Kod vas ovdje pravo ozbiljno, a ja ne volim ozbiljno. Nemoj mi ozbiljne, Tita ti izbliza. Nadam se da se mogu i scenariji ovdje navesti, a ako ne mogu, kova.
Dakle:
Posto se meni ova danasnja televizija cini skroz dosadna( ja je nikad ne gledam, osim sporta i par programa koje imam u srcu, naravno odvaljeni su k’o “metar lanjske bukovineâ€...)Tako sam ja razmislio o stvaranju nekih novih emisija, koje bi razveselile raju... Vec dugo mi se vrti u glavi ideja za jedan dokumentarac u serijama, sa naslovom: BRZE GLADNE DIVLJE ZIVOTINJE I SPORA BOGATA DEBELA DJECA: pokupis par onih bucmastih djecacica iz modernog svijeta i posaljes ih u africke dzungle i pustinje uopste i oni tamo fasuju, a mi gledamo.. (Nadahnuce objerucke crpljeno iz Guy family crtica…). Mislim to mi je daleko bolje od ovih reality sranja sto su ovdje u Italiji neprestano na tv-u, a pretpostavljam da je tako i gdje vi zivite.. Big brother i ovo ono... Ja bih radije citao neku knjigu o uzgoju paradajza(sa ilustracijama, po mogucnosti... ) nego gledao one insane sto su zatvoreni u toj kuci... Druga ideja, koja mi je naumpala dok sam slusao one allascice pod imenom MISERY INDEX (cista inspiracija), je da napisem scenarij za jednu novu seriju, 26 epizoda, to je vec odluceno... Robin Hood. Sad svi misle:"Dobro jutro Kolumbo, pa to je isfurano.." Ali ja uvodim neke novosti: Robinov nerazdvojni prijatelj bi bio neki macak sto govori, i naravno hoda uspravno, poput macka u cizmama, ako ste citali.. Dakle naslov: ROBIN HOOD & MACAK U CIZMAMA. A da stvari budu zanimljivije Macak u cizmama bari Robinovu sestru, tako da se Robin i on neprestano svadjaju, imaju onaj klasicni hate/love relationship.. A Macak mu stalno nabacuje: "Jhoj sta sam ti sinoc seki radio!..."
I tako bi se radnja odvijala izmedju hiljadu obrta, prevrta i prekolobacivanja, uopste… A onda: Zadnja epizoda, 26, naravno.. Dvadeseeet i seeesta. Popularitet je ogroman, djeca imaju rusake sa Robin Hood-om i Mackom u cizmama, domacice pregace - ona slika koju svi sigurno imate negdje u kuci, gdje su njih dvojica zagrljeni (iako se pouzdano sumnja da se radi o fotomontazi, jer je opste poznato da se ne vole bas pretjerano). Citav svijet je na nogama, Evropa, Amerika, Azija, Afrika, Okeanija, Cajnice, niko ne jebe vremenske zone, sve trepti od uzbudjenja. Tenzija se moze nozem sijeci, zene vise na telefonima i medjusobno komentiraju ono sto bas u tom momentu gledaju: Zavrsna scena, u pozadini sunce zalazi, na njivi Lolek i Bolek igraju odbojke sa glavicom kupusa, a onda kamera naglo prelazi na nase protagoniste koji se gledaju sa suznim ocima. Suznim ne zbog tuge, vec zbog vaznosti momenta. Evidentno je da zele jedan drugom nesto ogromno saopstiti, ali nemaju snage, niti uspijevaju pronaci rijeci.
Onda Robin uzme komad papira i predlozi da napisu ono sto usne u tom trenutku nikako ne mogu izgovoriti. Nakon sto su razmijenili cageta, kamera skace sa jednog lica na drugo i amplificira tenziju do konacne kulminacije. Istovremeno otvaraju papirice: Macak u cizmama cita sta mu je Robin napisao: “Ja sam tvoj otac. I zelim podvuci da nisi plod neke avanture, vec jedne nezaboravne tajne ljubavi. Hug me! “ U istom momentu u Robinovim ocima se oslikavaju ova slova koja je Macak u cizmama napisao, kratko i jasno: “Sinoc sam ti seku analno!†Zatim kamera suzi kadar na ono “analno†te se slova rasprse i pretvore se u “KONECâ€. (serija je naravno ceske produkcije, kao uostalom sve najbolje serije, poput Lolek i Bolek, koji su ovdje samo guest stars, nazalost..)
Dakako ima i pouka: Nikad ne ostavljajte sestru nasamo sa Mackom u cizmama…
Druga sezona avantura Robin Hood-a & Macka u cizmama je u pripremi, iako je jos sve naravno top secret... Planira se da bi uspjeh trebao da nadmasi i onaj filma Kod Da Vinci, po izjavama samog Macka, koji kaze: "Tom Hanks me moze poljubiti u moje dlakavo dupe...":mrgreen: S moje strane vam mogu nagovijestiti samo par stvari, da bih jos vise pobudio vasu znatizelju: Balthazar je prihvatio da glumi u narednoj sezoni, bit’ ce neka vrsta Deus ex machina u serijalu, tako da bi popularitet istog trebao eksponencijalno da poraste.. Sto se same radnje tice (znam da vas to najvise interesuje, vragolani... ) mogu jedino reci da Macak postaje prvak svijeta u kusanju sutlije, i stalno se vuca po takmicenjima, poput Sylvestera Stallone-a u Over the top, ako ste gledali.. Pokusa boga oca..
Dok je Robin u depri, ali radimo na tome da nagovorimo McGuyvera da prihvati ulogu u seriji, gdje bi trebao igrati spasitelja, i sa dvije gumice za kosu i 30 grama smole pokusati da izvuce Robina iz te kriticne i aparentno bezizlazne situacije.. Sve to uz strogu Balthazarovu nazocnost, naravno… Mogu vam nagovijestiti i sam kraj druge sezone: Robinova sestra saopstava bratu da je saznala iz pouzdanih i nepobitnih izvora da je on ustvari njen otac.. Zavrsna scena prikazuje Robina u suzama, dok grli sam sebe, jer je bas u tom trenutku shvatio da je sam svoj otac!!! Dok se mazi rukama po ledjima, zadnje rijeci su, citiram: “Tata, moramo nadoknaditi sve propusteno vrijeme, ima toliko toga sto zelim uraditi zajedno sa tobom…â€
TOTAL FUCKIN’ DEMENTIA, THAT’S MY STYLE!!!
P.S. Casting za glumce ce se odviti u narednim danima, sve djevojke koje su zainteresirane za ulogu Robinove sestre neka se jave meni, pa cemo vec nesto srediti.
P.P.S Slika u donjem rublju obavezna.