Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 27. 06. 2025. 15:12

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 74 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

Hoćete li doći na ''Aprililili 2006''?
Da 66%  66%  [ 27 ]
Ne 17%  17%  [ 7 ]
DoÅ¡ao/la bih, ali nisam iz Sarajeva 17%  17%  [ 7 ]
Total votes : 41
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 04. 04. 2006. 19:06 
Moderator

bladi papec wrote:
cuo sam da ultimatum nije nastupi zbog nekih nesuglasica.
odradili tonsku pa im na kraju nije dopusteno da sviraju 2. iz sta ja znam kojih razloga. bas steta.

ispala je jako čudna i glupa stvar u vezi nenastupanja ultimatuma. ovo je ispravna verzija događaja.

Bubnjar Ultimatuma je bio obavješten da Ultimatum treba da nastupa zadnji na festu. To nije njemu odgovaralo, jer je u ponoć imao neku tezgu u The Baru. To smo ispoštovali i pomjerili Ultimatum na predzadnje mjesto, a na zadnje uvalili Rapa Nui. (moj bend, pa sam lagano dogovorio, uostalom, nama odgovara da sviramo, nije važno kad)

Dakle, to je bio jedan dogovor sa bubnjarem, i ja sam smatrao kako će bubnjar obavijestiti i ostatak benda. Noć prije festa, gitarista je nazvao jednog od mojih pomoćnika i organizatora, koji mu je rekao da se NE MOŽE dalje pomjerati raspored.

Onda se ultimatum, navodno, dogovorio sa MOS da se zamjene, ali mene NIKO nije obavijestio, tako da ja tu zamjenu nisam mogao uzeti u obzir. Bez obzira što sam imao nekoliko ljudi u organizaciji, čak i najmanja sitnica je trebala da bude prenesena MENI.

Gitarista nije mogao nastupati predzadnji, tako da je jedina opcija bila da bend ne nastupa. Određeni članovi Ultimatuma su bili jako bezobrazni i nisu shvatili šta je cilj festa, nego su ga htjeli iskoristiti za liječenje svojih egotripova. Drugi su bili korektni. Nadam se da ćemo nekad u budućnosti ostvariti bolju saradnju.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 04. 2006. 19:21 

znachi minionsi bili dobri... hehe
to su moje nade :)
ja sam rekao, a i stojim iza toga da ce za par godina oni biti svjetski poznati death bend,samo ako nastave ovako da prze
HAILS to Minions

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 04. 2006. 21:57 
Administrator

bladi papec wrote:
odradili tonsku pa im na kraju nije dopusteno da sviraju 2. iz sta ja znam kojih razloga. bas steta.

Fazon je da sam ja Sarana 5 puta prije svirke pitao koji nastupamo(Minions Of Seth) i svaki put mi je rekao da smo drugi,kako je vec i bilo receno prije na 5-6 dana.Ultimatum dodje i rekose kako oni drugi sviraju...tako ja mislim da nikakvih nesuglasica nije bilo,mi smo svirali drugi kako je i odredjeno bilo sve do samog nastupa.I mi jedino sto smo trazili od organizatora je da termin bude oko 21h,medjutim nije moglo i ok je,ostalo je da DRUGI nastupamo i to mi je ponovljeno jedno 5 puta.To je to!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 04. 2006. 01:54 
Moderator

grdne rane wrote:
jesu li rapa nui bili

jesmo, naš najbolji nastup do sad...publika se sjebala, bend još više...:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 04. 2006. 11:11 

ISK Sharan wrote:
bladi papec wrote:

ispala je jako čudna i glupa stvar u vezi nenastupanja ultimatuma. ovo je ispravna verzija događaja.

Bubnjar Ultimatuma je bio obavješten da Ultimatum treba da nastupa zadnji na festu. To nije njemu odgovaralo, jer je u ponoć imao neku tezgu u The Baru. To smo ispoštovali i pomjerili Ultimatum na predzadnje mjesto, a na zadnje uvalili Rapa Nui. (moj bend, pa sam lagano dogovorio, uostalom, nama odgovara da sviramo, nije važno kad)

Dakle, to je bio jedan dogovor sa bubnjarem, i ja sam smatrao kako će bubnjar obavijestiti i ostatak benda. Noć prije festa, gitarista je nazvao jednog od mojih pomoćnika i organizatora, koji mu je rekao da se NE MOŽE dalje pomjerati raspored.

Onda se ultimatum, navodno, dogovorio sa MOS da se zamjene, ali mene NIKO nije obavijestio, tako da ja tu zamjenu nisam mogao uzeti u obzir. Bez obzira što sam imao nekoliko ljudi u organizaciji, čak i najmanja sitnica je trebala da bude prenesena MENI.

Gitarista nije mogao nastupati predzadnji, tako da je jedina opcija bila da bend ne nastupa. Određeni članovi Ultimatuma su bili jako bezobrazni i nisu shvatili šta je cilj festa, nego su ga htjeli iskoristiti za liječenje svojih egotripova. Drugi su bili korektni. Nadam se da ćemo nekad u budućnosti ostvariti bolju saradnju.

ma meni je samo zao sto je to tako ispalo sve jer eto cilj manifetacije je bio prikupljnje para. meni bi bilo sve jedno koj bi po redu svirao. tebalo se samo bolje dogovorit i to je to. Sto se tice svirki ovog tipa ja sam sa avojim bandom uvijek raspolozen da sviram pa ako sta bude javi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 04. 2006. 14:52 

jebi ga, zalomio se TBF. drago mi je sto je sve ispalo dobro na kraju!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 04. 2006. 20:17 
Moderator

AA wrote:

TBF ne da ga je popušio tu noć...50 ljudi...stvarno, oni su me bila jedina realna konkurencija...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 04. 2006. 01:08 

ISK Sharan wrote:
AA wrote:

TBF ne da ga je popušio tu noć...50 ljudi...stvarno, oni su me bila jedina realna konkurencija...

ma koja crna konkurencija, ko bi od te sve ekipe u Slozi otisao u Coloseum na TBF sve da je bio neki drugi dan? ne budi lud..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 04. 2006. 16:42 
fakat u pravu si AA
al ima bisera na ovom forumu...

Post subject:
PostPosted: 07. 04. 2006. 10:06 

cuj tbf konkurencija, a sta je sa harisom djinovicem u aqui? :P

sve u svemu svaka cast svima na super svirci, a posebne pohvale kursku, corbansicku i marginalcu;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 04. 2006. 20:23 
Moderator

evo par slika marginalca, by Angel.In.Coma.

IN YOUR FACE!

Image

KAKO MI JE OVO USPJELO?

Image

KRU JE U KOOĆI! LJUDI ZASLUŽNI ZA SVIRKU!

Image

JEBEÅ  SVE, NAMA JE JAMES HETFIELD ROADIE!

Image

KOLIKO SAM GRUDNJAKA...BOLJE DA SU SISE BACALE...

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 09. 2006. 18:43 
Moderator

Ljudi, evo jedno obavještenje, a to je da sam počeo raditi na spremanju projekta nazvanog

''Aprililili Fest 2007.''

Znam, mnogi će pomisliti, prerano je, a ja kažem, sad je vrijeme. Mnoge stvari su ove godine bile sjajne, a ovaj put koji nam dolazi za nešto više od pola godine, želim platiti bendove (koliko sam u mogućnosti), naći novi prostor, i napraviti dernek kakav je i bio prošli put. O tom, potom, stay tuned!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 09. 2006. 19:54 

...neka, neka...neka priprema na vrijeme...nego, sto bi placao bandove (osim troskova puta, klope&piva)...ako koncept projekta ostaje u okviru doniranja u humane svrhe, onda nek' bandovi sviraju za dz...to je onda tru i onako kako treba...a trebali bi se ljudi odazvat...i mali i veliki bandovi (uslovno receno)...uostalom, sigurna sam da ce se odazvat za dz, s obzirom na korisnost i poruku cijele stvari...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 01. 2007. 21:56 
Moderator

Da se ova tema ne bi vukla među ovim koncertima, i sjebavala koncepciju, ovo je link na oficijelnu temu na ISK Webzine podforumu!

http://rock-planet.com/forum/viewtopic.php?t=8728

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 74 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

All times are UTC + 1 hour [ DST ]