wrote:
Uriel is pissed off !

brate dragi, opravdano...ja sam bio tu kad je počela kanonijada flašama, jako, jako neugodno...

bio sam tu kad je slayer najavljivao pjesmu mandatory suicide, i kad je rekao you must serve your country, naravno sve je izašlo da je oko mene 500 ljudi, ono bash sve oko mene, dizalo tri prsta, jedino sam ja digao \m/

mislim jebat ga, mozgove isprane ne mozhesh promijeniti...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 13:58 

Halo ba, nidje veze, u Srbiji i Novom Sadu mogu ljudi dizati tri prsta, to mi je sasvim u redu, pa u svojoj su zemlji, imaju pravo.
Ali cemu onolike nevine zrtve i istrebljivanje ljudi u ratu... I onda kad neko hoce da se istina cuje, ne uspijeva ni deset godina nakon rata - to je ono sto me muci.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 14:06 

ANALizator wrote:
Uriel wrote:
Uriel is pissed off !

brate dragi, opravdano...ja sam bio tu kad je počela kanonijada flašama, jako, jako neugodno...

bio sam tu kad je slayer najavljivao pjesmu mandatory suicide, i kad je rekao you must serve your country, naravno sve je izašlo da je oko mene 500 ljudi, ono bash sve oko mene, dizalo tri prsta, jedino sam ja digao \m/

mislim jebat ga, mozgove isprane ne mozhesh promijeniti...

ja na slayer-u kad sam digla \m/, lik iza mene mi je rekao "ne, ne, ne smijes tako, moras da dignes tri prsta, SRBIJA", ja se sjebala totalno :?

i jos jedna stvar, nosali su tamo velike hamer papire na kojima napisu neku temu i onda ljudi ispod pisu komentare, i zadnju noc tema je bila "SREBRENICA?!" a komentari su bili "glupost! shit!" i slicno :x , to me je fakat izritiralo i sve je jos kamera snimala :? skontala sam da je bolje skloniti se nego frku praviti ali me je to stvarno iznerviralo, likovima koji to pisu se vidjelo na facu da nemaju pojma uopse o cemu se radi i cemu onda takvi komentari :? :cry: :cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 15:05 

@Uriel

Necu nista komentarisati samo cu reci da nije u redu to sto kazes da su nama u RS isprani mozgovi.Isto kao da smo neki debili pa nam neko moze nametnuti sta hoce.
Ja kad se informisem o politici koristim izvore sve tri strane pa onda sam formiram svoje misljenje.Toliko!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 07. 2005. 15:27 

defunctus wrote:
@Uriel

Necu nista komentarisati samo cu reci da nije u redu to sto kazes da su nama u RS isprani mozgovi.Isto kao da smo neki debili pa nam neko moze nametnuti sta hoce.
Ja kad se informisem o politici koristim izvore sve tri strane pa onda sam formiram svoje misljenje.Toliko!

Apsolutno tacno brate!Pokusao sam da ostanem van ove politicke price ali ne ide!Kad vec hocete,ajd da se vratimo na pocetak rata!Gdje je on poceo?U B.Luci ili u Sarajevu?I kako je poceo?Poceo je ubistvom srpskih svatova!?!Ko je sad tu genocidan???Slazem se da je u Srebrenici poginulo puno ljudi,ali kad spominjete Srebrenicu zasto ne spominjete Sarajevo?(ako zelite da budite realni,sto nikako niste!)U Sarajevu je ubijeno 10 000 Srba,vise nego li u Srebrenici(mada brojke nisu toliko bitne)a vi ni rijeci o tome!Stavise negirate te zlocine(mislim na muslimane)!Vjerujte meni takvo ponasanje samo ce nas dovesti do novog rata i do jos vise mrtvih!(na svim stranama)

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 299 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]