bloodflood wrote:
eh, to je onda vec druga stvar.... jer ja sam imao predstavu da ti cdovi stoje "u kutiji", ako me razumijes...

. onda ok, moja greska...eto me sutra-prekosutra i hocu da vidim racun

.
Izvini....ali problem je u mentalitetu nacije. Svi mi mislimo da je nesto u kutijama i da mozes dobiti za marku-dvije. I problem je sto fakat tako. Odi na bilo koju od pijaca i kupovat ces Cdove za mizerne pare...i tako godinama radimo!
Eh sad...odes u Zagreb i cefne ti se da kupis CD...nigdje na ulici ne vidis da neko prodaje pirate (a ne ko kod nas u po Ferhadije. Gdje je tu policija mamu im hostaplersku)...odes u Planet Music...izaberes sta ti je kurcu cejf i ni u malom mozgu ti nije da uopste postavljas pitanje zasto je najjeftiniji CD 135 Kuna (cirka 32KM)....izadjes iz radnje i jos si sav sretan sto si nasao album koji godinama trazis ili novi album omiljene grupe....
A jok kod nas...nema na Siranu, odoh do pijace kod Merkatora, ako nema tamo odoh do auto pijace, ako nema ni tamo skontat cu kako da ga zaprzim od nekog...na kraju krajeva, nije tajna...danas i najveca underground izdanja mozes kupiti za tri marke od pojedinih likova iz Bosne...
I onda ti ostaje cinjenica...nema vise starih metalaca...novim klincima je sve pred nosom...kupuju CDove po niskim cijenama kao ludi i u nevjerovatnim kolicinama i brzo se zasite...i onda kurac...a ja i dan danas znam napamet tekstove omiljenih bendova koje sam slusao prije 15 godina...a sve se bojim da neki novi klinci znaju napamet bendova cije majce nose, a kamoli nesto vise....
Odoh ja malo u sirinu sa ovom raspravom. Ali ljudi, ne zalite se sto je CD 15 KM, jer mu je realna cijena oko 30 KM