Alan13 wrote:
tek sam kupio ENGL-a.Nema razloga da ga mjenjam.Znam da necu dozivit revoluciju tona promjenom pickupova, ali i to igra ulogu...BTW:Onaj LTD dodje 1000 eura.Ima isti vrat i pickupove kao i Hammettov najbolji ESP u ponudi, a izgled mi je predobar...Bio bi dobar za live nastupe, jer ako pukne zica, na pauzi ti treba minuta da stavis novu, a ne ko kod ibanezovog tremola... ...sat vremena za svih 6 zica...uzas...to su oni stariji modeli, novi navodno imaju onaj sistem da ne moras rezat zice!

ojj od ceg da krenem...sto se tog LTD-a tice, vrat mu nije isti nemoj da te to zavara,jer najbolji Hammettov ESP, tj. KH2 Vintage (prepoznatljiv po onom narandjastom inlayu "Caution Hot"..pogledaj S&M - Enter sandman) , je Neck-thru verzija i naravno sadrzi i ostala sranja,activni pickupi EMG-81,Floyd Rose original...uglavnom dizajniran je po njegovom ukusu a to sto ti hoces to je samo kopija..,cijena KH2 Vinatge krece se od 3500-4000 € dok taj LTD je mala maca za njega...usput jadan si ako mislis da se tim nesto postigne, jer kad bi ti nabrojao sva predpojacala, pojacala i cabinete koje on koristi zanebesalo bi ti se...uglavnom su to Mesa Boogie dual reciferi sve zavisi.,cabineti Marshall 4x12 (mada mi cudna ona oznaka Metallice na pojacalima , ono slovo M)..
to je npr isto kao da ja kupim sebi Squiera, zamijenim mu pickupe, kobilicu i kazem evo Fender Stratocaster original..,puno stvari ulazi u to, ima nesto sto je bitno razlikuje od obicne kopije
btw. nemam pojma kako ti mijenjas zice,al kod mene je sasvim lagano..,samo odvrnem saraf na kraju, izvadim staru ,stavim novu (naravno odvrnem i ono cudo kod civija gore, ne mogu se sjetit kak se zove) i to je to.,
PS: koja bi to budala mijenjala svih 6 zica za vrijeme nastupa.,valjda bi se opremio i promijenio ih prije bar sedmicu
@Striker
jel mislis na njega il na mene..,ako je on u pitanju, kao i svaki drugi ima svoje pomocnike kad ima para sta ces..,ma ustvari sta ce ih on i mijenjat kad ima gitara, na bar 5-6 njih imaju nove zice, mada je ovo bezze sto sad pricam