Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 07. 2025. 20:56

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 49 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 25. 09. 2005. 02:17 

na ovo se definitivno dolazi...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 09. 2005. 16:53 

vekacmaji wrote:

vidimo se veceras tamo!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 09. 2005. 17:04 

WALK wrote:
vekacmaji wrote:

vidimo se veceras tamo!

yay! :D, jos samo mi reci kak izgledas da se i upoznamo usput :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 09. 2005. 18:08 

punker_ wrote:
bolje ovo nego let 3... etoooo meeeeeeeeeeeeeeeee
eto meeeeeeeee

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 09. 2005. 01:44 

aaaa, ljudi super je bilo, totalna ludnica :D, Ormus svaka cast :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 09. 2005. 12:52 

dobro je bilo fakat... malo mi je onaj ultimatum bio naporan al et..

al je dobar silent kingdom...respect

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 09. 2005. 13:15 

obrade obrade... svaka cast na sviranju ali radije sjedim kuci i slusam diskove tih bendova. sve mi se cini da je ovo bio Silent Kingdom-ov koncert.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 09. 2005. 14:14 

Fina svirka ...
Ormus jos jednom dosta dopadljivi sa ustaljenim repertoarom.Valjda ce bit nesto novo sljedeci put ;) Alisin vokal se totalno dobro uklopio,meni licno bolja od Cece.

Btw sta se desilo sa prvobitnim pjevacem?

Silent Kingdom standardno dobro.Uvijek bolji live nego na albumu :)
Vidim ubacili su i klavjature,samo sto ih ja nigdje nisam cula...ali dobro...

I Sharane jarane sto se ofiras sa iskljucenim mikrofonom :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 09. 2005. 14:22 

A et' tako... ne znam šta bih rekla.
Gotivim Ultimatum pra'o i oni su mi pra'o legli sinoć. Zamjerka: izbaciti ženski vokal. Podhitno.
Euthanasia je bila super, dok nisu odsvirali posljednju obradu (pjesma od 7up-a, btw :shock:) i dok glupi Mirso nije dao obavještenje u stilu "...Symbolic neće nastupati zbog smrtnog slučaja jednog od članova benda, bla, bla, i eto...". Mislim, halo?! To nije "bla, bla", nije zajebancija, i definitivno je ispalo pravo ružno.
Ormus bio standardno dobar, Ceci skinut kapu više puta. Alisa not bad either (u publici sam čula komentare tipa "ONO su ženske?? Obje su ženske?!?!" :D), ali šta se desilo s pjevačem? :? However, komplit ugođaj mi je pokvarila šutka :x, pa sam se iz prvog morala vratit u zadnji saf. :evil:
A SK oderao, as usual. Dobri skroz, no međutim odkad klavijature? :shock:
Et' tako, to bi bilo u svezi glede sinoćnje svirke što se mene tiče.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 09. 2005. 14:27 
Administrator

Uriel wrote:
sve mi se cini da je ovo bio Silent Kingdom-ov koncert.

upravo tako ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 09. 2005. 16:44 

Ufff...koncert nije prosao kako se ocekivalo!250 ljudi za razliku od proslih koncerata gdje je bilo 600-700 ljudi,ali atmosfera je bila dobra sto je najvaznije.Po meni su svi bandovi dobro svirali i mislim da nema mjesta za kritike,pogotovo za band Ultimatumjer se ljudi trude.Podrzite ih malo.Ako se necemo medjusobno podrzavali ode nam scena u kurac...........ako vec nije otisla

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 09. 2005. 17:12 

svaka čast ultimatumu, dobro zvuče al je to ipak skroz druga scena nego SK ili Ormus, mnogo komercijalnija tako da se i ne može očekivati podrška SK ili Ormus fanova. SK je opet pokazao da Sarajevo ima bend koji može parirati tuzlanskim legendama Agonajzu i Toxicu... Ormus je meni više ko neka zajebancija, al dobra da se razumijemo. BTW sa pjevačem je djelovalo puno bolje/ozbiljnije.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 09. 2005. 18:45 

bilo je haos sinoc. OK ima se zamjerki ali vec smo navikli na to kad ti drugi stimaju zvuk. To se vise tice Silent-ovih gitara jer su previse rezale na ritam dijelovima dok su solaze bile ciste. btw Silent oduvijek koristi klavijature ali ih niko nije imao svirati do sada. Onace oderali su momacki. Svaka cast.
Ormus je bio dobar ali brate bilo je dijelova sa izdrkavanjem na pjesmama. Domination su vokali usrali maksimalno, a The Enemy Inside je takodjer malo usrana onim glupim uletima dadadadadadadaaa.
Definitnivno najbolja stvar veceri je obrada "Probudi me". Eutanazija je super i zvucala i pjesme su bile dobre eto.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 09. 2005. 19:35 

ma naravno da je Drmus oder'o... i da shto se tiche novog vokala, slusho sam je u Subotu... damn, predobar glas!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 09. 2005. 20:28 

Emir (The Aebyss) wrote:
jer su previse rezale na ritam dijelovima dok su solaze bile ciste.

bas kako volim :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 09. 2005. 20:32 

:D :D :D
HAIL raji koja je bila otvorena za primanje energije.
SPECIAL HAIL to Emir(The Aebyss) za iskrene komentare, komentare "na mjestu"; BurningWitch i Neshto-u.

Hope to see you All soon!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 09. 2005. 21:39 

Solidna svirka bila skroz :D Nemam šta ponavljat kako su zvučali Ormus i SK. Eutanazija i Ultimatum nisu bili po mom ukusu nikako al et.:)
Fina stmosfera i raja pogotovo, samo meni se većinu svirke pomalo spavalo :lol: :lol: :lol: ali to je do mene bilo :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 09. 2005. 21:58 
Moderator

BurningWitch wrote:
I Sharane jarane sto se ofiras sa iskljucenim mikrofonom :P

e, ovo je chudo...ja nemam pojma shta se desilo, kao prvo, ja sam se na monitoringu odlicno cuo, a culo me je i dosta raje, koja me kasnije popljuvala i rekla da sam usro pjesmu, hahahaha...:)

ma glavno je bilo napraviti dernek, i ja ga sebi napravio, a da citiram kolegu koldvoida sa jedne davne teme, ne mozhesh gledati u cipele i cekati da ti se dernek napravi...:)

A JE TO!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 09. 2005. 22:01 

svirka je otvorena sa pjesmom "wicked game", ja poslije toga nisam mogla ostati objektivna prema eutanaziji, svaka im cast gdje bas tu nadjose :D

inace svirka je bila dobra mada da je u bendovima bilo i nekih statista :P pogotovo ona zenska iz ultimatuma haha

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 09. 2005. 22:12 
Administrator

Hvala na kritikama ljudovi.
Imali smo dosta tehnickih problema i na tonskoj probi, pa tako i na samoj svirci, a morali smo i skratiti repertoar da bi svi stigli odsvirati na vrijeme.
Ja za bubnjevima skoro nista nisam cuo (standardno:)), pa se ogradjujem od komentara na nasu svirku, ali znam da mozemo i puno bolje :)
Sto se tice pjevaca, za sada ostaje ovakva postava, a vidjecemo kako ce ici dalje ;)

Sto se ostalih bendova tice, meni su svi bili dobri.
Euthanasia su po meni najbolje zvucali, dobar izbor pjesama, a i napredovali su puno od zadnji put kad sam ih gledao. Super za jedan rock bend iz SA. Obrada je zajebancija jebga, i kao takva je super. Nisam jednom svirao zajebantsku obradu deen-a, 7-upa ili nine prsesa :D:D:D

Ultimatum nisu imali srece sa razglasom i toncem, slabo se bilo sta culo. Imaju oni dobrih pjesama, ali sviraju takvu muziku koja mozda i nije za ovakve svirke. Meni je ono neki komercijalni prog-rock-metal koji se slusa kuci na cd-u, jer malo duze pjesme smore na svirci.
Definitivno imaju sta pokazati, rade svoje pjesme i kao pojedinci su odlicni muzicari. Back vokal je suvisan bio, jer Edi ne treba niko pored onakvog glasa.

Silent Kingdom svaki put sve bolji i bolji. Usvirani, kompletni, ali razglas je ucinio svoje. Ja nisam mogao razaznati koje je koja gitara uopste, klavijature se skoro i nisu cule, a od bubnja samo fuss i dobos. Krivo mi je sto je bilo problema i frke sa njihovim toncem pa ih nismo mogli vidjeti u pravom svjetlu. Imam cak osjecaj da se neko namjerno 'igrao' s mixetom i upropastio im zvuk, tj. nije se potrudio da to odradi sto je bolje moguce.
Na tonskoj probi su puno bolje zvucali i totalno su drugi bend od onog Kingdoma koji smo gledali prije godinu-dvije (u pozitivnom smislu, naravno). O Stefanu (bubnjaru) ne treba nista ni govoriti. Ako onako nastavi, strah me pomisliti kakav ce biti za par godina.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 49 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]