Vidim i ovdje ima strumfica koji se asli drogiraju. Evo recenzija za one koji nisu bili, a mozda pomogne i ovima u ljecenju...
Prodje i ovaj, 90. po redu vjeciti derbi... neki bi trebali da isposte ovo malo dana sto je ostalo, da uplate vitre za stoju, idu u crkvu, sinagogu... ili nekim drugim nacinom da ispostuju svoje (sumnjive) moralne vrijednosti, dok neki ne da su ostali kratkih rukava, nego su goli do pasa.
Realno, bez ikakvog pretjerivanja i subjektivnosti rezultat je trebao biti 0:2. Znaci sigurna pobjeda, jos ako se uzme u obzir da smo igrali bez pola igraca (jednina, odnosi se na Alaima, ko je bio vidio je), da su mali plavi igrali krajnje nesportski tokom citave utakmice (vise puta, nakon ociglednog faula nad nasim igracima (koji ostaju na travi) nastavljaju sa igrom), da ne spominjem trenutnu situaciju u klubu i umor igraca (jeste, umor mi smo ove sezone odigrali 16, oni duplo manje utakmica) i ono sto se uvijek spominje (bas zato mi se i ne spominje, ali nek se zna), onaj klisej "sudija im siljio", e pa jeste, siljio im je i ko god ima imalo obraza to ce priznati. Ne preprepreofirno, ali vidno i iritirajuce.
Znaci, NK Skretnicar nadigran U SVAKOM SEGMENTU IGRE. Zeka ih valjo ko djecu citavu utakmicu, da je neka druga ekipa bila bilo bi mi zao igraca... Samo da mi je negdje snimak zbaviti da ponovo mogu da uzivam u onim nasim akcijama, koje bi da nije bilo mongoloida bucana bile jos ljepse... a oni da su igrali do iftara nebi ga mogli zabiti Alaimu koji je igrao sa pola snage i bez upotrebe jedne noge. Svaku njihov napad (dobrim dijelom parodije na nesto sto se zove napad) je sa lakocom osujecen, u cemu je najveci dio posla obavljao Semjon "AIR" Milosevic. Ne znam kojem bogu mogu zahvaliti sto nisu primili bar jedan, ako nista od onog njihovog bahila kad je zamalo ne posla u svoj gol. Ali kako ih je Zeka samo slao po cevape, ja mislim da ih se dosta omrsilo danas, ono je tragikomicno... Jedino sto su igraci NK Skretnicar napravili za 90 i kusur minuta, a da je podsjetilo na neke od fudbalskih velikana je primanje lopte neposredno iznad podlaktice u sesnaestercu, od strane semira stilica (sljedeci put kad ga vidim, pitat cu ga sta mu dodje Diego u rodu). Od nasih igraca pohvale idu komplet ekipi podjednako (osim bucana, on je promasio profesiju), a posebno Turkovicu, Milosevicu, Grujicu (kojem je ovo najbolja utakmica koju je odigrao u dresu FKS)...pa i Cali.
Neko ko veze nema o fudbalu, a da je pricao sa nekim navijacem Zeljeznicmara prije utakmice, taj bi otisao na utakmicu u ubjedjenju da ce vidjeti najmanje 3-4 gola u mrezi najveceg BH kluba, da ce vidjeti leprsavu igru malih plavih i ne znam ti ja sta vec...
Doduse, mogao je biti svjedok nasrtaja nekolicine nafuranih kvazi-huligana na muriju (zato jer su bili obasuti bakljama od Hordi sa istoka), pa nakon neuspjele akcije se povlace (akcija trajala oko 2 min.) a ostatak šinovodja gadja drotove nekim plavim zastavicama... Impresivno, A.C.A.B. ou jea.
Ima se tu jos svasta za napisati (mozda jos jednom dodati sta im je Zeka cinio?), ali i ovo je dovoljno. Dvije stvari mi samo nisu jasne, jedna kod raje sa uske pruge, druga kod Pitara. Kod ovih prvih je kako ih vise nije stid svojih nebuloza koje izjavljuju, a kod Pitara me nervira sto eto kao nisu razocarani sto nismo pobijedili. Hajd ovi sto nisu bili, njih nekako i shvatam (mada je protiv malih plavih sve osim pobjede los rezultat), ali ovi sto su bili... no comment. Ne mogu docekati derbi na Kosevu, samo dovesti jednog prosjecnog spica i trica im ne gine. Ali da ne bi pisao sci-fi bajke kao pojedini, ostaje nam da cekamo 24. kolo... Ili mozda da ponistimo ovu utakmicu, pa da se igra nova u jednom od onih famoznih zakazanih termina?
|