Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 30. 06. 2025. 00:20

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 140 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 07. 09. 2005. 07:27 

Lord Cunt wrote:
Uriel wrote:
kad realno sagledas nijedan metal bend ne vrijedi 30 ili nedobog 50 hiljada eura, a toliko neki traze.

ne bi se bash slozhio sa tobom. istina, nisam bash hodao i gledao velike bendove, ali moram ti reci da postoji ogromna razlika izmedju npr. jednog rotting christa i jednog slayera. rotting je npr. u sarajevu mene totalno razocharo, a slayer opcar'o. Neki ljudi su ipak, veci showmeni i zasluzhuju vishe love za ono shto nude. druga stvar je shto neki trazhe puno love na osnovu stare slave (metallica).

Slejer ti nece svirat u AG-u. To zaboravi. A i Sloga bi morala pretrpit postenu adaptaciju prije negoli njih ugosti...

RC je meni bio genijalan. Za bend koji nije imao ni svoja pojacala, tojest ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 09. 2005. 18:24 

KoldVoid wrote:
Lord Cunt wrote:
Uriel wrote:
kad realno sagledas nijedan metal bend ne vrijedi 30 ili nedobog 50 hiljada eura, a toliko neki traze.
Slejer ti nece svirat u AG-u. To zaboravi. A i Sloga bi morala pretrpit postenu adaptaciju prije negoli njih ugosti...

hahaha... nikad Slayer nece ovde svirat, nema tih uslova ovde ni za 50 godina..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 09. 2005. 18:49 
Moderator

Ma jebo slayere, kod nji8h treba kad imaš sad ovakve super bendove koji će svirat u Rajvosi!

A ako Slayer budu dobri možda ih puste da sviraju ovdje, džabe!Il ćemo im još naplatit!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 09. 2005. 19:10 

Kad je vec rasprava krenula u tom smijeru, dodao bih jos nesto. BiH je mala zemlja, kao i njena populacija koju zanima ovakva muzika. Ipak ovo nije svirka koja moze privuci mase.
Stvarno nemam namjeru da serem, ali mene prvog ni Vital Remains ni God Dethroned ni najmanje ne zanimaju, a vecina koncerata u zadnjih par godina je slicnog muzickog profila. "Podrska sceni" nakon odredjene granice ipak postaje uslovljena pripadnoscu i interesom za tu scenu.
Organizatorima naravno svaka cast na ulozenom trudu, jasno je da se ovakve stvari rade iz cistog entuzijazma.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 09. 2005. 23:45 

nisam vam ja neki metal strucnjak, ali kad pogledte situaciju u bih kaka je, ne mozemo ocekivat nista bolje, nije realno nit logicno... ko i usvim stvarim u bih, trebalo bi ic postepeno... ja bi volio vise vidjeti neke bendove za koje je raja cula ali nisu ranga slayera , koji mogu napravit odlican metal koncert za veoma male pare... eto uzmemo u obzir one bloody sign, nisu poznat bend, ali koncert je strava bio, a uzmete onaj rotting christ koji je osta poznatiji, pa se dosta ljudi razocaralo sa svirkom(znam da je i do prostora al jebga)... najbolje je onda praktikovat sa tim nize rangiranim bendovima, pa ce makar bit vise koncerata (aborted je pravo dobar bend koji bi stvarno mogao oderat za manje pare), dosta bi se raje zagrijalo, pa bi mozda kasnije se usudili i dati po 30 km, pa da se vader dovede, boze moj hehehe... al et bar je to moje licno misljenje, ne moram bit u pravu :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 00:55 
Moderator

a jebiga, ja sam se na bloody Signu oduševio kako ljudi uživo deru guzove!Na albumnu onako, al uživo razvaljuju!Ma ovi današnji bendovi na albumima imaju super produkcije al uživo slabo znaju da prenesu pravu atmossferu!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 01:14 

Jednostavna Sihologija:

Svako od vas je presluso svaki Slejer deset hiljada puta. Da nedajboze iko od njih ispadne, ne potrefi u bobu ono sto vi ocekujete, odma ce bit mrtvo razocarenje.

Sa Bloody Sign-om je sasvim obrnuto, svi ocekuju generican bend i prate samo ono sto se desava a ne ko sto bi Frank Zappa reko "jos jednu imaginarnu solazu sa imaginarnog albuma"...

Al generalno ja ne kontam vise tu opsesiju velicinom. Gledao sam Slayer jedanput. Gledao bi ih svaki dan do smrti, bez po muke, al da mi je stalo do ponovnog iskustva, da budem iskren, i nije. Tacno znam sta ce se desit...been there...done that.

Ja jos uvjek mislim da je vecini koji se zale za RC prvenstveno iso na kurac kazneni red koji je ubio hljeb u vama, ali iz logistickih razloga drugacije se nije moglo, sori.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 01:18 

KoldVoid wrote:
Ja jos uvjek mislim da je vecini koji se zale za RC prvenstveno iso na kurac kazneni red koji je ubio hljeb u vama, ali iz logistickih razloga drugacije se nije moglo, sori.

ajd ne seri... ti bio iza, tebe nisu dirali, i tebi sad gotiva... jest mi isho taj "kazneni red" na kurac... jer su srali malo vishe nego shto su trebali... al' et, nije mi to jedino bilo loshe na RC, RC kao bend su me razocharali na koncertu skroz... Silent Kingdom uzivo je pojam za RC!

btw. ovo se pretvara u josh jednu glupu raspravu... pa jebo vas bog... bila svirka, super svirka... samo na ovom forumu svega fali osim kritichara...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 01:21 
Moderator

M RC je jednostavno bio kita, pa ga ti hvaklio koliko ti htjeo, džabe, čak su i razgovori sa Dalmošima bili bolji (i sa Dalmatinkama :D )!

Ne znam što ga ti toliko dižeš u nebesa, vjherovatno što si bio nadunduljen kao i inače i mislio si da je Fenriz the Almighty Himslef sišo sa grabe i ponudio te najboljim šitom!

Jebiga, nebi bio koncert toliko loš da se mogloo GLEDAT, znaš, a onda čak i nešto ČUTI od benda!

Al je zato cerebral bio kljada mrtva i pravi koncert, jst a je bilo manje raje (tako i bolje za sviju, a vidio sam faca koje nebi ni vidio na bijelom Dužetu9!To je bila svirka i po!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 01:35 

Ja sam RC i odgledo :D i presluso...fakat su ispali jedno dvaput, i to mladi gitarista oba puta (joo kako ga je Sakis pogledo nakon kiksa haha). Odsvirali su sve u bobu, set lista je bila prejebena, mozda su mogli jos pet pjesmica odradit al sta je tu je.

A za napusenost, vjeruj da nisam bio nesto unisten, samo me ponijelo.

Mada priznajem da je koncert vec u trecem redu bio vrlo lako figment iluzije publike. Sjecam se da se cak des metara od vrata nije nista ni vidlo ni culo, ali ako su ljudi posteno odsvirali, do koga je onda?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 01:37 

Cerebral je bio bubnjar bubnjar i opet bubnjar, a kao ljudi...nemogu ja strejtera sekunde, radje cu sa muftijom i popom vazit.

Inace su ti bendovi loma ufurani, jer ko et iznad su pentagrama i crne odjece, itd itd...jebat hin.

I da bili su jedno triput glasniji u triput praznijem ag-u sa triput boljim razglasom. nou kontest.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 01:46 
Moderator

A da nije možda da od muke nemoš priznat da su bili ipak možda bolji, pa kad pogledaš sve, sve što je bilo te večeri, nastup i cijeli koncert je bio super, a ti nemoš jer ti je RC ipak RC - Red Hot Čile Pepas! :lol: :wink:

Haj ba biće GORE!hahahaha!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 01:49 

KoldVoid wrote:
Al generalno ja ne kontam vise tu opsesiju velicinom. Gledao sam Slayer jedanput. Gledao bi ih svaki dan do smrti, bez po muke, al da mi je stalo do ponovnog iskustva, da budem iskren, i nije. Tacno znam sta ce se desit...been there...done that.

Nema veze. I ja sam jednom gledo Slayer al bi ih gledo jos milion puta i bio bi na njihovom koncertu vjecno. Najbolji su Metal bend svih vremena i bolje od onog ne moze...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 02:02 

ne mora bolje, al vazda moze drugacije.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 02:03 

The Fleshmincer wrote:
A da nije možda da od muke nemoš priznat da su bili ipak možda bolji, pa kad pogledaš sve, sve što je bilo te večeri, nastup i cijeli koncert je bio super, a ti nemoš jer ti je RC ipak RC - Red Hot Čile Pepas! :lol: :wink:

Haj ba biće GORE!hahahaha!

Mozda. Jebiga meni je CT bio nebitan pred koncert, a poslije njega mogu rec da "su dobri pravo uzivo". A RC je ipak iza sebe ostavio jako puno toga, pa si mozda i u pravu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 10:37 

Moram reagirati jer vidim odredjenu dozu neiformiranosti:

@ Acronian: Vjeruj mi za Slayer nisu potrebni posebni uvjeti, samo ih trebas platiti koliko traze i mora im biti Sarajevo na routingu. TO JE TO. Medjutim, neznam nijednu budalu koja bi bila spremna popusiti 40 hiljada maraka.
@ Koldvoid: Buraz, kod bendova poput Slayera, znaci vrha svjetskog metala, upravo taj faktor gdje znas sto ocekivat - to jest jebeno dobru svirku i hit do hita pokrece rulju i stvara hype, zato toliko i vrijede.
@ Fleshmincer & Shakh: Ljudi, Rotting Christ je svjetski bend i uzivo zvuce odlicno! Gledao sam ih u primjerenim prostorima na zadnjoj turneji i ljudi su zvucali svjetski sa fantasticnim souom. Problem u Sarajevu je bio jebeni prostor, jedini koji se u tom trenutku mogao srediti. NEMOJTE misliti da je bend zakazao ili da su oni losi uzivo, problem je bio u odvratnom prostoru!! Ali jebiga, je li bolje gledati Rotting Christ u Sarajevu u AG-u, ili ih ne gledati nikako? To je diskutabilno, ali vecina bi se ipak odlucila za onu prvu opciju.
@ Opium: Slazem se da treba zvati manje bendove, jer jebiga oni se u vecini slucajeva isplate, ali ako ne budemo poceli dovoditi i one malo vece (tipa God Dethroned, Vader, itd.) necemo nikad biti na metal mapi Europe a to znaci da ce nasi bendovi uvjek ostati u demo vodama i da cemo mastati jos dugo o nekoj integraciji nasih prostora na metal trziste Europe. Nek vam primjer budu prvo Slovenija i Hrvatska - kako je kod njih polako ali sigurno krenulo, e pa vala red je na Bosni, zar ne?
A fanovi Vadera ce uskoro biti jako sretni :wink:

Lova ljudi, to je kljucna rijec. Nivo profesionalnosti u radu koncerata, kao i svega ostalog, ovisi od love! Svi znate kako je teska situacija kod nas u Bosni, zato vjerujte mi, ja sebe ne smatram organizatorom koncerata - vise se smatram jebenim madzionicarem i budalom, jer ovo sto ja i moje kolege radimo za Bosnu i u Bosni su teski pregovori za svaki bend i golemi rizik, dok ljudi u Njemackoj zaradjuju na skoro svakoj malo vecoj turneji, kod nas se lova gubi na skoro svakoj vecoj turneji. Ali radit se mora!

HAIL!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 10:56 

Opium wrote:
eto uzmemo u obzir one bloody sign, nisu poznat bend, ali koncert je strava bio, a uzmete onaj rotting christ koji je osta poznatiji, pa se dosta ljudi razocaralo sa svirkom(znam da je i do prostora al jebga)... najbolje je onda praktikovat sa tim nize rangiranim bendovima, pa ce makar bit vise koncerata (aborted je pravo dobar bend koji bi stvarno mogao oderat za manje pare), dosta bi se raje zagrijalo, pa bi mozda kasnije se usudili i dati po 30 km, pa da se vader dovede, boze moj hehehe... al et bar je to moje licno misljenje, ne moram bit u pravu :)

Kakav ba Bloody Sign.. to je prosječan bend, bilo je dobro što je bilo u Tuzli i što je detulja i što je bilo klanje.
Da je bilo koji drugi bend slične orjentacije bio u tom trenutku bilo bi isto ako ne i bolje.. vama izgleda treba izmisliti nekakvo metalsko ime, a ispod njega na plakatu napisati Njemačka ili Engleska a onda na koncert dovući neki domaći bend kako bi došlo dovoljno ljudi.

Ima u bližoj okolini sasvim dovoljno metal bendova koji nikad nisu svirali u BiH.. evo sad će biti taj UF fest, sa onim što vrijedi sa HR i SLO scene, ali vidi - Makedonija: Embryotomy, Sanatorium, Verka (ako postoje još), SiCG.. Kramp, M.A.D. Goya, Heretical Guilt, Acroholia, Hang, Alister, Consecration, Azazel.. sve odlični bendovi, i svi dolaze da sviraju za prevoz i za piće (provjereno).. treba prvo to da se vidi, da se na tome skupi keš a onda dovoditi veće bendove.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 11:11 

cotoha wrote:
Ima u bližoj okolini sasvim dovoljno metal bendova koji nikad nisu svirali u BiH.. evo sad će biti taj UF fest, sa onim što vrijedi sa HR i SLO scene, ali vidi - Makedonija: Embryotomy, Sanatorium, Verka (ako postoje još), SiCG.. Kramp, M.A.D. Goya, Heretical Guilt, Acroholia, Hang, Alister, Consecration, Azazel.. sve odlični bendovi, i svi dolaze da sviraju za prevoz i za piće (provjereno).

Ja sam mogao i vrlo rado bih doveo jos bendova iz bivsih republika za United Forces fest, ali za prvi fest vise nije bilo mjesta a i treba poceti polako. Ako bude dogodine UF broj 2 na njemu bi trebalo svirati vise bendova i to iz cijele bivse YU.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 13:53 
Moderator

@Uriel:
Ma nisam ja mislio da kažem da RC uživo zvuče kurac, ovaj jedan jaran je večer prije bio u Splitu i tamo ih gledao i kaže da su ODERALI!Zvuk i sve je štimalo, i on je još RC fan, ali to je ipak sve dio dobrog koncerta! :?

A recimo da je održan u Slogi, e, onda bi bilo rahat!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 16:57 

@cotoha

pa to i govorim... bloody sign je najobicniji bend a koncert je bio dobar pravo.

@uriel slazem se da treba dovodit vece bendove, to je ekstra, ali sve u odredjenim granicama... nebi bas bilo normalno ocekivat vise zvucnih imena u jednoj godini, ali zato se dovede jedan bend (npr vital remains) i oderu ljudi posteno i ostatak godine da sviraju neki prosjecni bendovi.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 140 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

All times are UTC + 1 hour [ DST ]