'Ajd pocecemo relaksirano
MONUMENT - nazalost moju, cula samo jednu stvarku, al' kad cuh rekoh: Da, to je to!!! Ljudi odlicno "deru", ocigledno iza toga stoji dosta rada i discipline, aranzmanske promisljenosti... Nakon te (jedne) pjesme skontah: 'Ajd da kupim demo! No, ne bijese. Sa zadovoljstvom cu poslusati njihovu muziku na mojim spravama, drago mi je sto ce tek raditi na demo-u, kontam da ce s vremenom stvarati jos kvalitetniju muziku.
E.N.D. - Odlicno su mi "legli". Odavno ne cuh toliko istinskih trash dionica na lokalnom koncertu. Osjetila sam malu zbunjenost (or something) E.N.D.-a na stejdzu (posebno kod vokala), te duze pauze uz bezvezno bla bla... to mi je jedino zasmetalo (ok., cool, tehnicki problemi i sutka). Ipak, pomenute trash dionice su me "odnosile", a o kvalitetu zvuka (u onim uslovima) i preciznosti na
napalmovoj obradi mogu reci samo WOW huh WOOW...
BOGAMBER - zao mi je sto cu o ovom "hepeningu" morati napisati najvise, al' sta cu, izazva me sve, od samog "hepeninga" do komentara na ovom forumu. Ne mogu da vjerujem da je samo jedan jedini covjek (za sada, a ne vjerujem da ce ih biti vise) taj "hepening" prokomentarisao ovako:
osunnećen wrote:
u zaÄaranom krugu vrljike iz pakla mrak obuze
Äopor seljaka, Äudan obred na po Bocka poÄe, stotinjak seljaka i vrljike dvVvjee!
šege do koljena \m/..

Ja cu, Boga mi il Sotone, bit' otvorena: Unistise se ljudi na potpuni papanluk,
PAPANLUK!!! Ja! Onakav ti je subkulturalni izraz najbilizi nasoj stoci,
STOCI !!! Ja! Samo par faca je, hvala Onom Gore il' Onom Dole, zurilo u prostor beskrajne nevjerice, a jedan moj frend rece: Ma, nemoj se, bona, uzrujavati, smij se! Jebi ga, sta ces drugo!
Da se ne shvatimo pogresno, jasno mi je zasto ekipa iz Bogambera igra na ovu kartu. Uuuuuu tek mi je sada, nakon "hepeninga", jasno! Boli ih kita, tipa: Jel' hocete? E, gledajte! Jebi ga, ja im ipak moram zamjeriti. Sto, ba, od 45 il' vise minuta tog "hepeninga" ja cuh samo sedam minuta ludila ludog od muzike, odnosenja potpunog, pravog, al' sad pravog
SEJTANSKOG KOLA A drugi mi frend, na taj moj bjes sto izgubih odlicne, devastirajuce minute, kaze: Ma, to ti je bosanska zajebancija. Mi Bosanci smo ti po tome svuda poznati, pogledaj Nadrealiste!. Ma, daj, ba, dosta mi je tih nasih "autohtonih" zajebancija. Muzika je, ba, muzika, i jebes ti sve kad ti neko ne da odlicne minute zbog "opstenarodnog primanja".
KARTE - daj, ba, 10 KM

Za sta

Tri, pardon, dva benda i jedan "hepening", u podrumu oslobodjenom akustike, bez stejdza, bez ucinkovite ventilacije. Znam, znam, neki ce reci: Sta ima veze, to je underground! E, pa, underground se ne naplacuje "sminkerski"