Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 21. 07. 2025. 06:04

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ] 
Author Message
 Post subject: Francis Ford Coppola
PostPosted: 18. 11. 2004. 19:02 
Moderator

Megalopolis (2005) (in production)

Supernova (2000/I) (uncredited)

Rainmaker, The (1997)
... aka John Grisham's The Rainmaker (1997)
Jack (1996)
Godfather Trilogy: 1901-1980, The (1992) (V)
... aka Godfather Saga, The (1992) (V) (USA)
... aka Godfather Trilogy, The (1992) (V)
Making 'Bram Stoker's Dracula' (1992) (TV)
Dracula (1992)
... aka Bram Stoker's Dracula (1992) (USA: complete title)
Godfather: Part III, The (1990)
... aka Mario Puzo's The Godfather: Part III (1990) (USA: complete title)

New York Stories (1989) (segment "Life without Zoe") (as Francis Coppola)
Tucker: The Man and His Dream (1988)
Gardens of Stone (1987) (as Francis Coppola)
Peggy Sue Got Married (1986) (as Francis Coppola)
Captain EO (1986)
Cotton Club, The (1984) (as Francis Coppola)
Rumble Fish (1983)
Outsiders, The (1983) (as Francis Coppola)
"Faerie Tale Theatre" (1982) TV Series (episode "Rip Van Winkle")
... aka "Shelley Duvall's Faerie Tale Theatre" (1982) (USA)
One from the Heart (1982)

Apocalypse Now (1979) (as Francis Coppola)
... aka Apocalypse Now Redux (2001) (International: English title: longer version)
Godfather: Part II, The (1974)
... aka Mario Puzo's The Godfather: Part II (1974) (USA: complete title)
Conversation, The (1974)
Godfather, The (1972)
... aka Mario Puzo's The Godfather (1972) (USA: complete title)

Rain People, The (1969)
Finian's Rainbow (1968)
You're a Big Boy Now (1966)
Dementia 13 (1963) (as Francis Coppola)
... aka Haunted and the Hunted, The (1963) (UK)
Terror, The (1963) (uncredited)
... aka Castle of Terror, The (1963/II)
... aka Haunting, The (1963/II) (USA: TV title)
... aka Lady of the Shadows (1963)
Tonight for Sure (1962)
... aka Tonite for Sure (1962)
... aka Wide Open Spaces (1962)
Playgirls and the Bellboy, The (1962)
... aka Bellboy and the Playgirls, The (1962)
... aka Mit Eva fing die Sünde an (1962) (West Germany)
Nebo zovyot (1960) (as Thomas Colchart) (re-edited version with new footage)
... aka Battle Beyond the Sun (1962) (USA)
... aka Heavens Call, The (1960)
... aka Sky Calls, The (1960)
... aka Sky Is Calling, The (1960)

misljenja?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 11. 2004. 22:28 

filmadjija nad filmadjijama..apocalypse now,tri kuma..ma remek djela..nemam sta vise pametno rec a do tad naakloon,naakloon

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 11. 2004. 22:59 

ej a kaj rec na coppolu?

GENIJE!

nego, kak vam se cini rad njegove kcerke?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 11. 2004. 23:11 

eh kcerka je i glumila u nekom od kumova,nije vazno..nisam od nje stigao pogledat lost in translation,al odlican je njen film-the virgin suicides..depresivan pravo,na kraju je i meni doslo da se ubijem..sve u svemu,talenat je mala,koo na tatu..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 11. 2004. 23:18 

meni je bolji izgubljeni u prijevodu.
vjerovatno jedan od naljepsih filmova koje sam gledala u protekle 2-3 godine...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 11. 2004. 23:59 
Moderator

Opeth.g wrote:
eh kcerka je i glumila u nekom od kumova

"glumila" je onu bebu sto je krste na kraju prvog djela,mensecini :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 11. 2004. 15:49 

haha jest bebu,dobro je pripremila ulogu,svaka cast :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 11. 2006. 21:40 

coppolli je bolje bilo da je posto kameraman, jer taj lik samo zna snimati nesto sto vec u postoji u bilo kojem drugom umjetnickom obliku.....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 11. 2006. 21:19 
Administrator

Dr.Larsen wrote:
coppolli je bolje bilo da je posto kameraman, jer taj lik samo zna snimati nesto sto vec u postoji u bilo kojem drugom umjetnickom obliku.....

Kao??

Trebas pogledati dokumentarac o filmadzijama tzv.novog hollywooda, Easy riders, raging bulls pa ces vidjeti da je ff.copola jedan od predvodnika te generacije. Ja sam od njega gledo Kumove, Conversation (film snimljen iza prva 2 Kuma) i apocalypse now. Takodjer svi zaboravljaju da je ffcopola vrhunski, cak i oscarom nagradjeni scenarist za film Patton iz 1970.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 11. 2006. 04:14 

oscarom nagradjen i sta? to ga ne cini boljim reziserom od federica fellinija, roberta bertoluccija, krzysztofa kieslowskog, luchina viscontija, konstantina lopusanskog, andreja tarkovskog, fritza langa, maxa ophuelsa, ingmara bergmana, akire kurosawe, stanleya kubricka, michaela cimina itd...... sto se tice novog hollywooda, michael cimino je daleko najoriginalniji i najbolji od svih njih, ali michael cimino je propo. zasto? zato sto su svi njegovi filmovi biti veoma kriticni prema americkom drustvu i tzv. americkom snu.

michael cimino je snimio lovca na jelene sa robert de nirom, sta su amerikanci smatrali ponosom na film festivalu u cannesu a nisu kapirali da taj film nije ratni film koji znaci ubijati vijetnamce u ime slobode na americki nacin nego film u kojem je centralna tema ono sto je slijedi nakon povratka kuci. to je bio jedan od najvecih antiratnih filmova svih vremena. njegov film heaven´s gate je mgm studio odveo u bankrot zato sto u americi maltene niko nije htio da ide u kino da gleda taj film. mozes pomislit koje su smece ti amerikanci. heaven´s gate (sa kris kristoferssonom, christopher walkenom i isabellom huppert) je bio jedna vrsta neo-westerna u kojem se radi o jednom masakru koji je izvrsen od strane lokalnih serifa podrzavanim od vlade nad imigrantima iz istocne evrope. amerikanci su se tada kada je taj film izaso ponasali kao turci danas, koji nece da priznaju masakar nad armenima.

francis ford coppola sebe sam smatra jednim od najvecih rezisera svih vremena. taj dokumentarac sam gledo gdje sjede on, george lucas i martin scorsese za stolom. osim biznismena george lucasa ona dvojica nisu nista sami napisali, nego sve inscenirali po romanima ili skriptima koje im je neko drugi napiso.

kum i apocalypse now su genijalni filmovi, tu nema sumnje, ali to nisu coppoline ideje. reziser koji samo snima nesto sto vec postoji za mene nije reziser.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 11. 2006. 05:28 
Moderator

Dr. Larsen je postao "vox populi" - predstavlja mišljenje širokih masa.

Mislim da si jedan od većih kenjatora, koji će ubrzo napustit ovaj forum, either you want it or not.

Srat na sve i svašta - wow, za to treba mnogo truda, pogotovo kad su argumenti "Pa šta?"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 11. 2006. 12:11 

Dr.Larsen wrote:
oscarom nagradjen i sta? to ga ne cini boljim reziserom od federica fellinija, roberta bertoluccija, krzysztofa kieslowskog, luchina viscontija, konstantina lopusanskog, andreja tarkovskog, fritza langa, maxa ophuelsa, ingmara bergmana, akire kurosawe, stanleya kubricka, michaela cimina itd...... sto se tice novog hollywooda, michael cimino je daleko najoriginalniji i najbolji od svih njih, ali michael cimino je propo. zasto? zato sto su svi njegovi filmovi biti veoma kriticni prema americkom drustvu i tzv. americkom snu.

michael cimino je snimio lovca na jelene sa robert de nirom, sta su amerikanci smatrali ponosom na film festivalu u cannesu a nisu kapirali da taj film nije ratni film koji znaci ubijati vijetnamce u ime slobode na americki nacin nego film u kojem je centralna tema ono sto je slijedi nakon povratka kuci. to je bio jedan od najvecih antiratnih filmova svih vremena. njegov film heaven´s gate je mgm studio odveo u bankrot zato sto u americi maltene niko nije htio da ide u kino da gleda taj film. mozes pomislit koje su smece ti amerikanci. heaven´s gate (sa kris kristoferssonom, christopher walkenom i isabellom huppert) je bio jedna vrsta neo-westerna u kojem se radi o jednom masakru koji je izvrsen od strane lokalnih serifa podrzavanim od vlade nad imigrantima iz istocne evrope. amerikanci su se tada kada je taj film izaso ponasali kao turci danas, koji nece da priznaju masakar nad armenima.

francis ford coppola sebe sam smatra jednim od najvecih rezisera svih vremena. taj dokumentarac sam gledo gdje sjede on, george lucas i martin scorsese za stolom. osim biznismena george lucasa ona dvojica nisu nista sami napisali, nego sve inscenirali po romanima ili skriptima koje im je neko drugi napiso.

kum i apocalypse now su genijalni filmovi, tu nema sumnje, ali to nisu coppoline ideje. reziser koji samo snima nesto sto vec postoji za mene nije reziser.

Svaka cast!Odlican post,sve sto si rekao je apsolutno tacno.Ne mogu reziseri kao Coppola nikako biti veci od velikana kao sto su Bergman,Godard,Fellini,Bunuel,Kurosawa,Lang...Oni su predstavljali nesto novo,nikad ranije vidjeno,revoluciju u okviru filmske umjetnosti i podizali je za stepenik vise.
Ne kazem ja da Coppola i Scorsese nemaju odlicnih filmova,nego samo da sedma umjetnost nista ne bi izgubila i da se oni nikad nisu pojavili. :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 11. 2006. 13:34 
Moderator

nihilism wrote:
Opeth.g wrote:
eh kcerka je i glumila u nekom od kumova

"glumila" je onu bebu sto je krste na kraju prvog djela,mensecini :)

Slabo vas služi pamćenje :P

Glumila je u trećem dijelu kćerku, koju na kraju upucaju. Same ol' game!
Uz to je cijela priča sa njom perverzirana :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 11. 2006. 14:13 

<[Razorgrind]> wrote:
Dr. Larsen je postao "vox populi" - predstavlja mišljenje širokih masa.

Mislim da si jedan od većih kenjatora, koji će ubrzo napustit ovaj forum, either you want it or not.

Srat na sve i svašta - wow, za to treba mnogo truda, pogotovo kad su argumenti "Pa šta?"

naravno se opet ti moras pojaviti, koji ovdje zapravo najvise voli smrditi i prijetiti i glumiti neku sliku "ja bi razbio, ja bi polomio, ja sam sila samo sto mi jos krv nije procurila iz mozga aaaaa".....

ako nemas sta reci na ovu temu, sto se javljas? ja kenjam na jednu od 100 tema a ti kenjas na svaku osim na carcass......

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 11. 2006. 15:21 
Moderator

Dr.Larsen wrote:
...bla bla bla bla bla i'm a stupid bitch...bla bla bla bla...

:lol:

Wow, ti si pravo zajebat, momčilo! Don't wanna mess with you! :shock:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 11. 2006. 02:47 
Administrator

Dr. Larsen fino prica, i moze se raspravljati sa njim, iako se ne slazem bas sa svime sto napise. michael Cimino je snimio deer hunter, stvarno odlican film, jedan od najboljih svih vremena sigurno. Sada to sto on nije priznat u usa iz razloga sto si ti naveo nije krivica scorsesea, copole i ostalih rezisera tog vremena, nego ignorantskih amerikanaca. heaven's gate nisam gledo, tako da ne mogu suditi, ali cu ti vjerovati na rijec da je remek-djelo.
Mislim da se grijesi jer se reziseri porede jedni sa drugim. Svi ovi reziseri su svoje najbolje filmove snimili pedesetih (sedmi pecat, 7 samuraja, le notti di cabiria), f.lang 20-tih i 30-tih....i to su nesumnjivo genijalni filmovi, remek-djela. Svaka generacija donosi nesta novo, pa tako i generacija filmasa sedamdesetih. Mozda je to stvar i ukusa, ko ce ga znati.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 11. 2006. 03:14 

rock wrote:
Dr. Larsen fino prica, i moze se raspravljati sa njim, iako se ne slazem bas sa svime sto napise. michael Cimino je snimio deer hunter, stvarno odlican film, jedan od najboljih svih vremena sigurno. Sada to sto on nije priznat u usa iz razloga sto si ti naveo nije krivica scorsesea, copole i ostalih rezisera tog vremena, nego ignorantskih amerikanaca. heaven's gate nisam gledo, tako da ne mogu suditi, ali cu ti vjerovati na rijec da je remek-djelo.
Mislim da se grijesi jer se reziseri porede jedni sa drugim. Svi ovi reziseri su svoje najbolje filmove snimili pedesetih (sedmi pecat, 7 samuraja, le notti di cabiria), f.lang 20-tih i 30-tih....i to su nesumnjivo genijalni filmovi, remek-djela. Svaka generacija donosi nesta novo, pa tako i generacija filmasa sedamdesetih. Mozda je to stvar i ukusa, ko ce ga znati.

moj "bijes" je izletio zato sto se uvijek hollywood-industrijalci smatraju najboljim reziserima na svijetu. prosle godine sam cito clanak u jednom austrijskom listu da je steven spielberg proglasen najboljim reziserom svih vremena dok je stanley kubrick tek na trecem mjestu. to je drskost do bola.

coppola je svoje filmove dobro insceniro, kum je poezija u slikama, ali kako kaze defunctus, kinematografia ne bi nista izgubila da nema coppole i scorsese-a. ali nema veze.

probaj si nabavit heaven´s gate i year of the dragon od michael cimina..... a dobar je i the sicilian koji je snimio 1986. godine a u glavnoj ulozi je nazalost christopher lambert koji nije uspio ozivjeti figuru koju je glumio, mada imam postenje prema njemu. on jest trash, ali je kult.

pozdrav

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]