Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 22. 06. 2025. 22:45

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 580  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 14. 08. 2006. 13:13 

Archangel wrote:
cisto neiskustvo i neadekvatnost klubova iz BH lige jos uvijek..

Nije da pratim ali poznata je cinjenica kupovanja titule prvaka u nas, pa tko bi se onda i mucio pa dobro igrao......

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 08. 2006. 23:16 

DoMa wrote:
Archangel wrote:
Svega mi DoMa mogli bi vi se i ove godine grcevito boriti za opstanak.. :) razlika izmedju ove dvije ekipe veceras je nebo i zemlja, dobro prodjose sa samo dva gola u mrezi, al to je vec pomalo do natopljenosti terena i Karoglanovih i Wagnerovih teznji egzibicijama..

mah i vi cete popusit kad dodjete na bilino i sta sad bice isto ko i svake sezone u ovoj nasoj usranoj ligi dovoljno je da ne gubis kod kuce i mozes komotno u evropu

Moguce, ali vi cete imati problema i kuci opet, dok mi mozemo i u gostima izvuci bodove, a to je ipak dramaticna razlika..

Quote:
Nije da pratim ali poznata je cinjenica kupovanja titule prvaka u nas, pa tko bi se onda i mucio pa dobro igrao......

Hehe, trebao si stati na tom 'nije da pratim'.. ;P
Ni ne slutis koliko se daje i ulaze (u BiH okvirima) za tu dobru igru i kvalitetne rezultate u Europi.. a da ne govorim o samom ustroju, organizaciji i svemu ostalom.. ukratko, vracamo se na prvotnu recenicu.. ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 00:03 

Objektivno gledajuci nam je liga sve jaca... pogotovu sad kako su se vratili Velez i Borac.
Za 5 godina mozemo ocekivati grupnu fazu UEFA-cupa...
Liga sampiona za 10-ak...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 00:26 

Iako su ti preoptimisticna predvidjanja, da je kvalitet u porastu ja isto to smatram, a to potvrdjuju i rezultati u Europi unazad par godina a i sve vise i vise BH klubova ove sezone koji svoje ciljeve ispunjavaju dok mnogi drugi unatoc boljim uvjetima to nisu u stanju.. sto se mene tice ova liga nije ni blizu toliko losa koliko je zele predstaviti i koliko je pojedini predstavljaju ili iz neznanja ili iz jalovosti i neadekvatnosti jer gledaju stvari jednodimenzionalno i sustinski ih boli kurac jer kao eto 'sto cu gledati ligu kad je ionako korumpirana'.. ma mozete mi ga POPUSITI za to, ne gleda se radi toga, niti se podrzava klub radi toga, to nisu navijaci niti je to bit navijanja, heh, ali nekima je ocito lakse fino sjesti, popljuvati i reci 'eee, kad sam ja davne 80 i neke gledao to i to, kad je bilo ovo-ono', radije nego priznati da su u kurcu te zasukati fino rukave i reci da imaju puno, PUNO za napraviti da bi digli kvalitetu i ozbiljnost, ali neee, idemo mi na tradiciju i globalno pljuvanje lige, svih ostalih samo zato sto smo mi trenutacno jad.. ma kako da ne.. uglavnom, da je toliko katastrofalna mogu reci samo vikend navijaci ili oni koji uopce ne prate bh utakmice.. tome pridonose i lose BHT1 analize, los kadrovski dojam posto vecina ni ne zna igrace, primjer Sarajevo - Zrinjski, opca kvaliteta predstavljanja svega toga, neartikuliranost i podosta drugih stvarcica.. a i problem je u tome sto se politicki shvaca (evo primjerice konkretno na BHT1, Siroki - Hearts, ide cirilicom ispisano to, sto je nigdje veze s vezom u biti, ali svejedno stoji), sto je i razumljivo doduse mora se reci, no problem je sto je vecina mladih vise opterecena time (iz vlastite neobrazovanosti) nego kvalitetom nogometa i klubom uopce, a takvi nisu ni potrebni ni pozeljni, a njih, budite uvjereni ima ama bas svugdje, javljaju se kao reakcija jedni drugima, antiteza, toga je uvijek bilo i uvijek ce biti, pogotovo ako se pridoda svemu tome i komplexna etnicko-kulturoloska situacija u BiH.. ne mozes povuci crtu i reci to je tako ili to treba da bude tako, to se vec pokusavalo u ex-yu pa mislim da svi znaju kako je to zavrsilo, to ne ide na taj nacin, zato su meni primjerice osobno smijesni ovi 'moralisti' i globalni promatraci izdaleka ubijedjeni samo u vlastitu svetost.. pridodaj tome kupovine, trgovine, ovo-ono, i eto ti odmah slike da ne valja liga pet para.. gluposti, ne mozes kurac napraviti u bilo kojoj ligi bez osnovnih preduvjeta i organiziranosti pa da su ti sve pare na svijetu, a stele sebi svi (i to ne pricam o bh ligi samo vec o cijelom svijetu jebote, pogledajte talijansku ligu, srpska je primjerice jos triput gora od bh lige, tko prati to isto ce reci), a naravno najveca hajka ce pasti na one koji na kraju iz svega toga izadju prvi.. pa onda kao korumpiranost, davanje titula po nacionalnom kljucu, obljetnici.. opet gluposti.. eno kompletne Horde su prosle godine slavili naslov jer eto kao obiljezavaju obljetnicu i ocekivali su da ce osvojiti naslov kao Zrinjski za svoju centenijalnu, a sta na kraju bi..? Ne stoji ni to, zalim.. puno, PUNO dublje tu analize trebaju i puno podrobnije gledanje svega toga da bi se pricalo o necemu, jedino sto je konstanta su tenzije..

A sad, da se odmaknem ja od svega toga posto je u biti - nebitno.. upravo tako, nebitno, jedino sto je bitno onima koji vole nogomet je gledati dobru igru (a dobre igre ima sve vise i vise u premier ligi, dokaz je i sinocnja utakmica, kao i u Europi sto su Å iroki i Sarajevo zorno demonstrirali), a ovi koji bi se htjeli proguravati pod navijace vec ili zesce simpatizere moraju se naviknuti na jednu stvar - BEZUVJETNA potpora klubu, i nista vise..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 01:32 

nasra se i ti pofino...

potencijala ima, para nema..takva vremena dosla da svi idu za parama, jbg nece neko bit sponzor a da ima minimalne koristi, u premier ligi i ima sponzora al pogledajte prvu ligu

srpska ligi i nije toliko losa, jbg realno dva tima imaju najvise para, zvezda ima zigica koji vrijedi 7miliona i imaju realne sanse za prolaz protiv milana, duplo skuplji od nasih svih liga...partizan isto u vrhu, ofk pobijedio oksera koji je puno jaci od hartsa..pogledaj kakvi strucnjaci dolaze u srpsku ligu,tacno je da ih dovode zvezda i partizan al jbg oni su tamo...

liga nam je losija i od hrv, i srpske a i slovenske..slovenci odlicno rade sa mladim i isplatice im se uskoro..

moje tri marke nece pomoc bosni, i realno gledajuci ne zasluzuju ni marku, 10 igraca u 3 kvadratna metra..al eto...jbg..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 01:51 

...nasa liga je kurac

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 04:46 

hot_blood wrote:
nasra se i ti pofino...

Moja sranja bar prate i rezultati i cinjenice zadnjih godina, izvoli i kontriraj ako mislis da imas drugacije informacije..

Quote:
potencijala ima, para nema..takva vremena dosla da svi idu za parama, jbg nece neko bit sponzor a da ima minimalne koristi, u premier ligi i ima sponzora al pogledajte prvu ligu

Para nema jer pojedine boli kurac za 'svoje' klubove i ne zele da uloze jer vec imaju dovoljno nacina za pranje novca valjda, a kombinaciju sposobnog biznismena i nogometnog znalca koji k tome voli svoj klub je IZRAZITO tesko naci, i tu je problem.. ne mozes mi pricati ni da nema para, para ima u nasim ogranicenim uvjetima, dovoljno da se to puno bolje izvede, no kao sto rekoh pojedinim ljudima nije stalo do toga da se osove na noge i malo riskiraju nego se radije zale i jadikuju vec 15 godina kao tipicni prosjecni bosansko-hercegovacki um jer je to takav mentalitet i tu nema price, to je najveci razlog.. primjera ima mali milion, od koncerata, predstava, do bilo kakvih kulturnih i sportskih manifestacija, ne budi naivan, da se angaziraju oni koji bi trebali, smanje ligu, bilo bi i sponzora, samim time bi bilo i profita..

Quote:
srpska ligi i nije toliko losa, jbg realno dva tima imaju najvise para, zvezda ima zigica koji vrijedi 7miliona i imaju realne sanse za prolaz protiv milana, duplo skuplji od nasih svih liga...partizan isto u vrhu, ofk pobijedio oksera koji je puno jaci od hartsa..pogledaj kakvi strucnjaci dolaze u srpsku ligu,tacno je da ih dovode zvezda i partizan al jbg oni su tamo...

Kao prvo, u srpskoj ligi ti ima i vise stela i malverzacija nego u bh premier ligi, to ne da mislim vec garantiram i mogu potvrditi ljudi koji to prate i imaju konkretne primjere..

Drugo, srpska liga je Partizan i Zvezda, zasto, zato jer su Beograd, zato jer su institucija tamo i diljem Srbije, jer imaju ljude iza sebe koji vole svoj klub, kojima nije tesko uloziti u svoj klub, i koji su pri tome poprilicno sposobni uz manje il vece nedostatke o kojima ne bih sad posto nije tema o tome.. van ta dva kluba tu se ne moze pricati o nekoj snazi, moze Zvezda imati Zigica koji haj recimo vrijedi 7mil trenutacno, ali to se ne dogadja cesto, i ako se dogadja dogadja se iskljucivo preko Zvezde ili Partizana, iako dobivaju nesto vise od transfera nego sira regija Balkana, no njihov omladinski pogon radi na potpuno drugacijim nivoima, nije to do ta dva kluba cisto.. takodjer, imali su i oni odredjenih problema s obzirom kolika su bila ulaganja u momcad i u strucni kadar da bi ispadali ranije nego planirano, svi imaju zacrtane ciljeve, ni oni ih nisu (svoje, naravno) bas narocito zadovoljili u zadnjih par godina sto se ocitovalo na Partizanu primjerice kad su ispadali prije vremena, a nadajuci se Ligi Prvaka (a za ta dva kluba to i jest cilj s obzirom na ulaganja i skoro sve drugo je neuspjeh da se razumijemo) da im se isplati sve sto su uradili (mislim da se vecina sjeca uzvrata u Beogradu kad je Partizan u 3. pretkolu uspio ispustiti prednost od dva gola stecena u gostima, nisi ni svjestan koliki je to financijski udarac bio).. a i nisu preko noci postigli visu razinu takodjer da se razumijemo, masa njih, klasnih igraca, je otisla za sitnis kao i iz Hrvatske (premda je bar Dinamo napokon skontao u cemu je problem, a i Hajduk s obzirom na ovogodisnja sponzorstva) i Bosne i Hercegovine prije nego sto su shvatili kako se treba organizirati, planski raditi i osiguravati kroz godine sve bolje uvjete rada i nacine financiranja, a to moze svaki iole kompetentniji biznismen, da hoce i zeli tj., i tu je razlika..

Sto se tice OFK i takvih, to svakih nekih 5 godina mozes eventualno vidjeti, bljesak tu i tamo, to je nista, to nije konzistentnost, to je apsolutna slucajnost pa taman to bio jedan Auxerre (koji bas i nije puno jaci od Heartsa trenutacno, ne znam sto to povlacis, ali haj nije bitno), konzistentnost imaju samo Zvezda i Partizan, ostale srpske momcadi mogu dobiti samo mrvice tog kolaca jer nemaju ni blizu taj nivo da bi se moglo pricati o necemu vecem i uvjeren sam da je bilo koja momcad, osim Partizana i Zvezde, na razini ili losija od BH prvaka i doprvaka sto je nedavno i dokazano..
Uostalom kad to je neka momcad osvojila srpsku ligu osim Zvezde i Partizana..? FK Obilic..? Say thank you mr. Zeljko Raznjatovic Arkan, now good night..

Quote:
liga nam je losija i od hrv, i srpske a i slovenske..slovenci odlicno rade sa mladim i isplatice im se uskoro..

A po cemu to je losija od hrvatske svega ti..? to ti ides po imenu, tradiciji, ugledu ili polazis od utemeljenih cinjenica i rezultata..?
Hocemo o ovoj sezoni..? Naravno da hocemo.. Rijeka gubi Vugrinca i Skocica, ispada od Ciprana.. rezime, ocajna igra i katastrofalan rezultat protiv momcadi sa CIPRA, halo CIPRA.. dalje, Varteks zadrzava momcad manje vise osim vodje napada Benka, ali i dalje uz osovinu u Jertecu, Pokrivacu i Safaricu, te gubi od predstavnika Albanije.. ALBANIJE.. Hajduk, hmm, cek, gdje je ono Hajduk u svemu tome, a da, nije izborio Europu, a godinu prije toga ispada od madjarskog predstavnika s ukupnih 8:0, pazi, madjarskog predstavnika.. koliko god on meni bio neizmjerno drag, u kurcu je godinama..

Tek sad dolazimo do svijetle tocke uvjetno receno - Dinamo Zagreb, u zadnje vrijeme sto se tice EURO scene hr. klubovi se dijele na Dinamo i sve ostale.. jedini klub koji skuplja europski koeficijent je upravo Dinamo (mislim, ako zelis mogu ti fino navesti unazad pet godina bar koga su sve dobili i od koga izgubili).. i to nije od jucer, to je tako vec godinama unatoc nemogucnosti izvojevanja tog famoznog proljeca u Europi, no to je vec do nekih drugih prica, no, ni to nije tema.. dakle, rekli smo ova sezona, Dinamo prolazi Litvanskog prvaka iznimno lagano.. doduse tada nailazi na drugu najbolju europsku momcad trenutacno te naravno glatko gubi, no vjerujem da bi bili zadovoljni i ulaskom u Ligu UEFA, sto uz povoljan zdrijeb i mogu izboriti..
A gdje je i taj Dinamo bio prije dvije godine u Europi..? Bilo koji hrvatski klub..? ispali prakticki svi u prvom kolu, a Å iroki igrao trece pretkolo Kupa UEFA s jednim Baselom dok je HRT u nemogucnosti prikazivanja, tocnije nedostatku svojih klubova u Europi morao pribjegavati prenosenju naseg prvaka..

A ova sezona..? Sarajevo unatoc svim svojim problemima sa stadionom i vodom na istom obavlja svoju duznost, prolazi Rangers uvjerljivo, dobiva jedan Rapid Bucarest kuci, cetvrtfinalistu proslog kupa UEFA iako je to poprilicno drugacija momcad bila, no nije u tome poanta, i iako ne smatram da ce proci svejedno obavise svoj dio posla i prodjose prvo kolo, a ako prodju jos i ovo svaki im cast, ne volim ih ali svejedno dostignuce vrijedno postovanja.. Sta bi da usred svega toga imaju normalne uvjete za rad i igru..? Eee, pa stani malo covjece..
S druge strane Å iroki takodjer obavlja svoj dio posla, u elitnom europskom natjecanju izbacuje u prvom kolu Bjeloruskog prvaka bez nekih narocitih problema uz dvije ciste pobjede.. nailazi na Skotskog doprvaka, u izmijenjenom sastavu, i iako je razlika izmedju skotske lige i nase nebo i zemlja dostojno se nosi sa njima i u biti dobiva sam sebe u jednom jedinom poluvremenu, placajuci jos jedan ceh neiskustvu, greskama pojedinaca i impresioniranosti te igranju tog nesretnika medju vratnicama Tomislava Basica jer je, eto, covjek doveden za Europu, Vladimir Vasilj, nazalost bio u to vrijeme ozlijedjen, dok su kuci bili puno bolji i samo gostujuci golman ih je spasio da ne padnu u minus, a tada bi stvari bile bitno drugacije, no nije tu poanta vec u dobroj predstavi..
Orašje necu ni spominjati posto je to ipak niza liga od navedenih i kao takva nije bas dostojna mjera kvalitete..
No, ono sto ja hocu da kazem jest da tebi ne idu u prilog te tvrdnje..
Uostalom, da jos pripomenem i ovo sto se tice Dinama i Hajduka, oni protiv nas nemaju pozitivan omjer u medjusobnim susretima, a i cisto nesto sumnjam da se ne bi namucili protiv drugoplasiranog ili cak treceplasiranog tima u premier ligi..

Slovenska liga..? istina da jako puno ulazu u omladinske pogone i to bi ih moglo na kraju dignuti iz pepela, no o tom potom, ni njihovih rezultata nema tokom godina, gdje si im vidio reprezentaciju na nekom natjecanju vecem u zadnje vrijeme, igrace, klubove..? naravno sve do ove sezone i Mariborove senzacije.. no to se dogadja svake godine prakticki, uvijek je red na nekome i dosta stvari se treba za to posloziti, sto naravno nimalo ne umanjuje njihovu pobjedu i svaka im cast na tome, to je fantasticno.. isto to je napravila i Artmedia Petrzalka.. a gdje je danas..? kao sto rekoh, bljeskovi, nije ni slovenska liga nesto narocito bolja od bh premier lige, a, i ako to moze jedna slovenska ili slovacka momcad, mislis da ne moze BH..? varas se, cuda se dogadjaju svaki dan.. takodjer ne vjerujem bas da bi dobili jednostavno bh prvaka ili doprvaka neka slovenska momcad.. Dapace cesce gube ako cemo tako, primjeri bi bili i iz zadnjih par godina, Å iroki jako rijetko gubi od slovenskih klubova, Zrinjski je takodjer izvukao i ove sezone X sa jednim slovenskim klubom, Goricom ako se ne varam..
Poanta je da nisu bas nesto iznad, jednostavno imaju trenutacnu vecu plateznu moc i povoljniju situaciju, ali da je sve u tome, pa prestalo bi pola klubova svjetskih djelovati, ne bi se ni trudili igrati nogomet, poboljsavati svoju igru, svoj ugled i rating uopce..

Srpska liga ti je povise..

Quote:
moje tri marke nece pomoc bosni, i realno gledajuci ne zasluzuju ni marku, 10 igraca u 3 kvadratna metra..al eto...jbg..

Nece tvoje tri marke, ali hoce kad taj broj pomnozis sa tisucu koji imaju isto jebeno misljenje..
Tvoju marku mozda ne zasluzuju (to realno ti je vec vrlo diskutabilno), i ako tako smatras onda tvoju ni ne trebaju, ali moju zasluzuju, i dobit ce je, dok god ja budem mogao ici i pratiti svoj klub i nogomet uopce..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 18:35 

nije bilo nista lose u onom 'nasra se i ti' vec na velicinu posta, treba 10 min da se procita al eto jbg..

spremni su oni ulozit u partizan i zvezdu, tu imaju koristi, zvezda i partizan imaju odlicnu posjecenost, igraju jake euro utakmice, i nasa preduzeca bila bi spremna ulozit u tim poput zvezde i partizana, ne treba puno ljubavi prema klubu kad klub ima rezultate..svako ima problema sto se tice ciljeva, jedan real nije ispunio ciljeve, manchester al opet obrcu velike pare..
taj bljesak od ofk uzima euro bodove koje si sam spomeno, ja bi bio najsretniji da se sirokom il sarajevu desi takav bljesak..hartse sam spomeno radi uporedbe..ofk i siroki..
da zvezdu i partizan 'prebace' u nasu ligu ne bi im niko mogo parirat, tako da sve to isto dodje...jacina sirokog se moze poredit sa ofk..

hrvatska liga - puniji stadioni duplo mozda i troduplo nego u nasoj ligi..dinamo dovodi odlicne igrace, rijeka je dovela jednog bobica i bolica, nisu to vise igraci ko nekad al nasi klubovi nemaju za njih para, od bobica i bolica je mozda korisniji vladavic, maksumic al bobic, bolic je ime, dovode raju na stadion, i mi cemo pocekat da dodje neko velko ime, u nasu ligu, doso nam je nermin sabic :) :)

na utakmicu bosne dodje 300ljudi...da bi doslo hiljadu ljudi i platilo 3KM treba imat kvaliteta, pa na premier ligi ne bude na svim utakmica po hiljadu ljudi...jednostavno 3 marke su preskupe za ono sto se vidi na stadionu, da stave marku bilo bi sigurno duplo vise svijeta, doso bi svijet da se odmori, ja potrosim preko 5KM svaku utakmicu, piva kospicee ulaz,al sta ce neko ko ima dijete, pa vise voli dat djetetu tih 5KM neg da on ode na utakmicu..
i nije mi zao dat 3KM al one ne mogu pomoc i uvijek ce ih dobit, a isto tako ni tvoje 3 il 5 KM kolko placas ulaz ne mogu pomoc puno..nijedan klub u BIH ne zivi od ulaznica, eto ti primjer celika, ima najbrojnije navijace, pa opet u problemima do grla

liga nam je u kurcu, svi lijecu za loptom, nema nikakve organizacije na terenu, poslije utakmice svi zaliju pobjedu il poraz sa kojim litrom, jak sut ima par igraca, ostali ne mogu dobacit sa 16, istrci 30metara i onda se vraca po sata u odbranu, il ga grc klepi i vise ni ne udje u igru..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 19:39 

archi ti kao da cijeli zivot visis po kafanama i pricas o nogometu :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 20:04 

hot_blood wrote:
nije bilo nista lose u onom 'nasra se i ti' vec na velicinu posta, treba 10 min da se procita al eto jbg..

A ne da mi se skracivati, sta's..

Quote:
spremni su oni ulozit u partizan i zvezdu, tu imaju koristi, zvezda i partizan imaju odlicnu posjecenost, igraju jake euro utakmice, i nasa preduzeca bila bi spremna ulozit u tim poput zvezde i partizana, ne treba puno ljubavi prema klubu kad klub ima rezultate..svako ima problema sto se tice ciljeva, jedan real nije ispunio ciljeve, manchester al opet obrcu velike pare..

Partizan i Zvezda se nisu 'rodili' s takvom posjecenosti i jakim euro utakmicama.. nije to preko noci se desilo.. moralo se fino povuci u dzep dok su bili u problemima, a bilo je problema kroz nekoliko godina i u doticne dvije momcadi, pa jos jednom momcad izgraditi, ali to mogu jer imaju jak kontigent iza sebe i sponzore, nema veze sto se klub zove Zvezda ili Partizan, sta, sad primjerice Zeljeznicar odjednom totalni anonimus il sta, ne vrijedi se ulagati u njega jer nema rezultata..? pa nigdje veze, rezultata bi bilo da ljudi hoce da ga dignu na noge, ali nece ili ne zele, i to ima veze s ljubavi prema klubu, itekako.. kao sto rekoh vec ranije, tesko je naci kombinaciju dobrog biznismena, nogometnog znalca i covjeka koji daje sve za klub u jednoj osobi, ali se moze, ako se hoce..

Quote:
taj bljesak od ofk uzima euro bodove koje si sam spomeno, ja bi bio najsretniji da se sirokom il sarajevu desi takav bljesak..hartse sam spomeno radi uporedbe..ofk i siroki..
da zvezdu i partizan 'prebace' u nasu ligu ne bi im niko mogo parirat, tako da sve to isto dodje...jacina sirokog se moze poredit sa ofk..

Pa kao sto rekoh, to se dogadja tako rijetko da uopce ne ulazi u domenu jednog obrasca ponasanja, ne ocekuje se to od njih, ako se desi desi se, dok Å iroki, evo i Sarajevo skupljaju bodove ondje gdje moraju, rade svoj posao, a evo Sarajevo ima i mogucnost za taj bljesak..
Zvezda i Partizan su druga stvar, tu nisu ista ulaganja, ali OFK i takvi bi u BiH izgubili i od Å irokog i Sarajeva, a mozda i recimo Zrinjskog, garantiram..

Quote:
hrvatska liga - puniji stadioni duplo mozda i troduplo nego u nasoj ligi..dinamo dovodi odlicne igrace, rijeka je dovela jednog bobica i bolica, nisu to vise igraci ko nekad al nasi klubovi nemaju za njih para, od bobica i bolica je mozda korisniji vladavic, maksumic al bobic, bolic je ime, dovode raju na stadion, i mi cemo pocekat da dodje neko velko ime, u nasu ligu, doso nam je nermin sabic :) :)

Sta ima veze sto je punija liga kad nema rezultata.. stadion ce uvijek biti fino popunjen kad se gleda Hajduk, Dinamo, narocito ovakav Dinamo ili Hajduk koji se pomalo dize.. no kao sto rekoh sta se ima od svega toga, puka gledanost..? Gdje su rezultati, Europa, zarada..? pa Hajduk vec godinama posluje s blokiranim racunom, igraju za njega samo zato sto je to Hajduk, zato sto je to institucija cijele regije, cijele ex-yu usudit cu se reci.. Rijeka napokon s novim vodstvom se dize i dize, no ni oni ne mogu doseci visoke ciljeve jer i oni imaju svoje limitacije.. vidjeti na djelu Bolica, Bobica i slicne nije lose, no realnog efekta od toga nema, to su samo marketinski trikovi, s te strane svaka cast, ali ako kontas da je hrvatska liga jaca jer ima vecu posjetu, e onda se grdno varas.. ima posjetu zbog dramaticno vise razloga, i drugacijih nego sto ti mislis, no haj, nije bitno, poanta je da jedino Dinamo tu cupa taj euro koeficijent, a ove dvije lige sam vec usporedjivao tako da..

Quote:
na utakmicu bosne dodje 300ljudi...da bi doslo hiljadu ljudi i platilo 3KM treba imat kvaliteta, pa na premier ligi ne bude na svim utakmica po hiljadu ljudi...jednostavno 3 marke su preskupe za ono sto se vidi na stadionu, da stave marku bilo bi sigurno duplo vise svijeta, doso bi svijet da se odmori, ja potrosim preko 5KM svaku utakmicu, piva kospicee ulaz,al sta ce neko ko ima dijete, pa vise voli dat djetetu tih 5KM neg da on ode na utakmicu..

Cijene su takve kakve moraju biti da se osigura bar minimalna profitabilnost, pa ne mozes 1 KM naplacivati ulaznicu, ali brate ponavljam kvalitet jedne premier lige, bar pojedinih, je definitivno veci nego sto ga pokusavaju prikazati, al mu fali dosta stvari, od rukovodstva, promocije, menadzerstva, sponzorstva.. ne moze uvijek biti izlika a pa narod nema para, skupe ulaznice, nema kvalitete (sto je diskutabilno opet kazem, nije problem u kvaliteti vec u ljudima koji su sebi u glavi 'skontali' ili su im utuvili da nema kvalitete, a realno ne pogledaju dvije tri utakmice godisnje, a samo drkaju na tv-u na Ligu Prvaka i to, e pa jebo to) ovo-ono, pa evo mi smo najskuplji grad u BiH, ja sam primjerice sad za Celik dao 10 KM za juznu tribinu.. i nije mi zao, radije cu dati za to nego popiti pet kava besciljno promatrajuci svijet oko sebe koji samo zeli da bude vidjen, no to je valjda do mene cisto..

Quote:
i nije mi zao dat 3KM al one ne mogu pomoc i uvijek ce ih dobit, a isto tako ni tvoje 3 il 5 KM kolko placas ulaz ne mogu pomoc puno..nijedan klub u BIH ne zivi od ulaznica, eto ti primjer celika, ima najbrojnije navijace, pa opet u problemima do grla

Koliko god da pomognu dobro je, sve ima svoju svrhu.. ne zive klubovi od ulaznica naravno, ali nisu tu ni za ukras.. Celik nema ni vodstvo ni sponzorstvo (dosad bar) ni organizaciju, to kad se sve spoji zajedno daje situaciju njihovu, no i oni imaju mogucnosti za vise, ali da se ja ne ponavljam..

Quote:
liga nam je u kurcu, svi lijecu za loptom, nema nikakve organizacije na terenu, poslije utakmice svi zaliju pobjedu il poraz sa kojim litrom, jak sut ima par igraca, ostali ne mogu dobacit sa 16, istrci 30metara i onda se vraca po sata u odbranu, il ga grc klepi i vise ni ne udje u igru..

Ligi je jedini problem sto je prevelika (nebitno sto se nece smanjivati, ne da mi se o tome sad), manja liga i visekruzni nacin igranja i dobiva se kvaliteta, iskristalizirati se u tom slucajno nesto mora, vrlo jednostavno, to je opca praksa u svijetu i tako se prave igraci, a nitko mi ne moze reci da nema kvaliteta i potencijala u ovoj ligi jer imam oci i poznajem nogomet, fale im samo bolji uvjeti za rad, motiv i zelja, a to sve bi mogli dobiti realno gledajuci i pojedini bi se trebali ugledavati na one koji to kvalitetno rijesise i konstantno rastu, a prestati gledati u proslost vec stati malo i okreniti se buducnosti i onda ce opet biti nesto od toga..
A sad, kad je liga u tolikom kurcu, kad vecina igraca ne moze mignuti ni udariti loptu, odakle onda sasvim pristojni rezultati za jednu takvu ligu i regiju uopce..? lopta je okrugla..
Nisu svi isti..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 08. 2006. 20:11 

_pancerothrone_ wrote:
archi ti kao da cijeli zivot visis po kafanama i pricas o nogometu :P

Nah, nadjem pogodnija mjesta za doticne rasprave uglavnom.. :p

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 08. 2006. 02:13 

ma daj kakvi rezultati, tebi rezultat sto siroki igra 'neko' pretkolo, tebi rezultat sto siroki prodje 'nake' iz bjelorusije il sto sarajevo prodje 'neke' rendzerse iz andore..rezultat ce bit ako sarajevo prodje rapid...i nije sve u evropi i takmicenjima po njoj..eto ti njemacka 2 liga, nijedan tim (izuzetak - prosle godine ahen) ne igra u evropi pa su opet 8 najjaca liga na svijetu...
hrvatski klubovi imaju organizaciju igre daleko bolju nego nasi..pogledaj ekipe koje igraju protiv sirokog, siroki ima igru i kvalitet, fizicku spremu igraca, pa mozda ti gledas siroki i ne obracas paznju na druge..mi nemamo spremnih igraca da igraju 60 minuta kvalitetno, punom snagom, vladavic jedan od brzih igraca lige ne moze nikog 'uzet' vani (korea - bih), najbolji vezni pretrci kilometar, jebi me ako ima 20 uspjesnih dodavanja, tim da izgradi akciju od noge do noge i da predje 40metara, kad si u nas vidio presing na polovici terena...
kvalitet sudija, kvalitet saveza sve to spada u kvalitet lige i obrnuto..pa nasi u savezu jos nisu oformili komisiju za ovu sezone za prituzbe na racun sudjenja, nemaju dovoljno sudija ne mogu nikog suspendirat...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 08. 2006. 02:23 

slazem se...kao sto sam reko nasa liga je kurac i ne kontam zasto to iko pokusava osporit

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 08. 2006. 06:01 

hot_blood wrote:
ma daj kakvi rezultati, tebi rezultat sto siroki igra 'neko' pretkolo, tebi rezultat sto siroki prodje 'nake' iz bjelorusije il sto sarajevo prodje 'neke' rendzerse iz andore..rezultat ce bit ako sarajevo prodje rapid...i nije sve u evropi i takmicenjima po njoj..eto ti njemacka 2 liga, nijedan tim (izuzetak - prosle godine ahen) ne igra u evropi pa su opet 8 najjaca liga na svijetu...

Ne kontas ti moju poantu.. pazi malo, u ovoj ligi, s ovim ulaganjima, s ovim sponzorstvima, s ovakvom organizacijom klubova, s ovakvim problemima terena, ali uz neospornu kvalitetu pojedinih, je velika stvar uopce IGRATI u Europi, a kamoli ostvarivati koeficijent, tj. dobivati.. od tih 'nakih' bjelorusa, 'nakih' andoraca i slicnih ispadaju vec godinama hrv. klubovi (pa uzmi jebote ovu sezone od koga su ispali Rijeka i Varteks pa mi opet reci, aaa ali oni su imali Bolica, Bobica ovo-ono, kurac bi im ISTA to vrijedilo da Dinamo ne skuplja koeficijent godinama, kakva gledanost sta ti je, bilo bi im kurac do gledanosti da nemaju zalihe koeficijenta jos i dalje pa mogu biti nositelji u tom drugom pretkolu), velika vecina srpskih klubova uz izuzetak Partizana i Zvezde naravno, slovenskih klubova uz pokoji bljesak.. to nisu 'neka' pretkola, to su pretkola najelitnijih klupskih natjecanja halo, promisli malo o cemu pricas.. tu je zacrtano primjerice u bh okvirima kao cilj da bi svaki klub trebao proci svoje prvo kolo, a vecinom prolaze, i smatra se uspjehom, rezultatom, sto i JEST, posto to daje neophodni europski koeficijent, nesto sto mnogi drugi nisu u stanju dignuti vec godinama uz 300 posto bolje uvjete, shvati malo, nesto sto bi jednog dana moglo puno znaciti, nesto sto ti klubovi iz hrv. lige ne donose koliko god ti njih hvalio, ni slovenske vecinom izuzmemo li ovu sezonu, jebo gledanost bola, nema to veze s vezom za jacinu i kvalitetu uopce kluba kao ni lige.. i to ti nije rezultat..? pa nemoj srati jebemu zivot..

Quote:
hrvatski klubovi imaju organizaciju igre daleko bolju nego nasi..pogledaj ekipe koje igraju protiv sirokog, siroki ima igru i kvalitet, fizicku spremu igraca, pa mozda ti gledas siroki i ne obracas paznju na druge..mi nemamo spremnih igraca da igraju 60 minuta kvalitetno, punom snagom, vladavic jedan od brzih igraca lige ne moze nikog 'uzet' vani (korea - bih), najbolji vezni pretrci kilometar, jebi me ako ima 20 uspjesnih dodavanja, tim da izgradi akciju od noge do noge i da predje 40metara, kad si u nas vidio presing na polovici terena...

Koji to hrvatski klubovi..? Mozda Hajduk koji glatko gubi od Posusja u najjacem sastavu (i sam sam gledao utakmicu)..? Hajduk koji je jedva jedvice dobio Sarajevo, a Å iroki nije dobio dvaput, eventualno triput, u zadnjih 10 godina..? Rijeka koja je nista bez Vugrineca/Novakovica i Skocica za trenera i ispada od 'nakih' Ciprana..? Varteks, Zagreb, Slaven Belupo..? Jedino vrijedno spomena tu je Dinamo Zagreb, a svi ostali su po mjeri jacih klubova premier lige.. i ja ti kazem, prva dva kluba bh premier lige, ako ne i tri, ce u svakom datom momentu kvalitetno parirati BILO kojoj momcadi iz hrvatske lige, bilo kojoj, a kao sto rekoh vec ni Hajduk ni Dinamo nemaju pozitivan omjer sa Å irokim..
Taj drugi dio sto se tice spreme moze stajati, ali to je posljedica formata lige vise nego neadekvatnosti igraca.. ustvari spremnost igraca je druga prica i ona je svojstvena kompletnoj balkanskoj sceni da se razumijemo, a ne samo nasoj ligi, u nas je to logicno posto vecina nema kvalitetne pripreme ni kondicijske strucnjake (sto je ponovno sasvim logicno posto jedva placaju igrace, a i to jedva nekako i katkad), dok ovi haj recimo top klubovi ipak imaju i to se vidi, ali to nije boljka samo bh lige halo, malo ti to jos bolje uprati, zastarjele su ti informacije, ili jednostavno prekriticno gledas na to sve bez realnih osnova.. mislis da Hrvatska ima spremne igrace, Srbija, Slovenija..? pa jesi gledao ti Hrvatsku na SP-u, evo da uzmem manje-vise najjace igrace trenutacno hrv. reprezentacije, da ne uzimam primjere iz lige jos.. jel to trkacki sposobna momcad bila protiv jedne Australije recimo ili Japana, njihov maximum..? Dinamo protiv Arsenala bio potpuno fizicki adekvatan..? Zvezda protiv Milana..? (valjda si gledao utakmicu, bila je na tal. satelitu) treba znati to dovesti do maximuma, to je samo stvar kvalitetne pripreme, ti kadrovi se mogu naci, ali ono sto je kljucno je kvaliteta, i ta kvaliteta se ovdje UVIJEK moze naci i iskristalizirati ako se dovoljno dobro trazi, treba samo dobro zasukati rukave i prestati ZUGATI i ZALITI SE svakih pet minuta kako igraci nista ne valjaju, kako je liga za kurac, kako ne vrijedi pet para, vec ustati fino i dovesti te momke do vrhunca jer da se razumijemo odmah - Debil je tko god kaze da tu talenata nema, ili to ili ogromna neznalica koji dodje svaka dva mjeseca na utakmicu kakvu, bude razocaran svojim klubom, automatski popljuje sve zivo, prisjeti se starih vremena i ode na kavu.. pa ne mozes bas tako kvalitet ocjenjivati, Bosna i Hercegovina nema taj fond igraca, broj, da igraju najkvalitetniji na svakoj poziciji u svakom datom momentu, a i Blaz nerijetko zna malcice diskutabilno postavljati taktike i odredjene igrace postavljati na teren..
Sta bi primjerice da igraju svi Hrvati iz Bosne i Hercegovine za BH reprezentaciju..? Pa to bi bila najjaca reprezentacija Balkana halo, a SVI oni su tu poceli i dooobro se tu pomucili pred ovom nasom jadnom publikom prije nego sto su dobili priliku za napredak negdje dalje, evo ja cu reci samo dvojicu meni najblizih iz mog grada - Bazina i Bubalo.. prvi navedeni najbolji igrac u austrijskoj ligi, idol grada i navijaca, prvi covjek nogometas u Austriji koji je dobio svoje lice na postanskoj marci, covjek koji je dobio svoju vlastitu liniju kopackih, nije dobio poziv u reprezentaciju na svjetsko samo zato jer su odredjeni igraci 'morali' igrati, a gdje je igrao i poceo, na kamenjaru jebenom pred ljudima kojima je mrsko 5 KM dati da pogledaju svoj tim jer eto kao, ne valjaju pet para kako je opce misljenje.. drugi navedeni je jos zesca prica, heh, da vi samo znate gdje je taj covjek igrao i trenirao da bi se danas osigurao skoro pa dozivotno.. poanta, kvalitete uvijek ima, no stvar je u formatu lige koja dopusta korumpiranost i losiju kvalitetu zbog svoje prevelike velicine, pretjeranog broja klubova i to se MORA rijesiti, a inace, ima sasvim realne uvjete da bude respektabilna.. Da se ostali klubovi malo ugledaju na Å iroki trenutacno, poglavito mislim na ove Sarajevske gore, to bi bila jako kvalitetna liga koja bi konkurirala sve vise i vise i sve vise kotirala i u medjunarodnom smislu i postigla ime za sebe..
Ali jok, radije vi fino sjedite kuci i placite kako ne valja, kako je za kurac, tek onda nece naprijed..

Quote:
kvalitet sudija, kvalitet saveza sve to spada u kvalitet lige i obrnuto..pa nasi u savezu jos nisu oformili komisiju za ovu sezone za prituzbe na racun sudjenja, nemaju dovoljno sudija ne mogu nikog suspendirat...

E to ti vec stoji.. jedino taj zadnji dio ti moze stajati.. Savez je takav kakav jest, no koliko ja vidim pocinju smjene i traze se nasljednici, a od toga se moze nesto i dobro izroditi, samo treba pustiti taj jebeni bosansko-hercegovacko-balkanski mentalitet zrtve i neradnika i poceti ispocetka, osnova za to zasigurno ima, pojma nema onaj tko kaze da tu nema potencijala, a takvih je najvise - kompulzivni seratori koji nemaju pametnijeg posla nego potkopavati bilo kakav napredak ili trud bilo kojeg pojedinca.. mijenjati narod i njihov mentalni sklop, a onda mijenjati savez, ljude i sve ostalo..
Suci su takodjer zasebna kategorija, to je vec sramotno, no ja kao sto vec rekoh gore, nastranu sve ovo, s obzirom koliko bi se pojedinaca kvalitetnih naslo kada bi se liga smanjila i igralo mozda cak i trokruzni sustav, sve to bi se poslozilo na svoje mjesto.. evo ja cu ovo i dokazati na primjeru hrv. lige koja je pocela u tom sustavu od ove godine, ja garantiram da ce se kroz dvije godine ili tri tu naci jos dva-tri potencijala za reprezentaciju..

No, jos jednom, iako stoji da kvalitet neigrackih svojstava odgovara samoj kvaliteti igre, izmedju ta dva pojma se NE MOZE staviti znak jednakosti, jer jedno drugo ne uvjetuju, igra uvjetuje samo igru, sve ostalo ju moze samo dizati na novi nivo, a ja sam nadam da ce se dizati iz godine u godine kao i dosada, pa vi sad sta hocete..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 08. 2006. 06:04 

DoMa wrote:
slazem se...kao sto sam reko nasa liga je kurac i ne kontam zasto to iko pokusava osporit

Kao prvo, najjednostavnije receno veze ti nemas o cemu pricas i gledas na stvari povrsno i distancirano iz perspektive jednog razocaranog nostalgicara, a ako je takva vecina 'Robijasa' i nedaj Boze uprave vam, e onda imate moju iskrenu sucut posto se necete pomaknuti sa dna godinama.. bosanski sindrom..

Kao drugo, ne kaze se nasa kompletna liga je kurac, vec Celik je kurac, trenutacno..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 08. 2006. 06:05 

DoMa wrote:

Kao prvo, najjednostavnije receno veze ti nemas o cemu pricas i gledas na stvari povrsno i distancirano iz perspektive jednog razocaranog nostalgicara, a ako je takva vecina 'Robijasa' i nedaj Boze uprave vam, e onda imate moju iskrenu sucut posto se necete pomaknuti sa dna godinama.. bosanski sindrom..

Kao drugo, ne kaze se nasa kompletna liga je kurac, vec Celik je kurac, trenutacno..

Kao trece, ja ne moram osporavati nista, meni rezultati idu u prilog, koliko god ih netko pokusavao umanjiti, oni su tu, i bolji su iz godine u godinu..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 08. 2006. 12:34 

ja ne znam zasto ti osporavas tu omoni-u, omonia je nama nepoznat klub, al po nekim clancima iz novinam sa cuo da imaju nekoliko odlicnih starijih igraca koji su igrali za neke evropske jace klubove...

prijateljske utakmice mi nikad nisu znacile nesto previse, mada su i one pokazatelj forme, al i sam znas kako stoje u stvari u prijateljskim..

nisam nigdje naveo da talenta nema, talenta ima, i garantujem ti da ovaj tim bosne se uhoda i da se sa njima potrudi daleko bi doguro, 4 su igraca trenutno preko 22godine...samo sto jos vlada ono - daj ubaci mog sina, pa neki kvalitetniji sjede na klupi..

ku*ac bi vi bili organizovani, da vam upocetku (be znam ko - pretpostavljam) mepas nije dao odrijesenu kesu i imo dugorocni plan s vama, i onda se i ostali prikupili sponzori..fol je nac covjeka koji ce prve dvije tri godine gubit pare...evo stanic je poceo sa organizacijom mis kreseva, stadion prave (stamal arena :) ) prije par dana stavili novu travu, svlacionice promijenili..a ku*ac bi oni to uradili da nije on pokrenno..i oni cee vjertovatno za godinu dvije bit u premier...pokreno je i pekic bosnu pa ga savez jebo i po usima, povadio ga beslija i hota, i to njihova dobra volja...
bosna nema trenutno vode u klubu, ne moze grad samo davat pare, ostali nemaju interesa dat tek tako pare, svak voli napravit jos jedan pogon..

a tako je postalo svugdje..ceelzi, eto ti portsmut - uzo ga rus doveli bruku igraca - campbel, james...pogledaj reading oderali prosle godine championship, rus ima para napravio im stadion, ekipu odlicnu..njemu ce se isplatit sad u premier...
znas treba jedan pokretac s parama..al eto

nemam vise vremena, odo na utakmicu :) :) malo da se zagrijemo u sa :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 08. 2006. 12:57 

Archangel wrote:
DoMa wrote:

Kao trece, ja ne moram osporavati nista, meni rezultati idu u prilog, koliko god ih netko pokusavao umanjiti, oni su tu, i bolji su iz godine u godinu..

sta ti glumis nekog dr sportskih znasoti kojeg kurca idi ba pametuj kolegama skriparima...celik makar bio pred ispadanje svake sezone ima renome i reputaciju koju selendra nikad nece

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 08. 2006. 19:35 

DoMa wrote:
Archangel wrote:
DoMa wrote:

sta ti glumis nekog dr sportskih znasoti kojeg kurca idi ba pametuj kolegama skriparima...celik makar bio pred ispadanje svake sezone ima renome i reputaciju koju selendra nikad nece

E to ja tebi pricam, to pricam vec godinama, s takvim bahatim, nazadnim jugonostalgicarskim pristupom cete vjecno u kurcu ostati..
Nastranu to sto ja pojma nemam o nogometu, o tome se ne isplati ni raspravljati, ali shvati OVO je ono sto ja tebi govorim, to sto ces se ti i takvi vjecno povlaciti a Celik je ovo Celik je ono, davne ove-one, eee.. a sta je realnost..? Celik je kurac danas, prosto receno, kakva tradicija, renome, o cemu ti pricas bolan, kad je i kad to bilo, nikakva tradicija, renome i reputacija to nece promijeniti danas dok god VI ne skontate nesto napraviti pa onda pocnete pametovati 'selendrama' koje vas tuku gdje god stignu ocitavajuci vam lekcije iz nogometa i pomalo gradeci sve vece ime za sebe i stvarati vlastitu tradiciju.. tradicija se ne stvara stajanjem na mjestu i zaljenjem samog sebe, to onda ispada samo pateticno..
A sad to sto se vama nabijaju kompleksi sto su najobicnije 'selendre' za vas pojam nogometa je vas vlastiti problem, vjerujem da boli, ali boli i mene neka stvar.. godine prolaze, kompleksi rastu.. steta sto ga ne rijesavate, ali shvacam, lakse ovako srati i prisjecati se.. ma kako da ne..
Zalosno, zaista zalosno..

Last edited by Archangel on 16. 08. 2006. 19:51, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 08. 2006. 19:48 

hot_blood wrote:
ja ne znam zasto ti osporavas tu omoni-u, omonia je nama nepoznat klub, al po nekim clancima iz novinam sa cuo da imaju nekoliko odlicnih starijih igraca koji su igrali za neke evropske jace klubove...

Zasto je ne bi osporavao..? po svakoj logici, jacini, ugledu, europskom koeficijentu i tradiciji prakticki svaki hrv. klub bi trebao biti jaci od njih, shvati odakle dolaze i kolika je tu razlika nogometne igre.. imaju oni par brazilaca, jednog srbina i jednog crnogorca, eto sta imaju, a s obzirom koliko ti nahvali kvalitetu hrv. klubova, zar bi trebao biti toliki problem klub s Cipra..? smijesno..

Quote:
prijateljske utakmice mi nikad nisu znacile nesto previse, mada su i one pokazatelj forme, al i sam znas kako stoje u stvari u prijateljskim..

Znam, samo napominjem, ne skodi znati..

Quote:
nisam nigdje naveo da talenta nema, talenta ima, i garantujem ti da ovaj tim bosne se uhoda i da se sa njima potrudi daleko bi doguro, 4 su igraca trenutno preko 22godine...samo sto jos vlada ono - daj ubaci mog sina, pa neki kvalitetniji sjede na klupi..

Pa toga ima u svakom balkanskom klubu, sta te tu cudi.. sto mislis da igra Drpic u pocetnoj postavi Dinama pored boljih..? ili zasto je igrao Caval..? ha pokusaj pogoditi.. i nisu jedini, ali takodjer sam u stisci s vremenom tako da nemam vremena nabrajati sve koji su zaigrali u Partizanu, Hajduku i ostalim zahvaljujuci 'sponzoriranju' kluba..

Quote:
ku*ac bi vi bili organizovani, da vam upocetku (be znam ko - pretpostavljam) mepas nije dao odrijesenu kesu i imo dugorocni plan s vama, i onda se i ostali prikupili sponzori..fol je nac covjeka koji ce prve dvije tri godine gubit pare...evo stanic je poceo sa organizacijom mis kreseva, stadion prave (stamal arena :) ) prije par dana stavili novu travu, svlacionice promijenili..a ku*ac bi oni to uradili da nije on pokrenno..i oni cee vjertovatno za godinu dvije bit u premier...pokreno je i pekic bosnu pa ga savez jebo i po usima, povadio ga beslija i hota, i to njihova dobra volja...

Pa jesam ja ista drugo rekao..? Ja samo hocu da kazem da bi se ostatak trebao ugledati, a ne se vjecno zaliti i vuci na tradiciju i kako je liga sranje.. Evo ti primjeri DoMe i slicnih, on ce radije popljuvati ligu, glorificirati neki stari Celik koji ne postoji vec dugo dugo vremena, popljuvati druge umjesto se malo dignuti na noge i uciti od trenutacno boljih i sposobnijih, ali jok, e pa onda se fino naviknite na to da cete vjecno biti kurac.. a ponavljam, liga i nije toliko losa koliko se zeli prikazati, a i bila bi puno bolja samo kad bi se organizirala i smanjila, garantiram, a to bi dodatni kapital i pokazao jos vise.. sto se tice Mepasa, Grbesic je covjek i po, jako sposoban biznismen koji zna sto hoce, koji voli svoj grad i klub i koji je u stanju povuci ljude za sobom, ali i on ima principa, primjerice, iako im je ponudjeno u vise navrata, Å iroki nikad nije prihvatio sponzorstvo Lijanovica, sta bi tek s jos tim 'kapitalom'.. ja hocu da kazem da se to mora naci i drugdje ako se zeli napredovati, jer primjerice siguran sam da jedno Sarajevo to isto moze naci uz podosta truda, samo kao sto vec rekoh par puta iznimno je tesko naci kombinaciju dobrog biznismena i covjeka koji voli klub..

Quote:
bosna nema trenutno vode u klubu, ne moze grad samo davat pare, ostali nemaju interesa dat tek tako pare, svak voli napravit jos jedan pogon..

Pa ne moze nijedan klub zivjeti samo od grada, osim ako se taj grad ne zove Zagreb ili Beograd.. no da se moze naci ljudi za taj posao, moze, samo ih treba trgnuti..

Quote:
a tako je postalo svugdje..ceelzi, eto ti portsmut - uzo ga rus doveli bruku igraca - campbel, james...pogledaj reading oderali prosle godine championship, rus ima para napravio im stadion, ekipu odlicnu..njemu ce se isplatit sad u premier...
znas treba jedan pokretac s parama..al eto

Inozemni kapital.. naravno da treba pokretac s parama, ali da se ne ponavljam, ima ih, samo je problem sto se ne okrecu sportu niti previse misle o tome, bar vecina, a znam da ih ima, no, to su vec druge price..

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 580  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]