Moram reagirati jer vidim odredjenu dozu neiformiranosti:
@ Acronian: Vjeruj mi za Slayer nisu potrebni posebni uvjeti, samo ih trebas platiti koliko traze i mora im biti Sarajevo na routingu. TO JE TO. Medjutim, neznam nijednu budalu koja bi bila spremna popusiti 40 hiljada maraka.
@ Koldvoid: Buraz, kod bendova poput Slayera, znaci vrha svjetskog metala, upravo taj faktor gdje znas sto ocekivat - to jest jebeno dobru svirku i hit do hita pokrece rulju i stvara hype, zato toliko i vrijede.
@ Fleshmincer & Shakh: Ljudi, Rotting Christ je svjetski bend i uzivo zvuce odlicno! Gledao sam ih u primjerenim prostorima na zadnjoj turneji i ljudi su zvucali svjetski sa fantasticnim souom. Problem u Sarajevu je bio jebeni prostor, jedini koji se u tom trenutku mogao srediti. NEMOJTE misliti da je bend zakazao ili da su oni losi uzivo, problem je bio u odvratnom prostoru!! Ali jebiga, je li bolje gledati Rotting Christ u Sarajevu u AG-u, ili ih ne gledati nikako? To je diskutabilno, ali vecina bi se ipak odlucila za onu prvu opciju.
@ Opium: Slazem se da treba zvati manje bendove, jer jebiga oni se u vecini slucajeva isplate, ali ako ne budemo poceli dovoditi i one malo vece (tipa God Dethroned, Vader, itd.) necemo nikad biti na metal mapi Europe a to znaci da ce nasi bendovi uvjek ostati u demo vodama i da cemo mastati jos dugo o nekoj integraciji nasih prostora na metal trziste Europe. Nek vam primjer budu prvo Slovenija i Hrvatska - kako je kod njih polako ali sigurno krenulo, e pa vala red je na Bosni, zar ne?
A fanovi Vadera ce uskoro biti jako sretni
Lova ljudi, to je kljucna rijec. Nivo profesionalnosti u radu koncerata, kao i svega ostalog, ovisi od love! Svi znate kako je teska situacija kod nas u Bosni, zato vjerujte mi, ja sebe ne smatram organizatorom koncerata - vise se smatram jebenim madzionicarem i budalom, jer ovo sto ja i moje kolege radimo za Bosnu i u Bosni su teski pregovori za svaki bend i golemi rizik, dok ljudi u Njemackoj zaradjuju na skoro svakoj malo vecoj turneji, kod nas se lova gubi na skoro svakoj vecoj turneji. Ali radit se mora!
HAIL!