Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 25. 04. 2026. 12:37

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 245 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 07. 12. 2006. 23:50 

Hapa wrote:
Jesu li imali ventilatore za specijalne cupa efekte, Tita vam izbliza? :lol:

jesu..malo gay al nema veze :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 00:42 

Striker wrote:
Hapa wrote:
Jesu li imali ventilatore za specijalne cupa efekte, Tita vam izbliza? :lol:

jesu..malo gay al nema veze :D

itekako :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 01:39 

piotr se u posljednim godinama ne razdvaja od tog ventilatora. sjecam se kad su zadnji put ovdje svirali je on stojo ko neka princeza gore.... kvlt

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 04:44 
Administrator

Uriel wrote:
Ovo je moj najkvalitetnije odradjen, najposjeceniji (277 karata prodano + 20ak ljudi na guest listi), najtezi, najveci ali i najdrazi koncert do sad!

uh dobro je,meni se ucinilo da je manje ljudi bilo,i ode reko sve u kurac :)
gotiva,sad se ceka sljedeca koncertcina :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 12:24 

editovan post . . . :)

Last edited by Insomnior on 08. 12. 2006. 13:49, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 13:29 

Decko ajde oladi :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 13:32 

Marginalac wrote:
Koncert sjajan, pišem više uskoro...mene je sve toliko izmorilo da nisam mogao stajati na nogama, ali drago mi je što su i organizator i bend i raja zadovoljni.

Ja sam spavao od 18 sati jučer do 13 danas...Jebiga, ZASLUŽIO SAM :):) :twisted:

I na kraju se stvarno moram zahvaliti, od srca, covjeku koji je dao dio sebe za ovu svirku (kao i mnoge druge) - Sharane kralu HVALA TI !!! Uz ovakvu podrsku i trud, stekao si respect nevjerovatan.

Takodjer bi se jako zahvalio i Ihtiju na svoj pomoci! Uz vas trud ali i trud mojih bliskih prijatelja (you know who you are) bilo bi sigurno neizvedivo doci do ovako dobro odradjenog koncerta.
Vidimo se uskoro u Sa na pivi...sad malo laganice i odmora. :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 13:49 

ne znam jel pametno, al opet cu reci

ovaj koncert je bio veliko ponizenje za domacu scenu i veliki samar za domacu publiku.

koliko sam upoznat support bendovi nisu dobili apsolutno nista za svoje nastupe, cak su i binsku opremu morali sami da obezbjede.

cijena ulaznice je bila prevelika, imajuci u vidu da je bend placen od prvih 100 prodatih ulaznica.

e sad pitanje organizatoru, zasto je tako? samo molim te kratko . . .

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 15:21 

Marginalac wrote:
Hata, valjda bi ti kao organizator koncerata trebao znati da se o ovakvim stvarima ne raspravlja javno.

Nemoj me krivo shvatiti, ne držim leđa Borisu, njegovo poslovanje je lično njegova stvar, u koju nisam upućen, ali mislim da ovakvo postavljanje pitanja na forumu na kojem je pola ljudi jedan veliki mahalski smrad, nije u redu. Samo će se dalje raspredati, i ''stručnjaci'' će da kenjaju, a nisu dvaput svirali u životu.

Ja da sam na Borisovom mjestu, ne bi ti odgovorio ovdje.

Izvinjavam se na offtopicu.

a ti bi kao aktivni sudionik scene trebao da znas vise cijeniti i postovati trud i rad ljudi koji su je izgradili i istom snagom osuditi neciji bezobrazluk i pohlepu

ovo treba biti javno, jer ako od 300 ljudi bukvalno ukrades pare mislim onda se to i njih tice. mislim da trebaju da znaju gdje su otisli njihovi novci . . . previse mi je sve ovo priraslo srcu pa me ipak zaboli kad se sretnem s ovakvim stvarima . . . to je sve . . . treba da dobijemo odgovor

borise . . .

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 15:26 
Moderator

Ovakve rasprave i jesu za jedan forum, a ako ne za to, onda je li u K1 ili PRIDE ringu? :P

Ako ništa, može se otvoriti rasprava u Generalnim.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 16:12 

Insomnior wrote:
ne znam jel pametno, al opet cu reci

ovaj koncert je bio veliko ponizenje za domacu scenu i veliki samar za domacu publiku.

koliko sam upoznat support bendovi nisu dobili apsolutno nista za svoje nastupe, cak su i binsku opremu morali sami da obezbjede.

cijena ulaznice je bila prevelika, imajuci u vidu da je bend placen od prvih 100 prodatih ulaznica.

e sad pitanje organizatoru, zasto je tako? samo molim te kratko . . .

Sta kazu sami bendovi o tome? Sta su se dogovorili bendovi sa organizatorom? Da li su se dogovorili da ce donijeti svoju opremu i da nece dobiti nista?
Iskreno, sasvim je normalno da bend donosi svoju opremu, ne mogu ja svirati na necijem pojacalu, nit znas koje je nit znas mozes li svoj zvuk naci.
Znate, organizatori koncerata svirke rade zbog novca da isplate swe i da zarade nesto... 25 KM jeste na gornjoj granici za nas ali je jos uvijek realna cijena ulaznice za dobar bend, 25 KM je bila i Sepultura u ZG i Soulfly u BG i Motorhead u BG, ostali su uglavnom skuplji.

To sto TD i Amon D. nisu nista dobili je iskljucivo njihova krivica.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 17:41 

Hmm..... ovaj jedina stvar koja je nama(amon din-u) smetala je sto smo skinuti sa bine posle 22-23minuta nastupa . Bend nije mogao da odsvira ceo repertoar koji je bio spremljen za Sarajevo. Ostale su 3pesme koje su nedovrsene i to sa prvog albuma : Umbra , In Dread of Insanity. I sa drugog jos jedna. Fanovi su hteli da cuju stare stvari i bend je bio svestan toga , ali jbg. kasnjenje vadera itd. pa je mozda i to uzrokovalo. Ali organizator je rekao imamo 30min svirke.
Oko putnih troskova itd. to smo mi na nasu ruku hteli da uradimo odnosno o nasem trosku. Ali kada je promoter rekao da moramo nositi svoju binsku opremu to je bilo malo ne moguce. Jer mi(legacy promotion) kao organizatori koncerata( a radili smo ih mnogo, B.Guardian, Wasp,Exodus, Morbid Angel, Destruction&Candlemass, Tankard itd. ) smo obavezni da barem obezbedimo binsku opremu za support bendove, ako ih vec ne placamo .
Ovako je T.D morao da iznajmljuje dodatan kombi kako bi doneo deo binske opreme , sto naravno nije fer od organizatora(Borise nemam nista protiv i nemoj da se ljutis) . Samo je takvo stanje stvari.
Bilo bi fer i korektno da smo dobili barem nesto za kraj za klopu/pice jer trebamo da se vracamo 500+km-a , ali ni to nije bitno. Bitno je da su Amon Din/T.D svirali i da smo se svi zajebavali i videli Sarajevo na kraju krajeva.
Pozdrav i vidimo se opet ... nekad !

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 18:15 

Frubi wrote:
Hmm..... ovaj jedina stvar koja je nama(amon din-u) smetala je sto smo skinuti sa bine posle 22-23minuta nastupa . Bend nije mogao da odsvira ceo repertoar koji je bio spremljen za Sarajevo. Ostale su 3pesme koje su nedovrsene i to sa prvog albuma : Umbra , In Dread of Insanity. I sa drugog jos jedna. Fanovi su hteli da cuju stare stvari i bend je bio svestan toga , ali jbg. kasnjenje vadera itd. pa je mozda i to uzrokovalo. Ali organizator je rekao imamo 30min svirke.
Oko putnih troskova itd. to smo mi na nasu ruku hteli da uradimo odnosno o nasem trosku. Ali kada je promoter rekao da moramo nositi svoju binsku opremu to je bilo malo ne moguce. Jer mi(legacy promotion) kao organizatori koncerata( a radili smo ih mnogo, B.Guardian, Wasp,Exodus, Morbid Angel, Destruction&Candlemass, Tankard itd. ) smo obavezni da barem obezbedimo binsku opremu za support bendove, ako ih vec ne placamo .
Ovako je T.D morao da iznajmljuje dodatan kombi kako bi doneo deo binske opreme , sto naravno nije fer od organizatora(Borise nemam nista protiv i nemoj da se ljutis) . Samo je takvo stanje stvari.
Bilo bi fer i korektno da smo dobili barem nesto za kraj za klopu/pice jer trebamo da se vracamo 500+km-a , ali ni to nije bitno. Bitno je da su Amon Din/T.D svirali i da smo se svi zajebavali i videli Sarajevo na kraju krajeva.
Pozdrav i vidimo se opet ... nekad !

Radi se o tome da je najbolje da nikad nista ne ocekujes od organizatora, tj. da se pripremis na najgore. U ruksak fino sendvic napravis i poneses od kuce, napunis flasu vodom i tako. I Amon Din i Toxicdeath su mi se mnoooogo zvidjeli i bas ste razbijali svirkom, prava metal reprezentacija. Sada znam koje svirke necu propustati kada budem imao priliku da prisustvujem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 20:20 

Pa tako smo mi i uradili , ali nemam pojma neki" respect "samo nista vise u sustini... kazem vam mi smo zadovoljni sto smo nastupali prvi put u Sarajevu i sto je publika Amon Din izpostovala od pocetka do kraja ! Ovo su sve sitni detaljcici :)hahaha.
Videcemo se opet !

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 20:30 

Ee, Frubi covjece fakat ste opasno napredovali!!! Da, bilo nas je nekoliko koji smo bili i na ranijim svirkama pa su nam malo nedostajale neke stare stvarke. Ova svirka, za band vaseg kvaliteta, stvarno je bila prekratka, al' sigurno ce vas Sarajevo cuti jos mnogo puta. Sljedeci put od mene imate pive da zalijete pred povratak :wink:

Pozz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 21:05 

Evo moram se i ja sloziti u nekim stvarima sa Hatom, ali i Frubijem... Inace cesto putujem na svirke sa Toxicdeathom, ima neke raje iz Sa i okolice koja me zna. Ovo sto cu u nastavku napisati su cisto moja vidjenja nekih stvari i situacija. Ne zelim da se TD na bilo koji nacin dovede u vezu sa mojim rijecima samo zbog toga sto smo veliki prijatelji i cesto idemo zajedno na svirke. Oni ako imaju sta da kazu - pozitivno ili negativno i ako misle da to trebaju uraditi, to ce i uraditi.
Koliko ja znam bile su im obecane neke pare za putne troskove, itd. Par dana prije koncerta ispala je frka za pare, nema se, ovo-ono i pristali su svirati djaba, po ko zna koji put. Svaki osnovac zna pomnoziti 277 i 25 i vidjeti koliko je para zaradjeno od prodaje karata. Frubi i ostali momci koji su organizovali velike koncerte, mogu procjeniti koliko je tu otprilike ostalo ciste love, kada se izuzme svirka, osiguranje, nocenje, hrana, pice, prostor, itd., itd. Ja necu da ulazim u to... Ako vec organizator smatra koncert tako uspjesnim - vjerujem da se moglo onako "ljudski" dati nesto para TD-u za putne troskove nakon svirke, mogla se obezbjediti makar kakva hrana i gajba piva (ne da se talimo za pivo u klubu ko jade zadnje). Na kraju su i 3-4 besplatna ulaza bila problem (ono Suhanova cura udje djaba, njena sestra plati). Loshe do jaja, tim vishe sto su momci pristali djaba svirati. Da ne spominjem i to da je Bogamber svirao u Zagrebu kao predgrupa Tankardu za mizerne pare koje nisu mogle zakrpiti niti puta, a koncert je bio jako uspjesan.
Licno nemam nista protiv Borisa... Svaka cast za sve ovo sto radi. Jednostavno vjerujem da je mogao imati malo vishe obraza kada su neke stvari u pitanju. Moze staviti cijenu karte koliko god hoce, ima apsolutno pravo. Onaj ko hoce da dodje - doce i ja se tu slazem. Kome je isplativiji Novi Sad ili kao nama Tuzlacima Osijek (a jeste 100%), uvijek moze otici tamo. Ali jebi ga, treba imati malo obraza...
Eto, nadam se da sada necu fasovati neki ban sa ovog foruma i da mi post nece biti editovan...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 21:20 

DAJTE LJUDIMA PIVO,ZASLUZHILI SU!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 21:48 

Ode after Litany:
samo da rascistimo ja ne sviram u bendu :)hahaa, ja sam im kao manager (daleko od toga ali nije bitno ) ....
Metalhead:
Ja necu da pisem ovde nista sta se desavalo iza "pulta" jer ne zelim da vam kvarim utisak o koncertu .
Boris i sam zna kako je bio ispostovan kada je dolazio kod nas , a to posebno kako je bio ispostovan posle koncerta Tankarda... znas vec o cemu pricam .

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 21:53 

Ok., nebitno... :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 12. 2006. 22:14 

"Nema gospođo nestalo,a jes mi krivo gospođo,znaš kakav je biznis,strka,brka vamo tamo,bilo,ali nestalo..."

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 245 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]