Inphect0r wrote:
Ma tu se s tobom slazem Nele,al jebga drukcije je kad 2-3 coeka organizuju svirku cijelu.....Jer ti neki organizatori lijevi nemaju pojma ko je Toxicdeath....ko je Cannibal Corpse jebote a kamoli neki underground bendovi,seljacine su to teske.Ovdje imas 20-tak ljudi koji znaju ko je Deicide jebote,zalosno je to.....Mislim ima ljudi koji pokrenu inicijativu i to,al nece niko pare dati za neki metal bend,prije ce dati za Knock Out i te prdacine znas i sam.A dosta faktora utjece na to,pa mi smo drzava u sivoj ekonomiji,a mnogi ne kontaju da od tog dosta stvari polazi.....
mislim da je Nele lijepo objasnio , ali u ljepsoj varijanti.
evo grublje.
jedna zalosna pojava je da mi nemamo metal publiku !!
imamo grupicu metal fanova ali metal publiku ne.
eto pokazanja.
metal fest u viskom (sviraju naj bendovi BiH) , cijena karte 6KM.
koliko je ljudi doslo sa strane?
bio je bus iz tuzle i vise niotkud ( jer nije bilo potraznje) !
Koncert Bijelog Dugmeta Sarajevo , cijena karte ( mislim oko 20KM) , buseva iz svih gradova BiH , na tom koncertu je bilo minimum 1000 BiH "Metalaca"

???
a da ne govorim o Vital remains, Koldbrann, Sinister i UFF festu!!
znaci bendovi ne trebaju da sviraju djaba , odakle im pare za istrumente , zice , hranu , pa da snime album ( koji u vecini svi ti metalci koji samo pricaju kasnije popljuju ( cast izuzetcima)! ) , da predstave BiH scenu u inostranstu , do otvore vrata nekim novim bendovima...itd.
e znaci da postoji publika , onaj ko organizuje nebi se bojao organizovanja , jer bi prodao 200karata , i tako isplatio bend , pokrio troskove i opet mu ostalo za sledece organizovanje.
mislim da nesi bendovi traze i premalo para koliko vrede , a to sto fanovi smatraju da ne vrede vise od 3 piva , ili 2 kutije cigara to je druga prica.
sorry sto sam skrenuo sa teme ali da pojasnimo to oko cijene i dali placati bend.
ako mi smatramo da bend ne vrijedi nekih sitnica , onda cemu da oni ulazu toliki trud , pare i talenat da bi stvorili muziku koju volimo ( ili se pretvaramo da volimo)!