BlackOne wrote:
ajd bas ti hvala na podrsci buraz, svaka cast
ajd da si tu pa da seres na osnovu onog sto si cuo ili da smo se ispricali ko ljudi pa da znas kakvi su nam planovi, nego cisto nako, bez osnove ikakve... mislim ono... nista drugo nismo ni trebali ocekivat od tebe
Ja dajem svoj komentar na prilozeno, hos da ti kazem zasto? Evo zasto...
BlackOne wrote:
nema nista ljepse nego vidjet raju koja su tamo bila da su zadovoljna i muzikom i atmosferom, to je najvaznije

Zato sto kao i svaka druga manifestacija, ma kolko ti sebe Dado zaludjivo da shodno idealiji "ja organizujem" + "ja pustam muziku", na kraju, publika diktira. A za pretpostavit je da publika hoce ono sto nije nikako vanserijski. Na kraju ce se sve svest na tvojih pet muzickih zelja, a ostatak ce bit sta publika hoce, jer jebiga, to cini manifestaciju ne? Cim pustis jedan ventil otvorio si vrata potopu.
A sad sta si ti trebo ocekivat od mene u vidu komentara na nekom popisanom forumu, ako si ocekivo da cu kao svi ostali bit diplomata, backpatter, lazov, da ce me bolit kurac sta ce neka djecica o tome svemu mislit...grijesis. Zaista se svi vi u BiH stvarno zaludjujute nekim stvarima. Mislim ovaj dio podforuma je odlicno ogledalo tragicne mentalnosocijalne situacije neke alternative u drzavi. Kad god neko nesto spomene protiv organizacije necega, il kako stvari idu, reakcija je mrtvi linc. Ev Boro prvi, briso postove ko degensko djete. Zar zaista mislis da ce necija rjec na nekom internet sajtu utjecat na neciji odlazak il neodlazak na nesto? Tako reaguju i skoro svi muzicari kad neko kaze da im je muzika u bilo kojem smislu ispod prosjeka. Odma se zapisuju imena u crne notese dusmana. Mislim to mi je sve bilo ocito od mog prvog dana u Sarajvu, al mi je proslog ljeta puko dihtung sto se tice tolerancije samosputavajuceg ponosa ljudi oko mene. Samosputavajuceg? Da. Svi bi radje da im se kaze kako su ful kul (iako oni sami znaju da nisu ni priblizno, sto znam iz primjera jako bliskih meni) neg da im se bratski ukaze i dadne postena kritika. I tako se fino uzgaja jedna nezdrava situacija gdje ljudi nisu iskreni ni otvoreni ni kolko je pod noktom crno.
A ti bujrum procitaj ponovo moj komentar pa vidi dal sam cime osporavo tvoj rad i trud. Hoces iskrenu kritiku? Dao sam ti je. Hoces da te potapsem po ledjima? Jebiga to mogu svi ostali osim mene, ja to nemoram

Meni je bilo neizmjerno drago kad sam cuo da ste nesto ovako uspjeli sastavit. Sasvim logicno je da cu se razocarat ako isto tako cujem da se moras ili hoces, sasvim nebitno jer je na kraju efekt isti, adaptirat ukusu vecine. Dokaz pretpostavke koju sam naveo, da me neukus ne tangira, a da oni koji imaju usi za stvari koje ne pice medju masom jesu zaista jebeni fenomeni. Iskreno, tiho sam se nadao da ce ljudi vise dolazit da cuju stvari koje nikad nisu. Ocito da takvu kulturu zainteresovanosti za otkricem necemo nikad imati van glave jednog Tarika Grose koji je sve spreman da poslusa i ocjeni. Ostali bi puno radje da cuju onu istu usranu pjesmu koju su pustili kad su se ustali, kad su se vratili iz skole, i tek prije neg sto su izasli. nedo bog da ide nesto novo, nepoznato. Moglo bi im se svidjet, pa sta ce onda?
BlackOne wrote:
samo vi svi pametujte... mi guramo svoje. sto se tice podrske, kao i za sve ostalo...kao i uvijek

al jebiga, tako to ide...

A sad sta bi ti radje...mislim da znam iz ovog zadnjeg, pa izvini ako nisam bio doslijedan standardnoj proceduri.