Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 06. 2025. 14:22

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 170 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 23. 01. 2006. 04:06 

Hvala Cycu na podsjecanju na neuspio projekat ignite...ma sve se moze ostvariti kada imas prave ljude sa sobom koji znaju sta i kako...bez toga nista ne moze...sponzora se moze naci, ali tesko da lovu daju..uglavnom da se isponzorira pice ili hrana za bendove sto je opet plus...

Ja bi poceo sa 5 nasih bendova i to jedan dan da traje...svejedno je sloga, fis oli nesto trece...pet bendova je mjera jer mogu kvalitetno odsvirati i predstaviti se (iako ih manje vise sve znamo)...

Tako na primjer da pocne u 19 i zavrsi u 24 sata...svaki bend svira od 30 do 45 minuta i neka pauza izmedju sa dobrom muzikom

Treba naci dobar razglas, a da nije skup, te osvjetljenje koje bas i nije nuzno toliko koliko je dobar razglas...

Na primjer u bocku bi se moglo relativno jednostavno to izorganizovati, bar ja mislim, pa krenuti od 0...i onda vidjeti sta i kako za iducu godinu...

Ja nesto nemam vremena napretek, ali ako bi ovo preraslo u nesto ozbiljnije mogao pomoci, naci nekog sponzora...tako da na mene mozete racunati

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 01. 2006. 04:07 

Nije loša ideja,ali koliko je isplatljiva

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 01. 2006. 04:49 

onda definitivno bock...To se moze organizovati cak i bez sponzora..Samo trebaju jake veze na radiju i televiziji i to je to..Samo skontajte datum i ja bih da bude fiksan svake godine...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 01. 2006. 09:46 

compi wrote:
Nije loša ideja,ali koliko je isplatljiva

u redu je paša, niko ovdje ne želi da zaradi!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 01. 2006. 12:44 

jebote.. ccc...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 01. 2006. 13:29 

ixxxa wrote:
Shakhbuurz wrote:
SCAR wrote:
mislim da je 5 km za ulaz razumna cijena
ne znam kakva je posjecenost svirki u sa
ali ako racunamo oko 300 duša to znaci da imamo
oko 1500 km na raspolaganju plus sponzore, nije lose

rachunaj ti 100 dusha... volio bi i ja da dodje 300 dusha... al' sumnjam, sumnjam... 200 dusha MAXIMALNO (i to nekih 50 prodanih dusha :))
na d.r.i. -u je bilo 350 ljudi kolko ja znam, vala moze opet ;)

D.R.I. je D.R.I.
tu su doshli metalci i koreri iz svih raznih jazbina, oni old skuleri shto se ne pojavljuju na ulicama... a za HC fest, ne moze nikako vishe dochi...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 01. 2006. 15:38 

zato bi trebalo pored nasih bendova dovest i neki veci...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 01. 2006. 15:50 

Ma ne bih za prvi put niti jedan veci bend dovodio sa strane...eventualno neki iz ex-yu, ali pitanje je ima li neki tao opcepoznat i prihvacen bend....kao sto sam ranije rekao izabrat 5 nasih bendova i zadrljat...nece biti neke finansijske bule, to se moze pokriti i onda planirati za iducu godinu dovesti 1-2 benda iz inostranstva, a to se moze isto dosta jeftino dovesti, pogotovo bendovi koji sviraju cro,scg,slo,madjarija pa upadne slobodan dan u turneji

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 01. 2006. 18:21 

SxAxHxC wrote:
Ma ne bih za prvi put niti jedan veci bend dovodio sa strane...eventualno neki iz ex-yu, ali pitanje je ima li neki tao opcepoznat i prihvacen bend....kao sto sam ranije rekao izabrat 5 nasih bendova i zadrljat...nece biti neke finansijske bule, to se moze pokriti i onda planirati za iducu godinu dovesti 1-2 benda iz inostranstva, a to se moze isto dosta jeftino dovesti, pogotovo bendovi koji sviraju cro,scg,slo,madjarija pa upadne slobodan dan u turneji

da, u pravu si!
prvo počet pa da se lokalna scena malo bolje upozna međusobno. onda krenut na veće.
nema smisla dovest madball i da na kraju sve propane. sledeće godine nitko nebi imo volje ponovit katastrofu.

pošto je prvi HC-fest. služit će u prvoj svrhi skupljanju iskustva. na kraju će se vidit koji potencijal imamo! 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 01. 2006. 22:00 

SxAxHxC wrote:
Hvala Cycu na podsjecanju na neuspio projekat ignite...ma sve se moze ostvariti kada imas prave ljude sa sobom koji znaju sta i kako...bez toga nista ne moze...sponzora se moze naci, ali tesko da lovu daju..uglavnom da se isponzorira pice ili hrana za bendove sto je opet plus...

Ja bi poceo sa 5 nasih bendova i to jedan dan da traje...svejedno je sloga, fis oli nesto trece...pet bendova je mjera jer mogu kvalitetno odsvirati i predstaviti se (iako ih manje vise sve znamo)...

Tako na primjer da pocne u 19 i zavrsi u 24 sata...svaki bend svira od 30 do 45 minuta i neka pauza izmedju sa dobrom muzikom

Treba naci dobar razglas, a da nije skup, te osvjetljenje koje bas i nije nuzno toliko koliko je dobar razglas...

Na primjer u bocku bi se moglo relativno jednostavno to izorganizovati, bar ja mislim, pa krenuti od 0...i onda vidjeti sta i kako za iducu godinu...

Ja nesto nemam vremena napretek, ali ako bi ovo preraslo u nesto ozbiljnije mogao pomoci, naci nekog sponzora...tako da na mene mozete racunati

ajmo bosno bosno :) ma biće ovo dure

nije bitno sta god sponzor uleti dobro je
nego mene zanima sljedeće:

moramo naći klub koji već ima svoj razglas, znači klub koji je namjenjen u te svrhe, tako da bi naš posao bio obezbjediti
samo gitarska pojačala i bubnjeve, ostalo donose učesnici
i to je sasvim normalno

bezveze je naći klub koji nije opremljen za svirku pa onda moramo ići od nule, da ne kažem da ćemo ustedit keša...
potrebno je naći takav jedan prostor

eh sad, mene zanima koliko ima takvih prostora/ klubova u sarajevu
a kad nađemo prostor i dogovorimo se sve sa gazdom pola posla je već urađeno...

jos nesto
rekao si 5 bendova po 30-45 min
bolje je malo krace a vise bendova

okvirno; 3-4 benda iz sa, 2 iz tz i 1-2 iz drugog grada
da svirka ima epitet festa a ne lokalne svirke

komentari i prijedlozi?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 01. 2006. 12:42 

Pain [sarajevo]
Unrise [bihac]
Voiceless [vlasenica]
Stroj [sarajevo]
Hobsons Choice [tuzla]
Despotic Bullet [tuzla]
Menace To Society [sarajevo]
Flatline [sarajevo]
Kontra [sarajevo]

IMA NAS MASHALA!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 01. 2006. 13:28 

ja mislim da je to dosta, jebote derachina fakat :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 01. 2006. 13:40 

tuzla ima još jakih bendova:

- nula plus koja je predobar bend, nije baš čisti HC al svejedno.

- backstab koji sam nedavno slušo, pjevaju na našem što je extra a zvuče kao malo grublji ritam nereda, postaviću uskoro temu na mlade bendove pa poslušajte.

jeb ga i ova 2 benda bi morala biti tu ako već svi bendovi idu... ipak treba raditi 2 dana, previše ovo za jedan dan....
dva dana dupli troškovi ali i dupla zarada!!!
lupam, 6km 1 dan a oba za 10km i već se ima 2000-3000km za platiti razglas i bendove

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 01. 2006. 15:12 

Dobra ideja, mislim da bi za pocetak trebalo poceti sa lokalnim bendovima iz BIH i to ne puno njih. Da se vidi kako sve dise i kakva ce biti reakcija ljudi. Sponzore je jako tesko uganjati za bilo kakvu alternativnu muziku, to moras znati likove ili imati debelu stelu. Ako je neko nadje, spreman sam i platiti ali da se dobije neka lova, jer se ponovo isplati.

United Froces Festival, simbolicnog naziva, je festival na kojem ce svirati metal i HC bendovi, tako da imamo i to! Takodjer moram najaviti i jedan skori koncert HC bendova iz Kroejse Deafness By Noise i Pure Stems Pack sa jednim ili dva domaca benda.

Ako mogu pomoci nekome vezano za booking ili organizaciju slobodno me kontaktiraje.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 01. 2006. 15:33 

neznam za taj backstab... volio bi cuti.. odakle su?
a od nula plusa jos nisam nista sluso,zato ih nisam stavio...

eo opet:

IMA NAS MASHALA

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 01. 2006. 22:48 

naplaćivat ćemo i učesnicima karte :D
...jednog dana ćemo biti milioneri :D :D :D

eh sad ozbiljno
moramo naći klub koji već ima svoj razglas, znači klub koji je namjenjen u te svrhe, tako da bi naš posao bio obezbjediti
samo gitarska pojačala i bubnjeve, ostalo donose učesnici
i to je sasvim normalno

bezveze je naći klub koji nije opremljen za svirku pa onda moramo ići od nule, da ne kažem da ćemo ustedit keša...
potrebno je naći takav jedan prostor

eh sad, mene zanima koliko ima takvih prostora/ klubova u sarajevu
a kad nađemo prostor i dogovorimo se sve sa gazdom pola posla je već urađeno...

ljudi prostor je bitan
grupa ima keep lookin'

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 01. 2006. 22:50 

citiram sam sebe, jebo me bog ludi:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 01. 2006. 23:17 

SCAR wrote:
citiram sam sebe, jebo me bog ludi:)

zar je dotle doslo?

ima par prostora koji imaju svoje ozvucenje i opet je tu vjerovatno najbolje u slozi, al ja sam vise za fis, odnosno prostor iza fisa, i ako bude kakvih para od sponzora da se ulozi u razglas a ne u kojekakve reklame po tv-u.. svakako se mi svi znamo i prenijece se informacija o hc festu izmedju nas, a na tv-u ce vidjet to 99% ljudi koji nemaju nista s tim..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 01. 2006. 23:33 

jel i ti mislis na baštu fisa?
ono igralište je preveliko i da madball dolazi vjeruj mi, nije to nikako za HC svirke...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 01. 2006. 23:45 

Still Cyco wrote:
jel i ti mislis na baštu fisa?
ono igralište je preveliko i da madball dolazi vjeruj mi, nije to nikako za HC svirke...
slazem se s mukijem... po meni je i sloga prevelika,al je prednost sto ima razglas koji nije skup... treba se raspitati za one barake na vilsonovom.. zna li ko kol'ko tu ljudi moze stati.. i kakvi su uslovi...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 170 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]