Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 25. 06. 2025. 12:18

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 09. 12. 2005. 16:23 

KoldVoid wrote:
I mene je dedo stosta poducio, recimo kako mu i pored teske nacionalizacije, tj. sesnes dunuma pod Modracom (fala, jos jedanput, braco Srbi, jebo vas svak) i bajbokane zbog postekije komunizam nikako nije tesko pao kao danasnja alahokratija....

ja mislim da je moj dedo pametniji od tvojih staraca :D

ne,neee,moj strai ne voli ni tita,nio aliju,ni muhameda,nijednog lidera.da se zna.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 12. 2005. 19:58 

Salko,jarane,ne opravdavam niti jednu ideolodiju koja žrtvuje ma i jedan ljudski život.
Sadam je regulara u ekonomskom pogledu,digo je Irak kao nezavisnu i bogatu državu;jebeni dinar im je početkom 90-ih bila najjača valuta na svijetu...
Elem,ubijao je i kurde i šite.Stoji.U sklopu političkog obračuna.Zato je i kriv.Za takve stvari bi trebao i odgovarati...ali interesantna je pravda!
Interesantno je i to da je iste aktivnosti provodio i Demirel,samo u mnogo većem broju u pograničnom području Turske.Čak je i izveo agresiju na teritorijalni integritet Iraka svojim trupama.Da li je Amerika priskočila u "odbranu demokratije"?
NE.Turska je zemlja partner,planski je izvela provokacije i njena teritorija još uvijek nije predmet američkih interesa.A pobijene kurde ko jebe?

Raketiranje Izraela?Izrael neka svetinja?Šta su sve oni raketirali i u tim napadama koliko djece su pobili?U čije je sve teritorije amerika upadala i vodila osvajačko-kolonizatorske ratove pod izlikom odbrane demokracije,da ne nabrajam od Koreje,Vijetnama...Hrani svoj truli sistem izazivanjem ratova i prodajom oružja...kakva demokratija,ljudske slobode i bakrači...

Ne postoji niti jedna država na svijetu u kojoj su svi istomišljenici.Ne postoji ni jedna država u kojoj nije bilo manje ili više krvavih političkih obračuna.
Na kraju krajeva,vidio sam kako ta demokratizacija Iraka od strane američkih vojnih trupa izgleda:
1.Zauzimanje naftnih polja
2.Podsticanje pljački i nesigurnosti
3.Maltretiranja,iživljavanja i upadanja u privatnu svojinu(što je koje li ironije najviša vrijednost kapitalističkog društva)bez opravdanja
4.Nametanje vlastite volje i dodatna saradnja sa iračanima što "čeznu" za demokratijom
5.Premlaćivanje i animalno ponižavanje zatvorenika
6.Svirepo ubijanje istih uz nepoštivanje svih normi i zakona ratovanja onako demokratski
7.Svako sa činom ranga iznad pukovnika imao je pravo kući kao trofej ponijeti antikviteta koliko je mogao natrpati gdje god(demokratska zaštita Znamenitosti Nive i Samare,npr.),tj.kao ratni plan
...
...
...
Jarane,klasična okupacija.
Sadam je samo razlog.Budimo realni...ima amerika i svoje sirotinje i bijede za nahraniti i svojih problema za riješiti.I nema prava raditi to što radi ni po kojem međunarodnom zakonu.
Revolucije se dešavaju ako treba da se dese.
Revolucija iz vana je okupacija.

Sljedeća država kojoj treba demokratska pomoć u razoružavanju i uspostavljanju satelitskih vlada je Koreja,Iran,Liban...E onda možda i Kina.Dirnu li staru perziju opeći će se...
Niko nije cvijeće,stoji,ali što je previše,previše je.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 12. 2005. 22:27 
Moderator

Thunder wrote:
Sadam, ko je taj lik...

glupost je neunistiva...zato sam i ja glup.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 12. 2005. 01:07 

Ako zlo definisemo kao apsolutni nedostatak dobra, Iran je apsolutno u pravu sa svojom formulacijom o Sjedinjenim Americkim Drzavama...dirty money...dirty tricks, dirty people, reek of shit...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 12. 2005. 02:15 

Ok, niti u jednom momentu nisam bio za okupaciju Iraka. Uvijek sam bio za to da se Saddam izolira maksimalno, da se pokusa ukloniti na neki drugi nacin. Saddam je bio prijetnja regionalnoj stabilnoscu; nije samo prijetio naftnoj proizvodnji u regiji vec je i podrivao mirovne pregovore o Palestini. Uz to je bio tiranin svom narodu. Zbog tih razloga bio sam za opciju da se odstrani, ali ne po cijenu okupacije. Dosta Amerikanac je zagovaralo rat i okupaciju ali zbog ovih navedenih razloga, a ne zbog suplje price o WMD i vezama sa teroristima. Dakle bio sam protiv rata, ali ne krijem radost da Saddam vise nije prijetnja nikome.

Kada je administracija odlucila da ga zbaci na silu i okupira Irak ta je prica zavrsena. Dok god posljednji otpor ne bude slomljen americka vojska ce ostat u Iraku i cinit ce sve da zaustave Zarkavija i njegove. Posto teroristi ne biraju sredtsva borbe, ni prema njima se nece birat sredstva. To je danasnja realnost ne samo okupacije Iraka vec hvatanja i onemogucavanja ekstremista po Evropi, Africi, Aziji...

1945 Njemacka je bila vojno porazena i okupirana. Dok je trajao otpor saveznicke snage su se koristile svim raspolozivim metodama da okoncaju rat i dovedu do mogucnosti normalizacije vlasti, ekonomije, itd.

Sto se tice prodaje oruzja - pa profiti od toga su smjesni u poredjenju sta Microsoft ili Coca Cola prodaju vani. To nema veze sa americkom vanjskom politikom.
Sto se ostalih zemalja tice, Amerika trenutno nema vojnu sposobnost da se ukljuci u novu peacekeeping operaciju poput Bosne 1996. godine, a kamoli da se nosi sa vojnim protivnikom poput Irana ili Koreje (Libija se sada saveznik u borbi protiv terorizma - sankcije protiv Gadafija su ukinute). Ovakva situacija ce ostati dok se broj trupa u Iraku ne smanji sa nekih 150,000 na 50,000 u najboljem slucaju. Dakle, ne racunaj na jos jednu ovakvu ekspediciju do daljnjeg. Jedina mogucnost novog "major theater war" je da Iran ili Koreja izvrse agresiju. U tom slucaju koristenje strateskog (nuklearnog) arsenala u takticke svrhe postaje vrlo vrlo moguce. Ali nisu oni toliko ludi....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 12. 2005. 02:27 

Mene nervira upotreba sile,pogotovo onda kada diplomatska rješenja ni djelimično nisu ispucana.Nevini stradaju. Ne mislim da je Sadam kakav svetac ili slično, kao što ne mislim da je razlog američke reakcije ni Sadamova tiranija ni biološko oružje.Nafta koje je sve manje i manje i čije posjedovanje u takvim okolnostima otvara neke druge perspektive...
Ali kad si najjači, radiš onako kako ti se digne...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 12. 2005. 11:58 

Quote:
Sto se tice prodaje oruzja - pa profiti od toga su smjesni u poredjenju sta Microsoft ili Coca Cola prodaju vani.

Ja bih rekao da je ovdje situacija upravo obrnuta. Prodaja oruzja je jedna od najprofitabilnijih privrednih djelatnosti. Recimo SFRJ je prije rata imala OGROMAN ugovor o opremanju iracke vojske, koji nikad nije u potpunosti ostvaren. U vojnu industriju, pogotovo u ameriKi, ulazu se enormne kolicine novca, a treba nekako potrositi stare zalihe oruzja :)

Evo jednog banalnog primjera. Za koju godinu ce se ova fukara iz istocne Evrope prikljuci NATO-u, dobice kredit za kupovinu vojne opreme(da bi zadovoljili standarde :lol:), i za te iste pare ce ispraznit skladista zastarjelog americkog oruzja. Znas koliko treba slepera balvana da bi se odplatio jedan tenk od 10 miliona $ ? :P

Quote:
Jedina mogucnost novog "major theater war" je da Iran ili Koreja izvrse agresiju.

"Osovina zla" i dalje predstavljaju dominantnu prijetnju svjetskoj sigurnosti. Pretvarali su se da nemaju sta jesti, ali tu jeftinu foru nismo popusili. Invazija na Ameriku samo sto nije pocela :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2005. 16:30 

Stargazer wrote:
Quote:
Sto se tice prodaje oruzja - pa profiti od toga su smjesni u poredjenju sta Microsoft ili Coca Cola prodaju vani.

Ja bih rekao da je ovdje situacija upravo obrnuta. Prodaja oruzja je jedna od najprofitabilnijih privrednih djelatnosti. Recimo SFRJ je prije rata imala OGROMAN ugovor o opremanju iracke vojske, koji nikad nije u potpunosti ostvaren. U vojnu industriju, pogotovo u ameriKi, ulazu se enormne kolicine novca, a treba nekako potrositi stare zalihe oruzja :)

Uglavnom, najvjerovatnije cu ponovo zvucati paranoicno :twisted: , no, profit koji ostvaruje Microsoft, Coca Cola ili zapadno trziste naoruzanja( odnosno, stalno uvodi nove naprednije tehnologije, a smece prodaj Istoku- osim Izraela, naravno) ne moze se porediti sa k'o fol crnim, a u stvari polulegalizovanim i zasnovanom na principu liberalne trzisne ekonomije PROFITOM TRZISTA LJUDSKIM ORGANIMA. Broj nastradale iracke djece, npr., je stravican, a nije irelevantno spomenuti ni broj stradalih americkih vojnika jer zivot je zivot. U SAD-u se odavno, jos od Vijetnama, izrazava javni protest: zasto porodice stradalih US vojnika ne mogu otvoriti mrtvacke sanduke u kojima se oni dopremaju? Kakvo je stanje u irackim bolnicama i mrtvacnicama ne znam, ali znam da sve objekte ovog tipa, bar kada je rijec o zaristima, kontrolisu razne medjunarodne humanitarne i zdravstvene organizacije, dakle, zdravstveni radnici i administracija iz zapadnih zemalja.
Mislim da je u svim promisljanjima potrebno sagledati sto vise opcija koje se logicno namecu, a posebno one koje su, bar po JUS-u, potpuno nelogicne. :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2005. 17:08 

dr.0lya wrote:
eii :? da. men zvučiš paranoicno.. al nekazem da nije moguce

Ima nas koji volimo teorije zavjere :twisted:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]