Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 07. 2025. 08:59

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 197 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 07. 08. 2006. 10:01 

jarane USUD je u Sarajevu vec preko mjesec dana. Ja neznam je li kod Seje ili Emira, ali je u SA preko mjesec!! cizs :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 08. 2006. 13:53 

jos gore...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 08. 2006. 17:14 
Administrator

e moj cile.. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 08. 2006. 03:05 

e znal ko dokad ono radi ova galerija navece ?
ja zaboravih,reko mi je emir jednom al jebga... zaboravio...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 08. 2006. 22:19 

lifer wrote:
jarane USUD je u Sarajevu vec preko mjesec dana. Ja neznam je li kod Seje ili Emira, ali je u SA preko mjesec!! cizs :roll:

Meni se Sejo nikad ne javi a ima mjesec dana da je rekao.
Elem, nebitno, ako ko ima njegov broj neka ga zove za te diskove dok ga ja ne uganjam.

Druga stvar @ _Witch_ : naslov topic-a jeste "Metal CD Shop u Sarajevu" ali ono o cemu se ovdje prica jeste o prostoru mog prijatelja koji drzi tu galeriju a ustupio je prostor da mogu ostaviti cd-ove, majice i ulaznice za koncerte kako raja ne bi non stop zivkala i cekala da se nadjemo da preuzmu to sto su narucili. Ovdje za takvo nesto ionako nema uslova, a kako do sada ide, vec bi odavno propalo zato i ponuda jeste takva kakva je.

STIGLO JE :

Mad & Goya - The Number Of The Beer 12 KM
Bajozero - Santeria (spanski death metal) 15 KM

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 09. 2006. 21:26 

Novi naslovi su :

BOMBARDER - Ledena Krv 15 KM
ALOGIA - Price o vremenu 17 KM
ALOGIA - Price o zivotu 17 KM
ALOGIA - Secret Spheres Of Art 17 KM
ABONOS - Abonos 17 KM

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 09. 2006. 21:57 

jos samo da usud stigne...:-P ;-)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 09. 2006. 03:52 

STIGAO I "USUD" eto da znate...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 09. 2006. 15:38 

jel jos uvijek 10km?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 09. 2006. 19:22 

bloodflood wrote:
jel jos uvijek 10km?

Kosta 15 KM jer je u radnji...ima jos 7 komada pa bujrum dok nije nestalo...rezervacija nema pa pozurite...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 09. 2006. 20:18 

radnji? :-) mislim da nije ok podizat cijenu za 50% samo zato sto je u "radnji"... jer to nije nikakva radnja, da se razumijemo... btw, to nikako ne pomaze sceni...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 09. 2006. 22:26 

bloodflood wrote:
radnji? :-) mislim da nije ok podizat cijenu za 50% samo zato sto je u "radnji"... jer to nije nikakva radnja, da se razumijemo... btw, to nikako ne pomaze sceni...

nema problema, ko hoce uzece...nije pomaganje scene nego posao...a ako je 15 maraka skupo onda ne trebate ni slusati metal niti kupovati cd-ove... skidajte muziku s interneta i tako pomazite scenu...

i onda se pitate sto nema pravog cd shopa...pa propo bi i prije nego bi se otvorio i jos potonuo kilometar u zemlju...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 09. 2006. 22:56 

haha, jarane, ne radi se o tome jel 15 km skupo ili nije... ko je mislio kupit cd, svakako ce ga kupit. radi se o tome da to nije ustvari nikakv cd shop i nema mi logike da lik dize cijenu za 50%, sto nekom kao cini uslugu... vjeruj mi da bi se vise cdova, prodalo po onoj "normalnoj" cijeni...

btw, pravi cd shop ne mozes porediti sa onim i zato nemoj ni donositi takve zakljucke da bi propao u zemlju ili ne bi...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 09. 2006. 23:46 

...ma ja, nemam ja pojma, samo serem dok se vi satraste od "podrzavanja scene"...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 09. 2006. 01:01 

bloodflood wrote:
haha, jarane, ne radi se o tome jel 15 km skupo ili nije... ko je mislio kupit cd, svakako ce ga kupit. radi se o tome da to nije ustvari nikakv cd shop i nema mi logike da lik dize cijenu za 50%, sto nekom kao cini uslugu... vjeruj mi da bi se vise cdova, prodalo po onoj "normalnoj" cijeni...

btw, pravi cd shop ne mozes porediti sa onim i zato nemoj ni donositi takve zakljucke da bi propao u zemlju ili ne bi...

niko od nas u diskusiji nije dijete nit je glup tako da treba da se shvate slijedeće stvari... galerija koju drze nasi prijatelji je objekat koji se sa nekog pravnog gledista ne razlikuje ni od kafane ni od prodavnice bilo kakve vrste. kafa koju pijemo u kafani i knjiga/cd/slika koju kupimo u prodavnici je proizvod na koji se placa porez drzavi... mislis li ti da ima logike da covjek koji drzi galeriju, kojeg smo zamolili da izlaze i prodaje cd-ove koji njemu apsolutno nista ne znace, placa porez iz svog dzepa? logicno je da ce dici cijenu cd-a za svoje troskove i bezobrazno i maloumno bi bilo i sa nase i sa bilo cije strane traziti od njega da bude drugacije. ispravite me ako nisam u pravu...

nema razloga za dizanje tenzija i za prepucavanje te suplju pricu kakve je pun ovaj forum ( nista osobno Ihti ;) )... ako se kome ne svidja kakva je situacija postoje drugi nacini kako dobiti cd... nit ko zaradjuje od njih nit ista drugo...

cheers

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 09. 2006. 01:47 

theblackone wrote:
bloodflood wrote:

niko od nas u diskusiji nije dijete nit je glup tako da treba da se shvate slijedeće stvari... galerija koju drze nasi prijatelji je objekat koji se sa nekog pravnog gledista ne razlikuje ni od kafane ni od prodavnice bilo kakve vrste. kafa koju pijemo u kafani i knjiga/cd/slika koju kupimo u prodavnici je proizvod na koji se placa porez drzavi... mislis li ti da ima logike da covjek koji drzi galeriju, kojeg smo zamolili da izlaze i prodaje cd-ove koji njemu apsolutno nista ne znace, placa porez iz svog dzepa? logicno je da ce dici cijenu cd-a za svoje troskove i bezobrazno i maloumno bi bilo i sa nase i sa bilo cije strane traziti od njega da bude drugacije. ispravite me ako nisam u pravu...

nema razloga za dizanje tenzija i za prepucavanje te suplju pricu kakve je pun ovaj forum ( nista osobno Ihti ;) )... ako se kome ne svidja kakva je situacija postoje drugi nacini kako dobiti cd... nit ko zaradjuje od njih nit ista drugo...

cheers

ne kontam, kakve to on poreze placa za to sto drzi tamo cdove? mozda nisam dovoljno upucen, ne znam... btw, hocu li dobiti racun ako kupim tamo cd? nema sta ko od nas trazit od njega... vjerovatno bi vecina tako postupila... ja samo kazem da je to malo bezveze. znas i sam, vjerovatno koliko malo cdova se proda, na kraju krajeva, najbolje govore one WALK-ove statistike... ovim postupkom, ne vidim kako ce se desiti suprotno...

p.s. nije nikakvo dizanje tenzija, jeboga, moze li se i o cemu raspravljat ovde, da neko odma ne digne nos...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 09. 2006. 01:58 

ma ko dize nos, sta ti je...

nisi znao da se placa porez na nesto sto se prodaje u nekoj prodavnici? :) ne moras studirat ekonomiju ali si vjerovatno cuo da sve sto stoji u bilo kojoj prodavnici ima svoje troskove. njegova cijena se sastoji iz troskova izrade + poreza. porez se placa drzavi i on se zove PDV :) i naravno... dobices racun, kao sto dobijes za kafu koju popije, dobice i za cd, i za sliku, i za auto koje kupis...
prodavac ne smije nista prodati da ne plati porez drzavi... na tom principu drzava zivi :)
kakve to ima veze sa CD-om Usuda?
jednostavno nema logike da neko odvaja iz svog dzepa da bi placao porez na nesto sto nije njegovo, nego cini uslugu da ljudi lakse mogu doc do CD-ova...
fakat ne znam kako ne kontate...

uostalom... mislis da je nekome stalo da opali po usima djecu za par maraka vise po CD-u? :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 09. 2006. 02:07 

eh, to je onda vec druga stvar.... jer ja sam imao predstavu da ti cdovi stoje "u kutiji", ako me razumijes...;-). onda ok, moja greska...eto me sutra-prekosutra i hocu da vidim racun :-).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 09. 2006. 13:02 

meni stvarno nije jasno sto se oko toga prepucavate, a i ti Dado sta se pravdas...tako je kako je i nema price...jel' se bilo koja banka kome pravda sto im je kamata na kredit 5,9 a ne 4 jer jebi ga, ipak je to "klepanje po usima"... svako naplacuje svoju uslugu, a daleko od toga da ima vise ista besplatno....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2006. 15:11 

bloodflood wrote:
eh, to je onda vec druga stvar.... jer ja sam imao predstavu da ti cdovi stoje "u kutiji", ako me razumijes...;-). onda ok, moja greska...eto me sutra-prekosutra i hocu da vidim racun :-).

Izvini....ali problem je u mentalitetu nacije. Svi mi mislimo da je nesto u kutijama i da mozes dobiti za marku-dvije. I problem je sto fakat tako. Odi na bilo koju od pijaca i kupovat ces Cdove za mizerne pare...i tako godinama radimo!

Eh sad...odes u Zagreb i cefne ti se da kupis CD...nigdje na ulici ne vidis da neko prodaje pirate (a ne ko kod nas u po Ferhadije. Gdje je tu policija mamu im hostaplersku)...odes u Planet Music...izaberes sta ti je kurcu cejf i ni u malom mozgu ti nije da uopste postavljas pitanje zasto je najjeftiniji CD 135 Kuna (cirka 32KM)....izadjes iz radnje i jos si sav sretan sto si nasao album koji godinama trazis ili novi album omiljene grupe....

A jok kod nas...nema na Siranu, odoh do pijace kod Merkatora, ako nema tamo odoh do auto pijace, ako nema ni tamo skontat cu kako da ga zaprzim od nekog...na kraju krajeva, nije tajna...danas i najveca underground izdanja mozes kupiti za tri marke od pojedinih likova iz Bosne...

I onda ti ostaje cinjenica...nema vise starih metalaca...novim klincima je sve pred nosom...kupuju CDove po niskim cijenama kao ludi i u nevjerovatnim kolicinama i brzo se zasite...i onda kurac...a ja i dan danas znam napamet tekstove omiljenih bendova koje sam slusao prije 15 godina...a sve se bojim da neki novi klinci znaju napamet bendova cije majce nose, a kamoli nesto vise....

Odoh ja malo u sirinu sa ovom raspravom. Ali ljudi, ne zalite se sto je CD 15 KM, jer mu je realna cijena oko 30 KM ;)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 197 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]