umjesto u chachku kao shto je najavljeno hellhammer se prvi i zadnji put odrzao u panchevu nadomak beograda.
kazem prvi i zadnji put zbog toga shto je organizacija festivala bila losha,pochev shi od samog premjeshtanja festivala pa do otkaza headlinera-gorgoroth i graveworm.
ipak stage i razglas su bili odlichni,profi oprema(mislim da ce buster razglasi iz novog sada josh neko vrijeme pokushavati kontaktirati organizatore ovog festa).
glavni headlineri ancient su doshli ali nisu svirali jer pravilo njihovog menadzmenta je da se pare poloze unaprijed,bio je samo njihov shtand sa cd,lp,...
neki bendovi se nisu uopshte pojavili kao agonize,toxic death,simargal,may result,...
aj da se okrenemo onome shto je bilo dobro-dakle u dva dana sviralo je preko TRIDESET bendova,death i black usmjerenja.
od srpskih bendova su svirali-azazel,heretical guilt,interfector,sacramental blood,draconic,...,valjda nisam nikog zaboravio.
uglavnom pokazali su se kao solidni bendovi,a izdvojicu spaljivanje americhke zastave od strane interfectora shto je pobralo ovacije iz publike
madjarski thrash death band casket garden su se pokazali kao sasvimm solidni muzichari,chini mi se da je bila jedna obrada od kreator
makedonci embriotomy-odlichan black metal.
rumuni-mozete li zamisliti kako mocno zvuci najava za black metal band - we are from TRANSYLVANIA,we are VOKODLOK
fantastichni NEGURA BUNGET,sa svojim atmosferic pagan black metalom,pjevach je bio sprijechen da dodje zbog neispravnih dokumenata pa je gitarista preuzeo vokale,zvizduke i ostale chudne zvukove na sebe,treba ih poslushati u svakom sluchaju
mislim da su dementor bili jedini slovachki bend,black metal chini mi se,nisam siguran
e ove treba izdvojiti- HYPNOS iz cheshke,svirali su prvi dan,prvi su pozvani na bis i stvarno su doobri
od cheha su svirali josh-FLESHLESS,PANDEMIA,AVANGER i DARK STORM (o njima malo vishe kasnije),valjda niko vishe
karakteristichno za sve njih je da su odlichni muzichari,stvarno su usvirani,jedni od ponajboljih po tome su PANDEMIA chini mi se,bash su ko kakav militari bend,disciplina samo disciplina
DEBAUCHERY(GER)-projekat lika iz JUDAS ISCARIOT,koji je vishe vremena posvetio shanku i nekakvim trebama su odsvirali svega dvije ili tri pjesme i sishli sa stejdza
GRENJAR i KOLDBRANN su bendovi koje su imali priliku vidjeti svi sa ovog foruma(koji su to htjeli) ,dakle jedan lik iz KOLDBRANN je prije GRENJAR-ovog i njihovog nastupa doshao do mix pulta i pojachao zvuk do maximale tako da smo stvarno imali priliku da osjetimo duh norveshke zime,onaj immortal sound
i da se vratim na DARK STORM,naaaajpoganiji,najgadniji bend na cijelom festivalu,svirali su zadnji,pjevach ogroman lik sa corpse paintom,u svakom naslovu stvarke se spominje satana,a ako se ne spominje on ne propusti priliku da se zahvali svom gospodaru
pjeva na cheshkom,naravno to je pogani black metal,usvirani su do maximuma...zaboravih spomenuti bljuvanje vatre koje su vokal i gitarista zajednichki odradili
i da spomenem MAROTH koji su trebali svirati poslije ovih cheha,ali organizator je vec bio utekao i vjerovatno je sa policijom dogovorio prekid festivala(policija ko policija,lako se kupi),tako da je doshlo do kraja i na zalost sumnjam da ce se ponoviti...