Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 22. 06. 2025. 23:50

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 580  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 14. 04. 2006. 13:37 

nesta procita zeljo hoce nesta se zalit, navodno pogodjen im golman flasom..eh lagano je u svom gradu belajit :) :) :) jbg da nije bilo policije mrtvih bi bilo..fino ste se izgleda organizovali, samo steta sto se u nas navijaci pravo organizuju samo kad je kakva veca utakmica, a kad je bezveze sta navija ih 10 :) :)

evo naknadno dodatak
BHFanaticos.com wrote:
Iako dešavanja unutar našeg navijačkog POKRETA, nisu usmjerena na klubsko navijanje, uzet' ću sebi za pravo da dole navedeni članak objavim, pošto se već treću godinu uzastopno radi o kradji klubova po "nacionalnom ključu". Prije 2 godine bio je to Mostarski Velež, prošle godine FK Sarajevo, no, ovaj put na meti Usketa i Pašalića, našao se FK Željezničar.

AVAZ: U Širokom Brijegu smo pokradeni u režiji sudija, kaže prvi čovjek kluba s Grbavice.

Nakon utakmice u Širokom Brijegu, predsjednik Željezničara Samir Landžo ogorčen je suđenjem Laze Aleksića, zbog čega je organizirao i konferenciju za štampu na kojoj su iznesene oštre osude na račun sudija i Nogometnog saveza BiH.

Utjecao na rezultat

- U Širokom Brijegu smo pokradeni u režiji Laze Aleksića i njegovih pomoćnika. Nadigrali smo protivnika u obje utakmice, ali nismo mogli protiv sudija. Široki je dvaput šutirao na gol, jednom kada su postigli gol i drugi put s penala.
Aleksić nije dosudio čisti penal za nas, a trebao je isključiti Šilića tako da je direktno utjecao na rezultat, jer bi sa postignutnim golom Željo sigurno stigao do finala. Da ne pominjem isfrustriranog provincijskog seljačića Bajkušu, koji uvijek na Pecari udara, skače, galami - rekao je predsjednik Želje.
Landžo kaže da se na Grbavici nadaju da će NSBiH napokon reagirati.
- U drugim državama ovakvi bi ljudi završili u zatvoru. Direktno smo izgubili 50.000 KM, koliko bismo zaradili od finalne utakmice, a da ne pominjem dodatne stotine hiljada maraka, ako bismo se plasirali u Kup UEFA. NSBiH mora odstraniti ovakve sudije, drastično ih kazniti.
Ako ne žele, ako hoće da legaliziraju ovu fudbalsku pijacu, neka to javno kažu. Sitni provincijski kriminalci drmaju bh. fudbalom, a Željo je institucija, imamo više navijača nego oni stanovnika i niko se neće igrati sa nama - kaže Landžo.

Bolje sa amaterima

Klub će uputiti žalbu NSBiH, ali predsjednik naglašava da bi Savezu trebao biti dovoljan snimak utakmice da pokrene proces.
- Ako se ništa ne dogodi, bit će nam to jasna poruka da i mi radimo slično kao ostali. U tom slučaju, bolje je da igramo sa amaterima, a da novac trošimo na dogovore s drugim klubovima i potplaćivanje sudija. Sve je ovdje po nekom nacionalnom ključu, a ne znam gdje mi tu spadamo, jesmo li bošnjački, srpski, hrvatski klub, čiji?
Valjda nas računaju kao bošnjački pa nas trebaju štititi ovi beskičmenjaci u NSBiH koji se utrkuju da se dodvore Srbima i Hrvatima - rekao je Landžo, koji je čestitao igračima i stručnom štabu na igri u Širokom Brijegu te navijačima koji su bodrili ekipu.

Dodatak:

FENA - Golmana Željezničara Grahovc, na utakmici je pogođen flašom u glavu, dok je Vladavić pogođen bakljom.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 04. 2006. 22:07 

Ahahaha.. e ovi su meni najzesci, pocisti najprije smece iz svog dvorista pa se onda zali.. Zaliti se..? Mami nek se zale.. textovi napisani od strane uvijek nadasve objektivnih bhsoccer portala i 'neovisnih' (yah..) novinara me zanimaju ko poljoprivreda u Zimbabwe-u..

Prvo, pitanje pogadjanja golmana flasom - Dobro rece jedan lik, 'evo i to ce na nas svaliti'.. Golman Zelje je dosao do svojih navijaca (koji su usput jedino uspjeli pocupati stolica na Sjeveru, nek se fino i to izvoli i sankcionira onda kad se vec velebni vlasnik navalio) na Sjever, kao i jos par njih poslije utakmice, ostali su se pokupili odmah, u tom momentu nije bilo blizu njih apsolutno nitko od Skripara, ni bilo tko od gledatelja opcenito, to ja garantiram jer sam i sam bio na Sjeveru do Manijaka, a snimka ima i fino nek se vidi odakle dolazi ta flasa.. ne mora se meni vjerovati na rijec, al sto se mene tice apsolutno neka neko nadje fino snimku (a vjerujem da ce ju i dobiti ubrzo za razliku od recimo Modrice cije snimke misteriozno nestaju prije pregleda) i uprati odakle je ta flasa dosla, tko vidi da je dosla od strane domacih gledatelja ja istog momenta prestajem pisati na ovom forumu..

Drugo, Samir Landzo je ocito postao ogorceni, isfrustrirani, neartikulirani (mislim, ocito kad mu sav vokabular staje na pljuvanju jednog Bajkuse infantilnim rijecnikom) i nedojebani 'momcic' koji razvija komplexe od stanovitih klubova i regija sto mu izjave i dokazuju, cime premasuje katkad cak i legendarnog predsjednika toliko mrskog mu 'vjecnog' rivala cak.. da ima IMALO pameti, morala, zelje, sportskog znanja u ovaom momentu, i jos jednom kazem pameti, gledao bi malo na sebe, svoj klub i igrace i pitao se zasto mu je tako, a ne bio toliko hipokritican da zanemaruje sve svoje boljke, sve svoje zavrzlame i da mu se svaka svodi na pljuvanje protivnika i politiziranje jedne jasne situacije apsolutno svaki put samo zato jer mu je krivo sto nam apsolutno nista ne mogu..

Sto to se velebni Samir nije zalio protiv Sarajeva pitam se pitam..?

Sto se nije zalio kad se u prvenstvu na Grbavici igralo OSAM minuta nadoknade samo da Zeljo nekim cudom izjednaci, sviralo milion faulova oko sesnaesterca, dosudila masa diskutabilnih ofsajda, nedosudjen takodjer cisti penal (sto je i utvrdjeno) za Siroki, i na kraju su opet izgubili.. dobro, istina dobise tu jednu u kupu u zadnjih 7 susreta, cak.. sto to se tada nije zalio..?

Koja hipokrizija, prosto nevjerojatno.. udruzili se pojedini u jadu ocito (pun intented)..
Moze ga on meni 'ladno popusiti fino, titula ostaje tu, a on nek se zali do sudnjeg dana, jedina realnost tu je da su - slabiji..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 04. 2006. 17:04 

celik pobijedi sarajevo..moglo se i ocekivati..kazu da nije bilo penala za celik, al nisam jos vidio, vidjecu valjda veceras na bht sportu...bilo pun stadion, 14.000

bosna nakon tri dobro uvezana kola,3 bez poraza, izgubi od saska zasluzeno, imali jedan udarac na gol...

rukometasi osvojili turnir u brckom, nastupali igraci iz domacih liga, 3 pobjede od 3 utakmice

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 04. 2006. 12:14 

e jbg ne bi penal, valjda sam pogresno razumio, nije bio penal za siroki al eto.. :) :) :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 04. 2006. 22:05 

One word, Sabahudin.. :) necemo valjda kroz citavu sezonu traziti penale, iznenadili bi se pojedini.. :p sjetit se da je i igrac iskljucen bio..
Ah nista, nek se drugi zale, to im je u krvi, dupla kruna je tu..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 04. 2006. 17:28 

ma nasa liga je kara i ne treba biti puno pametan niti expert u poznavanju fudbala da to skontas dovoljno je da pogledas rezultate...pobjeda na domacem => pusis na strani...smijesno! treba ovu bruku od lige rasformirat ili napravit nesto kao goodyear ovo stvarno gubi svaki smisao

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 04. 2006. 20:00 

Kakva je da je, mora se igrati, najlakse je fino odustati i dopustiti da ti drugi diktiraju stanje, e pa nece moci.. da se to fino organizira i smanji broj klubova iskristalizirala bi se i neka kvaliteta, a tada bi moglo i stvarati bolju scenu.. no u biti svejedno, nek se zali i zuga tko god hoce iz raznih razloga, a i nek prati il ne prati tko god hoce, ja sam uvijek pratio i pratit cu, jer to volim i klub uvijek ima bezuvjetnu podrsku.. sve, al bas sve, ostalo je irelevantno.. najlakse se samo zaliti, ali time se nista nece promijeniti, to ce ljudi nekad valjda i shvatiti.. do tada, boli me k*..

A sto se tice regionalne goodyear lige u nogometu to sanse nema da zazivi, apsolutno protiv.. razloga protiv je toliko da mi se ni ne da sad pisati zasto..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 04. 2006. 18:55 

eno opet sinoc penal u zadnjem minutu.. plus dva iskljucena igraca orasja.. hahaha.. pa dokle vise???

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 04. 2006. 23:23 

popusi Bosna...
steta velika!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 04. 2006. 02:38 

Bad::Brain wrote:
popusi Bosna...
steta velika!

mensure mensure mensure, napuši se kurčine!!!
:evil: :evil: :evil:

al realno bolji su ljudi bili, imaju muda fakat...al ko im jebe mater

hail Bosna al next year

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 04. 2006. 21:38 

Hail Bosna al bez mene slijedecu sezonu... dok Mensur ne ode... cijeli prvi tim izveo vam kad se tekma lomila.. nevjerovatno...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 04. 2006. 23:22 

ma jebo to ba kad oni ne znaju dovrsiti ni jednu partiju ...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 04. 2006. 00:39 
Administrator

objektivno jaci su...
bosni sinoc nista pomoc nije moglo, kad su ljudi jaci!!
koliko para toliko muzike..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 04. 2006. 10:00 

nije lose izvesti prvi tim i ubaciti mlade u ovakoj situaciji... da se malo naviknu na pritisak, valja ce im u buducnosti!
Mozda ce Markovic sad trenirat Bosnu... ne bi bilo lose!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 04. 2006. 10:40 

ma jebo to bolje da igra bez njega su kita

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 04. 2006. 02:54 

Hasimaga wrote:
eno opet sinoc penal u zadnjem minutu.. plus dva iskljucena igraca orasja.. hahaha.. pa dokle vise???

Evo ti sve al ja ne kontam kako komplex od nekoga moze napraviti hipokriticnog ogorcenika toliko nesvjesnog 'vlastitih' gafova da je apsolutno sve sto zna prozivati druge, a zasto, jer su - slabiji.. Koji oximoronizam u vidu smatranja Sarajeva jedinim svetim i cistim klubom, a Å iroki valjda cim dobije je stela, bez obzira sto imaju najbolju momcad, o covjece.. Hocemo ja i ti fino jednu komparativnu analizu baciti pa da vidimo tko je i gdje sta sebi 'podesavao'..? Pojedine penale Sarajevu takodjer u sumnjivim minuticama..? mislim da bi se pojedinci iznenadili.. al dobro, sta ocekivati od onih koji informacije dobivaju od raznih placenika s uvijek objektivnih i meritornih bh soccer portala gdje vijesti stizu na stranicu prije nego sto utakmice uopce zavrse, a pisu ih ljudi iz svih dijelova zemlje i inozemstva koji godinama nisu utakmice vidjeli o kojima su oni pozvani da pricaju.. Jest, ti su uvijek bili duh novinarstva i objektivnosti do krajnosti, svakako, zalosno je jedino sto ljudi te plasirane i narucene textove masovno citaju i upijaju smatrajuci ih jedinim vjerodostjnom.. ma halo bolan, tko tu pricu jos pusi, samo jos jadniji ispadate nego sto ustvari jeste, ako je ikako moguce vise..
Bio na utakmici..? Vidio penal da valja, meritoran da sudis o njemu..? Vidio iskljucenje igraca..? Izvoli pa uprati, prosudi, a onda pricaj..

I danas stela pretpostavljam a..? iskljucimo im apsolutno kljucnog igraca Wagnera u prvom poluvremenu, dopustimo ostru igru, slomimo Pandzi jagodicnu kost, sudimo protiv njih penal u '88.. pa da, kao sto su svi vec velebni 'portali' i 'navijaci' unaprijed predvidjeli, ma sta predvidjeli, ustanovili, kupljeno, nema sta, bravo, pravi ste..

Ove iz Zelje sto jadikuju se vise necu ni udostojiti replikom osim ove.. tocnije samo dva pitanja koja bilo tko upuceniji, il sto je vaznije objektivniji, moze provjeriti ako mu je do toga.. mislim, znam da je lakse se fino zaliti dok im se klub sroza na sve nize i nize grane i optuzivati sve druge, al ono, ako im ljudi koje zanima, evo im..

Njima je ponudjeno prije utakmice da se u normalnom terminu odigraju obje utakmice uz direktan prijenos na televiziji.. Prijedlog - odbijen..
Nakon obadvije utakmice i jadnih zalbi koje su uslijedile ponudjeno im je da se snimke obadvije utakmice pregledaju i reviziraju te ustanovi sta, gdje, kako i zasto.. Prijedlog, pogadjate - odbijen..

Samo jedno pitanje - zasto..?

Jedino sto je tu realnost je da je i Sarajevo gostovalu na Pecari - demonstriralo nije nista, Zrinjski, takodjer, Modrica i Zeljo, itekako takodjer.. Prema tome, to bi bili svi konkurenti za prvaka koliko ja znam, toliko o tome, zna se tko je tu najjaci..

Jedan je Vladimir Vasilj, a titula OPET izmice Sarajevu..

Koshevo hive mind, collective sob - *awwwww..*

Bavite se malo momci radije vlastitim upravom kao svi normalni navijaci, vlastitim igracima, vlastitom igrom, snagom, vlastitim poslovima, dramaticno ce vam bolje biti ne sumnjam, nezdrave su vam ove opsesije..

A do tada, šampioni sa Pecare kazu zdra'o..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 04. 2006. 02:59 

rock wrote:
objektivno jaci su...
bosni sinoc nista pomoc nije moglo, kad su ljudi jaci!!
koliko para toliko muzike..

Uvijek bilo.. interesantno doduse, sve srpski klubovi u zavrsnici, al i logicno kad se sve realno sagleda.. steta za Bosnu doduse sto nisu uspjeli domaci teren iskoristiti, ali eto..

Quote:
Mozda ce Markovic sad trenirat Bosnu... ne bi bilo lose!

Ne moze na sto izbornickih i igrackih strana.. inteligentnije im je da igra jos dok moze..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 04. 2006. 21:10 

8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 04. 2006. 19:13 

ajd malo da pjevamo znal ko kakvu dobru navijacku pjesmu svog omiljenog kluba :)

evo par hitova (stihova) sa bilinog polja

...i kosevo i saraj'vo i horde zla sve jebem ja....

ili

...mi smo iz zenice mi smo ludjaci kurac nam puse svi manijaci....

ili

...ne boj se pitara ni sto na jednog ne boj se fukara ni drugih klosara makar me vezali i maltretirali samo tebe cu uvjek voljeti nisam ne nisam pijan kunem se vec zaljubljen u tebe u tebe sampione volim te tebe volim najvise....

ili mozda ova :)

...pitari pitari bas ste cudna raja nekada ste bili kurac a sada ste jaja....

...velez je kurac stadion je glup celik nam ide u inter toto kup...

:) et toliko od mene to je onih par udarnih protiv okolnih sela koja nam dodju ;) et nemoj da se neko nadje uvredjen to je samo mala sala :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 04. 2006. 21:29 

dabogda ti Celik ispo u 4. ligu!

a sto se tice Sirokog... Ko na kraju bude prvi zasluzeno je prvi! nema tu price!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 580  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]