Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 07. 2025. 19:45

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 49 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 18. 12. 2005. 03:37 

hehehe nidje veze sa eFM-om, nigdje ne pise :D
naleti na pivu, ako bas neces djuskat :P

a u utorak ce bit i dosta Laibacha... jao koncerta majko draga...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 12. 2005. 02:55 

Hihihihihi, jaaaooo ludilaaa!!! Evo nemrem sebi doć'.....
Muzika-stvarno svaka čast!!! Naj naj naj naj :D i za Charon i Poisonblack (Love infernal i The Exciter-pa stvarno bolje ne more!:))) i onda još toona ostalih....uuhhh :D na Painu sam se živa iskakala:)
*Khm khm* što se Džeme tičeImage nejma ti konkurencije definitliImage
A oni ostali što su stajali po strani (glumili drvene Marije, šta li...) i konstantno mjerkali mogu se pušit! :P meni je bilo fenomenalno 8)

p.s. oćel' bit next time-a? Ono, da se lafo pripremimoImage

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 12. 2005. 04:29 

Mistress Of Pain wrote:
Muzika-stvarno svaka čast!!! Naj naj naj naj :D i za Charon i Poisonblack (Love infernal i The Exciter-pa stvarno bolje ne more!:))) i onda još toona ostalih....uuhhh :D na Painu sam se živa iskakala:)
A oni ostali što su stajali po strani (glumili drvene Marije, šta li...) i konstantno mjerkali mogu se pušit! :P meni je bilo fenomenalno 8)

p.s. oćel' bit next time-a? Ono, da se lafo pripremimoImage

u januaru slijedeci party !!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 12. 2005. 10:51 

Mistress Of Pain wrote:

:o je li ovo bio EBM/dark/cool musik party ili popgoth slusaona za srednjoskolke? cuj poisonblack i charon? Dado, Emire...taman ste poceli s najkul paertyem u gradu...pa sta je ovo jebemu? :)
Shvatam donekle, mracnjak ne ide dobro kao ovi slageri. :(
Nadam se da je to bilo samo nekoliko pjesama i da ste promijesali dobro na slusaoni. No ipak poznavajuci vas dvojicu siguran sam da je to na kraju ispalo reprezentativno.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 12. 2005. 12:15 

nazalost u Sarajvu kad se kaze EBM/Indus/Goth izgleda da se ipak mora ubacit srednjoskoljka sranja....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 12. 2005. 13:10 

pa koncipirano je tako da prvih sat i kusur idu "limunade" a poslije toga industrial/ebm nebuloze.. s tim da su raja najnalozenija bila na pocetku al polako...ide sve svojim tokom, mi smo zadovoljni, i sve po planu ide ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 12. 2005. 13:44 

Uriel wrote:
:o je li ovo bio EBM/dark/cool musik party ili popgoth slusaona za srednjoskolke? cuj poisonblack i charon? Dado, Emire...taman ste poceli s najkul paertyem u gradu...pa sta je ovo jebemu? :)

Imagejoj uriele...šlageri? dadada, taman za nas srednjoškolke :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 12. 2005. 13:53 

Mistress Of Pain wrote:
Uriel wrote:

Imagejoj uriele...šlageri? dadada, taman za nas srednjoškolke :lol: :lol:

nego sta nego su slageri, pravljeni u stilu europe final countdown i best of him popjevaka...to die for, poisonblack,charon...statisticki gledajuci muzika koju 98% slusaju iskljucivo zenske koje idu u srednju skolu.
Love Infernal je pjsema koju mozes provarit kao sto provaris najjednostavniji pop hitic, po principu - verse, verse, chorus (nema sola jer neznam svirat gitaru i to para usi mladim curicama nego cu umetnuti bridge) chorus...the end! Polurifovi, pop strukture, bubanj u pozadini da nesmeta i glasic koji jos nije mutiro - zanimljivo ko pas lutalica kad sere u spotu eminema na mtv-u. Ali se prodaje jer ljudi vole iskljuciti mozak kad slusaju muziku i uzivati u jednostavi. Sve u redu, ali daleko od mene.

Bilo koja stvar sa Sin/Pecado albuma je muzicki opus grand u poredjenju sa slagerima popgotha!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 12. 2005. 14:02 

Pa da, sve to stoji, al ne možeš ti nikog krivit što spada u tih 98% i što su srednjoškolke:) i da naravno to uključuje i mene:)
Mislim, your opinion of course.
A to da se isključi mozak, pa ovaaaj to bi kao trebalo značiti da mi se mozak apsolutno isključi kad slušam tu muziku? Sure, why not, kad već ti tako kažeš mora da je tako:)
A pošto slušam i Sin/Pecado onda sam ja šta? Ne kontam...kako mogu pomiješati te šlagerčiće sa tim koje mi se podjednako sviđa i koje podjednako volim?
Sve zavisi šta se kome sviđa, bilo to 98% ili tih 2% to ne znači ništa. :wink:

Eh da, i što se vi potpalite svaki put kad su u pitanju ti popgoth bendovi? Pa svakako nećete promijeniti tu tvoju statistiku tim svojim gađenjem. Čak vam je to i gubljenje vremena koje ste mogli provesti slušajući nešto što se vama sviđa. Al' pustite druge da slušaju šta ih je volja, mislim stvarno nema potrebe za blaćenjem nečega...
In the end, za ovim stvarno nema potrebe ionako:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 12. 2005. 14:34 

:lol: ti si fakat sega :D . nemoj uzimati osobno stvari, ja nisam mislio na tebe nigdje, cisto generalno spika.

slager on babe :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 12. 2005. 14:38 

Uriel wrote:
:lol: ti si fakat sega :D .

Hvala! :D to mi svi govore :lol:
A ne, uopće se ne vrijeđam vašim mišljenjima:) Da mi je iole stalo do toga ne bih to slušala :wink: [/quote]

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 12. 2005. 14:58 

Nah. Boz sacuvaj da me tangira tudji neukus. Samo opazam kako se sund uvlaci i ugnjetava kulturu i kako su odredjeni ljudi po svojim afinitetima ka fenomenima koje prosjecni smatraju bolesnim zaista posebni...

Posto je, lagali mi sebe kolko hocemo, popgoth=turbofolk, kao muzika zestoko formulisana i minimalizirana da bi bila primamljiva najnizem zajednickom denominatoru odredjenog sloja drustva, malo me zapanjujuce neiznenadjuje da ipak nadje sebi mjesta na jednom dogadjaju posvecenom necemu apsolutno suprotnom.

Al tragedija: Moja prognoza je, da ce s vremenom, EBM/Indus iz ovog derneka s vremenom nestati...a bom i Goth, ako ga je i bilo...mislim, dzizs, Pain, Charon, Poisonblack. Jab radje u Aquu. Bez zajebancije.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 12. 2005. 15:08 

ajd bas ti hvala na podrsci buraz, svaka cast

ajd da si tu pa da seres na osnovu onog sto si cuo ili da smo se ispricali ko ljudi pa da znas kakvi su nam planovi, nego cisto nako, bez osnove ikakve... mislim ono... nista drugo nismo ni trebali ocekivat od tebe

samo vi svi pametujte... mi guramo svoje. sto se tice podrske, kao i za sve ostalo...kao i uvijek ;) al jebiga, tako to ide... ;)

sto se tice partya u Fisu, za ovu godinu smo zavrsili, i mi smo prezadovoljni sa ova dva koja su odrzana. januar ce biti vatren i sto se tice metal party-a i ovih goth/industrial. ima neki dugorocan plan za ova desavanja al to ce biti objavljeno kad bude sve dogovoreno, uglavnom niko nece biti uskracen ni za metal ni za goth. sto se tice partya na ovaj fazon, ova dva su prosla po planirano, dakle... malo gothic rock/metala na pocetku pa poslije industrial/ebm tuc-tuc ko sto je i bilo ;) nema nista ljepse nego vidjet raju koja su tamo bila da su zadovoljna i muzikom i atmosferom, to je najvaznije ;)
hvala svima sto su podrzali ovo desavanje, vidimo se u januaru i nadam se da cemo se dugorocno druzit ;)

\m/

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 12. 2005. 15:41 

BlackOne wrote:

ajd da si tu pa da seres na osnovu onog sto si cuo ili da smo se ispricali ko ljudi pa da znas kakvi su nam planovi, nego cisto nako, bez osnove ikakve... mislim ono... nista drugo nismo ni trebali ocekivat od tebe

samo vi svi pametujte... mi guramo svoje. sto se tice podrske, kao i za sve ostalo...kao i uvijek ;) al jebiga, tako to ide... ;)

sto se tice partya u Fisu, za ovu godinu smo zavrsili, i mi smo prezadovoljni sa ova dva koja su odrzana. januar ce biti vatren i sto se tice metal party-a i ovih goth/industrial. ima neki dugorocan plan za ova desavanja al to ce biti objavljeno kad bude sve dogovoreno, uglavnom niko nece biti uskracen ni za metal ni za goth. sto se tice partya na ovaj fazon, ova dva su prosla po planirano, dakle... malo gothic rock/metala na pocetku pa poslije industrial/ebm tuc-tuc ko sto je i bilo ;) nema nista ljepse nego vidjet raju koja su tamo bila da su zadovoljna i muzikom i atmosferom, to je najvaznije ;)
hvala svima sto su podrzali ovo desavanje, vidimo se u januaru i nadam se da cemo se dugorocno druzit ;)

\m/

THOSE ONCE LOYAL :!: :!: :!:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 12. 2005. 15:50 

BlackOne wrote:

Ja dajem svoj komentar na prilozeno, hos da ti kazem zasto? Evo zasto...

BlackOne wrote:
nema nista ljepse nego vidjet raju koja su tamo bila da su zadovoljna i muzikom i atmosferom, to je najvaznije ;)

Zato sto kao i svaka druga manifestacija, ma kolko ti sebe Dado zaludjivo da shodno idealiji "ja organizujem" + "ja pustam muziku", na kraju, publika diktira. A za pretpostavit je da publika hoce ono sto nije nikako vanserijski. Na kraju ce se sve svest na tvojih pet muzickih zelja, a ostatak ce bit sta publika hoce, jer jebiga, to cini manifestaciju ne? Cim pustis jedan ventil otvorio si vrata potopu.

A sad sta si ti trebo ocekivat od mene u vidu komentara na nekom popisanom forumu, ako si ocekivo da cu kao svi ostali bit diplomata, backpatter, lazov, da ce me bolit kurac sta ce neka djecica o tome svemu mislit...grijesis. Zaista se svi vi u BiH stvarno zaludjujute nekim stvarima. Mislim ovaj dio podforuma je odlicno ogledalo tragicne mentalnosocijalne situacije neke alternative u drzavi. Kad god neko nesto spomene protiv organizacije necega, il kako stvari idu, reakcija je mrtvi linc. Ev Boro prvi, briso postove ko degensko djete. Zar zaista mislis da ce necija rjec na nekom internet sajtu utjecat na neciji odlazak il neodlazak na nesto? Tako reaguju i skoro svi muzicari kad neko kaze da im je muzika u bilo kojem smislu ispod prosjeka. Odma se zapisuju imena u crne notese dusmana. Mislim to mi je sve bilo ocito od mog prvog dana u Sarajvu, al mi je proslog ljeta puko dihtung sto se tice tolerancije samosputavajuceg ponosa ljudi oko mene. Samosputavajuceg? Da. Svi bi radje da im se kaze kako su ful kul (iako oni sami znaju da nisu ni priblizno, sto znam iz primjera jako bliskih meni) neg da im se bratski ukaze i dadne postena kritika. I tako se fino uzgaja jedna nezdrava situacija gdje ljudi nisu iskreni ni otvoreni ni kolko je pod noktom crno.

A ti bujrum procitaj ponovo moj komentar pa vidi dal sam cime osporavo tvoj rad i trud. Hoces iskrenu kritiku? Dao sam ti je. Hoces da te potapsem po ledjima? Jebiga to mogu svi ostali osim mene, ja to nemoram ;) Meni je bilo neizmjerno drago kad sam cuo da ste nesto ovako uspjeli sastavit. Sasvim logicno je da cu se razocarat ako isto tako cujem da se moras ili hoces, sasvim nebitno jer je na kraju efekt isti, adaptirat ukusu vecine. Dokaz pretpostavke koju sam naveo, da me neukus ne tangira, a da oni koji imaju usi za stvari koje ne pice medju masom jesu zaista jebeni fenomeni. Iskreno, tiho sam se nadao da ce ljudi vise dolazit da cuju stvari koje nikad nisu. Ocito da takvu kulturu zainteresovanosti za otkricem necemo nikad imati van glave jednog Tarika Grose koji je sve spreman da poslusa i ocjeni. Ostali bi puno radje da cuju onu istu usranu pjesmu koju su pustili kad su se ustali, kad su se vratili iz skole, i tek prije neg sto su izasli. nedo bog da ide nesto novo, nepoznato. Moglo bi im se svidjet, pa sta ce onda?

BlackOne wrote:

A sad sta bi ti radje...mislim da znam iz ovog zadnjeg, pa izvini ako nisam bio doslijedan standardnoj proceduri.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 12. 2005. 16:05 

P.S. A moj komentar bi prvenstveno upucen Mistress of Pain. Sad, kako, i gdje se ti tu nadje, opet, do tebe je.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 12. 2005. 16:16 

Ne kuzim kaj imate protiv srednjoskolki i njihovogg glazbenog ukusa ili neukusa. Cure slusaju kaj hoce prije, posle i za vreme skole. Dok izlaze idu na mesta di je takva muzika koja im se svidja. Kaj bi sad trebale, ostati doma i ne ici nikud? Onda budu ostale djevice u nedogled. A vi se budete zalili na cure u gradu kak su...hm :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 12. 2005. 17:06 

hahah u pravu si :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 12. 2005. 17:51 

:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 12. 2005. 17:53 

dr.0lya wrote:
kold čuj ako te več netangira tudji neukuš nema potrebe da šereš tolko fino dođ vamo i obrazuj naše šrednjoškolke napravi ti kakav parti i kad ti budu tražile te limunade fino šipku pa fišni koji put doduše to može štvorit kontraefekt no u tom šlučaju daj im ružičaštog zeku-peku ..jebga.. nišam mogo da prešutim.. a kolko vidim raji je bilo dobro.. biče i bolje.. ovo je nešto novo i treba vremena da še raja navikne.. ja evo prva to nit šlušam nit me nešt pošebno zanima nit šam bio tam tako da nešerem puno..
pa nebi trebo ni ti :wink:

btvv šjebana mi taštatura pa neradi ovo glupo šlovo

tuljumba :D

:D cute

Kold je fakat dobro rekao, kritika je bila na mjestu, jer tapsanje po ledjima svima odgovara ali to nije ni blizu istine sto svi misle o tebi. Ja sam to osobno naucio kad sam brisao postove u strahu da ce mi to odvuci publiku s koncerta i naucio sam lekciju. Ako radis nesto javno uvijek ce biti ljudi koji ce podrzati 100%, ali i onih koji ce imati konstruktivnu kritiku ili popoljuvati tvoj rad. E sad je fora skontati ko te postuje i ko ti govori za tvoje i opce dobro a ko samo sere.

No ja shvatam i Dadu i Emira..nemoze samo EBM odmah uci, mora se to malo upakirati sa ostalim secernim vunama i zekama kako bi lakse proslo. Mucodin zakon, ali opet ima sirupa i osim njega, kontas.
Ja se samo iskreno nadam da se party nece pretvoriti u slageraj nego da ce korijen ostati EBM/progressive goth/industrial i te spike.

Party on!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 49 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]