SxAxHxC wrote:
Hvala Cycu na podsjecanju na neuspio projekat ignite...ma sve se moze ostvariti kada imas prave ljude sa sobom koji znaju sta i kako...bez toga nista ne moze...sponzora se moze naci, ali tesko da lovu daju..uglavnom da se isponzorira pice ili hrana za bendove sto je opet plus...
Ja bi poceo sa 5 nasih bendova i to jedan dan da traje...svejedno je sloga, fis oli nesto trece...pet bendova je mjera jer mogu kvalitetno odsvirati i predstaviti se (iako ih manje vise sve znamo)...
Tako na primjer da pocne u 19 i zavrsi u 24 sata...svaki bend svira od 30 do 45 minuta i neka pauza izmedju sa dobrom muzikom
Treba naci dobar razglas, a da nije skup, te osvjetljenje koje bas i nije nuzno toliko koliko je dobar razglas...
Na primjer u bocku bi se moglo relativno jednostavno to izorganizovati, bar ja mislim, pa krenuti od 0...i onda vidjeti sta i kako za iducu godinu...
Ja nesto nemam vremena napretek, ali ako bi ovo preraslo u nesto ozbiljnije mogao pomoci, naci nekog sponzora...tako da na mene mozete racunati
ajmo bosno bosno

ma biće ovo dure
nije bitno sta god sponzor uleti dobro je
nego mene zanima sljedeće:
moramo naći klub koji već ima svoj razglas, znaÄi klub koji je namjenjen u te svrhe, tako da bi naÅ¡ posao bio obezbjediti
samo gitarska pojaÄala i bubnjeve, ostalo donose uÄesnici
i to je sasvim normalno
bezveze je naći klub koji nije opremljen za svirku pa onda moramo ići od nule, da ne kažem da ćemo ustedit keša...
potrebno je naći takav jedan prostor
eh sad, mene zanima koliko ima takvih prostora/ klubova u sarajevu
a kad nađemo prostor i dogovorimo se sve sa gazdom pola posla je već urađeno...
jos nesto
rekao si 5 bendova po 30-45 min
bolje je malo krace a vise bendova
okvirno; 3-4 benda iz sa, 2 iz tz i 1-2 iz drugog grada
da svirka ima epitet festa a ne lokalne svirke
komentari i prijedlozi?