Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 28. 06. 2025. 22:50

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 11. 10. 2005. 11:56 

Svirka je u hali Tivoli koja je prilicno velika. Doduse, imaju veliku i malu dvoranu, a koncert ce vjerovatno biti u maloj, ali predpostavljam da i ona prima par hiljada ljudi, tako da ce vjerovatno biti karata i na dan koncerta. Naravno, oprez nije na odmet a karte su u predprodaji i malko jeftinije, tako da ne bi skodilo izvrsiti rezevaciju ako bude moguce.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 10. 2005. 13:26 

99.9 % da je Black_Ofca i moja malenkost tamo.
Tko od vas na kraju ide?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 10. 2005. 20:34 

joj ne zna se jos...sutra dan D, bude viza ide se, ne bude...:( sta se moze, pokusali smo po ko zna koji put :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 10. 2005. 16:56 

Ev i koja slicica s koncerta :)

Image
Image
Image
Image

Image
Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 10. 2005. 17:53 

I tako je na kraju sve ispalo kako treba :D

Sa par dana distance, mogu reci da je koncert bio super i da ne zalim trud zbog puta. Ukratko: dvorana je bila puna, zvuk solidan (sve se lijepo culo, ostalo je vec stvar ukusa), atmosfera dobra, na momente fantasticna - pogotovo sredinom prvog seta i na bisu. Setlista manje vise ocekivana, previse octavariuma, ali koncert je trajao preko dva i po sata tako da je bilo i dosta starih stvari. Sto se mene tice 9/10.

Moram jos jednom iskoristiti priliku da se zahvalim Elektronu za prevoz i smjestaj :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 10. 2005. 18:11 

Ma i meni je sve u svemu bilo pravo dobro :D

1.dio koncerta: 9/10
2.dio: 7/10
bis: 10+/10

ukupno: 9/10

2. dio su bile samo pjesme sa zadnja 2 albuma za koje bas i ne mogu reci da sam ljubitelj tako da sam se tu sekundu upeglo al je svejedno bilo zanimljivo pratit kako su ljudi odsvirali recimo octavarium pjesmu, tacno mozes da vidis o kakvim muzicarima je rijec :)

AdVers wrote:
Moram jos jednom iskoristiti priliku da se zahvalim Elektronu za prevoz i smjestaj :)

Ma nema na cemu :D

p.s. Moram jos reci da su petrucci i portnoy postali sminkeri oni teski :lol: al su i dalje zvjerke :wink: dok je labrie pesko pravi :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 10. 2005. 20:11 

http://www.muzika.hr/default.aspx?id=5490

eo clanak i jos par slikica na galeriji :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 10. 2005. 03:23 

Da ja dam svoj kriticki osvrt. :)

Bilo mi je super na koncertu i bas mi je drago kaj sam upoznala ljude i veliki pozdrav svima :D

Pjevac je imao veliki i jako vidljivi izrast nepofarbane sijede kose. Mislim, to se vidlo golim okom s druge strane dvorane. To si ne bi smel dopustiti jer je ostatak kose bil dug i tamne boje. A i on je neki frontmen i faca. GROZNO! :evil:

Gitarist, basist i bubnjar su odlicni. Petrucci izgleda fakin hot, bas sam se zacudila kak se dobro drzi. Ima neki nju metal, skater look s zblajhanom kosom i voskom, al majica je bila lijepa. Ko bi mu rekel da je u bendu tak dugo, izgleda mladje i jako dobro. Znaci vrlo pozitivna ocjena 8)

Pjevac ima prezenskasti glas, i ne vjerujem da je to zbog razglasa. Po mojem ukusu bi trebal biti dublji. A stil oblacenja ubiboze + nepofarbani izrast. Ofucani gay dedek.

Klavijaturist je bil dobar, al jebeno predosadan. Za moj ukus je to prevec klavijatura, pogotovo njegove solo dionice. To djeluje preusminkano i ne svidja mi se bas. Pogotovo dok su znali predugo zastraniti u instumentale u kojima dominiraju klavijature. Uz to tip smesno izgleda celav s dugim zulufima.

Bubnjar je kul i pun energije, djeluje veselo. Al ona marama na glavi mu nije pasala. Bolje je izgledal bez nje. Ovak me podjecal na ostarjelog rokera koji celavost i bore skiriva s maramom i tamnim naocalima.

Basist dobro i svira i normalno izgleda.

Dakle, to je to.

Beaty & style by Ofca :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 10. 2005. 06:15 
Administrator

Hahahaha, Ofco legenda si!!! :lol:

Nikad slican osvrt na koncert nisam procitao :D
Svaka cast!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 10. 2005. 10:17 

IcedFlame wrote:
Nikad slican osvrt na koncert nisam procitao :D

:shock: hahahahaha NI JA :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 10. 2005. 12:07 

Ah. Zemske.

Uglavnom, kratko i od mene.. Dakle, bilo je jako dobro. Prvi dio koncerta odlican, srednji dio s Octavariumom malo naporan, bis genijalan :)

Previse forsiranja klavijatura na nekim dionicama bilo je jasno primjetno, isto kao i to da je Myung totalno lud lik, prasi po tom basu da mu je zadnje u zivotu.

La Brie je poprilično istrošen, a s gorespomenutim losim ozvucenjem mi je zvucao jako blijedo i nemocno.. Isto tako ozvucenje me nije ni malo impresioniralo, preslabi zvucnici za jedan takav prostor, kao prvo.. Ni u jednom trenutku nisam osjetio vibriranje basa kak bi trebalo, dok ti kosti zdrma. A to je svetogrdje na dream theatre koncertu...

Publika je bila malo premirna i prestaticna za moj ukus, da je koncert bio u Zg i Sa bilo bi dosta ludje, ovako nista posebno..

Ekipa s rp-eja kul, drago mi da smo se vidjeli i tak to..

Uglavnom, DT super, ozvucenje i publika nist posebno.

Trekkens!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 11. 2005. 13:19 

hehehhe, to ofca, ovakav se osvrt na koncert trazi, a ne ovo sto vi bezveze nest pricate :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 11. 2005. 21:07 

Fala na komplimentima! Ma nije to nista. Ovo je samo soft verzija. Nisam vas htjela zamarati detaljima kao npr odjeca pojedinih clanova benda, publike generalno, ocjena wca, plusevi i minusi itd. :P

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]