Ljudi, ja doslovno vec nekoliko mjeseci dajem sve od sebe da United Forces Fest se desi onako kako je planiran!! Vjerujte, jako puno vremena, sekiracije i love je otislo u planiranje ovog Festa, a sve za to da i mi u BIH imamo neki metal fest. Nazalost, prilike u BIH su strasne za mnoge stvari, a pogotvo za metal. Datum je morao biti promijenjen jer jedino mjesto u kojem se Fest mogao odrzati je u Visokom, a tamo je nemoguce odrzati UFF za vrijeme ramazana. E sad, posto je datum morao biti promijenjen, to je nazalost rezultiralo cinjenicom da neki bendovi nemogu nastupiti za ovaj novi vikend, sto je poptuno razumljivo.
Ja sam htio nekoliko mjeseci unaprijed ljepiti plakate, praviti ogromnu reklamu, imao sam predivne zamisli ali ljudi ovakav trodnevni fest da se odrzi potrebna je velika lova, i SAMO uz pomoc sponzora je moguce Fest i imati. Nazalost, sponzore je tesko naci za metal festival, i to tri dana... ove veze koje smo nasli nam daju nadu, i zahvalni smo, ali se i to razvuklo. Sta je novo u BIH?
Ja sam nazalost stavljen u nezahvalnu situcaiju da moram raditi jedan veliki porjekat onako kako ne volim raditi stvari, ali sta cu...ili se prilagodi prilikama u BIH ili posalji sve u kurac i okreni se Becu. Stavljen sam u situaciju da nemogu nista konkretno reci ni vama, fanovima, a ni bendovima dok ne saznam koliko ce love zaista biti uplaceno, jer nemam hiljade maraka spremne da platim iz svog dzepa. Zato vas molim za razumijevanje i podrsku, jer ja cu i dalje raditi sve kako bi se Fest odrzao na nogama i svake godine bio jaci i jaci.
Za sada jos ostaje datum 15. i 16. septembar, ako bude dovoljno love mozda i 17., no u svakom slucaju nakon stotina savjeta i prica od iskusnih ljudi i mog realnijeg sagledavanja prilika u Bosni nakpon svega prozivljenog mislim da ce bolje za sve biti da Fest trtaje dva dana i da bendovi koji ce nastupiti budu prejaki. Mislim da ce to na kraju biti bolje za svakoga. Kazem, sve zavisi od sponzora koji moraju javiti ovu sedmicu koliko love je u pitanju.
Vjerujte mi, ja bih volio da su prilike drukcije, da sam prije 2 mjeseca vec mogao imati potvrdjeno mjesto odrzavanja i lovu obecanu, ali onda ne bi zivili u BIH i bi nam bilo problem doci i u Cajnice na ovakav Fest.
Cim dodju informacije obavijestim vas!
|