Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 27. 06. 2025. 23:30

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 59 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 08. 08. 2006. 10:06 

ja neznam do kad ce Emir i ekipa ponavljati ovo pa da raja skontaju... CISTI JEBENI FAKT! Napalm Death ako bi dosli u Sarajevo cijena ulaznice bi morala biti 25 KM i trebalo bi doci 300 ljudi na koncert da se samo pokriju troskovi koncerta - no fucking way buraz.

sto se tice benda Vader, koji dolaze u Sarajevo pocetkom decembra, i taj ce koncert kostati oko 20, 25 maraka, jer se radi o jednom od najpopularnijih DM bendova ikad, pa cemo bas vidjeti koliko smo spremni za Napalm Death, Moonspell itd.

Eh da, kad smo kod Moonspella, dosta ljudi je upoznato s mojom zeljom da dovedem taj bend u Sarajevo - ALI KOME ?? Uz cijenu od 30 KM trebalo bi se pojaviti preko 400 ljudi na svirci, to je u Bosni nemoguce, u cijeloj drzavi nema toliko metalaca. Majke mi nekad se upitam cemu se toliko truditi, sekirat i radit kad nemamo ni osnovne uvjete...tuzno je reci ali ja nemam ni 10% onoga sto imaju promoteri po njemackoj, sloveniji ili ceskoj... prema tome ljudi bi dole trebali biti prezahvalni za svaki, bilo kakav, koncertni dogadjaj.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 08. 2006. 11:13 

a jebiga jarane... nema ovdje se ne moze napravit nishta jache od underground svirke za 100 ljudi max.
jednostavno ne moze... pokazalo se da ni pare nisu problem... en u Zenici bio fest, potpuno besplatan, gomila dobrih bendova... pa onda vam je bio pred nosevima u sarajevu na skenderiji, sviraju dva prejaka benda, nigdje nikog... tak da, kad se oche, moze se skupit para... ak su ljudi mogli skupit para za Metal Camp (a to nije malo para) pa otich... moze svako skupit mjesechno po 30KM, pa svakog mjeseca gleat takav koncert u rodnom gradu... a ne da placha 100-150KM da ode u Zg...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 08. 2006. 12:36 

Znaci potonuli smo :)

Ma naravno da karta mora biti 20 KM, ali jebem ga...pa i poslije rata, kada je 5 KM bilo nesto, karte za neke "jace" koncerte su bile 5 KM i ljudi su isli na koncerte i dvorane su bile krcate. Sada, kada se uzme inflacija i porast zivotnog standarda uopste, 20 KM je ekvivalent onoga sto je nekada bilo 5 KM (dobro nije bas, ali nije ni daleko). E ne mogu shvatiti sta je dovelo do tolike depopularizacije metala, ili bolje reci sta je to u glavama metalaca da im se ne da otici na koncert.

Pa mojoj generaciji je poslije rata bio spektakl otici u Slogu na koncert Protesta, Siktera, Pessimistic Lines-a, D-Throna i td. A ko su ti bendovi, naspram ovih o kojima mi pricamo. Nije mi jasno da nemaju tu svijest da bi trebali dati i 100KM za kartu da vide neku svjetsku atrakciju. A vala danas mozes zaraditi tu cvaju sad pa sad...na kraju krajeva mozes je ustediti od dzeparca ako nista ne radis. To je objektivno vikend (ma nije cak ni kompletne dvije noci) izlaska...pa jebi ga popij pivu manje i ispusi joint manje i eto ti vec love za kartu....

A i za ZG...odem i ja na neke koncerte...ali opet to je malo starija raja koja si to moze i priustiti i koji su totalni zaljubljenici i zaludjenici. Toj raji da kazes da je koncert u Sibiru usred januara otisla bi. Ali zato i ponavljam, nisu mi jasni ovi mladji koji nemaju tu svijest...nego je bitnije da se ima za pive...matere im ko da im je piva sve u zivotu...

Prijedlog za neki od buducih koncerata...ustvari za sve komcerte u sljedecih dvije godine...na svim plakatima navedite kolike su cijene ulaznica u pojedinim gradovima. Silujte ljude sa tim informacijama i tako im uticite na svijest...pa lagano povecavajte cijenu karte i tek za dvije godine se moze ocekivati da ce ljudi prihvatiit STVARNE CIJENE KARATA! Dok je sve ovako na mrtvoj tacki, niko nece biti spreman izdvojiti vise od cenera.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 08. 2006. 12:46 

To se i radi! To je jedini garant dovodjenja popularnih svjetskih bendova u Sarajevo i BIH.
Naime, u Beogradu i Zagrebu su isto prosli...a sad su im cijene karata vec kao u Ceskoj recimo. U Zagrebu je veliki Maiden kostao 200 kuna prije nekoliko godina, da sad dodje taj isti Maiden bi bio minimalno 300 kuna a n bi me iznenadila ni cifra 400 kuna.

Jebiga, tako svijet fukncionira. Raja mozda neznaju ali i cijene bendova rastu stalno...Sodom koji je nekad kostao 3000 Maraka sad kosta 5000 Eura, pa ti gledaj ako ih hoces dovesti treba samo bend platiti 10 milja.

Trebamo se samo ugledat na ZG i BG...to su nam odlicni primjeri.

Last edited by Uriel on 08. 08. 2006. 15:35, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 08. 2006. 14:44 

ma buraz pazi o cemu se ovdje raspravlja!
pa ti moras nesto se kao pravdat sto je karta 20,25,30 km !!!!!!

sam ti kazem ,ko misli da MOZE i da ZNA KAKO nek izvoli nesto napravit

cuj puno love im karta,ma ko voli i ko hoce doci ce na to bez obzira na sve
a znas i tiicnu raju u SA: sjedi se ,cuga svaku noc ,a onda ' jes normalan cuj 20 maraka karta'

ma nabijem ih na kurac

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 08. 2006. 14:57 

pa naravno, a ako im je bolje nek dadnu 120 125 130, pa nek idu van BiH

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 08. 2006. 18:04 

...primjecujem da svi o metalcima u nas govorite kao o homogenoj, usko interesnoj grupi ljudi koja dise za muziku...ljudi, ba, nije tako...neko je pomenuo 300...skini odmah podobar broj onih koji nemaju veze sto vi sad o tome pricate i sto vam je to sve takav bed...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 08. 2006. 12:52 

Ako se nekome gleda Napalm, bujrum u Zagreb 31.10.2006.,a sto se tice Sarajeva u tom periodu, nema sanse, jer je svaki dan do kraja novembra zazet!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 08. 2006. 13:32 

Sanctuary wrote:
Ako se nekome gleda Napalm, bujrum u Zagreb 31.10.2006.,a sto se tice Sarajeva u tom periodu, nema sanse, jer je svaki dan do kraja novembra zazet!

Napalm u Zagrebu?
Odakle ta informacija?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 08. 2006. 13:56 

Naplam je planiram za 31. oktobar u Zagrebu ali iz managemnta benda se saznalo da datum nije potvrdjen.

Cudno je samo sto Sarajeva nigdje na mapi medju datumima:

Oct. 18 - Newcastle, UK @ University
Oct. 19 - Southampton, UK @ TBA
Oct. 20 - Bradford, UK @ Rio
Oct. 21 - TBC, UK @ TBC
Oct. 22 - Haarlem, NETH Patronaat
Oct. 23 - Bochum, GER @ Matrix
Oct. 24 - Fulda, GER @ TBA
Oct. 25 - Berlin, GER @ So 36
Oct. 26 - Bremen, GER @ TBA
Oct. 27 - Flensburg, GER @ Roxy
Oct. 28 - Leipzig, GER @ Conne Island
Oct. 29 - Praha, CZR @ TBA
Oct. 30 - Budapest, HUN @ TBA
Oct. 31 - Zagreb, CRO @ TBA
Nov. 01 - Wien, AUT @ TBA
Nov. 02 - München, GER @ Backstage
Nov. 03 - Stuttgart, GER @ Universum
Nov. 04 - MontdIdier, FRA @ Coolness festival
Nov. 05 - Kontich / Anterpen, BEL @ TBA
Nov. 07 - Bielfeld, GER @ Movie
Nov. 10 - Saarbrücken, GER @
Nov. 11 - PARIS or GRENOBLE, FRA @ TBC
Nov. 12 - Belfort, FRA @ La Poudriere
Nov. 13 - Marseille, FRA @ TBA
Nov. 14 - Euskadi/Asturias/Cantabria, SPA @ TBA
Nov. 15 - Madrid, SPA @ TBA
Nov. 16 - BarcelonaValencia, SPA @ TBA
Nov. 17 - Pau, FRA @ L'ampli
Nov. 18 - Nantes @ FRA TBA
Nov. 19 - London, UK @ Underworld

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 08. 2006. 14:02 

Aha...
Jebote sad se moram odlucit izmedu Napalma i Tankarda.
Jebemti...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 08. 2006. 17:55 

Ryker wrote:
Aha...
Jebote sad se moram odlucit izmedu Napalma i Tankarda.
Jebemti...

e ako mozes Napalm mozes i Tankard...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 08. 2006. 10:14 

mozda slijedece godine...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 08. 2006. 17:31 

LJudi koji su spremni dat po 150 KM da odu u ZG su fakat die-hard fans i takvih mozes na prste prebojat. Njima ne bi bilo problem izdvojit 30KM za dobar bend u Sarajevu. Ali oni nisu ti koji odlucuju i koji ce "make a difference" na metal scenu BiH. Ostatak mase je kritican, letargican itd. Zato nema druge vec ako se hoce vidjet dobar koncert, valja sjest u auto i zapucat prego granice...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 08. 2006. 10:06 

[vanja] wrote:
LJudi koji su spremni dat po 150 KM da odu u ZG su fakat die-hard fans i takvih mozes na prste prebojat. Njima ne bi bilo problem izdvojit 30KM za dobar bend u Sarajevu. Ali oni nisu ti koji odlucuju i koji ce "make a difference" na metal scenu BiH. Ostatak mase je kritican, letargican itd. Zato nema druge vec ako se hoce vidjet dobar koncert, valja sjest u auto i zapucat prego granice...

word!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 08. 2006. 11:06 

Ja bih prije rekao da te mase uopste nema i da je to osnovni problem :)
Bograd i Zagreb imaju visestruko veci auditorijum, pa je normalno da se za koncert nekog specificnog zanra moze naci par stotina zaiteresovanih. Ovdje imas ukupno 300 dusa koje slusaju takvu muziku, a iz mase razloga (prvenstveno ukus, vrijeme, novac itd.) se ne moze racunati da ce svi posjetiti neki koncert. Uglavnom, ne mislim da su pare problem, vec nedostatak zainteresovanosti. Ruku na srce, ekstremni metal ipak nije za svakoga tako da se na podrsku neke globalne "rockerske" populacije ne moze racunati.

A sto se tice odlaska u inostranstvo na neke koncerte, u tim slucajevima bih radije dao 150KM za kartu u Sarajevu, da se ne bar ne moram zajebavati po prevozu. Ali izbora nema.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 08. 2006. 22:17 

Nada umire zadnja. :-(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 10. 2006. 20:46 

intervju sa Shane Emburyem online na http://www.theaebyss.com

http://www.theaebyss.com/intervjui/napalmdeath.shtml

ima i zanimljiv citat za nas iz BiH:

Quote:
Veliki pozdrav iz Sarajeva, Shane. Nadam se da Ti nije dosadilo pričati o novom albumu, pogotovo, jer je ovo koliko znam prvi put da promovišete album preko bh medija. Prije nego se bacimo na to, imam jedno drugo pitanje. Ovdje u Sarajevu, već evo preko pola godine kruže priče da ćete vi, Napalm Death, svirati u Sarajevu. Da li Ti znaš išta, bilo šta o tome?

Shane Embury: Mi? U Sarajevu? Paaaa, nisam vala nešto siguran. Baš sam jučer preletio neke potvrđene koncerte po Evropi, a ime kao što je Sarajevo bi mi sigurno zapalo za oči. Nisam vas vidio niti na jednoj listi, tako da mislim da su to samo priče. Ipak, ko zna, ako ne dođemo u oktobru ili novembru, možda taj tajanstveni promoter planira da nas dovede iduće godine. Mi naravno ne vodimo te pregovore lično, već imamo agencije koje to rade, ali i oni onda razgovaraju sa nama i ja iz Tvojih usta prvi put čujem za mogući koncert u Sarajevu.

Da budem iskren, takav odgovor sam i očekivao. Tužno je to kada takve priče kruže, a iza toga nema nikakve istine. Da li onda kriviti samog promotera koji možda nešto pokušava ili neke ljude oko njega koji tu priču provale to je pitanje. Glavno je da izgleda nećete doći i to mi je zaista žao. Mislim da bi ste ovdje imali odličan koncert...

Recenzija ›Shane Embury: Kada malo razmislim o tome, slažem se. Nismo bili nikada kod vas i veoma bi rado došli. Mislim da nema apsolutno nikakvog razloga zašto ne bismo mogli ili ne bismo smjeli doći. Kao što rekoh, za ovaj prvi dio turneje, ja Sarajevo nisam nigdje niti vidio niti čuo. Ali eto, ako neko zaista ima interesa za nas, neka se javi, jer je drugi dio evropske turneje planiran za mart, april iduće godine.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 10. 2006. 17:31 

Kao sto je bilo za ocekivati...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 59 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC + 1 hour [ DST ]