.
Quote:
ali vidiš, ja ne idem u RS jer ne želim vidjeti nekoga ko me je kao nejako dijete tukao, maltretirao i gledao kako gladujem jer znam kako bih u tom momentu postupio, moj problem zar ne. jebi ga muško sam, balkanac i ne praštam takve stvari, ako bih, onda bih zgazio sam sebe!
poprilicno jadno jer radis generalizaciju ljudi na osnovu uslovno receno nacionalne pripadnosti jer nisi ni gori ni bolji od svojih komsija nacionalsta , a zalost je da se nisi uspio izdici iznad toga , po tvojoj logici ja nikad ne bi treabo stupiti u kontakt recimo sa axegrinder zato sto su npr tkz . pripadnici mrzim taj izraz njegovg i tvog naroda ubijali primjerice ljude u izbjeglickoj koloni , niti bi kad svirao ni u SA ni u Zg , ni D. Vakufu , koje musko pa ti si bio isto dijete kao ja ili axeginder , mislim sta , sramotno je da jos uvijek gledas ljude pod prizmom ovog balkanskog jebenog nesrecnog rata i gledanje stvari iz te perpektive ,jer na taj nacin si druze moj nacionalista i mozes se prati koloko hoces jer jesi .
Quote:
oprostiÅ¡ li djevojci prevaru ili jaranu ako te izda u tuÄi
stvari o kojima priÄamo su mnogo mnogo ozbiljnije!!!
Djavojka nije vlasnistvo pa da te prevari ili ne drug takdje sta je to i\zdaja sta je to predaja , desile su mi se obe navedene stvari kad me vec vuces za jezik , nisam omrzeu ni djevojku , pa ni druga koji me je ostavio na cjedilu , istina nisam u dobrim odnosima , ali to nije razlog za generalizaciju , jer naisa sam opet na novog druga i i nasao drugu djevojku , po tvom rezon u ni jedno ni drugo ne bi trebao opet imati povjerenja , jer naposljetku svatko je i od njih licnost za sebe ..
Quote:
Vjeruj mi i meni je pun kurac podjela, nacionalizma ali molim lijepo "izjednaÄavenje krivice" ne dopuÅ¡tam!
tvoj problem je sto stvari posmatras sa nacionalnog aspekta , a ne klasno zato iimas iskrivljenu sliku stvari koji su se desavale oko tebe , mene iisvih nas .
Quote:
nazivaš me punk seljakom!
samo ću reći da parole ljubav i mir pripadaju nekom drugom pokretu a zajedno sa anarhijom daju totalnu nebulozu.
ljubav mir anarhija:lol:
samo cu potvrditi da si prava balkanska pank seljacina (mada gore pse sa seljacinama tvog kalibra , ali si se prepoznao )jer anarhija za sobom vuce i mir i ljubav , u medjuvremune se nacitaj literature vezanu za anarhizam kao ideologiju upoznaj se sa njom pa onda laprdaj u vezi istoga jer se iz tvojeg stvar jasno vidi tko si i sta si ,evoti par linkova pa citaj , dobro ce ti doci da se izdignes iz demagogije drustva koje te olruzuje.
http://www.zamirnet.hr/stocitas/online%20tekstovi.htm http://anarhija-blok45.modukit.com/http://kontra-punkt.info/modules.php?op ... file=indexljubav , mir i anarhija nisu iz nekog drugog pokreta jer su punk slogani . a taman i da jesu iz drugog pokreta , jer su te rijeci krive

a i nisu sta tvoj nacionalizam ima sa punk subkulturom , niji li punk upravo potpuna negacija i kontriranje sadasnjem drustvu cije si "vrijednosti " uzeo zdravo za gotovo i jos si pod njihovim okovima .
Quote:
tolerancija brate to je osnova svega! mogu biti patriota i svašta nešto ali to je moja stvar sve dok poštujem druge! na žalost generacije prije nas su nam ostavile ovaj teret na leđima i moramo ga nositi kako god znamo i umijemo, šutnjom i poricanjem vrijeđamo jedni druge.
tolerancija je zadnja stvar o kojoj ti mozes pricati, dokad god djelis ljude po nacionalnim torovima od te tvoje tolerancije nece biti nista , jadan je patriotizam kojim se dicis u cije ime pljackaju i mene i tebe , i pod cijom krinkom povlasteni imaju miliona dok ostatak nas u rat i ropstvo tone .jer do tebe izgleda ne moze doprijeti nista .serem se na bilo ciji patriotizam jer je to zadnja malogradjanska zaotavstina burzoaskog drustva jebite se sa svojim nacijama i ti cijelo potrosacko drustvo spektakla .
Quote:
P.S. Da li bi ti, Grozniume, stajao npr. sa mnom i na nekim demonstracijama /valjda ce i kod nas nekad toga biti/ udarao miliciju ciglama, flasama itd.
vrlo dobro znas da sam i bio na demonstracijama pokreta dosta 03, 06 2006 jer sam i svirao sa UE na protesnom koncertu pokreta Dosta te stajao rame uz rame sa ostalim demonstrantima , da je doslo do nasilja naravno da bi se ponasao skladno situaciji i ako treba uzvratio po policiji , ali to su psi cuvari nasih pravih neprijatelja odnosno kreatoro nasih zivota egzistencije , pa i socijalne nepravde i nas pa i samih policajaca koji su isto radnicka klasa koju takodje jasu nasi neprijatelji.
Quote:
Da dokazem da je nacija u kojoj sam rodjen bolja od ostalih? Da je istorijska pravda na "nasoj" strani? To su gluposti i zabole me... Kao sto me zabole za traumaticna iskustva Cyco-a, ukoliko on zakljucuje da je pucanje na komsije najbolje resenje i da je lako prepoznati zlog neprijatelja... 'Bem li ga, nacionalizam je gadna i podmukla stvar, a nas na Balkanu mnogo vise stvari povezuje nego razdvaja - najgore je sto ce ovakve price ("mi" ovakvi, "oni" onakvi) da se i dalje nastave i sto ce i dalje ljudi skakati jedni drugima na grkljan, zbog religije i nacionalne pripadnosti... A govna ce profitirati.
Za kraj, pank diskusija, pank slogan - Fight war, not wars! ...
potpisujem