Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 06. 2025. 19:35

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 733 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 37  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 19. 12. 2006. 23:33 

[quote="Ode after Litany"]Mmmmm, Moriarty, vrlo mi je interesantan ovaj tvoj fetis - jantar. Pojavljuje se na nekoliko mjesta u tvojim stihovima... Da li si razmisljao o tome zasto bas jantar, mislim da li si analizirao tu potrebu za ucestalim koristenjem ove rijeci? Znas, zainteresovalo me je jer je:
"Elektricitet, elektroni, elektrièna (struja), elektronika i druge rijeèi koje poèinju s "elektr..." potjeèu od grèke rijeèi "elektor" što znaèi "zraka sunca". U grèkom "elektron" je rijeè za jantar. Jantar je veoma lijepa zlatno smeða "stijena" koja svjetluca naranèasto i žuto na zrakama sunca. Jantar je u stvari fosilizirani biljni sok. Antièki Grci su otkrili da jantar ima èudno svojstvo, privlaèi perje, kada se protrlja o krzno ili drugi slièan materijal. Oni pak nisu znali što je prouzroèilo taj fenomen. Dakle, Grci su otkrili jedan od prvih primjera statièkog elektriciteta (Poglavlje 3). Latinska rijeè "electricus" znaèi proizveden od jantara trenjem. Tako smo dobili naše rijeèi koje poèinju s "elektr..." od grèke i latinske rijeèi jantar. " -izvor s Interneta

Drago mi je što uvijek primjetiš neke takve sitnice. U kontekstu posljednje pjesme,jantarno znaèi nešto blještavo,a lažno,jer je uza vrijeme zlatne groznice u kaliforniji ,jantar èesto zamjenjivan za zlato(èak su ga zvali "zlatom za budale") Sad trebao bih pogledati njegov kontekst u drugim pjesmama. A što se fetiša tièe...Cura mi ima kosu jantarne boje,možda su to neke podsvijesne poveznice...Zakon je što misliš da su mi pjesme "Mmmm..." :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 12. 2006. 23:45 

Eee, onda je muza, a ne cura :wink: ... Al', dobro, ti to vec zivis. A oko mmmmm, pa toliko je jasno i univerzalno...

Pozz Inspirisani

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 12. 2006. 00:25 

Nije belaj, ja sam tu :wink: E, jeb' ga, to nas i jebe sto uzivamo u stalnom nistavilu, koje nas prati ... Kazes, poznat osjecaj ... heh ... Valjda nas to i tjera da pisemo . ...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 12. 2006. 00:23 

Loanne

Svaki njen dodir bio je prožet karminom
oèi, smirujuæe
Glazba prati naš trag
krhke otiske stopala
Svuda duž obale jezerca
onda se oglasio smijeh fontane
Pomaknula se, omoguæila mi oslonac za pijanu glavu
noæ je zabubnjala...
Gledao sam proljeæe i Dalijevski ga preslikavao na njenu kožu
prelomio stvarnost kroz drhtavu rosu na zlatu
Kolonade su razmaknute...
pjev turobnih muza,gotovo utihnuo,utješila nas je spoznaja da smo još uvijek osjeæali usne...
smijala se, a ja sam spustio glavu
dolje...
približile su se blijedopute snažne polusfere
obujmile mi obraze,
sad sam zakoraèio u vampirski hram!
Tek tu i tamo bi istoènjaèki parfem
razbio težak,ugodan miris njenog tijela
smijeh je postao uzdah,
a nježna je ruka obuhvatila pjesak
s mrvicama mjeseèine.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 12. 2006. 02:48 

Najednom pojavi se proslost
svaki detalj u trenu
Vjetar razotkri vlazne obraze
zamrsi tek opranu kosu
Zaledjena postelja
Shvatila je kako dosanjati san
Divlji kamen njen je dodir
mrzne krv u zilama
i svaki osmjeh

A on
niceg se nije sjecao
sem svojeg budjenja

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 12. 2006. 19:04 

Suze u raju

"There's a feeling i get when I look to the west,and my spirit is crying for leaving"
Led Zeppelin "Stairway to heaven"
"Vidio sam najveæe umove svoje generacije uništene ludilom"
A. Ginsberg

Moja je ekipa vjerojatno bila na Ribnjaku, pa sam u petak naveèer krenuo tamo,s bocom whiskeya pod rukom,spreman pobjeæi od svega. Naravno,èvrsto sam odluèio ne napiti se, ali: "Èovjek odluèuje, Bog boguje".Zauzeo sam mjesto na klupici, i otvorio whiskey. Uskoro su došle neke cure. "Ti si Vinko,jelda?"-upitala me jedna.
"Da. Hoæe li još 'ko doæi?"
"Ne znam. Mi smo prvi."
U toj ekipi skoro nikog nisam znao po imenu. Svi su bili dobri za subotu popodne. To je bio njihov rok trajanja kao ekipe,a gotovo se nikad nisu viðali izvan Ribnjaka. Èudan tim. Svejedno, izmjenili smo whiskey,cigarete i ostale tragove uljudnosti. Popio sam malo, i bilo mi je dobro. Isprièao sam nekoliko ludih viceva i cure su se trgale. Tad je jedna(zvala se Tena) rekla: "A što Ivan i Nina rade tam dolje? Bare se?"
"Ne.-Odgovori Petra- Èini se da se svaðaju."
"Isuse, bacio je mobitel!"
Pošli smo dolje. Frajer kojeg su zvali Ivan,odjurio je u noæ. Nina, zgodna brineta sjedila je na klupi i plakala.
"Å to je bilo?"-upita Petra.
Nisam èuo ostatak razgovora. Uglavnom Nina je nešto ubrzano govorila Petri. "O sranje-pomislio sam-došao sam ovdje da pobjegnem od ovoga." Odjednom me netko potapšao po ramenu. Bila je to Nina,crvenih oèiju." Daš guc?
Pružio sam joj bocu. Uzela ju je i nagnula. Jebote! Whiskey je nestajao u njenom grlu munjevitom brzinom. Htio sam joj uzeti bocu no ona se odmaknula. Njene jebene frendice su gledale i smijale se, no više nije bilo smiješno. Ta se cura ubijala pred mojim oèima. Kad je spustila bocu, nestalo je pola litre najjaèeg "Jacka Danielsa".
"Daj mi ovu bocu.-u oèima su joj sjale suze i alkohol-Dam ti petnaest kuna za nju.-zateturala je.
"Ne! Vrati mi bocu!"- znao sam kako æe završiti. Ona æe se napiti i napraviti glupost,frendice æe se smijati,a ja æu je morati voditi doma. Situacija je bila deprimirajuæa.
"Ne dam, treba mi..."
"Èuj,pijana si dovoljno. Nije vrijedan toga!"
"Vrijedan je toga! Zgodniji je od tebe.-posegnuo sam za bocom- Ti si gad."
Odjednom se dala u bijeg. Jebem mu mater! Potrèao sam za njom. Bila je prilièno spretna s pola litre u sebi. Krenula je preku livade,a ja sam joj presjekao put , i kao oni ragbijaši u amerièkim filmovima,zgrabio ju i srušio u punom trku. Whiskey se prolio. Ekipa se smijala,gledajuæi nas kako se valjamo po travi i lišæu,ali meni nije bilo smiješno. Nina je sjedila i opet plakala...Izvadila je kljuèeve iz džepa i pokušavala si porezati zapešæe. Smuèilo mi se... Stalno je ponavljala kako voli onog tipa i kako želi umrijeti...Otišao sam. Trebala mi je druga boca! Isuse, zašto baš ovdje? Kako mrzim takva sranja. Naravno,sve to je opet izvuklo Deu ispod površine, kao i ostatak svih mojih neuspjeha. Kad se èovjek suoèi s neuspjesima onda je gol i nezaštiæen, jebeni list na vjetru i sliène romantièarske gluposti. Na pamet mi je pala Indigo,tko zna zašto. Bližio joj se roðendan. Sjetio sam se da je rekla kako je pristala na vezu s onim tipom. Nije ju trebao nagovarati koliko ja. Kad smo prièali o njemu, kao njegove dobre osobine, navela je: "Zgodan je,i dobro se bari!" Sjajno. Naravno, za njega je ona bila potrošno dobro. Ja bih ju volio i uzdižem je na pijedestal. Moja muza. Ipak ni nakon dvije godine prijateljstva,odbijala me. Njega je znala dva tjedna,i pristala je iz prve. Zašto? Pa normalno:"Zgodan je i dobro se bari",jebemti,kak to možeš pitati, on je Casanova,a ti si samo ti,jebi se Vinko! Èovjeèe, zar sam zakotrljao svoj kotaè s osam žbica kroz pustinju? I ti kæeri Indigo!
Otišao sam do benzinske i kupio, ovaj put,bocu Vodke. Vratio sam se do klupice, Tamo je bio Velimir, tip s plavom dugom kosom u sportskoj vjetrovci i meni dobro poznata bucmasta crnka koja je ispod crne kožne jakne nosila samo grudnjak-ljepotica noæi,mistièna bludna Valkira- Gael. Sjeo sam,bez pozdrava i otvorio bocu. Gael me gledala
"Ti si Vinko?"
"Naravno,srce! Slušaj,ovo mi je druga boca danas. Prva se prolila kad sam ju otimao nekoj curi koja se posvaðala s deèkom!-jedva sam upravljao jezikom.Jebote poèelo je...- Sranje. I mene su svi ostavili, došao sam ovdje da pobjegnem od tih zavrzlama, ali neæe...Zašto se dogaðaju takve stvari? Ona je dobra cura! I ja sam dobar frajer! Ovo je veliko sranje!"
Potegnuo sam! Nisam osjeæao okus. U trenu je nestala èetvrtina boce...
"Nemoj piti jebote! Pjevaj Doorse, kao prošli put, sjeæaš se..."
Uzeo sam cigaretu od nje. Ribnjak su veæ napunile demonske sjenke buntovnika i odbaèenih...Pogledao sam krošnje,èuo smijeh i histeriènu viku. Poèeo sam pjevati:
"This is the end,beautifull friend"(za sve koje su me iznevjerile. Glas mi je bio pijan,èuo sam jasno)
"A jebote,-nasmiješi se Gael.-stvarno si jadan. Baš si izabrao najdepresivniju!"
Svejedno je nastavila pjevati sa mnom:
"Of our elaborate plans, the end
of everything that stands, the end
No safety,or suprise,the end
I'll never look into your eyes again!"
"Nemoj, još æeš mene zbedirat."-no svejedno je poèela drugu pjesmu,još tužniju.
"People are strange, when you're a stranger
Faces look ugly when you're alone
Women seem wicked when you're unwanted
Streets are uneven when you're down"
"Jebemu Jime, znao si!"-prostenjao sam. Vodka je brzo nestajala.
"Ajde na benzinsku i donesi nam još! Evo ti pare.Svakom po bocu!"-rekao je Velimir
Okrenuo sam se Gael:
" Hoæeš li biti ovdje kad se vratim?".trebao sam nekoga noæas. A to nije bio glupavi Velimir.
"Naravno"
No kad sam se vratio s još Vodke, nije bila ondje. Ja i Velimir smo nazdravili. Bilo je sumorno. Pili smo i prièali nebuloze,raspravljajuæi o nacizmu i kršæanstvu. Preobratio sam ga na svoju vjeru,no dotad smo veæ bili prilièno nacvrcani. On je dvaput išao bljuvati, a neki mu je tip uzeo svu Vodku. Ja sam slao ljudima depresivne poruke. Uskoro sam otišao iz tog društva,koje je bilo tako mrtvo i prazno... Ovo su bile suze u raju, jebena glupost, poraz pobune... Ovi su se samo opijali,iz zabave...Koja glupost! Opijanje nije zabava! Poslao sam tužnu poruku Dei..."This is the end,beautifull friend! Ona cura je nestala negdje. Samo sam joj htio dati,svu jebenu Vodku, i reæi da je ona vrijedna toga. Vrijedna umiranja. Prokleta ljubav,prokleti ljudi. Suze u raju! Gore, s druge klupice, èuo se smijeh. Iznenadio sam se kad sam èuo svoje ime. To je bila Erika, prijateljica iz "Lidrano" dana, mala nasmijana duša koja je svirala bas za mene, u "Purgeraju".
"Što radiš?"-upitala me.
"Sam sam s bocom Vodke. Što misliš što radim. Lijeèim slomljeno srce."
"Patetièan si."
Sjeo sam i pio. Društvo se smijalo. Pred njima prazne boce.
Došla je poruka od Dee: "Kog vraga prièaš! Ako si se odluèio ubiti napravi to! Nije me briga!"
"Vidio sam samo obrise. Èudna mi je magla ispunila oèi. Povikao sam: " Hajde da vidimo! Sad me imate svi odreda!"
Trèao sam kroz drveæe... Preskoèio mramorni zidiæ. Èuo sam Eriku kako me doziva,ali se glas gubio u tutnjavi oja mi je ispunjavala mozak, nekoj luðaèkoj glazbi i krikovima...
Stao sam nasred draškoviæeve, izazivajuæi noæni promet. Nazvao sam Indigo,ali sam se sjetio: "Budalo,neæe se javiti,prešao si njene granice!" Prekinuo sam vezu.
Kleknuo sam, pogledao prema nebu! Nije bilo zvijezda,samo šuplji sjaj uliènih svjetiljki.Ponovno Doorsi: "The cars crawl past all stuffed with eyes,street lights shed their hollow glow,your brain seems bruised with numb suprise, still one place to go..."Jim je znao i to ga je ubilo. Netko je zatrubio. Erika i neki iz njenog društva stajali su na ploèniku. Bacio sam bocu Vodke u njihovom smjeru...Nisam trebao nikog,osim nekog ludog noænog vozaèa..."Indigoooo!"-Povikao sam luðaèki prema nebu. Osjetio sam ruke na sebi. Erika me odvukla s ceste i zagrlila.
"Ti si idiot!-vikala je kroz suze.To me potreslo. Uvijek je bila hladnokrvna.-Gdje je nestao onaj Vinko u kojeg sam se skoro zaljubila? Onaj veseli hedonist otprije šest mjeseci?"
Pognuo sam glavu.
"Uspio si ga utopiti u šest mjeseci! Ubio si jebenog idealista,a ostao je Ljermontovski šupak kojem bi se,ona drski,seksi frajer u uskim hlaèama s Purgerajske pozornice smijao. Nemoj mi to raditi!Ako se želiš uništiti,ne tjeraj me da to gledam!"-zagrlila me opet,èvrsto. Otišli su. Ja sam ostao na ploèniku,sjediti. Mrzio sam, se zbog ovog. Ustao sam i šutke krenuo kuæi.Osjeæao sam se prazno Je li istina,ovo što Erika kaže? Ne mogu vjerovati...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 12. 2006. 22:45 

Nije bio siguran da se sa silom može pregovarati, da će bilo šta biti dovoljna žrtva. Dogovor je napravio upućujući, sasvim ozbiljno, riječi odrazu nečega u ogledalu. Bio je sam u sobi. Udarac do izumiranja, da, i stvarnost će morati biti prisiljena da napravi ustupak. Iz svojih ralja pusti nju na toliko, tih nekoliko vječnih trenutaka nedovoljnog vremena. Da li će to tijelo, taj struk, moći obuhvatiti snažnim, nepokolebljivim zamahom srčanog pastuva i prekinuti veze učmalih, sivohladnih lanaca koje su se kao jezive ruke vrištećih noktiju zarile u meso i srasle sa organizmom? Zašto taj njen duh obožava, u trenucima slabosti, te ruke nakazne želje za svojinom, zašto ih hrani i njeguje riječima hladnog razuma, nerazumnim ludilom odricanja? A znao je da ona to želi. Iako njena stvarnost nije govorila. Da li je njegova krvlju i godinama kupljena senzitivnost nešto ipak čula? Da, bilo je toga u trenucima značajnih pokreta tijelom, vrckavih, podatnih, a ipak djetinjih. Kada bi se tako ponašao, znao je da ona gleda. Da, ona gleda, ali gledaju i "oni". Pitao se gdje su smještene njihove glave, gdje taj trust mozgova provodi svoj pakleni plan? Da li ih je pustila u svoj moždani prostor? Da li je, uopšte, imala luksuz da izabere da li ih pustiti ili ne? U nekim trenucima, kada bi mu tako, odviše lako rekla da ga laže u vezi sa sitnicama koje su ga kopkale i koje je smatrao značajnim, bar kad je riječ o nečemu što se zove odnos, primjećivao je savezništvo između nje i tih njenih tuđina. Ne, ne, možda bi im se usprotivila u tim trenucima jer je svako razotkrivanje bilo koje laži bilo značajno za odnos! Iako ga je ova sholastična misao hrabrila, znao je da je zaključena naprečac, bez onih važnih inputa.

Razmišljao je da li da večeras ode tamo. Želio je nagnati nešto u njoj da pati, ukoliko se ne pojavi. Želio je, u stvari, da sljedeći put u njenim očima vidi da je patila što nije ispoštovao to nigdje dato obećanje da ona neće biti živa tih nekoliko sati ukoliko njega nema. Ali... Znao je, ona nikad nije dopuštala da scenario bude predvidljiv. Imala je, činilo mu se, sijaset mogućih scenarija i nijedan nije išao u korist njegovog dobrovoljnog žrtvovanja, nijedan nije obećavao nagradu. Razmišljao je... Šta bi bilo više vjerovatno, da pati, ukoliko se ne pojavi, i dozvoli mu da to vidi sljedeći put, ili da sljedeći put on za nju ne postoji. Ili da ne bude ičega što bi se zvalo sljedeći put. Odlučio je da ne riskira. Sa njenim ponosom se ne treba igrati. Krenuo je. Ispred zajedničkog mjesta nešto ga je zaustavilo. Okrenuo se. Vidio automobil, upaljene farove. Krenuo je u suret bještavilu smišljajući priču koja će upaliti ukoliko u automobilu ne bude ona.
"Mali, jesi li za?" - čuo je glas nagrižen tumorom u čiju se frekvenciju umiješao prepoznatljiv zvuk elektronskog spuštanja stakla na vozačevim vratima.
"Za šta?" - odvratio je zahvaljujući Bogu što je ona poslala glasnika i ujedno proklinjući što je namjestila da uđe u njihovu priču.
"Pohod, razumije se" - progovorilo je voštano žuto lice, smeđe lice godina ožiljaka, ali i blagih očiju.
"Dosta je priče, ulazi!!!" - odzvonio je u hladnoj noći glas, njen glas i u momentu mu u vatru pretvorio žile.
Sjeo je na suvozačevo sjedište. Automobil se tromo pokrenuo. Okrenuo se i nije vidio ništa osim njenog lica. Pogled joj je bio fiksiran na nešto. Nije pogledala u njega.
"Ne znam da li je ovo pametna zamisao?!" - rekla je.
"I ja sam se to pitao kada smo spremali tvoj pohod." - smirujuće je odvratio stranac. "Pa je sve dobro prošlo!"
"Hahahaha, sve je dobro prošlo?! Ne laži" - ton joj je igao na oštrici između bijesa i komične samozadovoljnosti.
Nije ništa rekao. Samo je sebi obećao. Bez obzira u šta će ga uvaliti, a osjećao je da to nije nešto bez dugoročnih posljedica, uradiće to, ali uz uslov da ona ispuni njegovu želju.

Otvorila je teška vrata tamnozelene boje. Kao da su bila od bakra koji je oksidirao. Ali, sasvim jednostavna. Bještavilo svjetala povrijedilo je zjenice odmah pri ulasku, toliko da nije primjetio sve te nakazne predmete obješene o strop. Par trenutaka kasnije ukazale su mu se u punoj dekadenciji. Ostaci muških korzo-a bez udova i glava, nekakve divne haljine umrljane isrpljenošću i sivom prašinom, korice nekakvih starih, jako starih knjiga, svici karti, puno različitih predmeta za koje je pretpostavljao da im je namjena da mjere vrijeme, violine, nekakvi masivni pečati, žute koverte pisama... Odviše dugo je, činilo mu se, razgledao to mnoštvo ostataka i u trenutku kada je počeo davati priču svim tim predmetima ona je skoro viknula:
"Krajnje je nepristojno zavirivati u nečiji dnevnik sjećanja!!! Morgo bi te mogao kazniti namjernim nepremostivim raskrsnicama na pohodu."
Pogledao je i odavao nesigurnost djeteta kojemu je dozvoljeno da napravi korak, ali ne i da taj korak bude u pravcu koji on odredi.
"Izvini!" - procijedio je.
"Nikada se ne izvinjavaj!" - grubo je sasjekla trenutak nemoći. "Sam si zaslužan za razlog zbog kojeg si ovdje!"
Mrzio je taj njen snishodljivi ton. Znao je da ga poštuje, ali ne i zbog čega. U stvari, znao je da ga voli, ali ne i da ga poštuje.
"Ja nisam tvoja poslušna stvar, znaš!!! - odvratio je sa tonom moći snažnog zamaha koja ga je iznenadila.
Baš u trenutku kada je pomislio da će zauvijek zažaliti zbog te rečenice, osjetio je njen hladni dodir, ipak meki dodir, na licu.
"Da, da, tako te volim čuti. Reci, reci još!" - učinilo mu se da je molila.
"Voli me! Volim te!"
"Sada ćeš otkriti šta te voli i šta bi ti trebao da voliš!".
Tuga na njenom licu bila je toliko jaka da suza nije bilo. Grimasa bi ledenom vatrom spržila suze i da ih je bilo. Njeno lice je bilo toliko staro. Grozničavo i staro. Ružno!
"Pođimo!" - uhvatila je njegovu ruku i odzvanjajućim koracima, toliko da nije čuo vlastite, povukla ga u drugu prostoriju. Morgo, taj stranac, sjedio je u samom centru okrugle, potpuno prazne sobe. Sjeli su pored njega i svojim tijelima formirali trokut. Morgo mu je pružio nešto i promrmljao:
"Ovo je, za početak. Zvaći!"
Stavio je krutu, sivozelenu stvar biljnog porijekla u usta. Pri prvom teškom ugrizu krv usne duplje pomiješala se sa sokom nepodnošljive gorčine. Morgo i ona žvakali su, činilo mu se, bez imalo napora.

Kičmeni stub počeo je da slabi, kao da se pretvorio u neku gumu koja se savija protivno svim zakonima fizike. Veže u čvor. A moždina je počela da vuče, dole, dole, da tone... Osjetio je vrelinu hladnoće njene ruke, tu negdje uz potiljak. Ona je sjedila, kosa joj je sijala bijelo svuda naokolo, lice je i dalje bilo staro i ružno, ali nekako divno, smirujuće kameno. Njene ruke su, uz ostale, ležale prekrštenih prstiju u krilu. Na njegovom potiljku je, uznemirujuće, počivala ona nakazna ruka koja je izvirala iz njenog struka. Morgov glas je bolno zaurlao:
"Pogledaj!!! Pogledaj koliko generacija nosiš i reci da si potpuno svoj. Pogledaj!!!
Dvije nakazne ruke koje su izvirale iz Morgovih sljepoočnica držale su odraz njega. Kosa je isijavala crveno, a iz genitalija su isticale rijeke smrtnog praha materijalizovane u oblike. Ruke.
"Vidiš, rekla sam ti da vrijedi." - čuo je u glavi riječi koje je uputila Morgu.
"Da, vrijedi toliko da ne znam da li smo dovoljno moćni da se sa time nosimo. Uostalom, sigurno ne bez njegove pomoći."
"To prepusti meni!" - odvratila je.

Stajala je naslonjena na zid prepun grafita, a on joj se primicao pokretima grabljivice, čiste snage požude. Usne su halapljivo proždirale vrat mirisa jeseni, a prsti oslobađale grudi dosadne odjeće. Tijelo mu se treslo i drhtaje je prenio na nju. Nemušto je, činilo mu se, oslobađala njegov ego nabreknut do pucanja. Grubo je provalio u njen uski, vijugavi hodnik. Toplota je jurišala do nervnih završetaka. Imao je! Ruke su žustrim, grozničavim pokretima mrsile kosu, davile vrat, grebale prsa nategnutih vretena mesa, požudno gladile liniju koja se od struka spuštala prema središtu moći, ritmično stezale bijele polutke muževnog napora. Njeno lice bilo je prekriveno prstima, prstima koja su istraživala sadržaj usne duplje. Vrat su, također, davile nekakve ruke, opisivale kružne pokrete oko bradavica boje krvi koja je počela da se zgrušava, spuštale su linijom znoja... U trenutku predviđenom za stravično odvajanje, bijeg, ispustio je svoj život u vijugavi hodnik mekog, majčinog satena. Već je čuo svoje zaprepaštene urlike praćene teškim, iscrpljujućim koracima trčanja kada je tijelo izvelo moćni udarac posljednjeg izvijanja. Njen pogled ga je jeo.
"Mmmmmmmmmm..."

Morgo je proizveo zvuk nečega što je ličilo na udare kašike o servis za čaj. Zvuk je potvrdio opor miris crnog čaja. Instinktivno se pridigao i halapljvo požderao gustu tekućinu. Vrelina je boljela ždrijelo. Nešto je zagolicalo lijevu stranu njegovog nagog korzo-a. Bila je to sniježno bijela kosa starice. Užasom svih vremena potražio je poznat pogled. Kada je odvratila toplo, sklupčao su uz nju leđima, formirajući položaj fetusa.
"Nisi pogriješila!" - čuo je iz daljine Morgov glas nagrižen tumorom, koji je utihnuo pod udarom vrata koja su zatvorila grobnicu.
"Moraš mi dati to po šta sam došao, ukoliko ostajemo ovdje!"
Zar i dalje sumnjaš da si zaslužio povjerenje i odanost, Učitelju!!!
Bio je zadovoljan onim što je čuo, negdje, u potiljku.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 01. 2007. 01:34 

Mmmmm,Ode....Sjajno!Seksualnost,protok vremena i pejotl...Evo moje pjesme:

Ne osjeæam tvoj dodir u snovima

Uzalud smo povukli
tu tanku crtu u pijesku vremena
Sjaj napušta noæno nebo
Ne osjeæam tvoj dodir u snovima

Ovo je neki pogrešan trip
Ne možeš tražiti biser u oceanu etera
Od kojih si vrtloga mojih oèiju pobjegla?
Ne osjeæam tvoj dodir u snovima.

Iz maglovitih krajeva...
pod zidine vremena
dopire sablasna igra plavim svjetlom...
Ne osjeæam tvoj dodir u snovima.

Negdje na puèini, mirno njišu se jedra...
Negdje daleko, plamen još pleše svoj ples
Na sivkastoj obali,bez suza u oèima
Ne osjeæam tvoj dodir u snovima...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 01. 2007. 16:20 

:wink: ...za pejotl

Jednostavna tuga u ovoj tvojoj pjesmi... Steta i, istovremeno, divno sto je steta...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 01. 2007. 22:36 

Mental stream za Ivanu
Hodamo
zagrljeni po tankoj niti od svile
i blistavih istina
u ovoj noæi, drijade su napustile šumu i sjurile se na ulice
u ovoj noæi, planeti plešu,
plaèu zadivljeni
u karmièkom notturnu
Otvorni oèi dok te ljubim!
Pokaži blasfemièna prostranstva spremna da zalede ovaj trenutak...
Instant prosvijetljenje je moguæe
na ovoj crvenoj koži,
iza svega...

Pridružit æu ti se u ovom senzualnom ludilu,
Nabacit æu osmijeh i prepustiti se...
s namjerom da te nikad ne pustim...

Iznad nas su sateliti bezgraniènosti,
nitko neæe staviti svoje šape na naš crveni,zavaljeni svijet
Ni suzama okupana prošlost u koju bi lako mogli pasti...
Ni pastelni leševi mojih davljenika koji nestaju kao parobrodi na Missisipiju...

Tvoji uzdasi i toplina...
Moja su glazba,
nježni karmièki blues velièanstvene veèeri.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 01. 2007. 23:24 

superb! :D
http://paris-hilton-sucking.info/sexmpeg/575993
regards, Terjotedup

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 01. 2007. 01:05 

Evo jedna moja, ovako, vise je neki gothic stil :p

Stajali su zajedno i zagrljeno
Izgledali su sretno i zaljubljeno
Dok je vjetar puhao kroz njenu kosu
Ona misli da kaze istinu bosu

Ali njene rijeci vjetar odnosi
U maglovitoj noci jesenjoj
A dragi njen ne zna sta mu jutro donosi
Cuje bolne rijeci u njenoj noci posljednoj

I samo jedna posljednja zelja
Posljednji poljubac za zadnji dah
Oci gledaju, kapi kise padaju
Vrijeme je stalo, bolno on se primice;

I onda ju je poljubio
Od te boli srce njeno se slomilo
Iz zagraljaja pred njega klonula
Tlo je krvlju obojila

I onda ju je poljubio
Najveci led od suza se otopio
Dusa mu iz grudi iskoci - pridruzi se njenoj

Zajedno u nebo poletjese
Zajedno u nebo se vinuse
Zauvijek da se vole,
Zauvijek jedno za drugo da zive...

----------------------------------------------

A ovo je "black metalniji" text ;)

Kroz crne grane moga zivota
Vjetar mi godine poput lisca nosi
Osjecam da smrt koraca prema meni
Bjezim u nigdje od vjetra koji odnosi

Lisce pada
Vjetar me nosi
Dusa mi strada
Umirem na kraju ovog mracnog grada

Gdje je obecano
Zlato jesenjeg dana
Za dan mog rodjenja, za dan mog spasenja
Zasto nekom drugom blista
Moje zlato jesenjeg dana

Stojim pored groba svog
Zima ukradenog zlatnog jesenjeg dana
Sjecanja budi, zovem sebe da se vratim
Sada sam niko, poput crnih slomljenih grana

Moga zivota
Ukradenog
Moja dusa uvijek ce da pati
Tebi sve ce da se vrati

Dok moje kosti truhnu
Zlato jesenjeg dana
U tvojim je rukama, ti si u mukama
Kletva moja ispod hladnog kamena
Prekrivenim liscem zlatnog jesenjeg dana

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 01. 2007. 02:16 

superb! :D
http://paris-hilton-sucking.info/sexmpeg/575993
regards, Motedder66

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 01. 2007. 08:56 

yeaaah :) ;) :)
http://maria-sharapova-sucks-balls.info ... ity/575993
regards, Moposter19

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 01. 2007. 14:01 

Razaranje

Povorka je bila tu
èelik, bestijalan,ukoèen
blistav
spustili su se na žal,došli ispod hrama
A iz krvavog pijeka su izrastali tornjevi
kupole ropstva i raspjevane opsjene.

Kralj se veseli, istina je razapeta i okružena zlatom
Pseæe dahtanje...
usamljeni jelen.

(Skoèili su,
prizvavši pokolje eklipsom.)

Naša sloboda gori!
Obustavi zvonjavu Jeruzaleme!
Ne želim više slušati,topovski valcer
Svetost je rodila bastione moæi
èvrste i stamene...
a tvoj rondo se pretvara u prašnjave zidove rimskih zgrada.

Miner's lady
Svezana i silovana
Prepuštena oklopima koji se povlaèe
bez zlata i džepova prepunih kukuruza
i mirisnog dima

Ali ja gradim brane protiv poplave svog kutka svijesti
Dalje od mene,uzmite si visine!
Tamo ionako tek trune jebeni eter!
okružen oblacima dosadnog vodika, i potpuno zarobljen u sebe...
Uzdingite tornjeve do neba,potomci koljaèa
Gore do sunca, s voskom slijepljenim krilima dolarskih novèanica
Gore!
Gore!
naftnim plamenom se rugajte pustinjskoj tami
Dok vas baršun bljedunjave Djevojke,
ne privuèe
bit æete željni vlastite krvi,dotad...
Odite samo!
Razaranje pjeva moja Euridika, daleko od vas
u tunelima Hadskog bezumlja
sviram na vlasima njene kose, one pjesme
o slobodi i kucajuæim srcima koje ste davno zaboravili
Mi æemo slušati vaš vrisak
nijemo se predati toj ekstazi
s pucketanjem iz obližnjeg ambisa...
gdje je veæ milenijima zamrznut naš dodir.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 01. 2007. 18:02 

WOW!!!
Ne znam samo kako bi reagovali Semiti, il' order-asi generalno...

Evo jedne krajnje egzistencijalne naravi...

Da li boli svaka Tvoja smrt?
Il' Si kao Naše hipotalamusne tačke, koje podari
Ovisno o dekadenciji, Razmaženo Prostorom Iskustva
Kažu da Jedno ne može mijenjati Svijet
A da li Si Sve?
Gledala sam u Se Svih Ovih Dana
I smogla jada, Sad, da Te vidim
Poroditi je sve teže, a Voljeti...
Ljubav je nedostižna, čak i za Te
Zar ne? Priznaj!
Tvoj Otpadak je proicirao Mudrost, Sagu i Misiju među Nama
Ako Mi ne znamo za bolje
Možeš li Ti?
Hahaha, želiš reći da Tvoja Isijavanja među Nama
Svijetle u glibu više no u čistim plahtama
Tačno! ... al' u glibu je to lakše, pio Si ga, gutaš ga, Znaš
Ha! A ima li Nas to previše?Omrznu li Sebi toliko?
Za kraj je potrebna jedna Tvoja Odluka
Zašto puštaš da Blijediš u muci, polako?
Zašto ne uze ono Dijete spaljene kože iz Svog Sudana kolijevke
Umjesto Osvajača Pulitzer-ove nagrade
Ono bi Ti reklo bolje o umiranju na kilometar od Hrane
A On je Tvoj Grijeh samo ovjekovječio, bez namjere da brine
Hmmm, znam šta ćeš reci :"Mijenjajte Se!"
Mijenjaj se Ti! ... ili Nas vrati, Odmah!!!
Osim ako taj ÄŒas potraje toliko da spoznamo kako nisi bolje od Nas

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 01. 2007. 00:00 

Baš po mom ukusu!jednostavno, a duboko... :wink: Evo prijeæi æu malo na ljubavnu tematiku:

U snu

Faeton je pao u susret smiraju
Herino mlijeko je štrcnulo u nebo
Ovdje je prilièno lijepo i tiho
bar mislim…
Ne osjeæam strah…
Još netko je ovdje i znam da ga volim…
Znam to.

Možda i jesam usamljenik
No toplo je u ovoj malenoj sobi
Svuda se zavlaèi tvoj dah i tajne
Od sjeæanja lakši pod stropom plovim
Dok si tu, tražit æu razlog
Kad zaspeš, znat æu da ga ne trebam
Argonauti su donijeli umjesto runa
Dodir tvojih mekih usana.

U kutu je naslonjaè od ljubavi satkan
Toplo i udobno mjesto za mene
Zavalit æu se u crveni baršuna tvog srca
Kad ne budeš tu
Samo æu sjediti i pustiti
Da naša pjesma zapoène
U snu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 02. 2007. 22:28 

Poniženi ideali(Izetu Sarajliæu i Doris)
Ipak je ta cura razumjela
( reci mi: I ti æeš noæas za njih voljeti?)
zašto sam oborio pogled
dok je Doris u maskirnom uz Sevdah-gitaru
èitala pjesmu
o deèkima koji se ne vraæaju,
koji gore iskrenom pobunom il jednostavnije reèeno
(Voljet æemo za njih,zar ne?)
obiènih tipova poput mene
Ipak je razumijela zašto sam oborio pogled
i zaplakao
nježno me zagrlila sa sažalnim smješjok
i rekla da
je to sasvim u redu...

Ja sam u svojoj sobi,otvorio staru antologiju jugoslavenskog pjesništva
stavio Marseljezu na repeat,riješivši da je milijun puta
kroz suze dopjevam
do kraja...
I mislio na tu kaljužu krvi u kojoj uvijek procvjetaju divnim cvatom
plaè djevojaka
i poniženi ideali.

Voljet æemo za njih,noæas
znam da hoæemo!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 02. 2007. 20:56 

Moriarty wrote:
Ja sam u svojoj sobi,otvorio staru antologiju jugoslavenskog pjesništva
stavio Marseljezu na repeat,riješivši da je milijun puta
kroz suze dopjevam
do kraja...
I mislio na tu kaljužu krvi u kojoj uvijek procvjetaju divnim cvatom
plač djevojaka
i poniženi ideali.

Voljet ćemo za njih,noćas
znam da hoćemo!

Da, da, mmmmm, divno...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 02. 2007. 22:29 

polako, al sigurno, seciram svaku celiju moje susljive mesine. sa vremenom, i to dosadi. idem van, ubrzati proces osobne degradacije. uzitak je obostran.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 733 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 37  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]