hot_blood wrote:
nasra se i ti pofino...
Moja sranja bar prate i rezultati i cinjenice zadnjih godina, izvoli i kontriraj ako mislis da imas drugacije informacije..
Quote:
potencijala ima, para nema..takva vremena dosla da svi idu za parama, jbg nece neko bit sponzor a da ima minimalne koristi, u premier ligi i ima sponzora al pogledajte prvu ligu
Para nema jer pojedine boli kurac za 'svoje' klubove i ne zele da uloze jer vec imaju dovoljno nacina za pranje novca valjda, a kombinaciju sposobnog biznismena i nogometnog znalca koji k tome voli svoj klub je IZRAZITO tesko naci, i tu je problem.. ne mozes mi pricati ni da nema para, para ima u nasim ogranicenim uvjetima, dovoljno da se to puno bolje izvede, no kao sto rekoh pojedinim ljudima nije stalo do toga da se osove na noge i malo riskiraju nego se radije zale i jadikuju vec 15 godina kao tipicni prosjecni bosansko-hercegovacki um jer je to takav mentalitet i tu nema price, to je najveci razlog.. primjera ima mali milion, od koncerata, predstava, do bilo kakvih kulturnih i sportskih manifestacija, ne budi naivan, da se angaziraju oni koji bi trebali, smanje ligu, bilo bi i sponzora, samim time bi bilo i profita..
Quote:
srpska ligi i nije toliko losa, jbg realno dva tima imaju najvise para, zvezda ima zigica koji vrijedi 7miliona i imaju realne sanse za prolaz protiv milana, duplo skuplji od nasih svih liga...partizan isto u vrhu, ofk pobijedio oksera koji je puno jaci od hartsa..pogledaj kakvi strucnjaci dolaze u srpsku ligu,tacno je da ih dovode zvezda i partizan al jbg oni su tamo...
Kao prvo, u srpskoj ligi ti ima i vise stela i malverzacija nego u bh premier ligi, to ne da mislim vec garantiram i mogu potvrditi ljudi koji to prate i imaju konkretne primjere..
Drugo, srpska liga je Partizan i Zvezda, zasto, zato jer su Beograd, zato jer su institucija tamo i diljem Srbije, jer imaju ljude iza sebe koji vole svoj klub, kojima nije tesko uloziti u svoj klub, i koji su pri tome poprilicno sposobni uz manje il vece nedostatke o kojima ne bih sad posto nije tema o tome.. van ta dva kluba tu se ne moze pricati o nekoj snazi, moze Zvezda imati Zigica koji haj recimo vrijedi 7mil trenutacno, ali to se ne dogadja cesto, i ako se dogadja dogadja se iskljucivo preko Zvezde ili Partizana, iako dobivaju nesto vise od transfera nego sira regija Balkana, no njihov omladinski pogon radi na potpuno drugacijim nivoima, nije to do ta dva kluba cisto.. takodjer, imali su i oni odredjenih problema s obzirom kolika su bila ulaganja u momcad i u strucni kadar da bi ispadali ranije nego planirano, svi imaju zacrtane ciljeve, ni oni ih nisu (svoje, naravno) bas narocito zadovoljili u zadnjih par godina sto se ocitovalo na Partizanu primjerice kad su ispadali prije vremena, a nadajuci se Ligi Prvaka (a za ta dva kluba to i jest cilj s obzirom na ulaganja i skoro sve drugo je neuspjeh da se razumijemo) da im se isplati sve sto su uradili (mislim da se vecina sjeca uzvrata u Beogradu kad je Partizan u 3. pretkolu uspio ispustiti prednost od dva gola stecena u gostima, nisi ni svjestan koliki je to financijski udarac bio).. a i nisu preko noci postigli visu razinu takodjer da se razumijemo, masa njih, klasnih igraca, je otisla za sitnis kao i iz Hrvatske (premda je bar Dinamo napokon skontao u cemu je problem, a i Hajduk s obzirom na ovogodisnja sponzorstva) i Bosne i Hercegovine prije nego sto su shvatili kako se treba organizirati, planski raditi i osiguravati kroz godine sve bolje uvjete rada i nacine financiranja, a to moze svaki iole kompetentniji biznismen, da hoce i zeli tj., i tu je razlika..
Sto se tice OFK i takvih, to svakih nekih 5 godina mozes eventualno vidjeti, bljesak tu i tamo, to je nista, to nije konzistentnost, to je apsolutna slucajnost pa taman to bio jedan Auxerre (koji bas i nije puno jaci od Heartsa trenutacno, ne znam sto to povlacis, ali haj nije bitno), konzistentnost imaju samo Zvezda i Partizan, ostale srpske momcadi mogu dobiti samo mrvice tog kolaca jer nemaju ni blizu taj nivo da bi se moglo pricati o necemu vecem i uvjeren sam da je bilo koja momcad, osim Partizana i Zvezde, na razini ili losija od BH prvaka i doprvaka sto je nedavno i dokazano..
Uostalom kad to je neka momcad osvojila srpsku ligu osim Zvezde i Partizana..

FK Obilic..

Say thank you mr. Zeljko Raznjatovic Arkan, now good night..
Quote:
liga nam je losija i od hrv, i srpske a i slovenske..slovenci odlicno rade sa mladim i isplatice im se uskoro..
A po cemu to je losija od hrvatske svega ti..

to ti ides po imenu, tradiciji, ugledu ili polazis od utemeljenih cinjenica i rezultata..

Hocemo o ovoj sezoni..

Naravno da hocemo.. Rijeka gubi Vugrinca i Skocica, ispada od Ciprana.. rezime, ocajna igra i katastrofalan rezultat protiv momcadi sa CIPRA, halo CIPRA.. dalje, Varteks zadrzava momcad manje vise osim vodje napada Benka, ali i dalje uz osovinu u Jertecu, Pokrivacu i Safaricu, te gubi od predstavnika Albanije.. ALBANIJE.. Hajduk, hmm, cek, gdje je ono Hajduk u svemu tome, a da, nije izborio Europu, a godinu prije toga ispada od madjarskog predstavnika s ukupnih 8:0, pazi, madjarskog predstavnika.. koliko god on meni bio neizmjerno drag, u kurcu je godinama..
Tek sad dolazimo do svijetle tocke uvjetno receno - Dinamo Zagreb, u zadnje vrijeme sto se tice EURO scene hr. klubovi se dijele na Dinamo i sve ostale.. jedini klub koji skuplja europski koeficijent je upravo Dinamo (mislim, ako zelis mogu ti fino navesti unazad pet godina bar koga su sve dobili i od koga izgubili).. i to nije od jucer, to je tako vec godinama unatoc nemogucnosti izvojevanja tog famoznog proljeca u Europi, no to je vec do nekih drugih prica, no, ni to nije tema.. dakle, rekli smo ova sezona, Dinamo prolazi Litvanskog prvaka iznimno lagano.. doduse tada nailazi na drugu najbolju europsku momcad trenutacno te naravno glatko gubi, no vjerujem da bi bili zadovoljni i ulaskom u Ligu UEFA, sto uz povoljan zdrijeb i mogu izboriti..
A gdje je i taj Dinamo bio prije dvije godine u Europi..

Bilo koji hrvatski klub..

ispali prakticki svi u prvom kolu, a Å iroki igrao trece pretkolo Kupa UEFA s jednim Baselom dok je HRT u nemogucnosti prikazivanja, tocnije nedostatku svojih klubova u Europi morao pribjegavati prenosenju naseg prvaka..
A ova sezona..

Sarajevo unatoc svim svojim problemima sa stadionom i vodom na istom obavlja svoju duznost, prolazi Rangers uvjerljivo, dobiva jedan Rapid Bucarest kuci, cetvrtfinalistu proslog kupa UEFA iako je to poprilicno drugacija momcad bila, no nije u tome poanta, i iako ne smatram da ce proci svejedno obavise svoj dio posla i prodjose prvo kolo, a ako prodju jos i ovo svaki im cast, ne volim ih ali svejedno dostignuce vrijedno postovanja.. Sta bi da usred svega toga imaju normalne uvjete za rad i igru..

Eee, pa stani malo covjece..
S druge strane Å iroki takodjer obavlja svoj dio posla, u elitnom europskom natjecanju izbacuje u prvom kolu Bjeloruskog prvaka bez nekih narocitih problema uz dvije ciste pobjede.. nailazi na Skotskog doprvaka, u izmijenjenom sastavu, i iako je razlika izmedju skotske lige i nase nebo i zemlja dostojno se nosi sa njima i u biti dobiva sam sebe u jednom jedinom poluvremenu, placajuci jos jedan ceh neiskustvu, greskama pojedinaca i impresioniranosti te igranju tog nesretnika medju vratnicama Tomislava Basica jer je, eto, covjek doveden za Europu, Vladimir Vasilj, nazalost bio u to vrijeme ozlijedjen, dok su kuci bili puno bolji i samo gostujuci golman ih je spasio da ne padnu u minus, a tada bi stvari bile bitno drugacije, no nije tu poanta vec u dobroj predstavi..
Orašje necu ni spominjati posto je to ipak niza liga od navedenih i kao takva nije bas dostojna mjera kvalitete..
No, ono sto ja hocu da kazem jest da tebi ne idu u prilog te tvrdnje..
Uostalom, da jos pripomenem i ovo sto se tice Dinama i Hajduka, oni protiv nas nemaju pozitivan omjer u medjusobnim susretima, a i cisto nesto sumnjam da se ne bi namucili protiv drugoplasiranog ili cak treceplasiranog tima u premier ligi..
Slovenska liga..

istina da jako puno ulazu u omladinske pogone i to bi ih moglo na kraju dignuti iz pepela, no o tom potom, ni njihovih rezultata nema tokom godina, gdje si im vidio reprezentaciju na nekom natjecanju vecem u zadnje vrijeme, igrace, klubove..

naravno sve do ove sezone i Mariborove senzacije.. no to se dogadja svake godine prakticki, uvijek je red na nekome i dosta stvari se treba za to posloziti, sto naravno nimalo ne umanjuje njihovu pobjedu i svaka im cast na tome, to je fantasticno.. isto to je napravila i Artmedia Petrzalka.. a gdje je danas..

kao sto rekoh, bljeskovi, nije ni slovenska liga nesto narocito bolja od bh premier lige, a, i ako to moze jedna slovenska ili slovacka momcad, mislis da ne moze BH..

varas se, cuda se dogadjaju svaki dan.. takodjer ne vjerujem bas da bi dobili jednostavno bh prvaka ili doprvaka neka slovenska momcad.. Dapace cesce gube ako cemo tako, primjeri bi bili i iz zadnjih par godina, Å iroki jako rijetko gubi od slovenskih klubova, Zrinjski je takodjer izvukao i ove sezone X sa jednim slovenskim klubom, Goricom ako se ne varam..
Poanta je da nisu bas nesto iznad, jednostavno imaju trenutacnu vecu plateznu moc i povoljniju situaciju, ali da je sve u tome, pa prestalo bi pola klubova svjetskih djelovati, ne bi se ni trudili igrati nogomet, poboljsavati svoju igru, svoj ugled i rating uopce..
Srpska liga ti je povise..
Quote:
moje tri marke nece pomoc bosni, i realno gledajuci ne zasluzuju ni marku, 10 igraca u 3 kvadratna metra..al eto...jbg..
Nece tvoje tri marke, ali hoce kad taj broj pomnozis sa tisucu koji imaju isto jebeno misljenje..
Tvoju marku mozda ne zasluzuju (to realno ti je vec vrlo diskutabilno), i ako tako smatras onda tvoju ni ne trebaju, ali moju zasluzuju, i dobit ce je, dok god ja budem mogao ici i pratiti svoj klub i nogomet uopce..