Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 27. 06. 2025. 19:45

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 255 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 07. 12. 2006. 18:27 
Moderator

Uriel wrote:
corpse666 wrote:
ma koncert je bio extra........ono slazem se sa shakhom oko organizacije....al meni je bilo predobro......

a ti se slozi s knjigom i sutra u skolu da nisi zakasnio, jesi cuo :lol:

haha joj ubiste me od smijeha majke mi

hahahah...jedva sam ustao......valja na sport prva dva....hahahahahahahahahahahahahahahah :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 12. 2006. 19:46 

Prije svega, cestitke organizatoru!!! Dobar odabir club-a (popunilo se, ali ne previse), a objektivno problematicni detalji tipa niske bine/scene su ipak samo detalji. Oko 300 prodatih karata solidno (za nase uslove), zaista... Ovaj koncert pokazuje da cijena karte nije dominantan faktor posjecenosti ukoliko se dovedu velicine kao sto je Vader, ali, ne manje bitno, odaberu odlicne predgrupe.

E, sad...

AMON DIN - Neko je konstatovao da su se ljudi uzivo popravili. Da, to je tacno...usviraniji, sigurniji. Meni je zao sto nisu svirali malo vise stvarki iz doba ranih radova, al' dobro, to je cisto emocionalne prirode. Samo na prvoj pjesmi ovaj band je pokazao svoju pravu/punu snagu i energiju, kako je svirka odmicala sve je, pomalo, gubilo na intenzitetu i furioznosti. Jako kvalitetan band!!!

TOXICDEATH - Aha, definitivno band veceri!!! Ja se nesto bas ne slazem da je neophodno/potrebno uvoditi drugu gitaru. Zasto? Nije tacno da dijelovi pjesama sa solom gube na intenzitetu i energiji, te zvuce "suplje". Bubnjar i bassista to odlicno pokrivaju, a i solaze su mmmmm. Jos sigurnije i samouvjerenije to izgleda u odnosu na neke prijasnje svirke koje sam odlusala. I da, moram ovo primjetiti, komunikacija vokala (ali i ostalih clanova banda) sa publikom bila je fantasticna, mnogo bolja nego na prijasnjim svirkama. NEMA GRESKE, LJUDI SU GA PRAVO ZADALI I RASTURILI, SAMO NAPRIJED!!!

VADER - Jbg, fakat, standardno standardni. Nije bilo te prave energije u Vader stilu, malo nategnuto, al', kako god, VRHUNSKI!!! Po mojoj procjeni, cijelu stvar je dosta spasila i sama publika. Da nije bilo one iskrene euforije bila bi to jedna od losije odradjenih tezgi. Ipak, niz objektivnih razloga za skenj banda je upleo prste, tako da... HVALA VADERU!!!

P.S. Jest da je onaj predobri zvuk bubnja bilo uzivanje slusati, ali zaista je bio preglasan! Cim bi se covjek izvukao iz uskog radijusa oko bine, gitare su bile potpuno zagusene bubnjem. Inace, zvuk kao zvuk EXTRA!!!

OVO JE BIO KONCERT!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 12. 2006. 20:14 
Moderator

Šo'b Nele reko "Sve naki stručnjaci, u pm!" :lol:

Neka neka, samo vi ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 12. 2006. 20:17 

Haha, ja, ja, nena dosla pa se nasrala :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 12. 2006. 20:27 

LEJNA wrote:
Nadam se da si našao Boru?

Ma jok.Mislim da smo Eclipse i ja jedini koji ga nismo vidjeli to vece. :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 12. 2006. 23:38 
Moderator

+Abigail+ wrote:
furija wrote:
Selma, Boga ti znaš li ti koja je set - lista bila? Hajd ako znaš napiši majke ti, ovdje niko ne zna izgleda.

Ne sjecam se tacno kojim redoslijedom: Shadowsfear, Sothis, Wings, Xeper, Helleluyah!!!, Para Bellum, This is the War, Black to the Blind, Lead us, What color is your blood, Carnal, Silent Empire, Warlords, Reborn in Flames, Epitaph, ...

Vjerovatno sam izostavila nekoliko :/

Ah, napokon. :o E, hvala ti puno. :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 12. 2006. 23:42 

300 dusa je sasvim solidna posjeta za Death metal koncert! Ohrabrujuce za buducnost: znaci da se godisnje mogu organizovati 3-4 Svirke sa velikim S. :D Jesu li imali ventilatore za specijalne cupa efekte, Tita vam izbliza? :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 12. 2006. 23:50 

Hapa wrote:
Jesu li imali ventilatore za specijalne cupa efekte, Tita vam izbliza? :lol:

jesu..malo gay al nema veze :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 00:42 

Striker wrote:
Hapa wrote:
Jesu li imali ventilatore za specijalne cupa efekte, Tita vam izbliza? :lol:

jesu..malo gay al nema veze :D

itekako :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 01:39 

piotr se u posljednim godinama ne razdvaja od tog ventilatora. sjecam se kad su zadnji put ovdje svirali je on stojo ko neka princeza gore.... kvlt

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 04:15 
Moderator

A few ISK photos...

http://s18.photobucket.com/albums/b112/ ... 4sarajevo/

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 04:44 
Administrator

Uriel wrote:
Ovo je moj najkvalitetnije odradjen, najposjeceniji (277 karata prodano + 20ak ljudi na guest listi), najtezi, najveci ali i najdrazi koncert do sad!

uh dobro je,meni se ucinilo da je manje ljudi bilo,i ode reko sve u kurac :)
gotiva,sad se ceka sljedeca koncertcina :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 12:24 

editovan post . . . :)

Last edited by Insomnior on 08. 12. 2006. 13:49, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 13:29 

Decko ajde oladi :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 13:32 

Marginalac wrote:
Koncert sjajan, pišem više uskoro...mene je sve toliko izmorilo da nisam mogao stajati na nogama, ali drago mi je što su i organizator i bend i raja zadovoljni.

Ja sam spavao od 18 sati jučer do 13 danas...Jebiga, ZASLUŽIO SAM :):) :twisted:

I na kraju se stvarno moram zahvaliti, od srca, covjeku koji je dao dio sebe za ovu svirku (kao i mnoge druge) - Sharane kralu HVALA TI !!! Uz ovakvu podrsku i trud, stekao si respect nevjerovatan.

Takodjer bi se jako zahvalio i Ihtiju na svoj pomoci! Uz vas trud ali i trud mojih bliskih prijatelja (you know who you are) bilo bi sigurno neizvedivo doci do ovako dobro odradjenog koncerta.
Vidimo se uskoro u Sa na pivi...sad malo laganice i odmora. :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 13:49 

ne znam jel pametno, al opet cu reci

ovaj koncert je bio veliko ponizenje za domacu scenu i veliki samar za domacu publiku.

koliko sam upoznat support bendovi nisu dobili apsolutno nista za svoje nastupe, cak su i binsku opremu morali sami da obezbjede.

cijena ulaznice je bila prevelika, imajuci u vidu da je bend placen od prvih 100 prodatih ulaznica.

e sad pitanje organizatoru, zasto je tako? samo molim te kratko . . .

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 14:49 
Moderator

Hata, valjda bi ti kao organizator koncerata trebao znati da se o ovakvim stvarima ne raspravlja javno.

Nemoj me krivo shvatiti, ne držim leđa Borisu, njegovo poslovanje je lično njegova stvar, u koju nisam upućen, ali mislim da ovakvo postavljanje pitanja na forumu na kojem je pola ljudi jedan veliki mahalski smrad, nije u redu. Samo će se dalje raspredati, i ''stručnjaci'' će da kenjaju, a nisu dvaput svirali u životu.

Ja da sam na Borisovom mjestu, ne bi ti odgovorio ovdje.

Izvinjavam se na offtopicu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 15:21 

Marginalac wrote:
Hata, valjda bi ti kao organizator koncerata trebao znati da se o ovakvim stvarima ne raspravlja javno.

Nemoj me krivo shvatiti, ne držim leđa Borisu, njegovo poslovanje je lično njegova stvar, u koju nisam upućen, ali mislim da ovakvo postavljanje pitanja na forumu na kojem je pola ljudi jedan veliki mahalski smrad, nije u redu. Samo će se dalje raspredati, i ''stručnjaci'' će da kenjaju, a nisu dvaput svirali u životu.

Ja da sam na Borisovom mjestu, ne bi ti odgovorio ovdje.

Izvinjavam se na offtopicu.

a ti bi kao aktivni sudionik scene trebao da znas vise cijeniti i postovati trud i rad ljudi koji su je izgradili i istom snagom osuditi neciji bezobrazluk i pohlepu

ovo treba biti javno, jer ako od 300 ljudi bukvalno ukrades pare mislim onda se to i njih tice. mislim da trebaju da znaju gdje su otisli njihovi novci . . . previse mi je sve ovo priraslo srcu pa me ipak zaboli kad se sretnem s ovakvim stvarima . . . to je sve . . . treba da dobijemo odgovor

borise . . .

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 15:26 
Moderator

Ovakve rasprave i jesu za jedan forum, a ako ne za to, onda je li u K1 ili PRIDE ringu? :P

Ako ništa, može se otvoriti rasprava u Generalnim.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 16:12 

Insomnior wrote:
ne znam jel pametno, al opet cu reci

ovaj koncert je bio veliko ponizenje za domacu scenu i veliki samar za domacu publiku.

koliko sam upoznat support bendovi nisu dobili apsolutno nista za svoje nastupe, cak su i binsku opremu morali sami da obezbjede.

cijena ulaznice je bila prevelika, imajuci u vidu da je bend placen od prvih 100 prodatih ulaznica.

e sad pitanje organizatoru, zasto je tako? samo molim te kratko . . .

Sta kazu sami bendovi o tome? Sta su se dogovorili bendovi sa organizatorom? Da li su se dogovorili da ce donijeti svoju opremu i da nece dobiti nista?
Iskreno, sasvim je normalno da bend donosi svoju opremu, ne mogu ja svirati na necijem pojacalu, nit znas koje je nit znas mozes li svoj zvuk naci.
Znate, organizatori koncerata svirke rade zbog novca da isplate swe i da zarade nesto... 25 KM jeste na gornjoj granici za nas ali je jos uvijek realna cijena ulaznice za dobar bend, 25 KM je bila i Sepultura u ZG i Soulfly u BG i Motorhead u BG, ostali su uglavnom skuplji.

To sto TD i Amon D. nisu nista dobili je iskljucivo njihova krivica.

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 255 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]