Znaci potonuli smo
Ma naravno da karta mora biti 20 KM, ali jebem ga...pa i poslije rata, kada je 5 KM bilo nesto, karte za neke "jace" koncerte su bile 5 KM i ljudi su isli na koncerte i dvorane su bile krcate. Sada, kada se uzme inflacija i porast zivotnog standarda uopste, 20 KM je ekvivalent onoga sto je nekada bilo 5 KM (dobro nije bas, ali nije ni daleko). E ne mogu shvatiti sta je dovelo do tolike depopularizacije metala, ili bolje reci sta je to u glavama metalaca da im se ne da otici na koncert.
Pa mojoj generaciji je poslije rata bio spektakl otici u Slogu na koncert Protesta, Siktera, Pessimistic Lines-a, D-Throna i td. A ko su ti bendovi, naspram ovih o kojima mi pricamo. Nije mi jasno da nemaju tu svijest da bi trebali dati i 100KM za kartu da vide neku svjetsku atrakciju. A vala danas mozes zaraditi tu cvaju sad pa sad...na kraju krajeva mozes je ustediti od dzeparca ako nista ne radis. To je objektivno vikend (ma nije cak ni kompletne dvije noci) izlaska...pa jebi ga popij pivu manje i ispusi joint manje i eto ti vec love za kartu....
A i za ZG...odem i ja na neke koncerte...ali opet to je malo starija raja koja si to moze i priustiti i koji su totalni zaljubljenici i zaludjenici. Toj raji da kazes da je koncert u Sibiru usred januara otisla bi. Ali zato i ponavljam, nisu mi jasni ovi mladji koji nemaju tu svijest...nego je bitnije da se ima za pive...matere im ko da im je piva sve u zivotu...
Prijedlog za neki od buducih koncerata...ustvari za sve komcerte u sljedecih dvije godine...na svim plakatima navedite kolike su cijene ulaznica u pojedinim gradovima. Silujte ljude sa tim informacijama i tako im uticite na svijest...pa lagano povecavajte cijenu karte i tek za dvije godine se moze ocekivati da ce ljudi prihvatiit STVARNE CIJENE KARATA! Dok je sve ovako na mrtvoj tacki, niko nece biti spreman izdvojiti vise od cenera.