Under A Funeral Moon wrote:
Ali je onda i realno ocekivati da je orginalni CD u radnji 15 KM...jer matematika ti kaze ako je od Borisa bio 10 KM (pod uslovom da i on nije dinara uzeo sebi) dodaj 17% i to ti je 11,7KM, pa dodaj jos 1,5-2 KM za sve troskove koje radnja proizvodi (struja, voda, renta, plata radnicima i ostali kurci palci) dobijes cifru oko 14KM i dodaj jos tu jednu marku jer jebi ga, sto bi i vlasnik galerije dzaba radio (nema dzabe ni u stare babe) i eto ti cifre od 15 KM.
jarane, jel ja pricam kineski? sve je ok, cijena je realna, ako covjek to "legalno" (ne znam kako drugacije da se izrazim) prodaje... zabuna je nastala onda kada sam ja stekao dojam da ti cd-ovi stoje tamo samo kao ono, da raja se ne ganja sa Sejom po gradu...nego moze doc tamo i kupiti cd. eto o tome se radi... ali posto mi je Dado dao do znanja (a njemu vjerujem

), da covjek kod kojeg cd-ovi stoje u radnji, placa porez i ostalo za njih... sve je sjelo na svoje mjesto.. ne znam zasto uopste raspravljat sad o tome... vrtimo se u krug...
A garantujem ti da taj disk u Zagrebu u Planet Musicu (ako ne znas, CD shop koji ima pravo velik izbor metal albuma ali i accessorisa) kosta izmedju 20 i 25 KM, ako ne i vise. Jer prosjek CDova stranih i vecih grupa je oko 130 Kuna (oko 30KM), pa ako uzmemo da je ovaj domaci album i jos nepoznata grupa mislim da je oko 70-90 Kuna. Uostalom, Boris ili neko drugi sa ovog foruma ko zivi u Zagrebu nam to moze potvrditi.
da, ako je taj cd tamo 20, 25 KM, u poredenju sa cijenom koja je ovdje 15 KM, to ti ga dode priblizno isto, uzmemo li u obzir da je zivotni standard, prosjecna plata, itd... u HR veci nego u BiH... znaci poklapa se...
Jebi ga ljudi...nema vise za dzabe. Sutra ce ti doci i neki veliki bend u Sarajevo i bubnuti ti kartu 30-40 KM (sto je opet realna cifra ako poredis sa ZG i BG), pa cemo se uhvatiti za glavu.
naravno da nema... ne treba ni da bude... ali to nije tema nase danasnje emisije... ne znam sto se uvijek vracate na isto...