bloodflood wrote:
pa ja nisam nista reko za gothic bendove...(sa tog aspekta je nide veze).
jedno je gothic, a drugo su pop-rock i ostale izdrkotine, koje nemaju apsolutno nikakve veze sa poboljsanjem metal "scene" u BiH.
al' jarane likovi koji ce radije ic na, bubam, koncert bijelog dugmeta, dibonia ili sta ti ja znam, nego sto bi otisli pogledat, opet bubam, deeds of flesh, vile, impaled i monstrosity, nemaju pravo se zalit sto nema scene i sta ja znam, ja samo o tome govorim. a nazalost 50% raje sa foruma koja prica i zali se da je scena u kurcu bi radije dala 20-30 km da gleda bijelo dugme na kosevu, nego sto bi te iste pare dali da gledaju npr. suffocation u sarajevu. naravno, niko nemora ic na koncerte koji mu se nesvidaju, samo zato da bi podrzali "scenu", ali onda nemaju razlog i pravo da se zale...
btw, ode ova tema u 3 lijepe...

Ah ma kontam ja tebe, nego idem na tvoj malo uzi muzicki ukus, zato navodim primjer koji navodim, u Spawnovom slucaju to je malo drugacije iz ocitih razloga, jer kontam da se ne bi ni ti pojavio na jednom takvom koncertu u svrhu podrzavanja scene, vjerojatno ne bi ni ja, ali ono, bas to, nista ne govorim.. to hocu da kazem.. ne smeta meni, neka ide tko hoce i gdje hoce, ali je pomalo hipokriticno prozivati ljude sto ne bi dosli na Deedse recimo u svrhu promoviranja scene jer im se ne svidja te bi radije otisli na Dugme il sta ti ga ja znam, kad ti prvi (i ekipa uza ti koliko primijetih..) ne bi otisao na neki gothic, il prog metal koncert u svrhu podrzavanja te iste scene, nebitno sta bi umjesto toga radio.. nista vise.. no haj, da ne kvarim topic, ne bi mi bilo svojstveno.. :p