Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 24. 06. 2025. 00:33

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 44 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

Sta mislite kakav bih ja bio kao recenzent?
Poll ended at 02. 11. 2006. 21:52
Mega-odlican 14%  14%  [ 4 ]
Odlican 4%  4%  [ 1 ]
Sta me briga, ne citam recenzije na RP 50%  50%  [ 14 ]
Pismen, ali iritantan 32%  32%  [ 9 ]
Total votes : 28
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 28. 07. 2006. 21:44 

...koji fan...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 08. 2006. 10:51 

Ej, hehe, evo cim prodju ispitni rokovi, pocnem pisat, pocnite se pripremat :lol:

Ako me ko ne pretekne, prvo ce bit Christ Illusion, ofkors 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 08. 2006. 13:56 

sve to stoji, komunikativnost, zurnalistika, iskustvo s infom... respect... al ti jarane fakat nisi sazrio da tumacis metal muziku... recenzent se ne postaje ako si prije dva mjeseca prvi put sluso grupu Death a nesto mi govori da nisi nista il si djelomicno sluso nesto od sljedeceg
celtic frost, possessed, angel witch, dark angel, destroyer 666, immolation...

ako bas mislis da jesi, uvijek daj argumente kad tvrdis stvari poput "Christ Illusion je bolji od SITA" - ova recenica ce te skupo kostat i tvoj kredibilitet... e sad ako ti je cilj ko na Maca show da samo ljudi pricaju o tebi onda go ahead, na pravom si putu...

4.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 08. 2006. 15:04 

5.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 08. 2006. 15:14 

1. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 08. 2006. 15:52 
ak ce bit tipa 'GHUA je odlican, vi ste glupi' nemoj zivotat, cijenim tudje misljenje
dokle god je argumentirano i ne sere drugima kako su retardirani
jer imaju drugaciji stav il ukus :)

al ett kad pricamo o thrashu, ovaj lik ima moj totalni respect
http://www.cmar-net.org/forum/search.ph ... or=Coroner
thrash til death utjelovljenje \../
ne pishe recenzije i ne kurci se ko vecina ovdje al zna svoj posao itekako;
svojevremeno je imao thrash sajt sa pestotinjak bendova no pokrao ga
metallum tak da je ukinuo.. :( steta.. to bih rado citala
al rega je tip tak da ga i ovak mosh pitat shta god te zanima..

od ovih nasih khasma i kold; s tim da smo ja i death i black jos uvijek na vi
a nisam nesh ni zagrijana, pa mi je coroner od vece pomoci ipak..
aebyssovce sam davno otpisala, jedino intervjui.. i iska isto;
ht je dead :) a ne znam kako izgleda pocetna rpa :D

sto ce ti rec pishi ak te to cini sretnim.. don't give a fukk..

Post subject:
PostPosted: 21. 08. 2006. 18:13 

Khasma wrote:
ako bas mislis da jesi, uvijek daj argumente kad tvrdis stvari poput "Christ Illusion je bolji od SITA" - ova recenica ce te skupo kostat i tvoj kredibilitet... e sad ako ti je cilj ko na Maca show da samo ljudi pricaju o tebi onda go ahead, na pravom si putu...

4.

Ali Christ Illusion jest bolji od SITA :D

As a matter of fact, iako Slayer nema loseg albuma, ako se vec MORA izdvojit najslabiji, to bi bio SITA. 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 08. 2006. 18:38 

evo posljedni post na tu temu:
postoji nesto sto se zove kultura slayera, i oni koji znaju sta je kultura slayera koji je podrzavaju i postuju u skladu s dugogodisnjim odgojem u istoj, znaju sta znaci repanje na slayer albumu... dovoljno da svim ljudima koji su slayer-kulturni nikad ne bude ni adekvatan album za poredjenje sa klasicima a kamoli poredjen...

ne znam, kod tebe je mozda problem sto si prvo cuo ove nove albume pa onda stare... to je onda potpuno druga prica i razumljiva stvar...

kako god postoji pjesma temptation i postoji riff u sredini te pjesme, slicno je i sa expendable youth, i sa spirit in black a i sa jednom ne tako znanoom stvarkom war enseble i nesto vise experimentalnom naslovnom stvari koje sadrze bukvalno najbolje riffove i najkreativnije bubnjanje koje je slayer napiso al to znaju oni slayer-kluturni...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 08. 2006. 19:24 

Khasma wrote:
evo posljedni post na tu temu:
postoji nesto sto se zove kultura slayera, i oni koji znaju sta je kultura slayera koji je podrzavaju i postuju u skladu s dugogodisnjim odgojem u istoj, znaju sta znaci repanje na slayer albumu... dovoljno da svim ljudima koji su slayer-kulturni nikad ne bude ni adekvatan album za poredjenje sa klasicima a kamoli poredjen...

ne znam, kod tebe je mozda problem sto si prvo cuo ove nove albume pa onda stare... to je onda potpuno druga prica i razumljiva stvar...

kako god postoji pjesma temptation i postoji riff u sredini te pjesme, slicno je i sa expendable youth, i sa spirit in black a i sa jednom ne tako znanoom stvarkom war enseble i nesto vise experimentalnom naslovnom stvari koje sadrze bukvalno najbolje riffove i najkreativnije bubnjanje koje je slayer napiso al to znaju oni slayer-kluturni...

Ccccc... Sta je vama ljudi? Jel vama treba nacrtat da ja nisam bas prekjuce poceo slusat muziku!? OK, nisam nesto ekstra star, al ljudi...

Prvi Slayerov album koji sam cuo je bio South Of Heaven, na kaseti, mislim 1995. Drugi njihov album koji sam cuo je bio Reign In Blood. Ostalo je istorija.

E sad, repovanje. Kao prvo, Araya cesto ima specifican stil "pjevanja" koji bi neki nazvali repovanjem. Da, toga ima na novijim albumima. Ne, to nisu nu-metal albumi. Konkretno, na Christ Illusionu nema apsolutno nista nu-metal.

Kao drugo, Araya "repuje" u Read Between the Lies i jednom dijelu pjesme Criminally Insane. Ili su mozda svi zaboravili na to? Zapravo, najblize repu sto je Araya uradio upravo jesu pjesme Read Between The Lies, Stain Of Mind, Love To Hate i Treshold.

Dakle, rijec je o necemu sto je u Slayerovom zvuku bilo prisutno i prije nu-metal navale i slicnih sranja.

Riff iz pjesme Consfearacy mi je bolji od 90% riffova sa SITA i oko toga nema rasprave. To se zove licni ukus. Na SITA postoje samo dvije pjesme koje po mom misljenju odisu svjezinom i koje na najbolji nacin predstavljaju Slayerovu velicinu, a to su Born Of Fire i Hallowed Point. Inace, SITA album je bio korak u pogresnom pravcu, prijetilo im je da uprkos tome sto im je to bio najpopularniji album dotad postanu sala, samoparodija, bend koji bi izgubio svu svoju uvjerljivost. Zasto? Nemam pojma, ali znam da je King to skonto i malo zavrno smjer, s ciljem da osvjezi njihov zvuk.

Jedina thrash grupa koja je mogla konkurisat Slayeru po toj muzickoj uvjerljivosti je bila Forbidden (tacnije, prva dva albuma), svi znamo pricu, Bostaph je doso i napravio fantastican poso na Divine Interventionu. Upravo zbog njega mi se apsolutno svaki dan u playeru vrte Circle Of Beliefs i SS-3. Genijalno. Inace, kompletan DI album je jezivo strasno ogroman napredak u odnosu na SITA, DALEEEEKO interesantnije pjesme. I BTW, po mom misljenju, Bostapha sa Divine Interventiona je Lombardo svojim performansom nadmasio samo na South Of Heavenu.

Slayer kultura? Nemas ti pojma o Slayer kulturi. Postoji more starih fanova grupe koji vole apsolutno svaki album i koji ce ti reci isto sto i ja za SITA. SITA je jedini Slayerov album koji sadrzi fillere (Blood Red i Expendable Youth i to je CINJENICA). Hell, postoje i fanovi koji ce te detaljnom analizom tekstova navest na razmisljanje da je Slayer u sustini prokrscanska grupa. Dakle, nemoj dzaba govorit o Slayer kulturi, Slayer kultura se krece od bezumnih skinheadsa, pa do jazzera koji odsviraju komplet Reign In Blood na instrumentima koje su sami konstruisali.

I da se vratim na Christ Illusion - ako malo zavirite iza haoticne produkcije, cekaju vas najoriginalnije melodije koje je Slayer napiso od South Of Heavena...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 08. 2006. 19:47 
nisi jedini da mu je CI u rangu sa SITA il SOH.. al takvim je i haunted thrash..

Post subject:
PostPosted: 21. 08. 2006. 20:07 

away from god wrote:
al takvim je i haunted thrash..

E vidis, meni nije

Ccccc...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 08. 2006. 20:12 

a sta se raspravljas bogati, pisi i boli te kurac.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 08. 2006. 15:36 
Image
ok, eo primjer kako ne treba pisat recenziju
http://www.rock-planet.com/r-76 :)

Post subject:
PostPosted: 22. 08. 2006. 17:23 

Take pizdarije i jesu razlog sto niko ne cita RP recenzije, al to je valjda logicna posljedica volonterskog rada

Ko hoce odlicnih recenzija na engleskom neka posjeti http://www.globaldomination.se

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 08. 2006. 18:43 

uh kako ste strogi majko mila....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 08. 2006. 03:34 

ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji citaju recenzije...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 08. 2006. 03:42 

bloodflood wrote:
ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji citaju recenzije...

ja ne znam da sam procitao recenziju albuma u zivotu...really...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 08. 2006. 03:45 

ja sam mozda par, al' nakon sto sam presluso album....:-D.

Profile  

Post subject: Re: Ja, recenzent (mozda)
PostPosted: 23. 08. 2006. 16:30 
Moderator

jeretik wrote:
Sta mislite kakav bih ja bio kao recenzent? Pitam to radi mog muzickog ukusa koji se ne slaze ni s cijim na sajtu :D

Dakle, imate anketu.

koštob' francuzi rekli: moi ne srat
na sajtu fakat fali saradnika, tako da ti ova tema nije bila potrebna, samo se javis na PM nekom od administratora :D

Profile  

Post subject: Re: Ja, recenzent (mozda)
PostPosted: 23. 08. 2006. 16:37 

birth in june wrote:
jeretik wrote:
Sta mislite kakav bih ja bio kao recenzent? Pitam to radi mog muzickog ukusa koji se ne slaze ni s cijim na sajtu :D

Dakle, imate anketu.

koštob' francuzi rekli: moi ne srat
na sajtu fakat fali saradnika, tako da ti ova tema nije bila potrebna, samo se javis na PM nekom od administratora :D

Pa vidis da zezam s temom, dizem hype :D

Reko sam, posle ispita, dakle za mjesec dana aktivno, a vjerovatno probni tekst ide za vikend

Ko sto rekoh, hocu da pisem, ja to HOCU, imam bre potrebu da se literarno izrazavam 8) Dizem hype kako mi tekstovi ne bi prolazili neprimjeceno, jel... 8)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 44 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]