defunctus wrote:
To sto je dubioza uradila je klasicna provokacija.Mogu biti zadovoljni jer su prosli mnogo bolje nego sto su zasluzili.
Da je neki srpski bend uradio tako nesto u Zenici ne bi zivu glavu izvukli.
Da ti objasnim nesto brate moj bosanski, bosanski srbine, rodjenim u pravoslavnoj vjeri i s priznatim duplim drzavljanstvom... sve imas isto kao i ja samo sto je u mom slucaju "hrvatsko", pazi vako:
Ono sto se desilo u Srebrenici i po stotinama sela na Romaniji, u i oko Foce, u i oko Rogatice, u i oko Prijedora, u i oko Bratunca, u i oko Višegrada, u i oko Nevesinja, u i oko Sokolca, u i oko Milica, u i oko Han Pijeska... to je bilo vise od ratnih stradanja, to je bio okrutan zlocin prema bosanskom narodu muslimanske vjeroispovjesti! Znam buraz sto pricam, radio sam na exhumacijama godinama u Bosni, cijelu sam je prosao uzduz i poprijeko, one strahote koje sam svojim ocima vidio su bolna istina. Zato nema sanse da tvoj komentar ima ikakve realnosti. Ja shvatam da ste vi koji zivite u RS-oj, (stvorenoj na genocidu, zlokobnom ubijanju i krvi i stotinama masovnih grobnica) imali drukciji prikaz ovog rata, i da ste bili hranjeni drugacijim informacijama i da su vam mozak isprali isti oni ljudi koje danas trazi cijeli svijet i koji su zlocinci nad zlocincima ALI buraz - kako ne vidis da svako normalan, bez obzira na nacionalnost i vjeru, prepoznaje ovu silnu tragediju koja se desila i to ne samo u Srebrenici? Ako cijeli svijet je u krivu, samo su srbi u pravu...zar ti se to ne cini kao neko tinejdzersko negiranje stvarnosti? Vjeruj mi, bio sam na exhumacijama po cijeloj BIH, i na onim gdje smo iskopavali i mrtve i srbe i hrvate...ali njihov broj je NEBROJENO PUTA MANJI, broj ubijenih srba u ratu na okrutan i zvjerski nacin je stotine puta manji. O hrvatima da ne pricam... Evo jedan mali primjer onoga sto su radili srpski vojnici pod zapovjednistvom Mladica (bio sam na lokaciji i cuo svjedocenje jedinog prezivjelog):
dosli su jedno jutro u selo na putu prema Rogatici srpski vojnici i sve muskarce odveli na poljanu blizu deponije smeca - i streljali ih. Zitelji sela nisu ispalili nijedan metak. Zene i djecu su izdvojili i stavili ih na kamione za zivi stit. Nakon sto su ubili muskarce, odnjeli su ih na obliznji otpad i bacili tamo. Na njih su bacili ostatke dzamije iz sela koju su srusili dinamitom. Kamiona sa zenom i djecom je bilo previse pa su "visak" streljani i takodjer bacili na smetljiste. Osam godina nakon tog zlocina nova populacija tog i obliznjih sela su bacali smece normalno na tu deponiju. Kad smo mi dosli na exhumaciju, morali smo dva dana kopati smece dok nismo dosli do ljudskih ostataka i hiljada cahura od metaka koji su ih ubili. Slicne price sam dozivio u Milicima, Bratuncu, Cajnicu... po cijeloj Republici u kojoj ti sad zivis. U Foci, na raskrsnici kod ulaza u Focu gdje put ide prema Nevesinju, 50 metara odmah iza one benzinske i onog motela je bila masovna grobnica sa 7 tijela djece...streljanih i bacenih u tu grobnicu. To su djeca iz Foce, 7, 8 i 10 godina starosti...u grobnici smo nasli igracke pored njih...odveli su ih iz kuca i streljali. Moj Defunctus, ovakvih primjera imam cijeli dan da pisem.

Kad su srbi toliko silno zeljeli drzavu i ocepjeljenje mogli su se dogovoriti s ostalima kao cesi i slovaci. Cemu tolika sila i mrznja, otkus u ime boga ljudima volja i snaga za ovakvim strasnim i jezivim zlocinima - nikom nikad od nas nece biti jasno!
Zato zbog svih ovih argumenata te molim da se dobro zapitas, mozda nisu zasluzili Dubioza Kolektiv flase, mozda su zasluzili razumijevanje, jer su clanovi benda puni gorcine i srama, bas kao i ja i Sejo, i Miroslav i Ivan (moji sugradjani-sarajlije koji su zivjeli 4 godine u opkoljenom gradu, pod snajperima i granatama, bez vode, struje i hrane) i svi normalni prosvjeceni ljudi sa srcem. Mene samo raduje to sto sam siguran da je bilo i ljudi koji su shvatili taj cin Dubioze i koji su takodjer ogorceni onim sto se desilo u Srebrenici.
Za kraj ponavljam, zlocini su se desili na sve tri strane, i sve ih jednako osudjujem, ALI ono sto su muslimani u Bosni i Hercegovini a pogotovo Srebrenici prozivjeli, ono sto sam ja prozivio i vidio svojim ocima na putevima kroz one planine prema Tuzli kuda su povorke ljudi bjezali i bili ubijani ko zivotinje putem, taj horor nad hororima, to istrebljenje, ta mrznja...to se nemoze porediti ni sa cim drugim!
Zato pokazi barem malo postivanja prema svim nevino poginulim u ratu u BIH!
CoeXisT