Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 06. 2025. 00:19

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
 Post subject: BiH/HC Kompilacija?
PostPosted: 24. 04. 2006. 20:31 

jbg ne znam da li je vec neko razmisljao o tome ali do sada ja bar nisam nista cuo.
sta mislite o tome da se napravi kompilacija bih hc bendova za predstavljanje siroj publici. imamo dosta bendova a skoro svaki od njih ima barem neki osrednji snimak
ako ima ko kakvu ideju/prijedlog kako da se to ostvari i ako ste zainteresovani za to javite se ovdje pa da sta skontamo
jebiga ako metalci i ostali mogu organizovati koncerte, praviti fanzine, kompilacije itd. sto da i mi nesto ne uradimo da pokrenemo ovu jebenu scenu?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 04. 2006. 00:36 

ok , ja sam za (dajem svoje od UE snimke ili cu snimiti nove za potrebe kompilacije ) , samo trebamo skontati koliko bendova i koliko stvari od svakog benda , predlazem da (mozda puno =izjasnite se ?) da svaki benda da po 3 ili 4 stvari (mislim po uzoru hc ljubljana 84 :D ), licno mislim da vecina ljudi ima komp i prziliu , ali ni meni ne bi problem sloziti tu kompilaciju naravno uz dogovor sa vama(oko izgleda omota i naslova kompilacije )naravno da mi svaki bend posalje svoju snimku,
predlazem da osnujemo svoju samostalnu izdavacku kucu naravno cije clanstvo ce ciniti predstavnici bendova , i da nam ta kompilacija bude prvi projekat , sto se tice tiraza cd predlazem negdje od 100 pa do 300 primjeraka (to nazalost ovisi o jebenom novcu , predlazem da za te potrebe svaki bend da po 30 km(dakle bez spozorstva nekih multinacionala ili bogatih privatnika ili neke supacke nvo organizacije) za potrebe tiraza cd omota ,sto se tice distribucije kompilacije najbolje je da se ona (daje po sistemu no profit :D ili prodaje to naravno zavisi u dogovoru sa vama , licno sam vise za to da ih podijelimo ) direktno na distribuciji na koncertima (dakle kad utvrdimo tiraz da svaki bend dobije istu kolicinu cd -ova da se svaki bend obaveze da ce dijeliti kompilaciju na koncertima (a po svojo zelji i umnozavati naravno o svom trosku i zeljama
nezavisno od naseg dogovora o tirazu) kao i kad konacnouradimo tu kompilaciju da mozda napravimo promociju(tipa koncerti bendova sa kompilacije po gradovima bih .
iskreno misim da mozemo kompilacuju zavrsiti negdje do 7 mjeseca ,
pa narode pisite - dajte svoje sugestije pa da se dogovorimo. pozdrav svima

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 04. 2006. 00:44 

svaka ti dala! 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 04. 2006. 11:24 

bilo bi dobro kad bi disk bio multimedijalan, pa da svaki bend koji se pojavljuje na kompilaciji ima tu kratak info, znaci kratku biografiju, par slika itd.
sto se tice distribucije, ja bih stavio svaki cd po marku, dvije, cisto radi togas da ikakvu eventualnu zaradu iskoristimo za neki kasniji projekat
uglavnom, nadam se da ce se jos javiti zainteresovanih, jer sto nas je vise, bice nam i lakse da nesto uradimo...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 04. 2006. 12:22 

pa sta je ovo nije niko zaineteresovan jebemu?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 04. 2006. 15:40 

ja sam extra zainteresovan!
pazi sve je to fino,ali do 7. mjeseca nema teorije da se uradi.mislim da je realno da ako se malo vise potrudimo,uspjemo to sve da zavrsimo ove,2006. godine,i to bi bio veliki uspjeh.
sto se tice muzike,ne znam u opste koliko bendova bi ucestvovalo u svemu tome,pa prema tom broju treba skontati koliko pjesama i treba staviti na disk.ako npr bude 10 bendova,onda npr mozda 2 pjesme po bendu,ako bude vise od toga onda po 1,jel ne treba pretjerivati.ja sam za to da se to kvalitetno uradi,jer takva kvalitetna kompilacija bi mogla da se radi svake godine onda.
sto se kesha tice i ja sam za to da bendovi daju npr po 30km i da sve sami finansiramo,kao i da se diskovi dijele po certovima,a ne prodaju,a kasnije ko hoce neka umnozava..jos jedna bitna stvar,neka se eto na ovom topicu svi zaniteresovani bendovi chekiraju,da znamo na koga se moze racunati,I TO U STO KRACEM ROKU.

Hobson's Choice bi za ovu priliku snimio ponovo odradjene stare i nove pjesme,s tim da bi bile dosta kvalitetnijeg zvuka nego na snimku koji moze da se skine sa naseg sajta..

..i ljudi ajde da radimo nesto..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 04. 2006. 18:28 

ok u sustini se slazem sa xChoicx da sami financiramo diskove(i ja sam predlozio 30 km :D ) i dijelimo na koncertima a ne prodajemo jer poznavajuci nas od te prodaje ne bi vidjeli nista za neke buduce projekte nego bi zavrsili u privatnim dzepovima , pa je stoga bolje da ovaj projekt izguramo do kraja , mislim da bi se moglo ajde do septembra ove godine zavrsiti, samo jebg da se jos netko osim nas javi , jebiga ako se nema para za studio ljudi moji svi imate komp skinite sound forge ili neki drugi program cubase he, he, zvucite sve preko miksete i spojite komp i braco/sestre dragi/e snimite na horuk moze se pristojan zvuk izvuci ,
u svakom slucaju Unutrasnja Emigracija je zainteresovana i snimice novi materijal inace pa i za potrebe kompilacije.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 05. 2006. 09:41 

odlična ideja :!:
ja sam za nekih 10-15 bendova po 2 pjesme, slike,kratka biografija
možemo svi zajedno finansirat 100 komada cd -a za početak
računaj na despotic b. a nadam se da će distribucija o kojoj smo sinoć pričali
dati svoj doprinos
stavi otprilike bendove koje misliš pržit:

cheerz :!: :!:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 05. 2006. 19:47 

jbg za bendove jos ne znam, mislio sam kontaktirati neke ovih dana pa da se vidi, valjda ce biti zainteresovanih.
stvarno se nadam da ce ovo krenuti, jebiga jest da je ovo kap vode u moru, ali treba bilo sta pokusati da se pokrene ova jebena scena. na zalost, kad malo razmislim, vidim da je groznium u pravu sto se tice prodaje, da to ne bi nista pomoglo za razvijanje scene, nego bi samo zavrsilo u necijem dzepu, tako da je fakat bolje da se djeli.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 05. 2006. 21:58 

i sta bi ljudi sto se nitko ne javlja jer je moguce da nema zainteresiranih ?, ako nista da napravimo kompilaciju od onih koji su se javili ?poz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 08. 2006. 20:46 

Gogi dobra ideja ja te podrzavam u potpunosti.
Ak treba financirat, organizovat ja sam za. Imam veza svuda pa javi kad otpocnes jer ti mogui pomoci u svakom smislu.
Dizajn, trazenje investitora, internet stranica za projekat isl.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]