Prije svega, cestitke organizatoru!!! Dobar odabir club-a (popunilo se, ali ne previse), a objektivno problematicni detalji tipa niske bine/scene su ipak samo detalji. Oko 300 prodatih karata solidno (za nase uslove), zaista... Ovaj koncert pokazuje da cijena karte nije dominantan faktor posjecenosti ukoliko se dovedu velicine kao sto je Vader, ali, ne manje bitno, odaberu odlicne predgrupe.
E, sad...
AMON DIN - Neko je konstatovao da su se ljudi uzivo popravili. Da, to je tacno...usviraniji, sigurniji. Meni je zao sto nisu svirali malo vise stvarki iz doba ranih radova, al' dobro, to je cisto emocionalne prirode. Samo na prvoj pjesmi ovaj band je pokazao svoju pravu/punu snagu i energiju, kako je svirka odmicala sve je, pomalo, gubilo na intenzitetu i furioznosti. Jako kvalitetan band!!!
TOXICDEATH - Aha, definitivno band veceri!!! Ja se nesto bas ne slazem da je neophodno/potrebno uvoditi drugu gitaru. Zasto? Nije tacno da dijelovi pjesama sa solom gube na intenzitetu i energiji, te zvuce "suplje". Bubnjar i bassista to odlicno pokrivaju, a i solaze su mmmmm. Jos sigurnije i samouvjerenije to izgleda u odnosu na neke prijasnje svirke koje sam odlusala. I da, moram ovo primjetiti, komunikacija vokala (ali i ostalih clanova banda) sa publikom bila je fantasticna, mnogo bolja nego na prijasnjim svirkama. NEMA GRESKE, LJUDI SU GA PRAVO ZADALI I RASTURILI, SAMO NAPRIJED!!!
VADER - Jbg, fakat, standardno standardni. Nije bilo te prave energije u Vader stilu, malo nategnuto, al', kako god, VRHUNSKI!!! Po mojoj procjeni, cijelu stvar je dosta spasila i sama publika. Da nije bilo one iskrene euforije bila bi to jedna od losije odradjenih tezgi. Ipak, niz objektivnih razloga za skenj banda je upleo prste, tako da... HVALA VADERU!!!
P.S. Jest da je onaj predobri zvuk bubnja bilo uzivanje slusati, ali zaista je bio preglasan! Cim bi se covjek izvukao iz uskog radijusa oko bine, gitare su bile potpuno zagusene bubnjem. Inace, zvuk kao zvuk EXTRA!!!
OVO JE BIO KONCERT!!!
|