bladi papec wrote:
cuo sam da ultimatum nije nastupi zbog nekih nesuglasica.
odradili tonsku pa im na kraju nije dopusteno da sviraju 2. iz sta ja znam kojih razloga. bas steta.
ispala je jako Äudna i glupa stvar u vezi nenastupanja ultimatuma. ovo je ispravna verzija dogaÄ‘aja.
Bubnjar Ultimatuma je bio obavješten da Ultimatum treba da nastupa zadnji na festu. To nije njemu odgovaralo, jer je u ponoć imao neku tezgu u The Baru. To smo ispoštovali i pomjerili Ultimatum na predzadnje mjesto, a na zadnje uvalili Rapa Nui. (moj bend, pa sam lagano dogovorio, uostalom, nama odgovara da sviramo, nije važno kad)
Dakle, to je bio jedan dogovor sa bubnjarem, i ja sam smatrao kako će bubnjar obavijestiti i ostatak benda. Noć prije festa, gitarista je nazvao jednog od mojih pomoćnika i organizatora, koji mu je rekao da se NE MOŽE dalje pomjerati raspored.
Onda se ultimatum, navodno, dogovorio sa MOS da se zamjene, ali mene NIKO nije obavijestio, tako da ja tu zamjenu nisam mogao uzeti u obzir. Bez obzira Å¡to sam imao nekoliko ljudi u organizaciji, Äak i najmanja sitnica je trebala da bude prenesena MENI.
Gitarista nije mogao nastupati predzadnji, tako da je jedina opcija bila da bend ne nastupa. OdreÄ‘eni Älanovi Ultimatuma su bili jako bezobrazni i nisu shvatili Å¡ta je cilj festa, nego su ga htjeli iskoristiti za lijeÄenje svojih egotripova. Drugi su bili korektni. Nadam se da ćemo nekad u budućnosti ostvariti bolju saradnju.