Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 07. 2025. 12:46

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 334 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 24. 10. 2006. 23:32 

skokni ti makar do tuzle nekad.... kad ce toxic doci u bec :twisted:

mora se nesto ovdje napravit, samo te jebene vize uvijek zaseravaju jebem ti drzave i nacije

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 10. 2006. 00:22 
pa ja sam samo izrazio svoju zelju da toxic nastupi u Lukavcu jer je Nele napiso da svi koji imaju zelju da vide toxic i jos jedan bend u svom gradu nek posalju mail.ja sam mjest omaila ovdje ga pito za mogucnost odrzavanja svirke u Lukavcu.

Post subject:
PostPosted: 25. 10. 2006. 01:44 

on je postavio mogucnosti kontaktiranja ako ih neko zeli pozvati..... pozovi ih, organizuj svirku, stampaj plakate, dijeli flyere itd.... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 10. 2006. 01:51 

Axegrinder wrote:
e koliko probi tjedno radite'ozbiljno pitam.poz.

Trenutno samo jednu sedmicno/tjedno jer smo prezauzeti. Ali pojacacemo malo tempo sada prije (a i nakon) snimanja albuma. Uvjezbani smo, nema frke ;-)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 10. 2006. 01:55 

Dr.Larsen wrote:
on je postavio mogucnosti kontaktiranja ako ih neko zeli pozvati..... pozovi ih, organizuj svirku, stampaj plakate, dijeli flyere itd.... :)

Upravo tako, ako poznajes nekog ozbiljnog ko to moze napraviti samo nam javi i cemo doci. Toxicdeath ili Bogamber svejedno ;-)
Mi jednostavno nemamo vremena da sami organizujemo svirke u Lukavcu. A i nismo bas upuceni u to kako stvari idu tamo. Bilo kako bilo, bice svirka u Tuzli a vi iz Lukavca cete doci, jer uvijek dolazite, respect 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 10. 2006. 02:00 
ok.kada bi se sredio prostor na kome bi toxic svirali,(za plakate nikakav problem),koliko bi para toxic trazio za sebe?ja imam jarana u jednoj organizaciji (bicu i ja u njoj kad budem punoljetan) koja se izmedju ostalog i bavi organizovanjem koncerata pa nek toxic rekne svoju cijenu. posljednji koncert u lukavcu gdje su gostovali hobsons choice(spasili vece) i jos 5 bendova,odrzan je iza doma kulture i grupesu trazile samo da im seplati prevoz.da li je takva situacija i kod toxica?

Post subject:
PostPosted: 25. 10. 2006. 11:29 
aha.kad ce ta svirka u tz?

Post subject:
PostPosted: 26. 10. 2006. 01:29 

SODOM wrote:
ok.kada bi se sredio prostor na kome bi toxic svirali,(za plakate nikakav problem),koliko bi para toxic trazio za sebe?ja imam jarana u jednoj organizaciji (bicu i ja u njoj kad budem punoljetan) koja se izmedju ostalog i bavi organizovanjem koncerata pa nek toxic rekne svoju cijenu. posljednji koncert u lukavcu gdje su gostovali hobsons choice(spasili vece) i jos 5 bendova,odrzan je iza doma kulture i grupesu trazile samo da im seplati prevoz.da li je takva situacija i kod toxica?

Prijatelju, govoris o bendovima koji tek pocinju i to je za njih sve razumno. Mi smo mnogo toga ulozili u bend da nam se nesto tako isplati. Mi ipak imamo malo postovanja prema sebi i svojoj muzici. Ne kazem da trazimo neke velike pare, niti je ovo mjesto da se o tome razgovara.
Jednostavno, nasu svirku moras platit, to je sve. Mislim, ako se moze potrosit svaku noc petak-cener za alkohol moze se dati i za dobar koncert. Vidis, ispade da fanovima vise vrijedi litar vina nego da budu na dobroj Metal svirci. To ima samo u Bosni, ljudi sve hoce dzabe kao da im je neko duzan nesto. Metalci u susjednim zemljama su iznad toga.
A sto se tice tih organizacija to je uvijek jedna te ista prica, ljudi uzimaju pare nizasta, levate bendove. Kradu pare iz budzeta bez ikakvog obzira sve u ime nekakog osvjescenja mladih. Jebem ja to.
Porucujem svim bendovima da traze pare kad sviraju za neku organizaciju. Jer ti pederi imaju pare ali ih ne daju. Vjerujte nama jer mi imamo dosta iskustva s takvim kriminalcima.

U svakom slucaju, mi cemo svirat. To nije frka :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 10. 2006. 02:16 

Ma tu se s tobom slazem Nele,al jebga drukcije je kad 2-3 coeka organizuju svirku cijelu.....Jer ti neki organizatori lijevi nemaju pojma ko je Toxicdeath....ko je Cannibal Corpse jebote a kamoli neki underground bendovi,seljacine su to teske.Ovdje imas 20-tak ljudi koji znaju ko je Deicide jebote,zalosno je to.....Mislim ima ljudi koji pokrenu inicijativu i to,al nece niko pare dati za neki metal bend,prije ce dati za Knock Out i te prdacine znas i sam.A dosta faktora utjece na to,pa mi smo drzava u sivoj ekonomiji,a mnogi ne kontaju da od tog dosta stvari polazi.....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 10. 2006. 04:32 

Inphect0r wrote:
Ma tu se s tobom slazem Nele,al jebga drukcije je kad 2-3 coeka organizuju svirku cijelu.....Jer ti neki organizatori lijevi nemaju pojma ko je Toxicdeath....ko je Cannibal Corpse jebote a kamoli neki underground bendovi,seljacine su to teske.Ovdje imas 20-tak ljudi koji znaju ko je Deicide jebote,zalosno je to.....Mislim ima ljudi koji pokrenu inicijativu i to,al nece niko pare dati za neki metal bend,prije ce dati za Knock Out i te prdacine znas i sam.A dosta faktora utjece na to,pa mi smo drzava u sivoj ekonomiji,a mnogi ne kontaju da od tog dosta stvari polazi.....

mislim da je Nele lijepo objasnio , ali u ljepsoj varijanti.
evo grublje.

jedna zalosna pojava je da mi nemamo metal publiku !!
imamo grupicu metal fanova ali metal publiku ne.

eto pokazanja.

metal fest u viskom (sviraju naj bendovi BiH) , cijena karte 6KM.
koliko je ljudi doslo sa strane?
bio je bus iz tuzle i vise niotkud ( jer nije bilo potraznje) !

Koncert Bijelog Dugmeta Sarajevo , cijena karte ( mislim oko 20KM) , buseva iz svih gradova BiH , na tom koncertu je bilo minimum 1000 BiH "Metalaca" ????

a da ne govorim o Vital remains, Koldbrann, Sinister i UFF festu!!

znaci bendovi ne trebaju da sviraju djaba , odakle im pare za istrumente , zice , hranu , pa da snime album ( koji u vecini svi ti metalci koji samo pricaju kasnije popljuju ( cast izuzetcima)! ) , da predstave BiH scenu u inostranstu , do otvore vrata nekim novim bendovima...itd.

e znaci da postoji publika , onaj ko organizuje nebi se bojao organizovanja , jer bi prodao 200karata , i tako isplatio bend , pokrio troskove i opet mu ostalo za sledece organizovanje.

mislim da nesi bendovi traze i premalo para koliko vrede , a to sto fanovi smatraju da ne vrede vise od 3 piva , ili 2 kutije cigara to je druga prica.

sorry sto sam skrenuo sa teme ali da pojasnimo to oko cijene i dali placati bend.

ako mi smatramo da bend ne vrijedi nekih sitnica , onda cemu da oni ulazu toliki trud , pare i talenat da bi stvorili muziku koju volimo ( ili se pretvaramo da volimo)!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 10. 2006. 11:27 
ma i te cijene koje neki bendovi uzmu i jesu gotovo dzabe.ali eto kad je bila ta svirka kod nas dosloje 6 bendova razlicitih pravaca (punk,hc,hard rock...)i ulaz je bio dzaba.znate li koliko je ljudi doslo?30-tak.jos koncert bio na otvorenom mogo je pric svako ko je htio.nego Nele obavjesti nas kad ce svirka u tz.thrash til' toxicdeath :)

Post subject:
PostPosted: 26. 10. 2006. 14:01 

To je to. Mora se dodati da sada vec nije samo u Bosni tako, nego da je taj apsurd kreno i po zapadu. Mislim da sam vec jednom pisao kad su Deicide bili ovdje koliko je ljudi doslo. Naime, 50! Mogu mislit koliki je minus lik napravio koji je organizovo koncert. U Bosni eto to nije cudno, evo ovaj forum je pun "jebenih" likova ali kad je koncert, karina.

Volio bi gledat Toxicdeath ovdje u Becu i poznajem nekog ko organizuje svirke, ali kao prvo tom liku ne vjerujem, jer je veliki supak kojeg samo lova zanima, a na protekla dva koncerta (on je ovdje Koldbrann svirku organizovo) je otiso u totalni minus, jer je malo raje doslo a plus i on nije neki organizator. Ali ima konekcije i tako je i upo u to. A ja jos manje poznajem sve to i zamisli sad Toxicdeath dodju vamo i popuse kako nisu nikad popusili u zivotu. Plus, od ove mrake ovdje niko ne poznaje Toxicdeath izuzev neki mojih prijatelja koje sam inficiro s Toxicdeath-om.

Uz to valja pomenuti i vize. Ne znam stvarno sta da kazem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 10. 2006. 15:49 

Jasta covjece,to je vise nego jebeno srediti. Vize su kurac i nepremostiv prag za nas odavle,ma koliko bendovi kvalitetni bili.Vize se isplate kad ides na turneju vecu neku,ali ovako,sjeb fakat.Slazem se u biti sa svima vama,svi mi znamo kako stvari hodaju :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 10. 2006. 21:58 

pogledat cu za zvidovice sta se moz ucinit pa cu javit. pozdrav

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 11. 2006. 19:12 

Evo samo mali live update:

05.12. - Sarajevo,BIH @ "SA Club" w/ Vader, Amon Din
22.12. - Split, CRO @ "Kocka" w/ support (Hellion)

Vidimo se,

TD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 12. 2006. 01:21 

sretno sutra i donesite metal-civilizaciju :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 12. 2006. 02:10 

Sretno i od mene,jebite im znanje i imanje ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 12. 2006. 15:58 

Acronian (citat):
dinko (citat):
Acronian (citat):
dinko (citat):
toxicdeath bi po mom misljenju trebao da uvede drugu gitaru i tako te neke stvari. previse mi mrsavo zvuci uzivo, al hajd. to je opet samo moje misljjenje

A tvoje misljenje se bas i ne uvazava
by the way, ovde je tema Minions of Seth !

hehhhehheh, kako coek brani svoje

Ma ne, ono, ako ce neko odluciti o tome kad ce to biti i hocel biti uopste, to cu biti naravno ja
Nisam bas nesto otvoren za tudje misljenje ili prijedloge, ako znas o cemu govorim Takav sam

sretno sutra

:):):)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 12. 2006. 18:05 
Moderator

Ljudi razvalite vecaras.....sretno i vidimo se........

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 12. 2006. 15:14 

Ljudi nije vam trebalo ono sa ''Slaves of Pain'', totalno sam se unistio...
Svaka cast na svirci sinoc, bilo je na ocekivanom ''Toxicdeath nivou''!

THRASH TILL TOXICDEATH !!!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 334 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]