Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 20. 06. 2025. 20:16

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ] 
Author Message
 Post subject: hellhammer-panchevo 29.-30. 08. 2003.
PostPosted: 05. 09. 2003. 03:27 

umjesto u chachku kao shto je najavljeno hellhammer se prvi i zadnji put odrzao u panchevu nadomak beograda.
kazem prvi i zadnji put zbog toga shto je organizacija festivala bila losha,pochev shi od samog premjeshtanja festivala pa do otkaza headlinera-gorgoroth i graveworm.

ipak stage i razglas su bili odlichni,profi oprema(mislim da ce buster razglasi iz novog sada josh neko vrijeme pokushavati kontaktirati organizatore ovog festa).

glavni headlineri ancient su doshli ali nisu svirali jer pravilo njihovog menadzmenta je da se pare poloze unaprijed,bio je samo njihov shtand sa cd,lp,...

neki bendovi se nisu uopshte pojavili kao agonize,toxic death,simargal,may result,...

aj da se okrenemo onome shto je bilo dobro-dakle u dva dana sviralo je preko TRIDESET bendova,death i black usmjerenja.

od srpskih bendova su svirali-azazel,heretical guilt,interfector,sacramental blood,draconic,...,valjda nisam nikog zaboravio.
uglavnom pokazali su se kao solidni bendovi,a izdvojicu spaljivanje americhke zastave od strane interfectora shto je pobralo ovacije iz publike

madjarski thrash death band casket garden su se pokazali kao sasvimm solidni muzichari,chini mi se da je bila jedna obrada od kreator :?: :?: :?:
makedonci embriotomy-odlichan black metal.

rumuni-mozete li zamisliti kako mocno zvuci najava za black metal band - we are from TRANSYLVANIA,we are VOKODLOK :twisted: :wink:
fantastichni NEGURA BUNGET,sa svojim atmosferic pagan black metalom,pjevach je bio sprijechen da dodje zbog neispravnih dokumenata pa je gitarista preuzeo vokale,zvizduke i ostale chudne zvukove na sebe,treba ih poslushati u svakom sluchaju

mislim da su dementor bili jedini slovachki bend,black metal chini mi se,nisam siguran

e ove treba izdvojiti- HYPNOS iz cheshke,svirali su prvi dan,prvi su pozvani na bis i stvarno su doobri

od cheha su svirali josh-FLESHLESS,PANDEMIA,AVANGER i DARK STORM (o njima malo vishe kasnije),valjda niko vishe :?:
karakteristichno za sve njih je da su odlichni muzichari,stvarno su usvirani,jedni od ponajboljih po tome su PANDEMIA chini mi se,bash su ko kakav militari bend,disciplina samo disciplina

DEBAUCHERY(GER)-projekat lika iz JUDAS ISCARIOT,koji je vishe vremena posvetio shanku i nekakvim trebama su odsvirali svega dvije ili tri pjesme i sishli sa stejdza

GRENJAR i KOLDBRANN su bendovi koje su imali priliku vidjeti svi sa ovog foruma(koji su to htjeli) ,dakle jedan lik iz KOLDBRANN je prije GRENJAR-ovog i njihovog nastupa doshao do mix pulta i pojachao zvuk do maximale tako da smo stvarno imali priliku da osjetimo duh norveshke zime,onaj immortal sound

i da se vratim na DARK STORM,naaaajpoganiji,najgadniji bend na cijelom festivalu,svirali su zadnji,pjevach ogroman lik sa corpse paintom,u svakom naslovu stvarke se spominje satana,a ako se ne spominje on ne propusti priliku da se zahvali svom gospodaru :twisted:
pjeva na cheshkom,naravno to je pogani black metal,usvirani su do maximuma...zaboravih spomenuti bljuvanje vatre koje su vokal i gitarista zajednichki odradili

i da spomenem MAROTH koji su trebali svirati poslije ovih cheha,ali organizator je vec bio utekao i vjerovatno je sa policijom dogovorio prekid festivala(policija ko policija,lako se kupi),tako da je doshlo do kraja i na zalost sumnjam da ce se ponoviti...

Last edited by BOMBER on 05. 09. 2003. 03:40, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 09. 2003. 03:30 

znaci pravo bilo, al opet izgleda da je bilo i dosta propusta u organizaciji
jebiga sto ancient nije isvirao - oni su bili najjace ime na spisku bendova

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 09. 2003. 11:49 
Administrator

ma inace organizacija na ex-yu podrucima zna jako skripati. ali eto vidim dosta se bendova vidilo i culo, ipak je dobro bilo

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 09. 2003. 21:44 

ancient su previše amerikanizirani. i to im smanjje kvalitetu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 09. 2003. 02:47 

Vidim bilo je super.Samo nesto mi glupo sto su Ancient dosli pa nisu svirali,opravdali su moje lose misljenje o njima koje sam steko jos kad sam nekad davno gledao onaj glupi spot u kome pjevac ima one plasticne zube sa vasara.Najsmjesniji spot koji sam ikad gledo a o muzici nema potrebe da ista govorim.
Inace Toxicdeath je otkazao vec ranije nastup na Festu zbog problema oko novih pasosa.Mislim da to ima i na oficijelnoj stranici festa. :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 09. 2003. 10:13 

@acronian dobar avatar

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 09. 2003. 09:10 

acronian wrote:
Vidim bilo je super.Samo nesto mi glupo sto su Ancient dosli pa nisu svirali,opravdali su moje lose misljenje o njima koje sam steko jos kad sam nekad davno gledao onaj glupi spot u kome pjevac ima one plasticne zube sa vasara.Najsmjesniji spot koji sam ikad gledo a o muzici nema potrebe da ista govorim.
Inace Toxicdeath je otkazao vec ranije nastup na Festu zbog problema oko novih pasosa.Mislim da to ima i na oficijelnoj stranici festa. :twisted:

da u pravu si,toxic death su uredno javili da ne mogu doci,a agonize su valjda ti kojima je bilo mrsko podici guzice i otici svirati

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2003. 01:57 

e pa evo ispred Agonize-a da kazem da nije u pitanju kome je mrsko a kome nije, vec je organizator zajebo stvari sa svojim neprofesionalnim ponasanjem tipa da ne odgovara na mailove u kojima pisu jako bitne stvari oko nastupa, a kamo li jos i placanje troskova koje se svodilo na to da nije ni cijena dogovorena za sve clanove.
Da vam je jasnije : ignorisanje svih dogovora od strane organizatora prema bendu i nepostivanje prvobitnih dogovora.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 09. 2003. 07:27 

organizator jest bio za kurac,al ni njih ne bi puno koshtalo da su otishli do pancheva zbog>

1.puno ljudi je zeljelo da ih vidi
2.to bi im bio najveci gig u dosadasnjoj karijeri
3.vidjeli bi kako to rade chesi,rumuni i ostali koji nisu pojma imali o metalu kad su przili bombarder i ludilo,vjerujte mi da su puuuuuno bolji od ovdasnjih bendova
4.mozda bi im to bila prilika da ih neko pozove na neki stvarno veliki festival u cheskoj ili bugarskoj ili bilo gdje

5. i definitivno-ipak su se zajebali shto im je bilo mrsko dici guzice :!:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 09. 2003. 18:26 

Agonize ce nastupati u par klubova u Srbiji uskoro.

Ja ponavljam da nije do benda.
Nismo imali nikakve informacije ni placene putne troskove. U totalnoj smo nemogucnosti bili da dodjemo.

Vidimo se uskoro hitting the stage !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 09. 2003. 11:20 

Emir (The Aebyss) wrote:
e pa evo ispred Agonize-a da kazem da nije u pitanju kome je mrsko a kome nije, vec je organizator zajebo stvari sa svojim neprofesionalnim ponasanjem tipa da ne odgovara na mailove u kojima pisu jako bitne stvari oko nastupa, a kamo li jos i placanje troskova koje se svodilo na to da nije ni cijena dogovorena za sve clanove.
Da vam je jasnije : ignorisanje svih dogovora od strane organizatora prema bendu i nepostivanje prvobitnih dogovora.

Zašto li me ovo ne iznenađuje? :lol:

Bilo bi bolje po njih da su došli, jer ja vjerujem da bi isprašili pola onih bendova koji su tamo nastupali.. inače, dosta ljudi u Srbiji uopšte nije čulo za Agonize, pa su komentari uglavnom bili tipa: "Ma, nema veze.. ionako ih niko ne zna", a bilo je i drugih, nešto zlobnijih komentara koje ne bih ovdje..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 09. 2003. 11:23 

Emir (The Aebyss) wrote:
Agonize ce nastupati u par klubova u Srbiji uskoro.

Ja ponavljam da nije do benda.
Nismo imali nikakve informacije ni placene putne troskove. U totalnoj smo nemogucnosti bili da dodjemo.

Vidimo se uskoro hitting the stage !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Planirate li vi šta za RS? Ili: kakve su mogućnosti da se bend dovuče do Zvornika, recimo? Znači.. 50 Km daleko.. nemnogo %))))

Jedini problem je to da li Agonize želi da svira pred max. 50ak ljudi..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 09. 2003. 02:58 

test,ovo nije nishta u vezi sa agonize nego me neshta jebe pregled poruka :evil:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 09. 2003. 15:28 

ok je svirati pred 50 ljudi, nikakav problem. ali imamo i mi svoje uslove.
mozes mi se javiti na private msg.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 09. 2003. 20:48 

Odlicno Bomber...
Nego jesi li djeci kupio kakav poklon?
Ipak mislim da su te pozeljela, trebao si ih povest.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 09. 2003. 02:49 

pa sin je izvukao obecanje da ide sa mnom na sljedeci motorhead gig josh kad sam na motorhead ishao i drzi se dogovora,a za ovaj put je trazio pernicu iz srbije za novu shkolsku godinu,dobio je kinesku pernicu iz srbije,hehe

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 09. 2003. 17:00 

:twisted:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]